Ако една жена е грозна за вас, бихте ли й дали шанс или не?

• 13 192
  • 141
  •   1
Отговори
# 60
Всичко е много относително, може мъжът, който да я кани на среща да е грозен и поради тази причина да не се получават нещата. А и какво означава грозна жена и красив мъж, като тия неща се определят по критерии, които хората сами си определят за себе си. За такава жена винаги ще се намери мъж, стига тя да го иска. Какво да ви кажа Шарен свят.

# 61
Или казано иначе Добрата репутация.  Laughing

По принцип "репутация" се вика на втория тек, така че лоша репутация нема...Ама репутация с некоя грозна... newsm78 Ма зависи къде и колко...Дори да е джофра във фейса едно перфектно телце може да закърпи положението. Praynig

# 62
И все пак имайте едно на ум! Както казва моят колега  Wink  Джон Уилмот, граф Рочестър, за своята голяма любов „Най-прекрасната жена на света на сцената и най-грозната извън нея“... Т.е когато една жена те улови с нещо различно от външност, работата не върви на добре за мъжа.  Laughing

# 63
Друг е въпроса една красива жена дали би се впечатлила от субекта, или ще му дойде прекалено висока летва  Whistling

# 64
И все пак имайте едно на ум! Както казва моят колега  Wink  Джон Уилмот, граф Рочестър, за своята голяма любов „Най-прекрасната жена на света на сцената и най-грозната извън нея“... Т.е когато една жена те улови с нещо различно от външност, работата не върви на добре за мъжа.  Laughing

Човекът в частност мъжът приема около 95 % от заобикалящата го среда чрез очите си  Peace Природата не би направила подобна грешка .. или ако все пак е имало подобни разклонения - то еволюцията се е справила  Peace

п.п. Уточнявам че освен възприемане на информацията трябва и обмисляне т.е. анализиране. При липса на мисловен процес горното не важи  Peace

Друг е въпроса една красива жена дали би се впечатлила от субекта, или ще му дойде прекалено висока летва  Whistling

Уважаена Дейз - времето дава недвусмислени отговори на подобни екзистенциални въпроси Peace

# 65
Ако грозната е единствената проявила интерес - тая хипотеза май не я разгледахме  Mr. Green

# 66
Немо, много си самоуверен. Никой мъж или жена не е дотолкова независим, че да се ръководи в такава голяма степен само от това, което вижда /и приема буквално - любовта се основава на въображението/. Освен, ако не  е с мозък колкото на мравка. Laughing
Според някои хроникьори Евгения Марс е пример за не особено привлекателна жена, която обаче е държала сърцето на Вазов в ръцете си до последния му дъх. Наистина до последния. Mr. Green А какво да кажем за Салвадор Дали и Гала - тук дори няма две мнения...

А жените са в търсене на по-силния и мъжествен индивид и красотата никога не е била определяща.

"Понякога мъжът може да срещне стъписващо грозна жена. Скоро обаче, ако тя се държи естествено и без преструвки, изражението й го кара да пренебргене дефектите на чертите й. Скоро той започва да я намира за очарователна и му минава през ум, че може да бъде и обичана. Седмица по-късно той вече живее с надежда. През следващата седмица той е отхвърлен и е отчаян, а след още една седмица той полудява." - Стендал

Laughing Wink

"Винаги ми е правило впечатление, че мъжете твърде рядко се влюбват в жените с изваяна красота. Във всяко общество има по няколко "общопризнати красавици", които хората сочат с пръст в театрите и на партита, сякаш са публични паметници, но личните мъжки чувства рядко са насочени към тях. Подобна красота е така категорично естетическа, че превръща жената в обект на изкуството и, изолирайки я, я отдалечава от хората... Лично аз смятам, че въздействащият чар на естественото присъствие, а не скулптурното съвършенство, е онова качество, което поражда истинска любов... Представата за красотата като за великолепно обработен къс мрамор е лишила психологията на любовта от целия й финес и жизненост."- Хосе Ортега и Гасет

Ако грозната е единствената проявила интерес - тая хипотеза май не я разгледахме  Mr. Green

Laughing

Уместна забележка, бих казала....

# 67
Немо, много си самоуверен.

И ставам все по-уверен след вашия пост Уважаема Анн Шърли  Peace

Ако можехте да прочетете написаното от Вас през моите очи бихте разбрали и защо  Peace

# 68

И ставам все по-уверен след вашия пост Уважаема Анн Шърли  Peace

Ако можехте да прочетете написаното от Вас през моите очи бихте разбрали и защо  Peace

Но не мога, Немо. Simple Smile

# 69

Защото е 100% мъж, а инакомислещите не са.
Ако само външонстта е определяща, кое би те накарало да избереш само една между хиляди красавици твой тип?

# 70

Защото е 100% мъж, а инакомислещите не са.
Ако само външонстта е определяща, кое би те накарало да избереш само една между хиляди красавици твой тип?

Ама и ти много смел стана! Потриха онези теми и ти се развихри!

# 71
Кои теми?

# 72

Не е и нужно  Peace
Като съвет мога да Ви кажа че не винаги казаното от този или онзи известен човек е 100% вярно. Може да го е казал користно, може да не е имал достатъчно опит ... все пак преди време най-известните учени са твърдяли че земята е плоска, после че всички небесни тела се въртят около нея ... виждате ли колко смешни са тези твърдения от сегашната ни гледна точка  Peace Следващия път когато полузвате фрази и мисли на други лчности си задайте въпроса кога са казани и по какви причини .... или най-малкото се опитайте да помислите сама  Peace

Надявам се да съм Ви бил полезен  Peace

# 73
Немо, нямам време, но ми е интересно и ще ти отговоря.

Човешките отношения не са точна наука и сравнението, което направи не е съвсем уместно.
Когато някоя личност започне щедро да ми раздава съвети и да ми разкрива "истини", до които не мога да достигна сама, това леко започва да ми напомня за характеропатия.
Какво всъщност казах аз с : "много си самоуверен"? Че ти, като широкоскроен човек, би следвало да допускаш различни възможности за една ситуация.
А дали не трябва да се запитам защо ти повтаряш едно и също нещо във всички теми, в които те засичам и не помръдваш дори на милиметър от гледната си точка? Каква е твоята причина?
Защо трябва да се избира между твоята гледна точка и тази на Стендал, например, след като и двете са вярни? На 100% вярни за притежателите им.

Май не си забелязал, но никъде - нито в моите думи, нито пък в цитатите се отрича фактът, че външността е най-важна за мъжа. Но животът е непредвидим и многопластов.

А ти не си едниственият мъж на Земята, нали?

Във връзка с твоята самоувереност, която принципно е много ценно качество за един мъж, наистина мисля, че ще ти бъде интересно да изгледаш филма "Развратникът" за реалния живот на вече споменатия от Дидро още по-самоуверен и много циничен граф Рочестър. И се надявам, че не съм те засегнала.

# 74
Във връзка с твоята самоувереност, която принципно е много ценно качество за един мъж, наистина мисля, че ще ти бъде интересно да изгледаш филма "Развратникът" за реалния живот на вече споменатия от Дидро още по-самоуверен и много циничен граф Рочестър. И се надявам, че не съм те засегнала.

Засегнала - не но определено ме накарахте да се усмихна с филма който ми препоръчахте .. който явно е правен от самия Дидро с домашната си видеокамера за да му повярвате толкова много че да го вземете за отправна точка за съжденията си Peace Ако все пак въпросния филм е правен от сценаристи и платени актьори съм склонен да приема че наистина разсъждаваме по различен начин за реалното  Peace

Общи условия

Активация на акаунт