Юлски деца-Тема 39

• 27 742
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Грация, стискам палци. За обира просто възмутително, горките хора, дано наистина някой да гледа отгоре и да връща на заслужилите.
Сафо, Виржинити, много неприятно, дано децата да оздравяват бързо Hug.
Линет, честити покупки и аз съм се замислила за такава количка, в Джъмбо има, дали е същата цената? За ясла и аз се чудя кога може да се кандидатства пак. Ще ми се да се пробвам, въпреки, че и аз не мисля, че ще ни приемат. Мисля, че ще ми е от полза от време на време да я оставям за малко. Преди се пробвах на тази срещу нас и една до работата ми, сега мисля да прибавя и тази при вас към списъка.
Чочи, лятото й давах на Гербер, разреден с вода, защото иначе не пие вода изобщо, сега не давам. А как така се пуска юни, не са ли само септември приемите? Хич не са ми ясни тези неща newsm78.

# 616
Ох хайде да престава черната серия вече.

Ние още се борим с хремата. Давам хомеопатичните Инфлуцид и витамин Ц. Мисля, че лека полека се оправя.

Вчера на прощъпалника Ния хвана тенис топката за радост на дядо си. След година ще купуваме тенис ракета.  Grinning После награби макарата за дизайнер и микрофона на дядо си за музикант. Изобщо разностранни интереси ще има детето. Буболинката пак беше надминала себе си с тортата. Страшна и много вкусна - шоколад и мента. ММММММ

Духаше такъв вятър, че ту сънувах кошмари, ту се събуждах. Сега съм парцал.

# 617
ЮБ, при нас има 2 приема за ясли и ДГ-през ЮНИ и през СЕПТЕМВРИ. А имаме и ясли, които приемат деца по всяко време на годината  Wink. А и нали сега има нова наредба за яслите, в която пише, че могат да ти приемат детето и на 3-мес. възраст  Peace

Чл. 2. (1) Детските ясли са организационно обособени структури, в които медицински и други специалисти осъществяват отглеждане, възпитание и обучение на деца от 3-месечна до 3-годишна възраст

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135608240

# 618
[
 За ясла и аз се чудя кога може да се кандидатства пак. Ще ми се да се пробвам, въпреки, че и аз не мисля, че ще ни приемат. Мисля, че ще ми е от полза от време на време да я оставям за малко. Преди се пробвах на тази срещу нас и една до работата ми, сега мисля да прибавя и тази при вас към списъка.

Драга, класиране за ОДЗ-та в София има всяка седмица и новината при нас е, че Марти се класира и миналата седмица го записах. До 1-2 седмици трябва и да го пусна реално, а никак не ми се щеше още, но няма как - иначе губи мястото си. Младежът имаше късмет измежду 52 деца Whistling  Та исках да кажа, че при евентуални свободни места, постъпване в яслите има целогодишно.
Рал, вятърът и мен ме побърка тази нощ  Confused И продължава тук ... ама аз съм на място, дето се събират всичките ветрове в София  Sad
Грация, ужасно е това, което описваш. Опитай се да успокоиш зълва си и свекърва си, доколкото е възможно. Дано по-бързо свърши тая скапана година и всичко е по-хубаво в следващата  Peace

Бързо оздравяване на болничките дечица!

# 619
Привети и от мен !
От утре , та до Коледа съм без нет , та исках просто да ви благодаря за стиснатите палци и да ви кажа че Влади милия направи кошмарно боледуване - на два пъти бяхме на крачка от болница  Cry
сестра му също си е у дома и кашля здраво , пие сиропи  и  противоалергични , съчетаваме хомеопатия и традиционна медицина , пък да видим до къде ще я докараме . Praynig
Аз ....какво да ви пиша за себе си абе отвратително се чувствам и притеснена и уморена , та в тоя ред на мисли ни за ясли , ни за детски градини искам да пиша , да чувам и да знам...даже не ща да ги мисля пфу Sick
Мога да напиша един трактат против детските ясли специално , но ще се въздържа.
Моля се да започна работата , която искам и на Влади догодина да не му се налага да ги посещава никак.(ако го приемат изобщо )
Целувки и бъдете здрави  Hug Hug Hug

# 620
Хайде малко да разведря темичката..
Вчера бяхме при Ели и правихме коледни снимки! Очарована съм за пореден път от неповторимия й стил, усетът към детайла, начина й на работа... всичко! Михаела е страхотен асистент-помощник на мама, а Калина е чудно човече и помага по свой си начин. Wink Впечатлена съм и от подкрепата на безкрайно грижовния татко, въобще прекрасно семейство! Нямам търпение да видя резултата, разбира се ще бъде споделен и с вас! Само моделите бяха малко трудни, предизвикателство беше да задържим Влади на едно място, Юлиана капризнечеше типично по женски и за истински усмихнати деца не мога и да се надявам..Simple Smile но съм сигурна, че ще имаме хубав спомен!

И с Мимето се видяхме системски, много приятно беше!

Грацийка, стискам палци за бебчето! Praynig И Мими да се оправя! А предполагам ходи, хваната за ръката ти?
Сафо, гушкам те силно, оздравявайте!!
Virginity, хайде край и на твоята черна серия!
b]Маймунче[/b], радвам се, че Стейси е добре! Ние в такива случаи сме само на кърма и съм спокойна! Peace А ако ще те успокои и ние с Влади се кърмим постоянно и през нощта.
Джил, не съм видяла за идеята за срещичка, прати смс-че следващия път или звънкай!
Рал, браво на Ния! Чакам да видя тортата! Wink
Линет, аз регистрирах Влади още като беше на няколко месеца, направи го още днес! Аз на ясла няма да го пускам, но те няма и да го вземат..
Evita, браво за късмета ви! Нека да тръгне Марти, пък, ако имаш възможност няма да ходи постоянно, на мен това ми е идеята също за най-желаното ОДЗ тук, ама няма да стане..
Вили, дано ссе оправят напълно децата! Аз поради същата причина след бронхита, който направи Юлиана се страхувам да я пусна на градина и още си е вкъщи..

Сокчета - давам само, ако има изостанали не много хубави плодове - мандарини, портокали, много рядко се случва, яде плодове поне по 3 пъти дневно.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 11:40 от Сиси ♥♥

# 621
Здравейте и от мен,

Няма да пиша много, че и на мен ми се прииска годината да свършва.

Сиси, ще ти драсна sms другия път.
Грация, предай много стиснати палци от нас на бъдещата майка. Вещите се купуват, важното е бебчето да е здраво.

Болничките да оздравяват бързо като Калина.

Сокчета не давам. Последно пробвах преди два-три месеца, не го одобри.

За яслите - ако мога не бих я дала, но баща й ме притиска да я записваме възможно най-скоро, за да облекчим малко семейния бюджет. Естествено въпроса не е само до желание, а дали ще я приемат, но не мисля да правя никакви съзнанетелни усилия поне до кампанията за ОДЗ-тата пролетта.

# 622
Вили, дано да разминава и да се почувстваш човек.
Сиси, като го регистрира Влади какво става, не трябва ли да се кандидатства пак, всеки път да се пробваш? Нещо са ми много неясни тези неща Blush.
Евита, кандидатства се на място или пак е онлайн, че живот и здраве ще ми трябва да запиша Андреа, за да има по- голям шанс за другото? Надявам се да ходи веднъж- дваж седмично за по два- три часа, за да мога да си почивам, пък и да се води там зачислена, да трупаме точки, защото за детска вече със сигурност ще трябва да ходи.

# 623
Драга, за самостоятелните ясли документи се подават лично. Зависи от яслата кога точно. При нас беше първия ден от годината.

За ОДЗ-тата се подават по електронен път през системата на ИСОДГ. Регистрираш, избираш си градините, подреждаш ги по ред на желание и чакаш. Класиранията са всяка седмица. Хубаво е да се следи коя градина обявява места, за да си я преместиш на първо място и съответно да имаш повече точки там.

Новата кампания (за септември 2011) започва пролетта по някое време. Тогава всички дати се нулират и всичко се започва отначало.

# 624
Драга, Джил ти е отговорила. Всъщност на мен целта ми е градината всъщност, не толкова яслата. А в градината преминават автоматично групите от яслата. И идеята ми е точно като твоята, да ходи по малко, от време на време, колкото да не си губи мястото. И братчето или сестричето на Андреа ще има предимство, докато тя е в съответното ОДЗ. За чистите ясли не съм наясно, как е с предимствата.

# 625
Чухте ли за А.Баташов- http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3438111
Лека му пръст  Flowers Rose Flowers Rose

# 626
  • Кърджали
Привет!
Всички болнички да оздравяват!
Сокчетата Кати ги хареса съвсем от скоро.Не че съм правила ой знае какви усилия да и ги предлагам, даже ги бях отписала, че и малкото пъти, в които съм и предлагала, не ги е харесвала. Наскоро баща и донесе едно сокче, и това като го изпи на един дъх...Сега предимно и изцеждам аз, като в него и слагам клеева тинктура.Това се оказа единствения начин да я излъжа да пие тинктурата, че разредена във вода я отвращаваше.Баща и като си идва насам обикновено и носи едно - две сокчета от магазина, но предимно кара на домашни.Плодове - портокали, мандарини си хапва, но съм наложила за известно време строг контрол на храненето, че а е хапнала нещо дори и час преди вечеря, а не можеш да я накараш да яде и лъжичка.Но общо взето гледам да си харва плодове.

# 627
  • София
Драга, и най-важното - трябва късмет да ви приемат в ОДЗ-то. Аз се отказах през април, въпреки че Мишо се класира и сега малко ме е яд. Даже се шегувам, че тогава той се е правел на добро бебе, за да не го пратя на ясла, а сега когато няма опасност - си показа рогцата.
В нашия квартал местата се запълниха още пролетта и колкото и класирания да се провеждат вече - все тая, особено в 2 от градините. За чистите ясли не съм мислила, нямам удобни наблизо. Ще трябва на стари години да ставам шофьор, което ще бъде някакъв екшън с елементи на трилър

Jillian, вие в кои ясли кандидатствахте?

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 16:29 от Cuckoo

# 628
Ами от ОДЗ-тата - в Борово, Павлово, Красно село, Люлин. Абе... #Crazy

Иначе за чистите ясли - тази в Палово и в Иван Вазов.

# 629
Дам, точно за място ми се ще да пази Андреа. Лошото е, че около нас няма ОДЗ- та, има близо до нас и ясла и детска градина, но са такива самостоятелни. Най- близкото ОДЗ, което се води мой район е почти на Румънското посолство, тези, които знаят къде живеят могат да преценят колко е на майната си това от нас. Единственото хубаво е, че е близо до работата ми, за съжаление не мисля, че ще ме вземат пак на работа.

Общи условия

Активация на акаунт