Юлски деца-Тема 39

• 27 742
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Кърджали
Драга, да ти е жива и здрава днешната именничка. Само усмивки да ти носи, да расте весела и щастлива.И да бъде добра кака.
Честит имен ден и на Андреа на Оля. Да е жива и здрава!
Хора, едно питане. Колко като количество вода се приема за нормално и достатъчно за тяхната възраст. Сега покрай напуканите устни на Кати всеки ме пита достатъчно вода ли поема.Че пие, пие, ама как да преценя дали е достатъчно за възрастта и.

# 646
Алексче, при нас е около 150-200 вода на ден и кърма, колкото поеме. Не знам какво е количеството на кърмата, но суче вечер като се прибера, още веднъж за заспиване и нощем около 2-3 пъти. Наскоро обсъждахме колко вода пият, виж малко назад в темата.

Драга, да ти е жива и здрава именничката! Да е много спокойна и добра кака.
Оле, и твоята прекрасна госпожица да е жива и здрава! Нацелувай я от мен и Инето.

Грация, нали сме майки, притесняваме се за всичко. Ще си проходи детето, ти я следиш и всичко е наред. Аз бих я оставила самичка да се пробва да става и да те следва. Калина поне така проходи, взе да стои права и да се оглежда. После направи една стъпчица, после две и до месец започна да щрапука наоколо съвсем уверено.

Да ви кажа молята щерка, милата, е съвсем саможива. То като си я гледаме без много-много други деца наоколо, така става. Вчера сестра ми беше на гости с Мина и моето дребно чудовищенце хич не беше съгласно да гушкам бебето. Само минавше, забърсваше й по една милувка тип "оо, ооо" по тиквата и така. Ама като не може да си контролира съвсем движението на ръката и милувката леко отиваше към шамарче. hahaha

# 647
  • София
Добро утро мамита!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЦИТЕ! ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Вчера писах, писах и точно да публикувам и форума нещо се бъгна и всичко изчезна в небитието, та днес по спомен.
Грация стискам палци за момичето да опази бебето, а другото ще си го купи. Ще проходите спокойно може изведнъж да те изненада, че го може това упражнение, при нас така беше, на единия ден направи една крачица сама на следващия вече си пристъпваше стабилно сама.  
Александра аз също щях да ти предложа да мажеш с тези вазелинчета които ползвахме за гърдите като най-безвредни. Иначе не ми се вярва да е от облизването защото в този случай нашите устни все щяха да са напукани, езика ни е все отвън. Mr. Green
Сокчета скоро писах, че давам от домашни ябълки, но давам и тези на Хип, плодове също си ядем, но ние пък имаме друг проблем не иска да пие вода в чист вид и затова давам сокове разредени с вода и чайчета на Хип. Поема общо между 600 и 1000 мл. на ден.
На нас вчера ни пристигнаха тази тоалетка http://www.kidi.bg/komplekt-detska-darvena-toaletka.html и този слон http://www.kidi.bg/igrachka-darpane-rozovo-slonche.html. Аз им се радвам значително повече отколкото тя, мога да кажа само, че ми идва малко късичко въженцето на слончето.

# 648
  • София
Привет дами,
Нещо май на всички ни се иска тази година да свърши колкото се може по-бързо…
Джилка, сори, ама и аз къъъсно видях за срещичката, СМС е по-добре да пратиш другия път, че нящо време не ми остава да влизам във форума напоследък.
Сокчета не давам, за ясли сме се срде кандидатстващите, но разбира се неприети, но аз и не давам зор да го приемат с бавачката се разбират чудесно.
Вили, голямо гуш от нас.
На двете ни сладки Андреи – честит празник! Да са живи и здрави, много усмихнати и палави!

# 649
Не съм засичала Преслава колко пие.
Нормалното за възрастни е 30мл на килограм тегло... дали важи за децата?  Thinking
Честито на всички празнуващи днес!   bouquet

# 650
Честит имен ден на Андреа на ЮБ и Андреа на Цезари!

Линет, пропуснах да ти честитя магистърската степен!

Вода пием по 100 мл на ден някъде.. просто не иска  повече, какво да я правя. Ако има сокове ще ги подпука та чак ще реве като свършат, знам си аз, но за момента предпочитам плодове в чист вид да давам, че фрешове няма как да правя а в другите все си има захарче а тя тъй или иначе си е дунда.

# 651
Честити имен ден на двете сладурки на Оля и Драга, само радост и гордост да им носи името!!

Грацийка, сигурна съм, че всичко ще е наред с Мими и съвсем скоро ще се похвалиш, че тича! Hug
Александра, вероятно е от времето, все пак застудя.. Можеш да я мажеш и със зехтин, бадемово масло.. Не помня дали се кърмите още, но си мисля, че, ако е жадна ще идва да търси.. Влади пие много малко вода (максимум 200 мл.), но суче често и през деня и през нощта.
Джил, и Влади ме ревнува като гушна друго дете, но и от кака си, баща си.. веднага идва да ги разбутва като ни види да се гушкаме, целуваме..
Рал, ако искаш на Скайп като се засечем ще ти пратя песнички, приказки, които имам.. Юлиана нали си е вкъщи и постоянно пускаме сега, Влади се мъчи да припява, в танците не го бива, клати глава само, спомням си кака му как кръшно "танцуваше" на неговата възраст..  ама той няма време за танци, зает е с други важни дейности.. Simple Smile Поне започна по-дълго да се застоява и заслушва пред книжките..

# 652
  • Кърджали
Благодаря ви за отговорите. Кати точно колко пие,е абсурдно да и засека, защото пие от шише и от чаши, както дойде.Но като си направя сметка не е малко. Сигурно има 150 -200 мл.В понеделник ще ходим до Кърджали, ще потърся нещо подходящо за нея, да и мажа устните....От средата на октомври не суче, може да се каже че сама се отказа. 

# 653
  • София
Честит имен ден на Андреа на Оля и Андреа на Драга

Вода пие доста, но не мога да кажа конкретно количество, защото е различно. Най-малко по 1 шише на ден.
Алекс, сега зимата ли се напуква устичката или и лятото беше така. Да не е от студ, вятър newsm78

# 654
  • София
Честит имен ден на куклите на Драга и Оля! Да си носят името с радост и гордост!

# 655
Честит имен ден на днешните ни именници!

Julsko bebe, Аманита, как са тумбаците  preggo
Грация, ако си ходи нормално, но само се държи за теб, не виждам защо трябва да се притесняваш.  Hug
Елин, пие по около 200 мл вода на ден. Като не включвам кърменето Wink

# 656
  • София
Здравейте мами! Много благодаря за хубавите пожелания! Драга, да ни е жива, здрава и щастлива адашката и с гордост ад си носи името! newsm51
Анди пие около 200мл вода и около 100 мл чай или фреш от портокали.
Линет, честита магистърска степен, само хубави и доходоносни врати да ти отваря! Hug
Сиси, и аз нямам търпение да видя снимките на Ели и съм убедена, че са прекрасни.  Hug
Емили, имах предвид Еми на Санди майка му Grinning, тя ще купува книжките на Часовника.  Heart Eyes
Прашец, страхотни са покупките и аз бих си поиграла с тя Heart Eyesх.
Грация, не се притеснявай ще проходи астралчето. Нали се предвижва сама, нямаш повод за притеснение Hug Hug Hug

# 657
  • USA
Честит празник на прекрасните Анди и Андреа! Да са живи и здрави!

Юлско бебе, как си вече, става ли ти лошо, гадене или нещо подобно? Аз не помня как беше с първата ти бременност, но то едва ли има значение.
Цветен прашец, страхотни подаръци си взела за Кати, много са хубави, ама и цените не са лоши Laughing!
Грация, а даваш ли достатъчно плодове на Мими и изобщо дали приема достатъчно фибри? Може би от там да идва този запек. Стейси освен, че хапва плодове и винаги закуската й е пълнозърнеста, добавям малко ленено семе и нямаме проблем. Дано да се оправи, че е много неприятно това със запека.
Да отговоря на въпросите:
сокове никога не съм давала, и не мисля да й предлагам изобщо
вода само до обяд Стейси изпива 200 мл., от там нататък не знам, но не е много повече от това и два пъти кърмене горе -долу. Сутрин е много жадна, не знам на какво се дължи, хем я кърмя и после със закуската си изпива поне 100 мл. все едно е препила или пък яла солено Laughing.

# 658
Днес имаме много специални именнички! Честит празник на прекрасните Андреи - на Оля и Драга! Да растат здрави, умни и с късмет!   bouquet

Мила, с голямо закъснение, но от все сърце - честит имен ден и на вашият малък батко! Да ви е жив и здрав, и много да ви радва! Целувки!   bouquet

# 659
Честит имен ден на слънчевите ни момиченца Андрея и Андрея  Hug Hug Hug

Да са много щастливи и обичани!

Влизам на скорост да почерпя и аз за моя рожденник днес!

Общи условия

Активация на акаунт