Юлски деца-Тема 39

• 27 742
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
Запис и мен!
Чочии ужас... милите. Hug Малкият дявол е бил , както се казва. Hug
 Йоана беснее из нас и уж вече оздравяваше, но започна да кашля... Tired Съответно и праснаха Аб/някакъв лек бил... Флемоксин Салютаб125мг... хич и не го знам този/ да пие , да не слезело надолу, че тя нали кара още в 5-ти месец /миналата зима по това време/ пневмония, която започна в началото точно като вирус. ooooh! Tired Пак ми стана криво, тези Аб като дойдат на дневен ред ме заболява направо корема. Tired

Честит праник днес на Ral_p / жив и здрав да ти е мъжа/ и на  TANI80 / жива и здрава да е майка ти/ !!!   bouquet

# 16
Уф, още ми е пред очите падането на Дани  Sad
Събуди се преди 30 мин. и все едно нищо й няма-весела, игрива, закачлива.....Party

# 17
  • София
ЧЕСТИ РОЖДЕН ДЕН на ТЕО!!! Рал да ти е здрав мъжа и много да ви обича!!!
Тани, да ти е живо и здраво майчето!!!
Чочиии, не така, не така...  Hug

# 18
Да се запиша и аз на втора страница  Hug

Чочи, децата бързо забравят, но на нас ни трябва повече време  Hug

# 19
  • София
Да се запиша и аз набързо. Пускам една снимка на Дария като калинка по случай вчерашния празник, обаче ще ме извините, че е по-голямка - все забравям да прочета как се смалява

# 20
  • USA
Чочи, мерси за темичката  bouquet! Добре, че нищо й няма на Дани!
Честити рожденици на Рал и Тани, да са ви живи и здрави!
Нели, много е сладка Дария!
Кукумявче, мерси! Стейси е фъстъче Grinning.
Инкс, зебрата я имаме, но Стейси не се занимава много с нея. Просто като мине покрай нея, завърта едни топченца, за да почне музиката и заминава. Понякога се качва, но рядко. Мисля, че като стане по-голяма ще й бъде по-интересна. Този Мики Маус го поръчах снощи ( не се сдържах Embarassed) и като дойде ще пиша дали наистина е толкова забавен, колкото се говори. Забравих да ти отговоря, не го знам какъв е този ябълков концентрат, най-вероятно го продават в биомагазините. Бях купувала едни пъфс на Стейси и бяха правени с такъв концентрат, може би да заместят захарта.

Да ви питам, тези, които планувате скоро още едно дете, какво правите с големите играчки(бънджита, проходилки, активни гимнастики), продавате ли ги? На Стейси всичко й е като ново, нямат една драскотина и много ми се свидят да ги продам на половин цена. Уж гледам да ги давам на други деца да ги ползват, но нали все пак ще ги върнат по някое време, а нямаме много място.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 20:33 от maimun77

# 21
Чочи, децата бързо забравят, но на нас ни трябва повече време  Hug
Права си  Hug. Днес ходихме да вземем Йоан от ДГ без количката и Дани беше готова пак да хукне надолу по стълбите  Rolling Eyes, ама моята реакция този път беше светкавична  Wink
Все забравям да споделя какво открих за лечение на хрема http://www.blitz.bg/article/1443. Дани доста дълго имаше хрема и успях да й я излекувам с мед по този начин: Освен инхалации медът може да се прилага и по друг начин - болният ляга по гръб и във всяка ноздра се капва по капчица мед. На ден можете да правите по 1-2 процедури. След всяка процедура болният остава вкъщи не по-малко от два часа.
Вече вех да вярвам в народната медицина  Wink

# 22
Привет и от мен.
Два дена само ви чета. Напоследък съм доста изморена, защото Ива е много активна. Прави такива неща, чу обмислям да я прекръстя на г-ца Природно бедствие. След поредната беля се чудя дали да смея или да плача. Rolling Eyes Ето вчера: в един магазин за първи път ми направи тръшкане навън, разрева се и легна на пода. Едвам я изкарах оттам, а продавачката я съжали и й подари един балон. Аз го надух в парка. Ива го взе да си играе и право по едни стълби и влезе в едно читалище. Вътре беше  абсолютно тихо и навсякъде оттекваше шума. Ива нещо се размрънка да се въргаля по пода, сдърпахме се и спукахме балона. Ама той изтрещя като бомба   ShockedСлед 5 секунди изкочи от една стая един уплашен чичко. И като видя как Ива гледа жално спукания балон   Joy Joy Joy Голям смях падна.

Цветен - и ние имаме дървен пъзел и много си играем с него. Нещо ни липсват част от животинчетата, ама  ще го намерим.

А за образователните игри - на мен вече ми омръзнаха тези , които Ива обича. Вече 3 месеца ми пробутва едни книжки и да й разказвам и да показвам с пръст животните и хората. Даже сега като я питам например къде е патето, тя отваря на страницата, ама взима моя пръст и го слага на картинката. Вече ми писна от тези животни - трябва да купувам нови книжки, та да се разнообразя малко   Rolling Eyes Има и други игри за умения, но книжките са й най-любими. Такова си и избра и на прощупулника. Между другото някои мами се шегуваха за първите 2-3 неща, които са избрали малчовците. Нашите пък са много интересни - 1. книга,2. пари, 3. Право на Европейския съюз   Laughing

За смяната на часовото време - на нас естествено не ни се отрази, виж ако ходехме на работа и на ясли - сигурно, ама ние сме си на наш режим  Wink  Аз не знам кой ден от седмицата е, така че хич не ми пука за часа.    Crazy

NellyR - страхотно костюмче, е не сте билимного страшни-напротив даже чаровни и красиви  Simple Smile

Честито и на двамата рожденици - да ви радват все повече за напред.

Чочиии - важното е ,че малката е добре. Вие със сигурност сте се уплашили. Аз пък вчера много гадно бутнах Ивето, а онзи ден като я носих й ударих главичката в касата на вратата. Изобщо може да се номинирам за най-нескопосана мама  Mr. Green

# 23
Как сте,майчета.....дано не сте ме забравили  Hug

Ние в къщи сме добре...ходим на работа ,на ясли но Катето в Карнобат малко ме притеснява. О десетина дни не иска да спи.Незнам дали се сещате но от както се е родила я оставям сама в стаята и тя си заспива без да съм до нея.Никога съм нямала проблем нито с нея нито с Петя за това.Едва ли не ги "хвърлям" и излизам и те си заспиват сами по всяко едно време.Но от 10-ина дни Катето й стана нещо.Стресна ли се от нещо незнам но само като види кошарата и почват едни ревове,едно тръшкане.В началото майка ми я приспива на спалнята и после я мести но от няколко дни и там не иска....само като види стаята се започва.Иначе в другите стаи няма проблем...заспива си но в спалнята където спи по принцип не иска.Водиха я да й леят куршум и бабата казала ,че се е стреснала от куче и играчка....да ама и след това същата работа.Душичката му спи но какъв рев реве не е истина.Просто незнам от какво може да е това нещо. ooooh!

Иначе сме си още само с 4 зъба.Прескача си сама кошарата и влиза сама в нея...набира се и е вътре а не иска ли да стои там си излиза/кошарата е от сгъваемите/.

Чочи,доста сте се изплашили...тя Дани вече е забравила ...добре ,че й няма нищо  Hug

Нели,Дария е много сладка калинка....нали това е калинка  Laughing

Честито и на всички празнуващи  Hug

# 24
Здравейте. Нова тема и аз да се запиша.
Чочи, малкия дявол е било, разминали сте се само с уплаха.
Маймунче, аз ги продавам, първо защото не обичам да трупам вещи и второ, защото наистина няма къде да ги съхранявам. Засега пазя само дрешките, много ми е мило и не ми се разделя с тях. Всичките са много хубави и не са евтини, а не ми се дават на някой почти непознат. Най хубавите ще си ги запазя, а за другите чакам някой много близък да има дете и да му ги дам. Ако някой ден дай Боже, имам второ дете, ще си купя всичко отново. Сега например ще пускам за продажба бънджито, но в продавалника има една оферта, която е много ниска и я изчаквам нея, за да пусна моето.
За пъзелите, ние имаме един, който не се използва по предназначение. Основно го използва, за го хвърля по земята със засилка, както и всичко останало. Ние така си играем с играчките. Общо взето не се заиграва с нищо, освен с пускане и спиране на телевизора, говорене по телефона и разнасяне на празни тубички от крем и шампоан, с който се маже себе си и нас.
Обаче каза първата си съзнателна дума и тя е .............боклук hahaha И как не, като по цял ден събира боклуци в парка и ги хвърля в кофите. Днес ме изненада с още една дума....рокля. Общо взето интересен набор от думи има.
Диди, може да е някаква "прищявка" и скоро да отмине, дано да не се е стреснало нещо Катето. Може майка ти да я е приспивала на ръце или при нея и тя да отказва сама да заспи. Аз мисля, че моята майка направи така, защото Виктор също от раждането си заспиваше "захвърлен" в стаята и изведнъж след като стана на година отказа.
Кукумявче и аз се вкарвам на периоди в някакви филми как всичко е вредно и колкото повече го мисля и се опитвам да се пазим толкова по-безпомощна се чувствам.
 Ели да ти е жива и здрава Михаела и много да ви радва. Разкошни снимки си пуснала както винаги. И тортата и детето са много красиви.
Лека нощ.

# 25
  • София
Нели, много е сладка малката калинка  Hug. Иначе как сте?

П.п. Ели, сега видях снимките на Михаела - невероятна е!

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 21:47 от sisko_75

# 26
Много са сладки мадамите с костюмите.  Simple Smile
Маймун, ако планирах второ дете скоро щях да си пазя всичко за него, защо пак да търся и купувам бънджита и прочее, след като ги имам? Да не би да питаш за тези, които НЕ планират? Аз продавам всичко, защото нямам нещо ентусиазъм за второ и не знам дали изобщо ще се появи някога, а ако имам изобщо второ най-вероятно ще е след поне пет години.

# 27
  • USA
Инкс, имам предвид до 1-2 години да се работи за следващо дете.

# 28
  • София
Тани да ти е живо и здраво майчето.
Чочии мога да си представя какъв ужас сте изживяли, но децата наистина забравят по-бързо от нас, дано не ви се случва повече.
Нели хубава калинка имаш, но пиши как сте.
(Много ме е яд, че не мога да отварям клипчетата които пускате и не мога да видя другите дечица.)
Кукумявка наистина трябва да си променим мисленето аз малко по малко вече съм започнала да променям нещата, все по-често се улавям, че не се замислям кое как да направя, в смисъл преди по навик наливах в пластмасови шишета и слагах в пластмасови кутии и т.н, после съзнателно започнах да ги избягвам сега вече несъзнателно не ги използвам. За опаковките в повечето случаи има алтернатива (изключвам опакованите неща които купуваме от магазина, но поне вкъщи може)понеже спомена сиренето-можеш да си го държиш в стъклена кутия, за съхранение на разни храни аз съм си купила няколко такива стъклени, е с пластмасов капак са но той пък не е в пряк контакт с храната, пак по-малкото зло. Каквото трябва да прелея наливам в стъклени бутилки и т.н., има и много неща които още не съм променила, но може би ми трябва повече време да узрея за тях. Mr. Green
Мамо Диди и ние минахме през такъв етап със спането, умира за сън и неиска и неиска нито на ръце, нито сама, нито никак, изпадаше в истерии само като си видеше стаята за леглото да не говорим и това предимно през деня го правеше, тогава я оставях просто сама да си заспи правеше го в най-различни пози и места, на масата докато яде, на килима в някоя стая или просот сяда на дивана и заспива, беше много смешна ще отмине и пак ще си е предишното дете.

# 29
Здравейте, мами и сладки дечица  Hug!

След 3 прекрасни месеца в Родината се завърнахме в САЩ и веднага започнах работа, времето ми значително намаля и спрях да пиша, но това не означава, че не си мислех за вас и не ви четях понякога. В неделя се запознах с Маймунчето и най-сладкото фъстъче Стейси и се засрамих, че така изчезнах. Маймунче, беше ми много приятно да те видя  Hug.

Надявам се всички дечица да са здрави  Heart Eyes.

Един бърз въпрос - има ли още кърмещи мами без цикъл  Rolling Eyes? Минаха 25 месеца от последния ми такъв и вече се чудя доколко е нормално  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт