Парфюмни размисли и страсти - 86

• 41 872
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • Германия
Ужас, успах се - снощи имахме гости до много късно и съм пробляла 50 стр. Отивам да направя кафе и закуска и се връщам да публикувам резултатите от предната тема.  Hug

# 16
Кат' спя до обяд... Laughing

Guerlain - 4
Hermes - 3

Нямам трети бранд за Топ3, щото всички останали единични бройки са представители на различни брандове. Crazy

Снощи бях с Орхидеята, избих рибата , спечелих много комплименти,
даже ме питаха с Еуфория ли съм  newsm78
hahaha hahaha hahaha У, какви парфюмно начетени хора познаваш! Hug

# 17
Наличностите при мен говорят сами:
Hermes - 10 бр.
L'Artisan - 5 бр.

Останалите са по единични бройки или най-много два от бранд.

# 18
Много обичам нови парфюмни теми!   bouquet

Най много бройки имам на Герлен- 8 бр.
Следват Диор и Роша(с) с по 4.

Размишлявайки върху парфюмната си еволюция, забелязвам, че се очертавам като почитател на дървесата. Във Фрагрантика Vol de Nuit е означен като дървесен, на ми стои като цветен шипър, все повече го обиквам.

# 19
Шанел 11 броя. Том Форд и CDG също имам няколко. Другите са единични от различните брандове.

# 20
  • Paris
Денси и Маринска засега се очертават като твърди фенки на един бранд-Шанел и Мюглер.
И при мен Шанел води, но имам и други брандове, които му дишат във врата-Диор, Мюглер, Армани, Герлен. Нямам нищо на Ермес. Засрамвам се Embarassed

# 21
  • Германия
Обещаното обобщение на предишната тема, както следва:

Въпреки разпространеното мнение за липсата на зодиакална съответственост, проучването показа точно обратното – повтарящи се закономерности в избора на любими аромати, обвързани с парфюмните олфактивни групи.

Като цяло се наложи друг един интересен извод – любима група на феите от темата е Oriental. Практически 98 % от далите мнение са я посочили като предпочитана, независимо от разновидността й.

Представителките на зодия Овен са посочили с 4 гласа “за” именно Oriental за фаворитна група. Следващата любимка – с 2 гласа е групата Chypre. Забежките на овните са в групата Floral Woody Musk.

Телците са също единни в предпочитанията си –Woody и Chypre са любимите на тези земни същества, търсещи връзката с природата дори в парфюмните аромати. Oriental също обира овации при Телците, а Floral Woody Musk е сочен и тук като алтернативен жанр за забежки.

Близнаците са най-немногословни в своите предпочитания и най-слабо представени в темата. Тук подчертавам, че резултатите от самата анкета се необективни, тъй като голяма част от гласувалите изобщо не са споделили мнение за ароматните си предпочитания. Като разнолики същности, Близнаците имат и разностранни предпочитания – става все пак ясно от споделеното мнение на две представителки на зодията.  Floral, Woody, Gourmand, Chypre Floral са спряганите тук групи като любими.

Противно на очакванията, в предпочитанията на Рака липсва акватичната група, независимо от водната същност на знака. И тук Oriental оглавява класацията, но интересното е, че представителките на този знак сочат още един любимец, който не се среща при останалите зодии – групата на алдехидните аромати. Крайно поляризирано е мнението на Рака по отношение на шипровите аромати – от пълно отричане, до страстно влечение.

Лъвиците в групата са също малобройни, но единодушни като отбор – Oriental със своите дървесни и цветни подвидове е запазената група и за тази зодия. Няма да скрия, че очаквах предпочитанията на тези дами да са встрани от масовите, предвид господарската раса на зодията. Очевидно обаче, що се отнася до парфюми, Лъвиците залагат на най-доброто, независимо, че е масово тиражирано.

Девите, с присъщата си земност залагат на Floral Woody Musk за множество сред което търсят любимци. Куриозно, но факт – тази зодия предпочита като Рака групата на алдехидите също и я посочва на второ място в ранглистата си. Изключенията в тази група предпочитат Oriental woody/spicy или Chypre Floral.

Везните имат ярки представители в темата, които са обединени в предпочитанията си под знаменателя на Floral Woody Musk  и Oriental woody. Любопитното тук е присъствието на Floral в предпочитанията, няколко от групите с цветно присъствие са изброени в челната десятка.

Стрелците в темата играят също в тим – единодушно и тук Oriental е голямото семейство сред което се избират или неволно попадат любимците. Floral Woody Musk и тук се кичи със сребърния медал на второто място, а забежките са цитрусови или цветни.

Най-многобройна и най-дисциплинирана е групата на Скорпионите в темата. Поздравления от мен за подробните, аргументирани отговори, които са давали тези представителки. Абсолютен кворум по отношение на Oriental ароматите, с превес на цветните и дървесни подвидове на тази огромна олфактивна група. Второто място тук е разводнено, но цветните шипри се домогват най-често до него.

Водолеите също не показват типична водна предопределеност и акватици за моя изненада липсват сред класациите. Абсолютният фаворит и тук е Oriental, а веднага след него се нарежда Floral Fruity.

Встрани от всеобщите ориенталски любимци са предпочитанията на Козирога. Мненията на представителките на знака са завидно единодушни  - Floral Woody Musk оглавява почетната стълбица, а веднага до него е  Floral Fruity. Бронзово отличие може да бъде присъдено на Floral Green в тази зодиакална група.

Рибите в темата са посочили като един Oriental групата за любима. Странно, но сред тези водни представители се прокрадват дървесни предпочитания, което идва да покаже, че зодиакалната принадлежност далеч не е определяща в предпочитанията.

Независимо от това, че фаворитите сред парфюмите не са пропорционални на знака и неговите елементи, проучването за мен беше безкрайно интересно. Единодушието в рамките на даден зодиакален знак доказва закономерности, различни от общоприетите схващания, но все пак закономерности. Допускам, че ако повечето хора, които само гласуваха в анкетата, без да споделят мнение, го бяха направили, резултатите щяха да бъдат по-пълни и по-представителни. Благодаря за темата на Атти!

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 12:19 от Natalie Nikol

# 22
  • Варна
Нямам любим бранд, и наличностите го показват даже:

Том Форд 3, ама не всичко от ексклузивната серия познавам, възможно е да се появят още.
Ермес       3, тук мисля, че всичко е изчерпано. Преди 2 години имах 12-13 от тях, но явно са били пълнеж, изчезнаха.
Шанел     3, ама този изобщо не ми е любим, ако трябва да го оценя като цяло.
КДГ         3, и тук допускам, че ако опозная всички, ще имам и други.

Горе-долу още толкова по 2 и другите са все единични.

# 23
Атти,мерси за новата тема! Hug  bouquet

При мен на преден план излизат Герлен и Шанел. Heart Eyes
Guerlain-13
Chanel-10
Имам и няколко бутилчета запаси,но не ги включвам,че става страшно...  Whistling

Третото място се поделя между Dior,Givenchy и Hermes.

# 24
Атти,мерси за новата тема! Hug  bouquet

При мен на преден план излизат Герлен и Шанел. Heart Eyes
Guerlain-13
Chanel-10
Имам и няколко бутилчета запаси,но не ги включвам,че става страшно...  Whistling

Третото място се поделя между Dior,Givenchy и Hermes.
Казвай ги,защото ще ти дойда на гости Mr. Green

# 25
Natalie Nikol  bouquet  благодаря за подробната разборка...много ми беше интересно да прочета.

Аз нямам нито един повтарящ се бренд в колекцията,както и не мога да посоча любим такъв.
Не се водя по брандовете и имената а по съдържанието,по самия парфюм...който днес може да е един а утре друг,според настроението и сезона.Имам Баленсиага,Келвин Клайн,Лаура Биаджоти,Агент Провокатор,Нарцисо Родригес,Жан Пол Готие,Гучи,Ланвен,Сара Джесика Паркър,Шанел......и така нататък - доста цветно и разнообразно Laughing

# 26
Да се наредя в статистиката  Simple Smile

Шанел 5бр
Ермес 5бр
Том Форд  3ма (а с този на мъж ми стават 4)
АП  2бр

Всичко останало ми е поединично, рядко харесвам всичко от кой да било бренд  Peace

# 27
Казвай ги,защото ще ти дойда на гости Mr. Green
Заповядай  Hug, но ще си тръгнеш с празни ръце,защото точно тези от запаса ти не ги харесваш. Laughing

# 28
  • София
Въобще не съм предполагала, че ще събера 4 Тиери Мюглер!
Вие сте виновни! Ама Ейнджъла не го нося, а Розата ми е две капки отливка.
И 4 СК естествено.
Другото е "мешана скара".

# 29
При мен:

Герлен - 9
Шанел -3

но като се има предвид че моята колекция е скромна като бройка парфюми, Герлен формира 50% от всички които имам.

И един въпрос: приноси ми се хубав виолетков парфюм, но да не е бонбонена виолетка като в Лолитите, а нещо елегантно и не толкова подсладено.Нещо от типа на Метеоритите на Герлен, които май е много трудно да намеря/някой ако не ги иска да свирка/ Wink
Някакви предложения-без Инсоленс обаче?

Общи условия

Активация на акаунт