Нади, на едната ми приятелка, ти я познаваш-Борито, детето е с очила от много малък, но там си е наследствено с голям диоптър. И тя се притесняваше дали няма да му се подиграват, но не ми е споделяла, че са му се подигравали. Има ли вариант да е временно при вас?
Меги, когато през лятото решихме да подтикнем Сами да пише буквите беше някаква лудница. Не съм го виждала изпаднал в такава истерия-викане, тръшкане на врати (аз бях писала), при условие, че не сме му се карали, а защото не може да се справи. Слава богу, Страхил тогава запази самообладание и спокойствие, и се опитахме да му внушим, че не може веднага от раз да пише добре, че е важно да опитва, да тренира. Че никой не очаква от него да се справя перфектно. Това малко по малко му даде смелост!
Сега пише доста по-добре, старая се да го окуражавам и да му давам стимул да продължава.
"Лошото" е, че е левичар като баща си и не мога да му покажа как се пише, рисува, реже с лявата ръка. Понякога пише огледално.
Обича логическите занимания, изваждането, да играем на думи, които започват с буква "...", да познава сричките.
Тъй похвалих го!
Сега да се оплача!
Това дете може 1-2-3 пъти на деня ме побърква от това,че не чува от 2-3 пъти повтаряния на нещо. Аз имам търпение до там и съм му го казала. Понякога отстъпвам, но за важните неща, докато не изкрещя изобщо не разбира. Имам чувството, че вече е като условен процес - не ми се карат, правя каквото искам, карат ми се - правя го!
Вчера излязохме на разходка и като се върнахме ми каза
"Ти днес ми се скара 3 пъти и ми ги казва",
Аз: "А колко пъти ти казах миличък, слънчице, брои ли?"
"Ами не, не си ми казала да ги броя
"Аз не съм ти казала и за караниците да броиш"...
Вчера, снощи и преди това пак говорихме, че трябва да се уважава и мнението на другия, че както той като ме помоли нещо, аз го правя, така и той трябва и т.н.
Снощи "Мамо, с добро ли ще се разбираме или с лошо?" и пак разговори.
Днес сутринта след 2-3 подканяния, увещания, напомняне за снощния разговор, пак се мотае. Направо откачих!
Не знам как да подхождам - не искам да изпълнява само като му се скарам, после и на него, и на мен ни е криво! Давайте идеи!
Жива и здрава да си!

Голям планинар ще излезе - винаги заспива видили пътека
Т.е. проблема може би е и при нас, че ние нямаме приятели с деца на неговата възраст или имаме но се виждаме, по-точно не се виждаме семейно, а само аз или Драго поддържаме контакти с родителите.....
И те ще пораснат щастливи