Есента листата разпиля, Юнчето е шило в торба! - Тема №8

• 22 227
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
От 1.11. отстъпката стана 20% (беше 40%), но все пак е нещо! Peace

Вероятно куриерската фирма е на път да се разори от нас Simple Smile

# 181
Мисля, че за хепатитната ваксина, не е нужно нищо да се предприема, тя е безобидна Hug
За сребърната вода и моята е в синьо шише с капачка, но мисля, че флакона също е подходящ, невярвам да има видове сребърна вода. Пръскай, небойсе  Laughing

# 182
мартеа, нищо не каза - как мина ваксинацията?

много мило, че помниш и питаш, ваксинацията я отложихме отново - нали изкарах чудесния стомашен вирус събота и неделя, бебето се води контактно и така. Добре, че педиатърката ни е свестна и сама ми предложи да изчакаме при тези обстоятелства. Тези дни трябва пак да се обадя, за да се уговорим за следващ час, живот и здраве.

Сребърната вода
в синьо шише с бяла капачка вероятно е на Аркол, водят я добра, има и други видове, например на Вербена, нея не съм ползвала.

# 183
От 1.11. отстъпката стана 20% (беше 40%), но все пак е нещо! Peace

Вероятно куриерската фирма е на път да се разори от нас Simple Smile

Мда, изведнъж заявиха, че това намаление било промоция, която приключила. Rolling Eyes Joy

# 184
Здравейте и от мен  Simple Smile
Никола от вчера не иска да спи през деня . Вчера се събуди в 6 и успях да го приспя чак в 11 часа  Shocked Това не е присъщо за него, той сутрин като се събуди будува около 1:30- 2 часа и си заспива . Днес се събуди в 7 и пак същата работа . Мрънка и плачка , бърка в устата и точи лиги . Явно зъбките го мъчат . Успях да го приспя със сешоара  Tired , не ми се беше налагало откакто беше на 15-20 дни  Tired
Искам да попитам как се казваше хомеопатичното за зъбките ? Дентокинд ли беше ?
Тук сутринта много хубаво печеше, а сега една мъгла се е спуснала и е мрачно  Crossing Arms пак май ще ни се размине разходката

# 185
  • Пловдив
Аз четох,че д-р Михайлов препоръчва Calcarea phosphorica 9CH пред Дентокинд 2 пъти по 3 зрънца разтворени във вода.Мисля това да взема

# 186
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Нашият татко спа тази вечер в хола, смуче упорито разни хапове, мина на чайчета, та да видим до къде ще го докараме. Дано да не се задълбочат нещата  Peace
Набързо пропрочетох преди да излезем - видях, че говорите за ясли и детски градини. Момичета, това правило за 2013 г. да се подават документи при нас в Пловдив не важи!!! Пиша го, за да не се заблудят останалите мами и после де е късно и да се чудят какво ще правят. При нас положението седи така: Всяка детска кухня, ясла и детска градина си има собствени правила и собствени приеми. Ще ви споделя при мен как е-

Детска кухня - на едно място е подадена молба още като взехме акта за раждане, а на другата казаха като навърши 10 месеца тагава да ида, веднага щели да я вземат . И двете кухни са на едно и също разстояние от нас, просто в различни посоки на около 20 минути път пеша.

Детски ясли - подадохме документи също веднага след вземането на акта за раждане. Вх. № 106 за тази година. Мисля, че може изобщо да не ни дойде реда за там. Все още не съм и решила дали аз искам да я пращам на ясли, но т. к . не знам как ще се стекат обстоятелствата около работа и т.н. за всеки случай подадох. Но дори и да я приемат няма да ходи редовно предполагам.

Детки градини  -и тук всеки си има различни правила. Подадох в градината, в която е каката. Но исках да се застраховам и да подам на още няколко, да ама - НЕ.  Joy В другата, която също не ми е далече се оказа, че трябва да подам на 01.10.2012г- т.е. трябва да се спи цяла нощ там, та дано те огрее. А в третата градина- на 01.01.2013г.-тогава.

Така че, момичета, ако смятате да се възползвате от тези екстри, идете и питайте!!!

Иначе аз за каката от сега си знам, че на 01.04.2011, догодина ще спим пред училището, за да я запишем първокласничка   #Crazy  Купонът с чакането не свършва с детската градина, това е положението!!!  #2gunfire

Ставам да изчистя, после ще хапнем и навън на слънчицеее    Nature Sunny

# 187
Аз четох,че д-р Михайлов препоръчва Calcarea phosphorica 9CH пред Дентокинд 2 пъти по 3 зрънца разтворени във вода.Мисля това да взема
Мерси Креми  Peace

# 188
Здравейте мили мами!  Hug
Най-после успях да Ви изчета!
Прекрасна тема с прекрасно оформление!
 baloni Честити месечинки на Нора, Никол, Иван и Мартин! baloni
И така!
Виктор е голям бяс. Също като вашите немирници крещи постоянно като нещо не му харесва! Най-интересен е като му се  доспи. Почва да вика и "абу абу бръм бръм"  Grinning скица. Със съня положението е трагично. Все се събужда през нощта, а през деня почти не спи и не иска да спи в кошарата Sad Едвам намирам сили вече, така ми се спинка Sad Смяната на часа определено ни оказа влияние. Сега вечер му се доспива към 19:30 и става към 6 сутринта. През нощта яде 1 път. Относно кърмата моята определено е по-малко в сравнение с началото., но определено си имам кърма, но за целта се храня след всяко кърмене.  Гледам и на мен вчера ми превели майчинските! Иначе си направихме кът за игра. Две олекотени на земята и всичките играчки и като го сложа там голям кеф. Преобръща се дърпа ги говори им, но радостта трае кратко половин  или един час максимум, но ми стига да си свърша задълженията поне. Аз също прилагам номера със светената вода. Бях дала една пижамка да му леят коршум и сега използвам водичката след като се среща  хора, които мн му се радват. Нашата количка е Adbor и е с един кош. Mar4ela5 отдавна ми беше препоръчала да вдигна едно ниво на гръбето, че моя пакостник изобщо не обича да седи в легнало положениеи близо 2 месеца го возя леко вдигнат. Не че пак седи мн мн, но поне около час успявам да го поразходя, защото той не заспива  в количката и като му се доспи обратно у дома Sad За яслата хич не ми се иска да го пускам на годинка, но нз как ще се справяме с финансите. Миналата седмица се сдобихме с жилище тук в кооперацията, в която живеем и с тоя кредит нз дали ще успяваме да се справяме ако получавам само 240лв. Ще трябва да умуваме с таткото. Иначе днес тук на Златни пясъци е малко мрачно, чакам Вики да се събуди, че да излезем малко на въздух. Ох мн се унесох в разказите.
Хубав и усмихнат ден от мен!

# 189
Здравейте мами!
Темичката е оформена превъзходно   bouquet
Днес сме си в къщи и най-накрая си ошетах  newsm28 wash
Черпя за нашата месечинка и да Честитя на другите за техните.
От както смениха часа, ние минахме на пет хранения, но е доволен, не му липсва шестото, макар, че тази нощ се събуди да хапне.За разходка при нас, днес не става, за това вече се чудя как да го забавлявам, иначе мрънка, особено, когато му се приспи.
не стига, че ставах посред нощ, ами и земетресението в Турция, ме събуди, разлюля ни доста, ние сме и наблизко.
На ясла, не знам дали ще го дам, аз така или иначе нямам редовна работа, а не знам дали ще си намеря, и то с малко дете.
Детска кухня, смятам да запиша по-нататък, но не знам дали ще я хареса, ако не, ще му готвя аз, обаче от сега нямам никаква идея, какво се готви за толкова малки деца  newsm78
И да питам, има ли още бебенца, които не могат още да си отлепят раменцата от леглото.Хващам го за ръчичките и се опитвам да го повдигна, но той май няма никакво желание още.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 14:15 от ketti

# 190
  • Варна
Кети, и аз се отказах от разходката, заради влагата навън и като теб се чудех с какво да го забавлявам.
Сложих го на активната, омръзна му, започна да се сърди, правихме упражнения, песнички пях, той се смя и накрая извадих бънджито(от батко му). За първи път го сложих в него - голяма радост. Направо ще заспи там, но не ще да слиза. Накрая го извадих и докато го сложа в кошарката заспа. Доста се е изморило милото.  Crazy

# 191
  • по света и у нас
Набързо да се отчета – 6150 гр (+750гр),63 см(+4 см) от днешната консултация.Доки е доволен,каза ми да мина след месец и тогава щял да ми обясни за захранването.Много се радвам,че иначе се бях настроила воинствено и бях готова да споря с него.Но пък Рая днес е невъзможна и непоносима. Stop Няма такова детенце просто...Рева през цялото време при педито сякаш я колят,като се прибрахме пак и едва сега заспа.По принцип си е мрънкало и ревла,ама днес е нещо страшно.Ще тичам да свърша нещо през тия 20 минути/толкова трае съня й през деня/.Честно казано,много се разочаровах и се замислих как ще бъде с второто след време... Cry

# 192
Ние преди малко се завърнахме от разходка. Голям студ! Добре, че коша е голям и дълбок и си беше на топло.

марчела, за хепатитната и аз знам, че няма странични реакции като температура и т.н. Аз миналия път дадох Туя и не вдигна температура (на първата ваксина не й дадох. Педито каза да изчакам и ако вдигне за следващите да го имам предвид).

за сребърната вода - и моята е синя с бяло капаче, но не се пръска  newsm78 Кажете дали може да я давам с лъжичка през устата?

# 193
Здравейте момичета  Hug
При нас времето е чудесно, голяма разходка направихме  Heart Eyes
Тази седмица каката си е в къщи и чесно казано съм изключително приятно изненадана от нея  Heart Eyes Страхотна помощница е станала, а и Ивана много и се радва  Heart Eyes Като ги оставя двете се забавляват по 1 час  Crazy
Активна гимнастика нямам, чудя се дали би била нужан вече  newsm78 Така и не направих този разход, но и не намерих приятелка с такава  newsm78
За спането през деня, от 1-2 седмици спим след всяко хранене по 20-30 мин, навън почти през цялото време  Crazy Смяната на часовника ни се отрази, но от днес като че ли нещата се нормализираха!
Нощното хранене за мое нещастие си остана  Shocked В 2 или 3 задължително ядем, като следващото е чак в 8 или 9  Crazy
За захранването - все още не сме заместили цялото хранене, но и не бързам за това! За сега сме само на зеленчуци, но преди да хванем стомашно чревния вирус веднъж изяде 2-3 лъжички  безмлечна оризова каша  Crazy Много и хареса  Peace Ще видим от другата седмица сигурно пак ще я пробвам  Peace
От вчера си почнахме АБ за гадинките в носа  Tired Дано ги изчистим  Praynig
Преди бяхте обсъждали някой неща, по които така и не се включих -
Ние махнахме изцяло шишетата на ТТ, и от 1 месец сме на BIBI! Те се продават с биберон 0-24 месеца  Rolling Eyes Дупката е огромна  Mr. Green Малко се задавяше в началото но свикна  Mr. Green
Чорапогащници носи от както се застуди  Peace Не протестира  Mr. Green Само срещу якето протестира, ама няма начин!
За количката - от време на време я повдигам по малко, то нашето полужение е все едно е в столчето за кола  Peace За сега обаче легнала и е най удобно  Peace
За въртенето - това все още е мисия невъзможна  Crazy То това дебело дупе много пречи бе  Laughing Laughing Опитва се, но просто тежеста и идва в повече  Laughing
Забавления в къщи при лошо време -  ooooh! Глас не ми остана от песни и танци  Crazy
Пищенето -  Laughing Laughing Понякога се чудя от кеф ли пищи или от болка  Laughing Голям цирк е! Комшиите какво ли си мислят  Mr. Green Rolling Eyes
Ясла - каката я записах за да пазим място (като не я е посещавала) Но тогава не знаех за този закон че трябва да си спра майчинството  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out И сега си имам честитка от Нои че трябва да им върна 2000лв  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Т.к. няма да ги върна доброволно, ми спряха майчинството с Ивана за 8 месеца #Cussing out #Cussing out Ивана няма да я записвам сигурно, ако изобщо сме в БГ като дойде време  ooooh! В този ред на мисли, да ви се оплача че в предприятието на мъжа ми се носят слухове (а те слуховете винаги са верни), че щяли да им намалят драстично заплатите  #2gunfire #2gunfire Което автоматично означава, че изчезваме от тая скапана държава  #Cussing out (извинявам се за нервите) Ще чакаме другата седмица да видим каква ще е бележката и вече обмисляме вариянтите за изчезване!
Кухня - не съм ползвала и никога няма да ползвам!
За ритувалите с гасена вода - споделям мнението на Есма  Peace
Мария  Hug Hug Hug
Мартеа, извинявай, но съм пропуснала, вие в крайна сметка коя ваксина решихте да сложите?! Пентаксима или безклетъчната?!  Hug
За  друго не се сещам сега! Приятен ден ви пожелавам милички   bouquet

# 194
Здравейте и от мен мамчета, бързо ви изчетох да наваксвам , че доста теми се разискват.  Joy
Днес бяхме на консултация - 6200кг (+700гр) и 62см (+1см), чисти гърдички и гърло, но продължаваме със сиропчето за кашлица(която е от секретите в нослето ) и ми изписа ни капки солена вода за нослето.Реших днес  да направя сефтето с колата,сложих Габи в столчето, закопчах я отпред ,.... то пък за късмет нещо взе да прекъсва и загасна   ooooh! не е карана 2 седмици и се наложи да извикам такси, довечера таткото ще има работа хммммммммммм  argue
Да се похваля и ние от 2 дни папкаме пюренце, започнах с морковче.В началото малко гледаше учудено и се чудеше какво да го прави в устата  Joy, а днес пък даже я отваряше като и казвах : Аааааа, ам ам .... "ихихихих, да не говорим пък как се омазваме и двете, особено днес като кихна и всичкото пюре беше върху мен  feeding  Joy

За суеверията това с гасената вода не го знаех, аз правя друго - по време на баня и измивам личицето 3 пъти на горе към челото като казвам всички лоши очи да изчезнат.
За детските ясли...малеее  Sad а аз си мислех че има още мнооооого време , пък и тя наближава,да не говорим пък че грам не съм наясно с нещата  #Shocked може по - вещите да ни научат на това - онова ...  Joy
И ние протестираме срещу якето  Joy
Оставям ви, че малката се събуди , цунки по муцунки  fadein

Общи условия

Активация на акаунт