КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 3

• 272 134
  • 1 382
  •   1
Отговори
# 1 050
Д-р Константинов, изключително съм благодарна за вниманието и отговорите ви. Хубав ден

# 1 051
Здравейте, имам нужда от съвет и знам, че темата е само за детски консултации. на 21 години съм и работя на пълен работен ден и в момента ми е почти невъзможно да отида на лекар. Имам проблем с долния клепач на едното око, усещане, че излиза ечемик, което помня от малка (все едно някой ми е ударил окото) Капя Унифлокс, прочетох, че е за ечемик - дали може да ми навреди по някакъв начин. Капя от 1 ден, както пише на листовката (по 1-2 капки през 1-2 часа), но няма голяма промяна. Моля за съвет и благодаря за помощта предварително.

# 1 052
Здравейте!
Най-вероятно имате т.нар. ечемик. Капките няма да Ви навредят, но едва ли ще Ви излекуват. Прилагайте топли компреси и вземайте Омега 3 в някаква форма и търпение. Ако не върви, трябва да намерите време да се срещнете с лекар.

# 1 053
Кога трябва да е най ранния очен преглед на бебе ?

# 1 054
Здравейте!
В първите месеци дори година личният лекар следи и очите. Ако той/тя прецени, ще Ви насочи към очен специалист. Качествен проф. преглед при, по възможност, детски очен лекар, след 2.5-3г.
Кога трябва да е най ранния очен преглед на бебе ?

# 1 055
Здравейте д-р Михайлов ! Детето ни е родено недоносено и беше с ретинопатия, 2 стадий на дясно око и 3 на ляво. Вече е на 7 години, носи очила и преди два месеца правихме ехограф на очите (просто ей така )всичко бе наред с ретината. Детето преди седмица падна и се удари в ръба на спалнята, точна между веждите ..От тогава забелязваме в бялото на окото, склерата (мисля че така се казва )синкаво кръгче... Кръгчето е около ириса като пръстенче. И другото е така, но в това око което бе по засегнато от ретинапатията е повечко... Ох ,дано обясних добре. Детето има изпъкнала очна ябълка ..Възможно ли е, от това да ни се струва така.. Т .е и на двете очи ,около ириса седи синкаво сиво но в това ляво око е повече. Притеснява ме от удара да не е направил беля с ретината,  знам ли? Падането беше преди три седмици..  Благодаря Ви!

# 1 056
Здравейте!
Едва ли от удара ще има странични явления. Но не е излишно да го заведете на очен преглед, за да се  види какво точно е това, което Ви притеснява.
Здравейте д-р Михайлов ! Детето ни е родено недоносено и беше с ретинопатия, 2 стадий на дясно око и 3 на ляво. Вече е на 7 години, носи очила и преди два месеца правихме ехограф на очите (просто ей така )всичко бе наред с ретината. Детето преди седмица падна и се удари в ръба на спалнята, точна между веждите ..От тогава забелязваме в бялото на окото, склерата (мисля че така се казва )синкаво кръгче... Кръгчето е около ириса като пръстенче. И другото е така, но в това око което бе по засегнато от ретинапатията е повечко... Ох ,дано обясних добре. Детето има изпъкнала очна ябълка ..Възможно ли е, от това да ни се струва така.. Т .е и на двете очи ,около ириса седи синкаво сиво но в това ляво око е повече. Притеснява ме от удара да не е направил беля с ретината,  знам ли? Падането беше преди три седмици..  Благодаря Ви!

# 1 057
Здравейте, д-р Константинов!
Вчера зоведох дъщеря си на 6г. на профилактичен преглед .Докторката, която я прегледа установи
далекогледство.Разшириха й зениците, и след проведени изследвания на апарат излязоха следните
резултати
RIGHT            VD:0.0
      SPH     CYL      AX
    +1.25   +0.25   106
    +1.75     0.00   180
    +1.25     0.00   180
    +1.50     0.00   180

LEFT
    +1.50   +0.25     87
    +4.25     0.00    180
    +1.50     0.00    180
    +1.00   +0.50     91
     +1.50    +0.25    90

PD:56 mm

В амбулаторния лист е записано :
  Обективно състояние:
 Преден очен сегмент - без особенности.
 1 позиция - успоредни очни оси
моталитет-запазен във всички погледни посоки
фиксация централна
Заден очен сегмент -Б.О.

Изследвания:

без кор.            sph     cyl      axis       с кор.
VOD=0.6
VOS=0.6
циклоплегия ДО +1,5/0,00/  ОС +1,5/+0,25

След още един преглад, евентуално ще изпише очила ,които трабва да поноси известно време
Ще съм ви много благодарна, ако разчетете изследванията и дадете вашето мнение
Необходимо ли е да правя консултация с още един специалист.
Благодаря ви предварително за отделеното време!

# 1 058
Здравейте Д-р Константинов,

Интересува ми във вашата Клиника, или другаде, има ли уред с който се прави Dopler на очен нерв. Т.е. онзи уред (не знам как се казва) с който се прави цветна снимка на очния нерв? С който се вижда в напречен разрез състоянието на задния очен сегмент?

Благодаря Ви предварително!

# 1 059
Здравейте!
Става дума за далекогледство при дете без оплаквания. Аз бих наблюдавал периодично детето. Бих се въздържал да изпиша очила.
Здравейте, д-р Константинов!
Вчера зоведох дъщеря си на 6г. на профилактичен преглед .Докторката, която я прегледа установи
далекогледство.Разшириха й зениците, и след проведени изследвания на апарат излязоха следните
резултати
RIGHT            VD:0.0
      SPH     CYL      AX
    +1.25   +0.25   106
    +1.75     0.00   180
    +1.25     0.00   180
    +1.50     0.00   180

LEFT
    +1.50   +0.25     87
    +4.25     0.00    180
    +1.50     0.00    180
    +1.00   +0.50     91
     +1.50    +0.25    90

PD:56 mm

В амбулаторния лист е записано :
  Обективно състояние:
 Преден очен сегмент - без особенности.
 1 позиция - успоредни очни оси
моталитет-запазен във всички погледни посоки
фиксация централна
Заден очен сегмент -Б.О.

Изследвания:

без кор.            sph     cyl      axis       с кор.
VOD=0.6
VOS=0.6
циклоплегия ДО +1,5/0,00/  ОС +1,5/+0,25

След още един преглад, евентуално ще изпише очила ,които трабва да поноси известно време
Ще съм ви много благодарна, ако разчетете изследванията и дадете вашето мнение
Необходимо ли е да правя консултация с още един специалист.
Благодаря ви предварително за отделеното време!

# 1 060
Здравейте!
Макар и въпросът да смесва няколко параметъра, които могат да се изследват, ако правилно съм отсял елементите, то при нас има апарат, с който да направим нужното изследване.

Интересува ми във вашата Клиника, или другаде, има ли уред с който се прави Dopler на очен нерв. Т.е. онзи уред (не знам как се казва) с който се прави цветна снимка на очния нерв? С който се вижда в напречен разрез състоянието на задния очен сегмент?

# 1 061
Здравейте, Д- р Константинов! Вчера звънях в клиника "ДЕН" с желание да запиша час за преглед за двете ми деца евентуално за 23, 29, 30. 12. 2014, но ми казаха, че все още не знаят как ще бъдете на работа. Кога ще бъде удачно да се обадя отново, за да проверя?
Благодаря предварително и хубава вечер!

# 1 062
Здравейте!
За съжаление на 20.12. пътувам и до края на годината няма да съм на работа. Весели празници!
Здравейте, Д- р Константинов! Вчера звънях в клиника "ДЕН" с желание да запиша час за преглед за двете ми деца евентуално за 23, 29, 30. 12. 2014, но ми казаха, че все още не знаят как ще бъдете на работа. Кога ще бъде удачно да се обадя отново, за да проверя?
Благодаря предварително и хубава вечер!

# 1 063
Здравейте!
Макар и въпросът да смесва няколко параметъра, които могат да се изследват, ако правилно съм отсял елементите, то при нас има апарат, с който да направим нужното изследване.

Благодаря за отговора, Д-р Константинов!
Весели празници, здраве и ползотворна работа!

bouquet

# 1 064
Здравейте, д-р Константинов,
При профилактичен преглед на дъщеря ми вчера бяха установени шокиращи за мен резултати

VOD=0.2 VOS=не отговаря
ARD=-2.0sph -1.25 cyl 179
ARS=-5.5sph -1.5 cyl 177
Очни дъна в норма

Терапия: корекция ДО -1,5sph -0.5 cyl 179 ЛО -5,5 sph -0.5 cyl 177

Лекарката ни изписа по-малък диоптър сега, но каза, че след месец, когато пак я прегледа ще изпише вече реалния.
Дъщеря ми е на 4 год и 2 месеца, родена чрез секцио. Лекарката каза, че е вродена Миопия и най-вероятно ще прогресира с времето. Каза, че за нея веднага трябва да се сложат очила.
Силно съм притеснена и не мога да се примиря с факта, че детето ще носи очила цял живот. В отчаянието си естествено започнах да ровя и чета и така попаднах на упражненията на Бейтс. Смятате ли, че биха имали ефект в нашия случай? И в случай, че  правим упражненията не е ли редно да изчакаме с очилата? Чувала съм, че окото се "разглезва" с очилата.....
Ще Ви бъда безкрайно благодарна да ни посъветвате какво е най-правилно за детето!
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт