Юлски деца-Тема 39

• 27 742
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Има,има, ето ти плешивец на 17 месеца. Да порасне коса поне пеленгаторите да си прибира, ама не. Mr. Green

# 466
  • София
ааааа това с колажа съм го изпуснала тотално май? Sad, отдавна не пиша ама отдавна май и не чета, нещо не успявам. Много сте пораснали, браво! И ние растем и боледуваме също уви.......
Аманитка браво на теб.....ама ще дойдеш на моето, щото това с поредените деца е същото като с близнаците...ама ще обменяме мисли после Wink

# 467
И Преслава не е подстригвана... Колкото и да ме навиваха тия дни в салона  Joy "Редовното, ежемесечно подстригване на по 1-2см. сгъстява косата осезаемо.." Аз: "Ахъъъ, така ли, добреммм"  Mr. Green

Не е кат да няма съвсем, но пък не виждам защо и какво конкретно да й отрежа  Joy

# 468
Има,има, ето ти плешивец на 17 месеца. Да порасне коса поне пеленгаторите да си прибира, ама не. Mr. Green

И ние сме полуплешиви. Има някав перушина, която още не е за махане. Ама майка ми казва, че до 2,5 г и аз съм била плешива. После бяло-руса и къдрава, а сега косата ми е тъмнокестенява и къдрава.

# 469
Цитат на: cveten prashec l
[b
Чочии[/b] ама вие не сте ли се подстригвали, на нас ни е втора подстрижка, има ли още неподстригани дечица.[/color]

Има, има,...и ние сме от отбора на рехавите бебшки още косици Simple Smile, пък и аз смятам да се пробвам като една моя колежка (то че няма да стане), която беше оставила дълга коса на сина си (беше на 7), откакто се е родил и имаше страхотна коса- дълга къдрава. В началото го помислих за момиче Wink

# 470
  • Видин
И аз не съм подстригвала. Няма и да го правя. Той и без това има 2 косъма, остава да му ги резна  Crossing Arms

# 471
  • София
Аз пък ги гледам подозрително момчетата с момичешки коси  Rolling Eyes В смисъл до раменете, защото тип Елвис например харесвам. Запаметило ми се е едно предаване "Кой е по- по- най", където едно момче беше с коса 2 педи. Като го питаха защо, каза че така прави по-добра връзка с Господ и други глупости. Бате Енчо щеше да припадне  Laughing
Буби, това с ежемесечното подстригване на по 1-2см., не е така. Четох, че е заблуда, не можело с едно отрязване да влияеш на корена на косъма. Става по-оформена, по-остра, защото расте неравномерно, но по-гъста не става. Няма как да важи за бебе пък хептен, не им се вързвай  Peace

# 472
  • София
Аз пък ги гледам подозрително момчетата с момичешки коси  Rolling Eyes В смисъл до раменете, защото тип Елвис например харесвам. Запаметило ми се е едно предаване "Кой е по- по- най", където едно момче беше с коса 2 педи. Като го питаха защо, каза че така прави по-добра връзка с Господ и други глупости. Бате Енчо щеше да припадне  Laughing

О, това момченце си го спомням и аз - много беше умно, не знам дали го бяха заучили, но добре му се получи.
Аз на Дария съм постригвала 2 пъти бретона, тя има косица, макар че не като на Даниела на Чочи. Но ако не я постригвам отпред и влиза коса в очите - сега гледам пак е за постригване. На фризиор ( сори, но нямам буквата ер малък ) не съм я водила още, но за един бретон няма нужда
Я да питам аз някои неща, които си ги питаме периодично.
1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба
2. Слагате ли вече възглавница?
3. Махнахте ли вече биберона и как?
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?  Mr. Green. Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител?
Това ме интересува общо взето, знам, че сме предъвквали нещата, ама всеки месец по нещо ново излиза Simple Smile

# 473
  • варненка от София
Айде да сефтосам:

1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба - прясно мляко в натурален вид не съм давала, но с картофено пюре, разни кремове е яла, ягоди не съм давала още, ама то не им е сезон сега, ядки яде, мед - не, риба - да
2. Слагате ли вече възглавница? - възглавница силно казано, но тя сама си сваля обиколника и ляга на него, търси вече възглавница детето.
3. Махнахте ли вече биберона и как? - не съм и правила опити, рано е за мен. Каката беше до 3,5 години с биба вечер, така че не ме притеснява фактът, че Неви още я търси, гризе я, успокоява се и така. Има още зъби да вади. От биберон предпочитам да отучвам, отколкото от лапане на пръсти.
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?  Mr. Green. Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител? -  Гладя всичко, но аз съм от гладещите, нашите дрехи, чаршафи, кърпи. Въпрос на виждане и навик е, не мога да си представя неизгладени неща, не ме радват и ми е смотано така, без да обиждам някого, ама ми е палачорско да гледам намачкани дрехи Blush. Гладенето става между другото, докато гледам нещо по тв и си гладя. Омекотител съм слагала винаги от раждането още и на двете, от скоро започнах да им пера дрехите с Ариел, до тогава бях със Сано.

Иначе и двете ни деца се родиха плешиви и изобщо с тънък косъм и пършивички. Както и Стефи, така и Неви сега все на момчета ги правят - независимо, че са с рокли, в розово или някакви издаващи в моите очи аксесоари да речем. Все ги обявяват за страхотни юнаци, младежи, мъже и т.н. Аз вече се дразня на това, ама уж се опитвам да го подминавам. Оня ден в зоологическата наша Невунка с лилав гащеризон, жилетка на големи китки, розови маратонки и заради зелените й очила, видите ли, беше провъзгласена за супер мъжага  Shocked Та такива ми ти работи, все се каня да отидем да боднем ушетата, ама време не остава, макар че кака й и с обици, пак на момче я правеха.

# 474
Hrispa76, Честит Рожден Ден! С пожелание за много здраве,всичко друго се подрежда от само себе си Simple Smile
На въпросите
Давам цитруси и риба,мед съм давала само в сироп за кашлица, и то късно видях че съдържа и мед.
Алекс спи на възглавница от 4-5 месец, на Чико против задушаване, тогава се въртеше и спеше по корем и ме обземаше паника.
Биберона ще махам като излезнат и последните 3 зъбчета,но не знам как ще стане Simple Smile
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?  . Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител?
Спрях да гладя от около месец ( големи благодарности на Mime-to която ми помогна за дилемата дали да си купя сушилня ) ,преди това гладех всичко ,но вече само сгъвам и в гардероба. Пера със Сано и омекотител Сано,причината е че много ми харесва аромата  Mr. Green

Гледам че обсъждате и прическите на дечицата. Алекс има много дълъг бретон,но ме е жал да я стрижа още  Mr. Green Ще ми е мъчно за косичката ,то аз съм толкова странене човек че за всичко ми е мъчно. Единственото стригане е това в църквата  Mr. Green

# 475
  • София
Нели, значи си го спомняш това момче. Като гений беше  Thinking
Нито едно от изброените.
Около годинката започна да се върти и купих на Чико, но не тази против задушаване, че по-късно и тя дойде у нас и е доста по-малка, въпреки, че и двете са на дупки  newsm78. От тогава спря да обикаля леглото на сън.
Не, няма да е скоро. Понякога я гледам как има нужда да си посмуче нещо и вднага си намира някоя. Жал ми е да я махам, какъв заместител да дам при болки, сън или след рев?
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка? Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител?
Не съм гладила никога, но май ще почвам, че бебешките дрешки са идеални след сушилна, но вече мадамските си искат понякога гладване. Много поли и рокли носим. Пера с Dixan, но още не и слагам омекотител, да ме пита човек защо.

# 476
Куку, ами странни сметки прави, ориентировъчни, май само той си ги разбира.
1. Прясно мляко не съм давала, ягоди хапна към края на лятото домашни, с мандарини я захраних миналата седмица, както и с риба, от бурканче. Ядки не съм давала още, но се каня да я пробвам, мед не съм давала, но в един сироп имаше и аз като Лилчо късно видях.
2. Възглавница от скоро слагам по съвет на Драганов, за да не спи по корем и да не си изкривява краката.
3. Биба не признава от раждането, за съжаление си има палец, който си нямам на идея как да махна.
4. Гладя всичко нейно, само от естетична гледна точка. Покрай нея и аз ще взема да замязам на човек, почнах и моите дрехи да им удрям от време на време една ютия. За разлика от Марулка много мразя да гладя, нещо не ми се отдава, хич не гладя хубаво и съм мързелива на всичкото отгоре Blush. Но нещо почнах да се дразня като не е огладено (понякога). Скоро сама си се смях, че едва ли има по- мързеливо същество от мен защото реших, че няма да гладя нашите чаршафи, сложих ги, погледах ги и много ме дразнеха и от мързел, както бяха опънати на леглото ги изгладих за срам и резил, но се оказа доста по- лесно и бързо Joy.
Праха съм сменила отдавна на Персил сензитив, омекотител не слагам на нейните дрехи.

# 477
  • USA
Добро утро Heart Eyes!
1. Прясно мляко, мед и ягоди не съм давала. Смлени ядки, портокал и риба-да.
2. Възглавница още не съм. Доколкото знам не се препоръчва преди 2-3 годишна възраст.
3. Не е ползвала залъгалка.
4. Нищо не гладя, освен ако не се налага. По принцип от сушилнята излизат ненамачкани. Това ми е най-противното нещо, и ме мързи и ми е едно изнервящо и горещо и т.н. Но пък много харесвам изгладени и сгънати дрехи Peace.
Хриспа, честит рожден ден, бъди здрава и щастлива  bouquet!
Цветен прашец, и аз съм така с бебефона, не ползвам алармата, но пък искам да я чувам добре, а и да виждам каква е Т в нейната стая. За подстригването-днес й клъцнах 2-3мм., за да не стои изтъняла в краищата. Но отстрани тепърва й излиза коса, там е още мъх Laughing.
Чочи, аз бих пооформила косата на Даниела, не е нужно да я скъсяваш, пак ще става за прически Simple Smile.
Юлско бебе, на мен ми се струва, че отиде рано на лекар като че ли newsm78. Мисля, че трябваше да са минали поне 10-12 дни. Сега ще чакаме следващия преглед Simple Smile. Ти пишеш ли вече при бъдещите юлки?
Марулка, и обеци не помагат, дори и в комбинация с розова рокля Laughing.

На мен все по-забавна и забавна взе да ми става Стейси. Днес ми прави "лази, буба, лази", толкова смешно ми стана. Много е прибрана и подредена, всичко от където взима, пак там си го оставя. Понякога като я извикам да идва да яде, бърза да си остави играчката на мястото и тогава идва. Другото е, че играе, играе, дойде целуни ме и пак продължава с играта и така няколко пъти Heart Eyes. Направо си е кеф да гледаш дете на тази възраст Grinning.

От седмица-две Стейси започна да ме вика в тоалетната, когато има нужда, е понякога ме и послъгва Laughing, но важното е да се научи, че там се върши работата.

Дотук всичко хубаво, но отскоро не иска да заспива сама. Преди я гушках, гушках и като беше готова ме буташе, а сега не ме пуска. Сложа ли в кревата и изляза и се започва дране. И така сега стоя при нея около 30 мин. тя си дърдори нещо, като от време на време хвърля по един поглед да провери дали съм там. Като ми писне й казвам да затваря очите, и тя слуша и така е заспала до 5 мин Simple Smile.

# 478
  • Видин
Нели,
1.Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба? Прясно мляко давам откакто навърши една годинка. Дали е в кремче или е в нормален вид няма никакво значение. Нали знаете, че нишестето (да речем) няма да пресече белтъка  Mr. Green Така че са пълни заблуди, че имало разлика ако е в нормален вид или в кремче. Вчера за пръв път пи прясно мляко следобяд преди заспиване и му хареса, нищо че даже нямаше захар Simple Smile Купувам прясно мляко от истинска крава  Grinning Ягоди и подобни съм давала също, както и мед ако правя мюсли или нещо подобно. Риба съм давала 2 вида - тилапия и сьомга. Харесва ги, но ми е трудоемко приготвянето, защото все още не откривам свястно филе, което да е без кости  Close
В крайна сметка изобщо не се втелясвам в храненето вече. Избягвам само най-най-големите алергени и проблемни храни.
2. Слагате ли вече възглавница? Не. Той не се спира нито за секунда като спи и затова няма много смисъл - и да сложа веднага ще изпадне от нея Simple Smile
3. Махнахте ли вече биберона и как? Биберон не сме ползвали, но пръста още не сме го махнали  Mr. Green
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?  Mr. Green. Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител? И аз гладя, разбира се. Само че нещата, които наистина имат нужда. За другите ме мързи. Продължавам да ползвам прах Сано, само че минах на обикновен омекотител вече - всеки път различен - Ленор, Семана, Силан - каквото ми хареса Simple Smile

Имам въпрос към майките с момченца. Тъй като скоро (скоро, скоро - лятото ще да е) ще се опитваме да махаме памперса, моля обяснете как става номера с момченцата?  Praynig Още от началото ли трябва да пишкат прави, как се държи и накъде пишката и такива лаишки въпроси. Нищо не разбирам. Моля за подробно обяснение  Mr. Green

# 479
Добро утро на всички Simple Smile

О, Миме, не й се вързах хич... съгласих се, защото не ми се спореше. Ако й се бях вързала щях да й дам и да я подстриже.. Тя моята за 24 години ежемесечно /или поне на 3месечие/ не се сгъсти, че ще кълцам аз отделни косми по главата на детето  Crazy

По въпросите:
Прясно мляко давам всякак - за пиене, с бисквити, на крем /това за даването на кремчета, пък недаването за пиене е не, за да пресече нишестето белтъка  Mr. Green , а за да се избегне евентуално отбиване, ако детето хареса прясното мляко за пиене.. е на Преслава не й подейства... млякото на мама се оказа незаменимо.. за пореден път  Laughing /, давала съм риба, ягоди, къпини, малини /всички диви като се замисля  Laughing /, не съм давала мед и ядки само изброените. Peace
Не ползва възглавница.
Бибата я ползва само за спане... или по-точно заспиване - после я изплюва.
Не гладя откакто стана на 2-3 месеца от никаква гледна точка. Простирам дрехите топли, мокри /казвам мокри, защото познава хора, които простират и на следващия ден почти сухи дрехи от пералнята станали на хармоника Whistling / КАто се замисля и нямаме толкова мачкаеми дрешленца. Прах ползвам какъвто съм купила за нас - Бонукс най-често е май. Омекотител не ползвам и за нас си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт