Есента листата разпиля, Юнчето е шило в торба! - Тема №8

• 22 227
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Спокойна нощ от мен, момичета !!!  Hug

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме по-малко. Имаме по-големи кьщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.
Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите се. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често. Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме до Луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща, но не и по-добри неща. Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихмe атома, но не и предръзсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но пoстигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко. Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, на големите мъже и дребните души, на лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големите семейни доходи и на повечето разводи, на по-красивите къщи и разбитите домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, на връзките за една нощ и наднорменото тегло, на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете "Изтрий".
ЗАПОМНЕТЕ, ОТДЕЛЯЙТЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ОБИЧАТЕ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА ДО ВАС ЗАВИНАГИ. ЗАПОМНЕТЕ, КАЖЕТЕ БЛАГА ДУМА НА Т0ЗИ, КОЙТО ВИ ГЛЕДА ОТДОЛУ НАГОРЕ С ВЪЗХИЩЕНИЕ, ЗАЩОТО ТОВА МАЛКО СЪЩЕСТВО СКОРО ЩЕ ПОРАСНЕ И НЯМА ДА Е ВЕЧЕ ДО ВАС. ЗАПОМНЕТЕ И ГОРЕЩО ПРЕГЪРНЕТЕ ЧОВЕКА ДО СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО СЪКРОВИЩЕ, КОЕТО МОЖЕТЕ ДА ДАДЕТЕ ОТ СЪРЦЕТО СИ И НЕ СТРУВА НИТО СТОТИНКА. ЗАПОМНЕТЕ, КАЗВАЙТЕ "ОБИЧАМ ТЕ" НА ЛЮБИМИТЕ СИ, НО НАЙ-ВЕЧЕ НАИСТИНА ГО МИСЛЕТЕ. ЦЕЛУВКА И ПРЕГРЪДКА МОГАТ ДА ПОПРАВЯТ ВСЯКА ЗЛИНА, КОГАТО ИДВАТ ОТ СЪРЦЕТО. ЗАПОМНЕТЕ, ДРЪЖТЕ СЕ ЗА РЪЦЕ И ЦЕНЕТЕ МОМЕНТИТЕ, КОГАТО СТЕ ЗАЕДНО. ЗАЩОТО ЕДИН ДЕН ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА ДА Е ДО ВАС !
ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ОБИЧАТЕ, НАМЕРЕТЕ ВРЕМЕ ДА СИ ГОВОРИТЕ И НАМЕРЕТЕ ВРЕМЕ ДА СПОДЕЛЯТЕ ВСИЧКО, КОЕТО ИМАТЕ ДА СИ КАЖЕТЕ. ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ НЕ СЕ МЕРИ С БРОЯ НА ВДИШВАНИЯTA, КОИТО ПРАВИМ, А С МОМЕНТИТЕ, КОИТО СПИРАТ ДЪХА НИ !

Джордж Карлин

# 256
Есма, много съжалявам за това, което си преживяла, шапка ти свалям, че продължаваш с кърменето!

Поли, най-сетне се намери човек, който да го каже. За съжаление, ако продължаваме в същия дух, скоро от тази тема ще останат постингите в стил "запис", почерпките с гигантски картинки - кой с кафе, кой с торта, кой с друг някакъв гигабайт, бляскавите гигантски емотикони и... сребърната вода, разбира се. Впрочем всичко, без последното товари сървъра, вероятно има хора, които помнят, че бг-мамма е оставала без сървър, следователно форум за по седмица дори - и в този момент, ако ти се наложи да търсиш нещо наистина важно, усещането е неприятно. Учудвам се, че модераторите не надушват сеир като този. Аз лично до скоро четях всичко, но вече - признавам си -  предпочитам да си обърна внимание на децата, вместо да прочета 1001 пожелания по случай месечинки (нали ви е ясно, че всеки ден поне по 5 от децата ни имат такава, кому е нужно и докога?) или рождени дни на роднини до девето коляно.

По повод правописа - работата с правописа е въпрос на уважение - първо към себе си, после и към другите.

И аз не мисля да спирам да пиша, тъй като от този форум съм научила много и се опитвам на свой ред да съм полезна, когато мога и с каквото мога, освен това е една безценна възможност да общуваш с хора, които са точно на твоята вълна точно в този момент.

Инициативите с картичките и с коледните подаръци са много сладки, но аз ще се въздържа, защото съм ставала свидетел на кански скандали, тръгвали от съвсем чисти намерения.

По повод уменията - да си дойдем на думата - в понеделник Рая ми показа на два пъти, че може да се обръща, днес потрети и дотам. Предпочита да лежи по гръб и да маха неистово с ръце и крака, мрънкайки да я взема на ръце. За сметка на това е първа писта да се набира, за да седне, но това е - всичко е от любопитство. В момента, в който се изправи, набирайки се до седнало положение, започва ненаситно оглеждане на заобикалящия я свят. Отскоро имаме слинг, който ми е доста полезен, поне по час сумарно прекарва в него, докато се опитвам да свърша елементрани домашни задължения.
Скоро ще има зъб/зъби, от цялото й поведение натам отиват нещата.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 23:24 от мартеа

# 257
polkidot,
а ако ти прочиташе постовете на половината майки тук, щеше да достигнеш до извода, че ако бебето ти спи средно по 30 мин между храненията (както се случва на повечето), възможността да дадеш своя опит тук или да изкажеш мнение се свежда до минимум. А, ако добавим и мрънкащо бебе докато ти пишеш своя пост, най-малко внимание ще обърнеш на това пред колко точно "че-та" си сложил запетая и пред колко "и-та" трябва да направиш същото. Peace

# 258
Да ама Стаси, някои майки тука не ги интересува, че нямаме време и форума е вид отдушник на напрежението! Тях ги интересува да пишем правилно и да се държим като непознати, постващи някакви данни за някакво дете! Никакви пожелания, никакво сближаване, това е недопустимо!

# 259
  • С-я
За разлика от много присъстващи във темата, аз съм достатъчно възпитана да изчитам всички, абсолютно всички постове. Какво си мислите, че само вашите деца мрънкат и недоволстват, и се разболяват и имат някакви други трепети??? Времето ми за форума не съвпада с това за детето ми. Когато детето ми изисква повече време, не влизам във форума. Но когато го правя, винаги гледам да съм на новото си. Това, че съм в майчинство, не означава, че не съм ходила на училище.
Нека темата ни да не се превръща в сбирщина на неграмотници, които не знаят, че в думата специално няма "Я".
Личните нападки към мен са показателни за толерантността тук. Но на мен не ми дреме и ще продължавам да ви моля да не забравяте, че българският правопис и правоговор не е едно и също нещо.
хайде да почерпя и аз с едно кафе днес  Joy

# 260
Я, стига! Какво общо има пищящото дете с правописа? Децата на тези, дето пишат правилно не пищят и спят непрестанно, така ли?

# 261
Добро утроооо!!!

Момичета, пак скандални изпълнения. Желя много добре го е казала няколко страници преди мен - тези, които сме от началото на темата заедно и тези, които са си направили труда да прочетат началните ни теми, знаят, че изживяхме страшно много заедно - имаше много радости, но имаше и много загуби, за които, повярвайте ми, съм плакала и съм изживявала страшно тежко. Моята дъщеря също пищи, също плаче, и тя спи понякога за по половин - един час на ден, но това не ми дава правото да питам хиляда и триста пъти едно и също нещо, при положение, че знам, че е разисквано в предините пет теми на Юнчета 2010. На мен лично ми се е случвало неведнъж да задам въпрос или да споделя нещо с вас и след 2-3 странички се задава/споделя същото с въпроса "А при вас така ли е???" Е, добре де, никой ли не чете??Моите уважения, но наистина това ще накара повечето хора да спрат да участват в дискусиите и ще започнем да се виждаме само като никове горе на балкончето на темичката. Идеята на форума е да споделяме, но няма смисъл от 5 теми как се дава сребърна вода със спринцовката на Нурофен, защото, ако някоя от вас питащите, се върне няколко теми назад ще прочете точно онова, което я вълнува, при това описано много добре. Шапка свалям на момичетата, които непрекъснато отговарят на тези еднотипни въпроси, но, питащите мами, моля, потрудете се предваритрелно и, ако няма инфо, тогава питайте. Разбирам ви, по-лесно е просто да зададете въпроса си тук, вместо да потърсите нужната ви информация, но ценете и времето на мацките, които ще отнемат от времето за собствените си деца, за да ви отговорят.

Есма, бързо да ви минават болежките и да ви видим скоро с малкия сладур  Hug
За обущенцата - не съм купувала и не слагам. Прабабите на мойта лигла са й наплели толкова много терлички, че мога да подарявам и пак ще имаме да носим сума време Grinning

Слънчев и усмихнат ден ви пожелавам, мами и бебоци!!!   Nature Sunny  Hug

# 262
Добро утро!
Момичета ,нека спрем този безкраен спор! Някой ще си вземат бележка а други ще продьлжават постарому, няма смисьл да си вдигаме нервите излишно от сутринта.Я се усмихнете какьв хубав ден е навьн Simple Smile
Пожелавам ви сльнчево настроение и много усмивки. Hug

# 263
Добро утро!
Сядам да пия кафе, да ви чета и да варя тиква. Laughing

Иска да пипа и изучава разни неща, а да тропа по клавиатурата на компютъра му е от любимите Simple Smile

И после имало правописни грешки  Joy

На мен лично ми се е случвало неведнъж да задам въпрос или да споделя нещо с вас и след 2-3 странички се задава/споделя същото с въпроса "А при вас така ли е???" 

Etka,по принцип си права, но точно този въпрос няма как да не се задава.Мисля, че той е най-важният във форума, за да си "сверяваме часовника" и да споделяме.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 08:57 от ketti

# 264

polkidot, благодаря за кафенцето! Със захар и сметанка ли е? Grinning

Чакам бебешора да се събуди и да излезем на една бърза разходка на слънце! Светли спинка непробудно от 22ч. и сега чак нямам търпение да го гушна и помачкам!

Пожелавам Ви един приятен и слънчев ден мили майчета байчета! Hug

# 265
Добро утро!

Един път човек да си легне по-раничко и съм изтървала веселото в темата Joy

Няма да се включа в спора, ще напиша само кратко и ясно - влизам в този форум и пиша в тази тема, защото тук намирам сродни души, майки, които се вълнуват от същите неща като мен. Не задълбавам в правописните грешки на другите, броя на емотиконите им, нивото им и т.н. Тук сме обединени от едно нещо - нашите деца! Peace Именно тук намерих и много приятели, с които и в реала поддържаме много добри отношения!

За моите инициативи - коледните картички, коледните подаръци, колажа дори, ако щете - който не иска да не се включва. Никой, никого не кара на сила! Peace

И сега, за да не съм офф-топик: снощи направихме 8-часов сън цялото семейство, чак не ми се спеше вече в 6ч. Crazy Накърмихме се и станах, дори закусих заедно с мъжа ми, което не се е случвало отдавна.
Виждам за обръщането говорите - Крис се обърна по корем преди 3 седмици и оттогава го прави непрестанно. От няколко дни се опитва и на гръб да се завърти, но за сега безуспешно. Whistling
Днес сме на контролен преглед при педката - да видим как е гърлото и да преслуша дробчетата. Още имаме сополки, но се надявам да сме преборили вируса.

# 266
Добро утро!
Момичета ,нека спрем този безкраен спор! Някой ще си вземат бележка а други ще продьлжават постарому, няма смисьл да си вдигаме нервите излишно от сутринта.Я се усмихнете какьв хубав ден е навьн Simple Smile
newsm10
И ние все още не се обръщаме  Crossing Arms , лежим си, ако ни омръзне мрънкаме. По корем стои 5 минути максимум, оглежда се, вдига дупето, все едно се мъчи да пълзи, но естествено не помръдва  hahaha
Денят се очертава да е страхотен, дори и тук покрай Дунава, където по това време са непрестанни мъгли  newsm53

# 267
  • Варна
Добро утро!
Момичета ,нека спрем този безкраен спор! Някой ще си вземат бележка а други ще продължават постарому, няма смисьл да си вдигаме нервите излишно от сутринта.Я се усмихнете какьв хубав ден е навьн Simple Smile
Hug
Добро утро!
Във всички отчетни теми го има този спор, едни спират да пишат, други си продължават. С две думи няма никакъв смисъл от него.  Peace
Снощи Теди вдигна лека температура от ваксините. По думите на майка ми, дори не е повишена температура (37.1), но беше достатъчно, за да ме притесни. Сутринта всичко е наред, дори нямаме зачервено или подуто на мястото на убождането.
Реди го обувам с , много са удобни за слагане. Имаме и ботуш ки, но явно са му големички все още и се изхлузват от крачето. Имаме и от чорапките с , но си ги носи вкъщи, в повечето случай остава само на чорапчето.  :е:
Хубав ден ви желая, момичета! Навън ще е прекрасно времето.
Денят се очертава да е страхотен, дори и тук покрай Дунава, където по това време са непрестанни мъгли  newsm53
Hug

# 268
Няма да е лошо да се прави разлика между позитивизъм и лицемерие.
Сполай ви!

bouquet Hug

# 269
Добро утро,
аз лично чета всички постове. Вземам отношение по темите, които ме вълнуват, отговарям ако се чувствам компетентна да го направя. Често се случва да виждам въпрос от потребител и никой да не отговаря....На мен също ми се е случвало. Това е нещото, което не ми харесва в темата, влизаш, задаваш конкретен въпрос, има поне 5 души, които евентуално могат да ти помогнат, но .. Явно е по - лесно всеки да си чете и да си пише за неговите си работи.

С риск да бъда оплюта, но искам да питам нещо, което вече беше обсъждано, но не помня в коя тема, за да го търся. Мисля, че Дион и още някой бяхте похвалили едва бебешка книжка. Та може ли отново линк към нея? И да питам става ли за лапане и дъвчене?

ПП Ще използвам бутона "Проверка правопис", макар, че едва ли има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт