Родопски клин със спанак

• 7 742
  • 4
  •   1
Отговори
  • Atlanta
По молба на една приятелка   - клин със спанак и снимките към рецептата.  Оригиналът е на баба ми от Смолянско.  Този път го пеках на котлона, но може и на фурна. Баба ми го печеше в голяма тава върху печка на дърва, аз го пеках на тефлонов тиган на средно положение ел. котлон. За 25 см. тиган плънката е:
-   Една чаша начупено тънко фиде /може и ориз, но за мен с фиде е по вкусно/ се сварява и отцежда от водата
-   Три яйца
-   Една чаша накълцан спанак /използвах замразен/
-   200 гр. Сирене натрошено
Всичко това се смесва – аз не слагам сол, защото необичам и от сиренето ми е достатъчно солено. Разточват се две кори – долната е по-голяма, да излиза от тигана/тавата. Във съда за печене се слага олио и добре се размазва, долната кора, изсипва се плънката, горната кора и се завива с краищата от долната кора. Пече се 15-20 минути до златисто, обръща се/използвам капак/  и се пече до готовност от другата страна. След изваждане може да се намаже с масло. Клинът трябва да е тънък – около един пръст.  Това e:

# 1
Purple , голямо изкушение това! Heart Eyes Crazy  bouquet Напиши, моля те, тестото как се прави и може ли с коприва вместо със спанак? Не, че не го ям, но не съм от най-големите му фенки. Peace

# 2
  • Atlanta
Може с всякакво зелено - коприва, лапад и т.н. Корите съм ги точила, ама защото няма откъде да си купя готови Simple Smile Брашно, сол, вода и олио на око, да може да се точи.

# 3
Може с всякакво зелено - коприва, лапад и т.н. Корите съм ги точила, ама защото няма откъде да си купя готови Simple Smile Брашно, сол, вода и олио на око, да може да се точи.

Аха, ясно! Май и лапад имам във фризера. Ще го пробвам! Благодаря ти!  bouquet

# 4
  • Atlanta
И с лапад ще стане много вкусно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт