Юлски деца-Тема 39

• 27 594
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Фортунче, знам, че при вас е по-сложно заради различната кухня, но ако се приберете трайно в Бг имаш варянт  Peace Иначе дали една манджа ще я готвиш през седмица или взимаш сготвена от някъде, по-добре второто . А има разнообразие, то дори ДК кухня се повтаря всяка седмица, само че в различни дни и с леки промени. Няма как да ядеш 30 различни хапвания в месеца, а и едва ли ще им се ядат само манджи след няколко години....

# 151
Здравейте мами  Hug
Ох, явно ние юлските мами нещо не си падаме по готвенето всеки ден  Mr. Green
Форчън - и ние ще готвим по-често, само мъниците да пораснат още малко. Едва ли 4-5 годишно дете можеш да го лъжеш и да му даваш по 2 пъти от една и съща манджа  Rolling Eyes Иначе мъжо си хапва - не е много притенциозен за ядене.
А даже като готвя през ден, пак хвърляме доста ядене, хапват си го после кучтата на вилата. Даже днес кучовците ще си хапват телешко варено. Ива също много г охареса, сложих само телешко, картофи, моркови и целина (корен).
Като стана въпрос за ядене навън, аз пак почвам да играя в една томбола за безплатни ваучери за ресторанти.
Преди година и половина и аз спечелих, и мъжо. И после спрях да играя, защото не ми се стори честно да продължавам - нека и други хора да си пробват късмета. Но отднес пак ще пускам. За София - отивате на сайта заведения София и може да спечелите всеки ден ваучер за 50лв в различни ресторанти, само се пуска имейла.Не е нагласена работа, щом ние набързо спечелихме 2 пъти  Peace

Между другото берушка ще ражда с планирано секцио на 11 сутринта, така че скоро ще посрещаме още едно бебе Simple Smile

# 152
Момичета, днес прекрасната ми племенница има имен ден! Жива и здрава да ми е, много щастлива, много безгрижни дни й желая! Почерпете се за нейно здраве!

Честито и на всички останали именници!
Сафо,  Hug !

По лексикончето да се изкажа и аз..
Преслава пие или от обикновена чаша или от шише със сламка. Пие обикновено вода. Ако хапва мляко, то е с лъжица. Хапва в столчето си, за около 20ина минути максимум. Ако заяде й давам, ако няма да яде си личи на 3тата секунда  Joy
Време ми остава за каквото си реша... Ако реша да върша нещо, нищо няма да ме спре.

За готвене гледам си говорите... ето за това май не ми остава достатъчно време - за врътливите рецепти... Да си замеся нещо, да се позанимавам с украсата на нещо, да седя до печката повечко време отдадена на вдъхновение. Иначе за всекидневното готвене - и мога и ми се отдава, и ако има нужда готвя всеки ден. Когато сме си вкъщи или при нашите, де. При баба ми няма нужда, защото женицата ни готви.  Hug

Снимки за колажа първо ще направя, пък после ще кача.. Одеве я снимах, ма толкоз заспала физиономия не заслужава да се показва в колаж  Joy

# 153

Между другото берушка ще ражда с планирано секцио на 11 сутринта, така че скоро ще посрещаме още едно бебе Simple Smile

Страхотна новина! Peace Берушка има моята положителна енергия!!!  Hug Praynig Hug

Да ти е жива и здрава племеницата  Бубичка!!!   bouquet

# 154
Хъм, по повод готвенето и чистенето да цитирам една любима реплика от "Женени с деца" : "Има две неща, които Пеги Бънди не прави: първо - не чисти, не готви, не глади, не пере, не гледа деца и второ - не прави упражнения".
С изключение на децата се подписвам и аз под горното Joy

Честито на всички именници!

# 155
Тъкмо казах, че Виктор не пие от нищо друго освен от биберон и вчера в едно заведение го научих да пие айран със сламка. Голям кеф беше и набързо изсмука цялата чаша.
За готвенето вече нямам мерак или по - скоро време нямам, иначе много обичам да готвя и преди да се роди детето готвех всеки ден, защото ние с татко му не ядем вчерашно ядене. Ама сега когато сготвя гледам поне два дни да ядем от него, през останалото време навън, сандвичи или нещо по-лесно като бъркани яйца например. В този ред на мисли преди в нашата къща яйца не се купуваха, а сега само това ядем. Колкото и да се старая с готвенето обаче, детето не ще и не ще да яде нещо с лъжица или вилица от мен, така че вечер и той яде предимно хляб, кашкавал и задължително домати. Ако вечеряме нещо, което може да се яде с ръце и той се включва иначе не.

Честит празник на всички.  bouquet

# 156
Привет и от нас,
честит имен ден на празнуващите   bouquet

Тук е ужасно духовито, явно днес ще е ден без цигарен дим, три пъти се опитвам да изпуша по една цигара на терасата/вкъщи не се пуши/ и трите пъти ще ме издуха, ужасно гадно.
Bobito 89, дано операцията да мине успешно и нашето астрално близначе да е добре  Hug
Драга, и аз стискам палци, на мен Шуърчека ми отчете положителен резултат на 9 ден от овулацията Wink Да се оплача и мен ме отрязаха за второ Cry, той има две деца от първия брак и  сега Божидар и това му било достатъчно и това го казва мъж дето преди две седмици за пръв път смени памперс и изми дупето на мивката, защото цяла вечер ми беше лошо, повръщах и нямах сили да държа детето. Но пък каза да пазя на Божидар дрехите за дъщеря му като реши да има дете, та още повече ме ядоса  #Cussing out.
Да се отчета от консултацията, 11,300 кг. и 82 см., което за три месеца е + 700 гр и + 3 см. От десетина дни давам и кисело мляко на ЕлБи, почнах с 10 гр., на другия ден 20 и така вече го докарвам до 120 гр. кисело мляко вечер за вечеря + горната коричка на една филия хляб, диването не иска да яде средата. АМ и вода пие от шише с биберон, когато аз го храня е готов за 15 мин., но плодовете му ги нарязвам на парченца и си ги яде сам, там отива до към 45 мин., храни се само на столчето.
Ох, и аз съм от некъсметлийките, мъжо без манджа не може, е може, но главата му е цяла вечер в хладилника, ще хване синузит Mr. Greenта ща не ща готвя, но гледам да е повечко, за два - три дни да стигне за вечеря, и за Божидар готвя за по два дни, така че пак съм си почти всеки ден на печката Sad
Чистя всеки ден сутрин прахосмукачка и парцал, мразя се, защото с голям кеф си избрах белите плочки за пода и сега си им слогувам.
Гледам нов колаж се заформя, дано да успея да го снимам тия дни.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 16:39 от *Роси*

# 157
  • София
Аз да почерпя, имам нещо като имен ден  Laughing Казвам нещо, защото не съм свикнала да го празнувам. Милените едно време нямаха имен ден и все не мога да свикна.

# 158
  • София
И аз да почерпя за имения ден на каката.Честито на всички празнуващи!Миме, още един повод за празник никога не е излишен LaughingДа си жива и здрава!

# 159
  • София
Честито на всички празнуващи днес да са живи и здрави!
Стискам много силно палци за Берушка и дано да се сети за нас да ни се похвали с хубавата новина!
Роси аз пък с голям мерак си избрах черен гранит за коридора и бокса и мога да ти кажа че не е по-различно от белия теракот всяко петънче си личи с мокър бос крак да стъпиш и остават следи, ама нищо де така ще ни е по-чисто. Mr. Green
Да ви кажа днес крака не ме боли толкова много, по-поносимо е.
Тази вечер за първи път сложих от новите памперси, ще спи с него и утре ще докладвам. Направи ми впечатление, че са доста по-тънки от другите, но то момичето каза, че са по-тънки но побират повече, ще видим утре каква е ситуацията и дали няма да има някаква реакция, че напоследък Кати нещо почна да ми се подсича.

# 160
Честит имен ден на Габчо, Мимето и кака Михаела и на всички, които не са се разписали.
Да почерпя и аз, че мъжото има имен ден. Винаги съм смятала, че има най- неподходящото име за съшността си, но както и да е.
За готвенето готвя всеки ден, напоследък се поизморявам и си взимаме китайско, пица или нещо от сорта понякога. Ангел е ужасно капризен, не можел да яде вчерашно ядене, гледа го с едно отвращение и го души все едно е помия. Мен това ме вбесява, не мога да разбера какво му е лошото да се яде по два пъти едно. По този повод цял месец не готвих веднъж и изхвърлих няколко пъти пълни тенджери, защото от друга стана се дразни на разхищението на храната. В къщи нали са били петима та логично никога не остава за другият ден, но ние сме трима. Като почнах диетата намаза, защото всеки ден трябваше аз да ям различно Laughing.
Дано Берушка се сети за нас и ни се похвали.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 12:21 от Julsko bebe

# 161
  • USA
Добро утро!
Честито на всички именници от вчера, да са живи и здрави!

Цветен прашец, дано да ти мине и нищо сериозно! Иначе за нощния сън на Стейси ползвам памперси(Extra protection), които наистина са по-тънки, а попиват повече.
Оля, и аз съм на твоя хал вече от няколко дни Rolling Eyes. Стейси хапва две-три лъжици и иска сама. Само така си изяжда всичко. Обаче или трябва да готвя тройна порция, че по-голямата част отива на земята, или да държа чинията под брадичката и така поне да пада вътре. Дано бързо да се научат!

Като ви чета за готвенето повечето от вас са късметлийки. Моя мъж е супер, супер капризен ooooh!. Ядосвам се, спирам да готвя, но пак продължава Tired. Свекървата каза, че винаги е бил такъв. Още не е опитал манджата и започва, ама дали е хубава, души я, на мен ми е страшно обидно. Понякога даже и не я опитва и решава, че няма да яде. А да яде втори път от една манджа е абсурд. Иска само някакви спагети, сандвичи, пържени храни и всякакви нездравословни храни. Дори и пълнозърнестия хляб, който правя не иска да яде. Та понякога готвя за себе си, Стейси и за него, макар и рядко. Обичам да готвя, но да се изяжда Naughty.

Вчера трябваше да вършим нещо с мъжа ми и му казах да сложи Стейси в оградката в другата стая, но тя си ходи по памперс само, понеже е топло от парното и той не й обул нищо. По едно време реве, ама реве. Отидох да я взема и какво да видя #Crazy, махнала памперса, мачкала акото, мачкала, явно си е и хапнала, че имаше и около устата Mr. Green, направо бях в шок. Не знаех от къде да започна ooooh!. Но явно не й беше харесало, щом така плачеше. И друг път си е хващала акото, но тогава беше по твърдо, а и не беше така оплескала всичко. Моя мъж постоянно ме бъзика с това захранване и каза, че най-после и акото съм й въвела Laughing.

Откакто сме с новия компютър, постоянно ми дава, че сесията ми е изтекла, как мога да го оправя това? Да не говоря и че кирилицата ми е от старата, не мога да намеря новата и ми е много трудно и досадно да поправям почти всяка дума Tired.

# 162
Вчера трябваше да вършим нещо с мъжа ми и му казах да сложи Стейси в оградката в другата стая, но тя си ходи по памперс само, понеже е топло от парното и той не й обул нищо. По едно време реве, ама реве. Отидох да я взема и какво да видя #Crazy, махнала памперса, мачкала акото, мачкала, явно си е и хапнала, че имаше и около устата Mr. Green, направо бях в шок. Не знаех от къде да започна ooooh!. Но явно не й беше харесало, щом така плачеше. И друг път си е хващала акото, но тогава беше по твърдо, а и не беше така оплескала всичко. Моя мъж постоянно ме бъзика с това захранване и каза, че най-после и акото съм й въвела Laughing.
smile3532 smile3532 smile3532

# 163
Здравейте юлски мамчета  Hug, така се случи, че спрях да пиша, не помня точно кога  Embarassed. Тъй като ще имаме ново попълнение в отбора, а съвсем наскоро си продадох комбинираната количка и кошчето за кола, отворена съм за оферти (ЛС) от мамите от София, ако някой си продава количката и кошчето (0 до 9кг), ще съм Ви много благодарна   bouquet

# 164
  • София
Благодаря на всички, които са ни честитили вчерашния празник! И аз намазах, защото мъжа ми беше почивка и ходихме до една кръчма на майната си  Laughing
Ей сега ще пусна една виртуална почерпка на патерици.

Да се оплача и мен ме отрязаха за второ Cry, той има две деца от първия брак и  сега Божидар и това му било достатъчно...

Все пак той е отговорен и като издръжка и донякъде възпитание и за 3-те си деца и може би по-скоро има предвид това, а не всекидневните грижи. Не всички сме с доходите на Бранджелина, та да отгледаме по N деца.  Sad
Ти като си взела този човек вече с 2 деца, трябваше да имаш едно наум. А за това, че не сменя памперси, да не казвам кой си е виновен.

Зная, че това е сериозен въпрос, но да вкарам и малко хумор по въпроса:

С един колега обсъждаме кой колко деца има и той се изказа така: "Жена ми твърдо поиска второ и аз като знам, че така и така аз ще му се водя баща, си викам Поне да е от мене"

Вярно, че на Берушка времето й наближи, тяТоми е много присърце, защото сме от един квартал (още не сме се запознали, де, но и това ще стане), но само като се сетя за нея и ми се доплаква, защото беше такава нелепа история, и то при онзи .........., при когото аз ходех на ЖК и в последния момент се записах при Жекова, защото имах някакви съмнения. Дано този път всичко е добре  Praynig

Драга, можеш и на твоя мъж да приложиш примера с моя колега  Laughing Да ти е жив и здрав имемникът, той поне е само Ангел, ами моето зверче уж е Архангелче, а всъщност е архидяволче.
Ама много мразя мъже, дето не ядели втори път нещо.  smile3515

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 13:55 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт