Празници,усмивки и игри - НОЕМВРИЙЧЕТО става на ТРИ!

• 41 128
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Ташче, присъединявам се към теразнието ти - и МОната няма ботуши. Embarassed И аз се чудя за апрески? newsm78 Давайте мнения - стават ли за газене в голям сняг, държат ли топли и сухи краката?

А Симона ме пита онзи ден - мамо, като стана на 10 години пак ли ще си ми майка?  ooooh! Grinning Confused ( хем ми стана смешно, хем някакво странно от този въпрос...)

# 586
  • София
 На Митко са такива. Какво да ти кажа, като сняг не е имало  Laughing . Изкуствени са, топлят, потят се краката, но тогава, когато се случи, не беше подходящо за ботуши, така че за зимата не знам как е. Не знам дали пропискат, защото в дъжд сме с другите гумени ботуши без вата.

Коце заведе днес Митко да го снимат за календари, които си поръчахме ДГ. Ходи му се на детето и искал да остане, но още не са му приключили сополите. Бях ви казала, че тоалетните им са големи и не знам как децата пишкат. Коце видял - просто смъкват гащите, повдигат се на мръсти и се стараят да налучкат(момченцата). Естествено не успяват а целят тоалетната чиния от външаната и страна, при което децата се опръскват и стъпват в локвичка от урина  Tired . Чудя се дали ще се съгласят в градината да им вземем степенка. Вкъщи Митко със степенката се оправя.

Бързо оздравяване на болните деца и майки!

Cry Митко започна да ми казва "Не искам да ми говориш силно", когато си изпускам нервите и викам  Cry . А като се скараме с Коце (шопска ни работа), той пита "Мамо, защо викаш на тате?" или "Тате защо се караш на мама?" И се чудя как да се оправдавам пред детето, че сме се карали  Rolling Eyes А веднъж изсипа бисквити вкъщи и аз се скарах. Докато държах реч той запона да ги тъпка с крак. Тогава направо избухнах, а той се пробва да ме прекъсне, за да ми каже нещо. Като свърших, той проплаква "Това не са солетииииии!". А аз в гнева си съм су се карала, че тъпче солети, вместо бисквити и той държи да ме поправи.

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 19:15 от skrech

# 587
[
Дитка, ти хубаво си зарадвала Моната с любимия сняг, а аз как да му кажа на А., че няма зимни ботуши детето  Embarassed.Срам, не срам, не му харесах досега, в неделя се набутваме в първия МОЛ, дето срещнем и стискайте палци да го огрее.В краен случай в един магазин до нас гледах едни апрески на КК, мерихме ги, та знам номера и ако е спешно, ще тичам да ги взема.Само дето са гумени, вярно че вътре са пълни с вата и продавачката твърдеше, че държат много топло, но имам някакви притеснения.Ето ги :

-40 лв

Я да кажат познавачките нещо за тия ботушки  Laughing

Чак познавачка незнам дали съм, ама имаше такива миналата година, и точно защото съм доволна купих точно същите като от снимката сега. Даже вече ги обувахме. Е не дадох 40 лева а 29  smile3533
Охххх с такава кашлица и хрема съм, а и съм лееекинко махмурлийка от 8-мо декемврийския купон, чееее няма да мога да напиша друго.

Оправяйте се вскички майки и дечица, чееее Дядо Коледа гледа Heart Eyes Heart Eyes

# 588
Като говорите за Lidl-аз днес се натъпках с двете деца там Laughing. Имаше опашка естествено, но нали така и така бяхме отишли не ми се връщаше. Пълно беше с пенсионери, а аз с двете дечица бях като попаднала случайно там Laughing. Навсякъде ме пускаха да мина отпред заради децата, абе напазарувахме си Laughing. И аз знам, че навсякъде има опашки при промоции обаче, дори по-зле от тук.

Подаръците ми от тойса закъсняват и ще трябва да търся нещо в последния момент за тържеството в градината Crazy. Снимките за календари ги изпуснахме покрай тези болести, освен ако не правят пак.  Аз съм изкарала отдавна от photobox, ама има още баби и можеше и за тях да направим.

Сладурче, радвам се, че Ивчето се оправя. Ама колко е любвеобвилна твойта щерка, много ви се радвам Heart Eyes.
Цеце, при последното боледуване на Васко, когато му се подуха лимфните възли левкоцитите му бяха много високи - 24000. На едната лекарка и се струваше, че е бактериална инфекция, други двама вирус Crazy.  това тълкуване ми е направо загадка, ама при него бяха подути и възлите и явно за това не можеше да се каже категорично само от тези изследвания. Бързо да оздравява Васи Hug.

На класическата хомеопатия и аз и се каних сума ти време ама така и не съм я пробвала. А Боаронските лекарства и според мен ги давам за собствено успокоение, че давам нещо Laughing. Макар че то и там имаше чалъми, напр. Коризалията трябвало да се смуче задължително, защото се усвоява през лигавицата,а  Васко все ги схрусква.

Ох отивам да лягам, че по никое време взех да философствам.

# 589
Здравейте, мили мами!
И ние дружно сме в редиците на болните от близо три седмици. И понеже не си обърнахме нужното внимание в началото, сега сме на АБ. Дари също пи АБ и се гледат вкъщи с майка ми още.
Честити празници на всички, които съм пропуснала!
Дари също е голям фен на „цаверичката”, лятото на морето не пропуска и ден без да си хапне, а сега си хапва от тази на зрънца. Също така си пие още сутрин и вечер АМ, откоето аз пък съм много доволна.
Бях ви писала отдавна, че ще купуваме играчки за детската градина, ама чак сега оформих това, което бях замислила. Взехме им хубави играчки – магазин с количка за пазаруване, кухня, маса с инструменти, писта с паркинг, автомивка, бензиностанция и пр., тоалетка, дъска за рисуване с две лица – за тебешири и  маркери, кошара и столче за кукли, кончета за скачане и за яздене и други по-дребни неща. Мислехме да пратим Дядо Коледа да ги занесе в групата, но понеже офисът на тати преля от играчки, днес ги занесъл в градината. Госпожите много се зарадвали, обаче ще ги дадат на децата на 16.12., когато ще е тържеството с Дядо Коледа. А традицията в детската градина била децата да не получават индивидуални подаръци, а закупените от родителите подаръци да остават в групичката. Така че скоро ще се снабдят с играчки душиците.
Дядо Коледа се очертава да идва и в моята работа за децата, а е възможно да мине и през къщи, така че на дневен ред пак са подаръците.
Хубава вечер ви желая и красиво снежно утро!

# 590
Добро утро!

Ташче, хайде, бе момиче! Къде се изгуби? Липсваше ми  Heart Eyes Еличка и тя никаква я няма напоследък, ще взема да я прослушам  Thinking Бързо да се възстановяваш и да не разболееш Али  Sunglasses
Аз мисля, че ситуацията с Лидл по-скоро е тъжна  Rolling Eyes Хората от немотия го правят, не толкова от ниска култура. Едва ли някой с възможности би се тъпкал там  Peace И като знам моите свекита как едва я карат и следят всички намаления в Била и Пени, още повече не мога да виня хората  Confused Но, признавам си, искрено се посмях на репортажите  Blush
И ние все още нямаме апрески, ама скоро няма и да имаме, че паричките ни са на депозит в банка и в момента сме със 100лв. за една седмица  Crazy Точно преди празниците, даже подаръци не сме купили за децата  Crazy

Диди, браво на вас   bouquet И ние бяхме замислили подаръци за групичката, но може би няма да е тази година  Blush Живот и здраве, догодина като изкараме милионите...  Whistling

Лили, викаш нищо не правим с боаронската хомеопатия  Crazy И Лили хруска топченцата  Laughing

Сладурче, и аз все ръчкам Лили да се издаде как ме е избрала, ама тя не се издава, само се усмихва   Heart Eyes Поне не ме гледа, като че съм някоя луда, като брат си  Mr. Green
Сладурче ти е Ивчето  Heart Eyes Радвам се, че вече сте по-добре  Hug

Юле, Канелка, Мими, всички болнички, бързо да оздравявате   bouquet

Вчера, като взимах Лили от градинката, видях на таблата на втора група списъци с имената на децата и срещу всяко име желан подарък от Дядо Коледа  Heart Eyes Хареса ми като идея! Пък да не ви казвам какви желания имаше  Flutter Как ги измислят тези сладурчета!?  Heart Eyes

У нас нещата са наред. Засега удържаме фронта с болестите, дано се задържат така до празниците  Praynig
Украсихме Коледното дърво - голямо вълнение беше  Heart Eyes

Целувки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 591
  • София
Добро утро и от нашия фланг. Тръпнем в очакване и вече не ме свърта на едно място.....Към обяд чакам едно Монтанско щъркелче  Heart Eyes да се обади.

Роси, намаления ОК, ама душа те се редят за банани, все едно никога не са яли през живота си. Наистина навремето ги пускаха веднъж през декември, но от тогава минаха 20 години, вече трябва да са разбрали, че ги има целогодишно. От друга страна аз като нямам пари за храна ( вярвай ми случвало ми се е доста пъти, преди години - еле студенските години), не съм яла банани, а други доста по евтини и пълноценни, и засищащи и така...Циркът е пълен. Според мен е до Балкански манталитет.
Всъщност си харесах едни шприцове за сладки и бисквитки, та за това ми беше мерак да погледна. Вчера правих едни меденки, ами ква КОледа, кви 5 лв  Rolling Eyes.  Тия мойте лакомници ги нападнаха и едва успях да ги скрия. Другата седмица щях да взимам от една приятелка фондан и да ги украсявам коледно. Май трябва да пека още обаче. Те по принцип първо стават твърди и после омекват - Никитата обаче искаи да хрупкат  Whistling
В нашата детска събрахме по 15 лв и родителския актив ще купят еднакви за момичетата и еднакви за момчетата играчки. Така няма да има сърдити. В къщи всеки според възможностите и желанията на децата ще си взима...Така процедирали с първите групи. На мен ми допада. Защото Нина не играе с играчки, но като види на това или онова дете играчката ще иска същата. При нас нали е нова сграда, имаме играчки, при това доста в сравнение с другата ( втора ) група, но на мен ми малеят, може би защото сградата е просторна и слънчева и логично трябва да е пълна с играчки. Та с Ники решихме януари - ф-ри , като имаме парички да купим някоя и друга играчка. От една приятелка разбрах, че не искали играчки от къщи, че децата си ги познавали после и ставало драма - Роси, ти май разказваше нещо подобно.
О щях да ви казвам - най-накрая намерих акордеон вчера. Нямаше ни в Джъмбо, ни в Хипото. Намерих в една борса на Окръжна болница.  СТрашен е малък, розов и много шумен  ooooh!. Какво да се прави и батерии му взех дори. Сега ще го опаковам и ще го скрия, че онова се е метнало на майка си и си търси подаръците, да не би Дядо Коледа да е минал, а тя да била на детска точно тогава  Wink. Диване. Взех и един страхотен костюм на фея - с шапа и бюстие и не знам какво си ( акордеона и тия розови неща общо за крупната сума от 20 лв  Mr. Green ). Така, че чакаме ДЯдо Коледа  santa2

# 592
Не е така, Кате  Naughty Баба ми и дядо ми също не ядат банани и други такива, идващи им скъпи плодове, затова, когато има промоция, се редят на опашки. Недейте така, и те са хора, все пак  Naughty Кажи ми сега, че в онези времена, когато не е имало промоции на банани, ако имаше, нямаше да се наредиш и ти на опашка, за да се облажиш веднъж годишно и да се почувстваш, макар и за ден, като другите хора  Peace Не сме имали алтернатива, не сме се възползвали, няма как да знаем как е от другата страна  Wink Не говоря за нямане на стоки, а за имане в изобилие и ти само да гледаш как другите купуват, определено има разлика  Wink

# 593
  • София
Роси, предполагам е така. Просто ми се струва, че се преекспонират нещата. В София в момента всички вериги се съревновават за клиенти и цените са с разлика от стотинка-две. Ето ти пример - В Карфур олиото е 1.38, в Лидл - 1.37 ( примерно; разликата наистина беше една стотинка ). И това за пикови стоки. Това имах предвид. Масова истерия - за разлика от една - две стотинки.
 Hug  Heart Eyes

# 594
Е, да, но Лидл е на едно място, Карфур на друго  Peace Т.е един пенсионер, живящ в близост до Лидл, няма как да стигне безплатно до Карфур и естествено ще се нареди на опашка за Олио в Лилд  Wink Апропо, в Свиленград най-евтиното олио и то , когато беше на промоция, бе 2.49 , та и аз бих се наредила на опашка за олио на цена от 1.38, ако нямам средства и възможност за избор на по-качествено такова, и хич няма да ме е срам  Wink

# 595
  • София
 Blush Добре де, може и да е било 2.48....Личи си, че в нас не пазарувам аз  Blush Blush Blush ( Аз говорех, за дружбенския Лидл - като завиеш на Горубленския светофар към борсата - срещу Практикер; демек близко за софийските габарити)

# 596
  • Хасково
Здравейте мили момичета!  bouquet

Нещо на последък не съм писла, да взема да драсна някой ред...
Първо бързо оздравяване на всички болни дечица, майки, татковци, батковци, каки и т.н. Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug

Надявам се при всички вече да има пдобрение Praynig

В къщи сме добре, за сега, Слава Богу. Стела е на градина, чакаше с нетърпение днес да има сняг, но... няма. Беше разочарована, милата. А снощи до късно приготвяше шапки, шалове, ръкавици... Heart Eyes Сутринта лелята в градината ми сподели, как вчера е разказвала на всички, че има голяма шейна и тати я връзвал за "Йотвайлела Тала" Joy превод (ротвайлера Тара Laughing) и кучето дърпало шейната Heart Eyes Много искаме сняг.
Стела е поръчала на Дядо Коледа кошче т.е. порт-бебе за куклата, в комплект със зимна количка. Колички имаме две, но все лятни и не мисля да купувам сега, може би за следващия РД. Но я ми кажете, срещали ли сте някъде само такова кошче, newsm78 Или идея да го заменя с нещо приближаващо се до порт-бебе....
На таблото пред групата в ДГ има списък с желанията на децата. Всички момичета искат кукли или колички, а най-отдолу е желанието на Стела - кошче Crazy Всички на терсене, пък тя на опаки, дет се вика Crazy

Хайде отивам да рушкам нета за "кошче".

П.П. ааааа апреските са супер, Таш. Племеникът има такива, доволни са много. А момичешки защо няма точно такива - с гума или кожа до глезена Close.
Редактирам се: Сега на сайта видях, че има сиво с розово, но по магазините ги няма Crazy

# 597
Знам за кой Лилд ми говориш, Катенце  Hug Близо е за теб и за мен - и пеша бихме изминали разстоянието от Лидл до Карфур, но пенсионерите не могат - ще вземат автобус и олиото ще им излезе с левче повече от по-близкия им Лидл  Wink

Весе, все се каня да те питам, в Хасково има ли някакъв голям магазин за играчки  newsm78 Никога не съм срещала, а тази година може би няма да стигнем до Пловдив за празниците  Grinning
И ние, имам предвид цялото семесйтво  Blush, трепетно очакваме снега  Heart Eyes Дано и тази година понавали хубаво, като миналата  Praynig

# 598
  • София
Роси, кака аз не мога да измина пеш тия км  Rolling Eyes, с  тия бабешки заболявания - гръб, карака, ишиаси и тем подобни съм само за ходене пеш  ooooh!Hug
Весе, ако имаш път до Плв - в Джъбмо има -има и комбинирани колички и само портбебета - става ако си имате количка, от тези по големите. Иначе гледах ги и в Хиполенд.  Peace

# 599
Добрютро! Laughing

И на мен ми излеждат страхотни ботушките, ако го бях видяла такива щях да купя. При нас над №21-22 не съм виждала такива детски модели, правят ги като за възрастни, особено пък за момчета съвсем - тъмни цветове и някой надпис, нищо друго. Но настина не съм търсила много-много - следя колекциите на 3 магазина основно.

Лилчо, Роси, Коризалията и изобщо всички гранулки може да ги разтваряте във вода, макар че коризалията специално е малко трудно разтворима, но при нас и правилно изпита не действа. Само ако са разтворени в уста или вода има ефект, иначе няма смисъл. Имам едни хомеоп. хапчета при спазми на матката при М., малко са големи и отначало все забравях, че също се смучат и се чудех защо няма ефект. А правилно приети действат веднага.

Таш, четох из форума, че с правилно подбрано хомеопатично лекарство, гнойна ангина минавала за няколко часа. Освен правилното лекарство обаче е необходимо и да се даде на време - в много начален стадий, което обикновенно става трудно. Може би затова Слави не е повярвал на хомеопатията. На Рони и двата пъти отитите ги доизлекувахме с хомеопатия. При втория отит не знаех какво е лекарството за началната фаза, затова не можахме да избегнем АБ /докато имаше висока Т/, но вече зная и следващия път така ще действам.

За Лидл - по принцип там цените са трайно ниски, винаги има някакви промоции и с времето борбата ще утихне. Винаги има голяма разлика в сметките ни от седмичното пазаруване в Лидл или някой хипермаркет. На отделни продукти не следя цени, сравнявам пълна количка срещу пълна количка. А най-големият бонус за нас е, че в Лидл пазарувам за 20 минути, докато другаде ми отнема часове. Минус е, че си имат разни измислени продукти, които не са много качествени и ако ти трябва хубаво вино или бира, марково безалкохолно, сокове, трябва да отидеш до нормален магазин.
За елхите на ИКЕА очаквах голяма блъсканица при такава невероятна оферта и минахме само да видим какво е положението. Всичко беше спокойно като в нормален пазар за елхи. Но пък промоцията е 20 дни, това осигурява спокойствието.

Рони си получи предсрочно един от коледните подаръци, наду ми главата за един Мак със Сали и Док вътре. Болна се влачих да отидем да го купим и сега следват нови желания. Иска всички коли от филмчето по няколко пъти. Най-проблемен ни е Матю, има го само в минивариант от едно яйце, а никъде не се продава в нормален размер, като другите от серията, останали са само второстепенните герои. Confused

Ох, голямо мрънкане пада, спирам с писането.
Лек и усмихнат ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт