Есента листата разпиля, Юнчето е шило в торба! - Тема №8

• 22 226
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Гасене на вода-Да суеверие е. Ама вие наистина ли не сте го чували Shocked          Казват,че има хора с ,,лоши очи"и ,че на малките деца понякога им влияе зле техния поглед или хващат уроки.Възможно било дори да вдигнат температура.Мисля,че от там идва това- пу,пу ,пу . И това съм го чувала не само от баби ,а и от доста интелигентни хора.     Има много начини за гасене на вода ,даже цели ритуали.Аз го правя по най-простия начин с пет кибритени клечки и половин купичка преварена вода.Палят се и се гасят във водата,като се изговарят едни думички.След това се премиват очичките на детето.

# 151
За гасената вода: палят се кибритени клечки и се пускат в купа с вода. Аз когато го правя си повтарям: да не хваща очи от мъж, жена, Бог и от дявола (т.е. 4 клечки). Мисля, че всеки различно го прави. Пускам клечките във водата и с нея премивам очичките, топвам ръчичките, вратлето и гушката. След това изхвърлям водата и клечките далеч през прозореца.

На нас много ни помага, каката ми хващаше очи и единствено се успокояваше когато и прегася вода!

Забравих и да кажа, че се пие по една глъдка от четирите страни на купата.

# 152
За гасената вода: палят се кибритени клечки и се пускат в купа с вода. Аз когато го правя си повтарям: да не хваща очи от мъж, жена, Бог и от дявола (т.е. 4 клечки). Мисля, че всеки различно го прави. Пускам клечките във водата и с нея премивам очичките, топвам ръчичките, вратлето и гушката. След това изхвърлям водата и клечките далеч през прозореца.

На нас много ни помага, каката ми хващаше очи и единствено се успокояваше когато и прегася вода!
Аз по  принцип и мия лицето със светена вода,за гасена вода не съм чувала. newsm78

И аз така и мия очите със светена вода Peace
_BLUE BIRD_  благодаря ти за пояснението за НОИ Hug

# 153
Стаси К, аз бих пробвала едната ти активна гимнастика, ако все още я предлагаш. Не съм купувала и незнам дали ще му хареса на Веската. Ако не я ползва ще ти я върна. Той има на кошарката 3 висящи шити джаджи и се залисва за кратко с тях, но явно му доскучават. Надявам се акт.г-ка да му хареса.
Уолкър не съм ползвала с каката, но и не мисля че ще купувам. Иначе проходилка ползвах, но за кратко и то от 6-7 месец. Деси падна с нея 1-2- пъти и я прибрах. След това и постилах на земята и там играехме.

# 154
Стаси К, аз бих пробвала едната ти активна гимнастика, ако все още я предлагаш.
Съжалявам, на AnGeLcHeTyYy ще е пратя  Hug

# 155
...запис Sunglasses

Птиче bouquet прекрасна тема!!!

# 156
Ехо тук съм,
Имам вече три паяка и се чудя дали наистина да ги ползвам, каката вървеше после на пръсти, станаха и широки ходилата от към пръстите и трудно и намирах обувки.
Като сме излизали задължително слагам светена вода в коритото , случвало се е и майка ми да гаси клечки.
Тази вечер четох приказка на каката и тя наистина заспа докато четох. И тя ми е дете и трябва да намирам време и за нея, опитах се да се измъкна като и казвах , че искам да и чета утре ама нестана , стоя с книжката до мене докато не тръгнахме заедно към кревата. Тя има думички в градината за другата седмица, ще ви ги напиша всъщност е гатанка:

Край речица на поляна
дреме леля дебелана
и завита в сто кожуха
да я вятърът не духа
                                        newsm12 newsm12 newsm12
Аз отивам да спя , отбележете , че няма още един часа. Отговора е зелката
ЛЕКА НОЩ  ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
  sleepuu

# 157
Добро утро! Закуската е сервирана, момичета! Приятен апетит!  Grinning

Уокърите и на мен ми се виждат много нестабилни, на нас ни дадоха една проходилка, но не знам дали ще я ползваме.

В количката стои, но по някое време иска да е навън и обърната към толкова интересния и шарен свят, особено като сме в градинката не се задържа много в количката.

На ясла се надявам да не ми се налага да я давам, хич не ги обичам тези ясли. В тази връзка като искам да я пусна направо на детска градина трябва да подам документи началото на 2013, за да я класират за септември, така ли?  newsm78

# 158
  • Пловдив
Добро утро момичета Hug
Вчера ни биха двете ваксини и малкия цяла нощ де буди през един час с рев.Към 5 му погледнах крачетата и на двете има големи червени бучки.Дадох му Панадол и му сложих компресче с реванол.Няма температура.Досега нямаше никакви реакции, а сега защо така стана незнам.Още е така неспокоен.Незнам какво да правя вече.Боли ли го? Очертава ми се тежък ден.Не съм мигнала цяла нощ Sad Кажете вие какво правите след ваксини за облекчение.Ще се побъркам от притеснение.
Връщам се да чета,ако изобщо успея

# 159
Добро утро!

гасената вода както повечето подобни ритуали, явно и тя се прави различно при всеки  Wink Аз паля три кибритени клечки (детето да гледа към тях доколкото е възможно, докато горят възможно най-дълго), след това ги загасям в чашката с вода. Като изгася и трите, мокря си пръста и правя кръстче на челото й 3 пъти... това е при нас!

Чудя се какво да я правя Рая вечер. До преди седмица заспиваше в 20 часа без проблем, кво й стана от известно време от 20 до 23 само се приспиваме.  Cry Уж заспива, дреме 15 мин, събужда се.....малък ад!  newsm78

# 160
... от 20 до 23 само се приспиваме.  Cry Уж заспива, дреме 15 мин, събужда се.....малък ад!  newsm78

Ние сме така от началото!  smile3557 За сметка на това си наваксва тези часове сутрин от 8.00 - 8.30 до 11.00 !  Sad

# 161
Добро утро момичета Hug
Вчера ни биха двете ваксини и малкия цяла нощ де буди през един час с рев.Към 5 му погледнах крачетата и на двете има големи червени бучки.Дадох му Панадол и му сложих компресче с реванол.Няма температура.Досега нямаше никакви реакции, а сега защо така стана незнам.Още е така неспокоен.Незнам какво да правя вече.Боли ли го? Очертава ми се тежък ден.Не съм мигнала цяла нощ Sad Кажете вие какво правите след ваксини за облекчение.Ще се побъркам от притеснение.
Връщам се да чета,ако изобщо успея

Кремче и ние имаме буцичи на крачетата и аз като теб и сложих комкресче,даже цяла вечер спа с тях ама пак е зачервено,иначе Мони не е нервна,усмихва се и гука цяла сутрин,но се притеснявам после ще звъня на Малинова Peace
А иначе днес няма да става за разходка с тая мъгла вънка,а и е мн гъста едва ли ще се дигне до обет Sad

# 162
  • София
Тони, за детска градина трябва да кандидатстваш 3013, да. Ама най-добре да потърсиш чиста градина, не ОДЗ. В ОДЗ-тата обикновено обявяват нулев прием за първа група, защото местата им са запълнени от яслените групи. В Младост има чисти градини, така че би трябвало да нямаш проблеми.

Тези суеверни ритуали мен ме разбиват направо. Никога не правя нищо подобно. Ама аз съм вярваща, де. Когато успея водя децата на църква, да ги благослови свещеник, да вземат причастие. Аз наистина вярвам, че всички тези ритули в края на краищата вредят, защото не са от Бог. Това е лично мнение  Peace

Ох, нашият Никола става сутрин в 5 часа (със смяната на времето, преди ставаше в 6). По това време имам чувството, че денят е минал вече... И кафе сме пили, и сме закусили...

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 08:56 от esma

# 163
Ние сме така от началото!  smile3557 За сметка на това си наваксва тези часове сутрин от 8.00 - 8.30 до 11.00 !  Sad

newsm10 същата работа! Само дето при нас сънят е от около 10 до към12:30-13:00

# 164
Тони, за детска градина трябва да кандидетнстваш 3013, ...

201uu  Wink Peace
Хареса ми тази грешка на ръката!

Общи условия

Активация на акаунт