Есента листата разпиля, Юнчето е шило в торба! - Тема №8

• 22 227
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро и от нас!

Днес времето е много хубаво и слънчево тук, направо примамва за разходка Laughing Вчера излязохме за първи път, откакто сме болнички - хубава разходка си направихме, Криско спа през цялото време Crazy

Да съобщя на всички, чакащи поръчката на Теско - утре ще я получа Party На тези от други градове ще я пратя още в петък, но с дата на получаване понеделник, тъй като в събота получаването се таксува по-скъпо. ooooh! Който още не се е регнал в Мама БГ - да го направи. От 1.11. отстъпката стана 20% (беше 40%), но все пак е нещо! Peace

# 166
  • София
Тони, за детска градина трябва да кандидетнстваш 3013, ...

201uu  Wink Peace
Хареса ми тази грешка на ръката!
Laughing ама съм оптимист, а!

# 167
  • В.Търново
Добро утро и от нас!И ние посрещнахме утрото доста отдавна,но чак сега сядам да си изпия кафето.Започнахме антибиотика за стафилококите,дано помогне  Praynig
Аз искам да попитам някоя от вас дали и се е налагало да звъни до НОИ и на кой телефон?Оказа се,че документите за майчинството ми отдавна са представени в ТП на НОИ,но превод няма,а в сайта въобще не е отбелязано,че са представени някакви документи.Ходих в тукашното поделение,но ме посрещна една изключително некомпетентна госпожица,която за справка ми отвори сайта на НОИ,за да ми покаже това,което виждам и сама вкъщи.Положението стана вече непоносимо,надявах се да получа някакви пари тази седмица,но...
За яслите,и аз предпочитам да не ходи,но ние живеем сами и няма кой да я гледа,а на 240лв догодина...семейният бюджет доста ще пострада!Но има още време,ще умуваме  Wink

# 168
Добро утро, красавици и на станалите бебоци!

Моята дребосъчка още спинка. Нормализира си режима пак, само на 1 ноември ми разката фамилията Shocked
За гасената вода- незнаех че така се казва, но майка ми е спец в такива ритуали. Само Мадлен да не успее да заспи веднага се слага чинийката и се гасят клечките- три на брой и прави кръст над водата докато горят и тогава ги топва за да ги загаси. Намокря устните на бебка и измиваме очичките. Според мен си е  просто ритуал, а всичко е в съзнанието ни- то се успокоява, отхвърла т.н уроки и детето също се кротва. Много често ни е помагало, но смятам че от това идва, а не от ритуала. Е, малко лудо звучи, но аз съм на вълна" Подсъзнанието може всичко". Чета книгата на Джон Кехоу Peace

За ортопедите- така е, колкото такива, толкова и мнения, но засега ще спазвам препоръките на Драганов, пък и Мадлен засега не протестира.

За сядането- и моята се набира, но когато я пробвам полуседнала на дивана или като ми е на коленете. Гледам да е повече легнала, че то като тръгнат да сядат се почва и с другите номера- търкаляне, преобръщане и т.н

За проходилката- Наде, не твърдя, че заради нея е проходила тогава, даже за мен това е нормалната възраст това да става, просто беше много тежка за нея и тя трудносе движеше. Иначе аз ще ползвам, че кръст после не ми се лекува, сега не съм на 26, като с каката.

За ваксините- аз затова и ги слагам разделени, ако нещо има да знам от коя е точно. Но и слагам веднага след ваксината компрес от вода и спиртче, 50:50 май беше и така стои на крачето. Дори и панадоли и каквито и да е там лекарства превантивно не давам.

За ясла- засега ще я давам, дано нещо не ме откаже, но благодарение на нея Теди стана по- отворена, контактна, научи много там. Иначе беше като лепенка и чужд човек не даваше да припари, рев голям беше. Но да стигнем до тогава ще го мислим пак.

Теди сега ходи именно в такава ЧИСТА градина, само 4 групи са, няма ясла, но преди години записването ставаше само с молба, а сега с тези точкиии, трябва да видя как стоят нещата. Къде мога да намеря пълна информация колко точки ще имаме ние????
За яслата също подадох една молба и после се правят изследвания и може би акта за раждане да са ми искали. Не помня, но сега може да е различно.

Ох , много интересни неща сте писали от вчера насам, засега това се сещам, ще допълвам, че Мади се събуди.

Хубав ден, в София вече просветва слънцето.

П.П За кенгуруто- нашето е до 9 кг, но него го използвам за 5-10 мин докато заспи,или да отидем до градината за същото време, тя ни е зад блока и не отнема повече време. Но предполагам до час няма проблем стига на бебчо да му е удобно.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 09:21 от alexova

# 169
  • Бургас
Привет! Grinning

Опитах се да прочета какво сте писали, но доста съм изтървала и в главата ми стана пълна каша  smile3517.
Яслите сте обсъждали.Аз бях решила да подам документи през януари 2011 и септември на 1 год. и три месеца да го пусна, за да се върна на работа.Но с тази алергия сметките ми излязоха много криви.Надявам се поне на 2 години да мога да го пратя.Мъжа ми е държавен служител и само с неговата заплата абсурд да се справим.

Уолкър не знам дали ще купуваме.За сега съм решила да не ползвам проходилки никакви, но ако ще взема все пак нещо смятам да е уолкър.

Приспиването и най-вече спането са ми много болна тема.Радослав ми разказа играта направо.Първо мислех, че е от хремата, но вече е много по-добре а продължава да се буди по 6-7-8 пъти на вечер.И в 6:30-7:00 вече е готов наспан и трябва да ставаме.А аз изглеждам така  Confounded .През деня също не спи.Нито навън, нито вкъщи.Дремва 2-3 пъти за по 20-30 мин. и е готов.Като му сметнах спането му се събира около 10-11 часа общо за денонощие, което е много малко според мен. Rolling Eyes
Лаптопа ни няма особена надежда да се оправи и за това ще се опитам да ви следя от старото РС доколкото мога.Най-вероятно ще трябва да купуваме друг, но не знам това кога ще стане.

Лек ден!

# 170

Вечна й памет! Съболезнования на близките и родителите!

# 171
  • малкия йеросалим
Добро утро на всички сладки бебоци и техните сладки мами! Heart EyesДнес времето се очертава прекрасно за разходки.Ние сме на крак от 6часа.Смяната на часа ни се отрази много и Жоро става между 5 и 6 сутринта.Има ли други ранобудници като нас?Аз да се похваля -започнах в понеделник да захранвам Жожо с картофено пюре и за мое учудване го хареса много.Така сладко зее с устата като някаква рибка.Нека мамите ,който вече са захранили да ми помогнат с малко инфо  baby_neutral.Кога изместихте изцяло  кърменето и по колко грама давате на хранене?Кой зеленчуци въведохте досега и какви мислите да въвеждате занапред?Аз мисля от другият понеделник да въведа тиква ,а след това и морков.
Иначе по обсъжданите теми-за количката си стой спокойно и мирно.Проблема ни е ,че нали е доста едър и вече коша му е тесен и не знам как ще я караме още два месеца така.Летният кош няма напълно легнало положение и не ми върши сега работа.
Другото което ме притеснява,е моят дебелко не иска да се обръща още.Има желание да сяда ,но за обръщане няма никакъв интерес.Правя му упражнения ,въртя го ,но уви на него му е най-добре или в ръцете на някой,или легнал по гръб.Ох щях да пиша още ,но се чува рев от шезлонга  Laughing
Мария и Жоро е така със спането от две седмици.Започна да се храни на час-час и половина и през деня и през нощта.Събужда се в 5-6 сутринта и направо ме побърка.Мислех си ,че е от това ,че беше болен,после мислех че е кърмаческа стачка.Но май ще се окажат зъби,защото зъбчетата та му прозират през венеца,но не са пробили още.И може за това да суче-за успокоение.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 09:54 от mama moni

# 172

Вечна й памет! Съболезнования на близките и родителите!

Коя е Яна?

# 173
Опааааа Simple Smile Ето ме и мен, дребната спи, след като се събуди рано-рано към 6 сутринта, успях да я прилъжа докъм 7. Тая смяна на времето ни се отразява доста кофти #Puppy dog
Тони, мерси за вкусната закуска  Hug
Мацки, снощи усетихте ли земетресенията??? Аз точно тогава бях будна покрай малката, че нещо спеше неспокойно... мъж ми не ги усети, може би и аз ако спях нямаше да усетя... иначе баща ми каза, че този трус в 5 часа в Турция, доста сериозно са го усетили  в Кърджали...

AnGeLcHeTyYy, Яна беше бременна и с изключително рядко заболяване на кръвта, което се проявява по време на бременност, ако съм разбрала добре.Ето инфо http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=651998  Peace

# 174

Родилката със синдрома на HELLP. Имаше кампания за даряване на кръв. В предната или по-предната тема стана въпрос за нея!

# 175
  • Варна
Добро утро!
Павел днес се събуди по-късно от предните дни - в 7ч.(последните няколко ставаше в 6ч.). Хапна, поиграхме и заспа кък 8,30ч. та още спи. Времето изглежда ще е хубаво днес и аз се глася за разходка към обяд. Много съчувствам на момичетата, които не могат да се наспиват!  Hug
Обрива му е по-спокоен, но то сутрин е така. Ще видим днес през деня.
Вече слагам лигавници, че с тези лиги голямо чудо - целия е мокър! Сега дори е заспал с лигавника.  Joy
Майчински още нямам преведени, даже няма отбелязано на сайта на НОИ, че е подадена декларация. Обадих се на управителката с молба да се обади на счетоводителката, че не ми се занимава с нея за пореден път! Чакам обратно обаждане! Дано да е техническа грешка и просто в сайта да не се вижда, чеее иначе отиде още 2 седмици без плащания!  Tired
За гасената вода и други подобни споделям мнението на есма.  Peace

# 176
Ох божеее, починало ли е това момиче Cry Cry CryНезнаех......................
Лека и пръст!!!!Съболезнование на семейсвото и на на всички роднини и приятели!!!

# 177
...Но с тази алергия сметките ми излязоха много криви.Надявам се поне на 2 години да мога да го пратя...

Мария, забравила съм за каква алергия иде реч, но ако е АБКМ, няма да е проблем за яслата. Големият ми син постъпи в ОДЗ на годинка и 10 месеца. Оставих в градината списъкът с храните, които не може да яде и те го спазваха. За дните, в които имаше нещо, дето не може да хапва му оставях 1-2 пакета бисквити. Те също му даваха я филия, я нещо друго, което е подходящо. Не се притеснявай, оправия има Simple Smile О, забравих, направих всичко възможно Сашо да знае с точност с кои храни още не е захранен и към кои е  направил реакция. Можеше и да ги разпознава когато ги види. Така самият той се пазеше, пък и всяко детско заведение изкарва менюто за седмицата на вратата. Така и вие може да следите какво ще имат през деня и ще напомняте на лелките своевременно.

# 178
  • Варна
мартеа, нищо не каза - как мина ваксинацията? На 6.11 сме на втори конторлен преглед и ако всичко е наред трябва да бият на Павел първата противохепатитна. Мисля и аз да прилагам схемата на марету. Нужно ли е да го правя за първата или чак за Пентаксима и Синфлорикса?  Hug

Имам и друг въпрос. Сребърната вода, която купих е във флакон като спрей. Друга нямаше. Без листовка, без нищо. Така ли трябва да изглежда и да търся ли друга. За сега само съм мазала с тази - очите и бузките.  Peace Ако мога да я давам орално в какво съотношение трябва да бъде разредена?

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 10:32 от mar4ela5

# 179
Моята е в тъмносиньо шише с капачка.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 10:43 от *Eliza*

Общи условия

Активация на акаунт