Канадска есенна тема № 44

• 28 989
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Галче, можеш Peace
Такова чаршафче аз лично купих от Зелърс, но мисля има и в Уолмарт, а tablier pour bricolage има в Уолмарт, но е около или повече от 10 долара, а аз взех такова от Доларама за 2.50. Но пък трябва май да е някоя по-голяма Доларама, защото май не във всички има.Иначе е много добро, не отстъпва на тези от Уолмарт.

# 121
Може ли някой да ми каже дали има смисъл да водя Виктория на доктор днес, от два дни и се появяват някакви червени петна, като ужулено от коприва малко стои.. леко е надуто и розовее, но няма форма нито връхче, не е като пъпка, имам чувството че ако го чеше става по голямо, после просто изчезва след няколко часа. Първо имаше едно на бузата, послесе появиха по корема и гърба, по ръцете.. днес има само две на кръста и една на крачето, виждам че и те почти са се скрили. Не мисля че е шарка или нещо такова, по скоро алергия, но не мога да разбера към какво, от друга страна покашля и казва че я боли гърлото.. а в понеделник имаме годишен преглед и не знам дали да я водя сега или да идем директно в понеделник... чесно казано не ми се седи 3 часа в стая пълна с болни хора за да ми изпишат кремче против алергия, което така или иначе няма да и сложа.. newsm78

# 122
Може ли някой да ми каже дали има смисъл да водя Виктория на доктор днес, от два дни и се появяват някакви червени петна, като ужулено от коприва малко стои.. леко е надуто и розовее, но няма форма нито връхче, не е като пъпка, имам чувството че ако го чеше става по голямо, после просто изчезва след няколко часа. Първо имаше едно на бузата, послесе появиха по корема и гърба, по ръцете.. днес има само две на кръста и една на крачето, виждам че и те почти са се скрили. Не мисля че е шарка или нещо такова, по скоро алергия, но не мога да разбера към какво, от друга страна покашля и казва че я боли гърлото.. а в понеделник имаме годишен преглед и не знам дали да я водя сега или да идем директно в понеделник... чесно казано не ми се седи 3 часа в стая пълна с болни хора за да ми изпишат кремче против алергия, което така или иначе няма да и сложа.. newsm78

Гаргамелчо, аз мисля, че ти вече си си решила Wink
Аз бих изчакала Peace

Камбанка, много благодаря. Зелърс ми е дори по-наблизо. На детския щанд, на бебешкия или на този за чаршафи да ги търся?

# 123
Обадих се на хелт лайна и от там ми казаха че най-вероятно е вирус и няма нужда нищо да правя, до два дни ще и мине и мога да и давам бенедрил ако има сърбеж.. тоест ще си изчакаме апойнтмента в понеделник и ще питаме там ако не сме се оправили до тогава Wink

# 124
Галче, на бебешкия Peace
Водят се чаршафчета за бебешко креватче - с ластик са и са много удобни за да обхващат матрачетата, на които спят в градината. Не се притеснявай за големината, подходящи са.

# 125
  • Canada
Обадих се на хелт лайна и от там ми казаха че най-вероятно е вирус и няма нужда нищо да правя, до два дни ще и мине и мога да и давам бенедрил ако има сърбеж.. тоест ще си изчакаме апойнтмента в понеделник и ще питаме там ако не сме се оправили до тогава Wink
Слава ми изкара същото в началото на годината. Нямаше никакви други симптоми освен обрива, но тя имаше и по стъпалата и дланите на ръцете. Водих я на лекар и той каза, че това е вирус и че обикновено подобни петна има и в гърлото (за това боли), минавали за около 5-7 дни. Не е необходимо да се дават лекарства. Бързо да се оправяте Гаргамелчо  Hug  

# 126
Ани,няма проблем Peace,няма значение кое време е през учебната година,ще бъде клас  със зсилено изучаване на езика
Благодаря Deizi-Kreizi Simple Smile

# 127
Здравейте момичета!
 Да се похваля, че си купих машина за хляб Grinning и да се оплача, че първият ми опит с нея прилича на тухла четворка Rolling Eyes
Много моля, ако някой има подобна хлебопекарна (Black& Decker), да ми пусне някоя изпитана рецепта или да ме насочи къде да търся.
Четох във форума, но ми се струва, че има някакво разминаване на мерки и теглилки Mr. Green
Благода ря ви Hug

# 128
Изма,аз имам такава от по-големите:1,5 мерителна чаша леко  топла вода,1,5ч.л. захар,1ч.л. сол,2с.л. олио,4 равни чаши брашно и накрая 1,5ч.л. мая на прах.
Винаги ми става чудесен Peace

# 129
Дейзи, на коя програма го печеш?
Аз днес правих на 3-та програма(някакъв френски хляб), но по книжката сложих - 2 мер. чаши вода+сол, захар, мая+ 5 мер. чаши брашно. Много ми се видя и водата и брашното, но реших да спазвам пропорциите по рецепта. Ама другият път ше го направя както ти казваш Peace
Благодаря ти Hug

# 130
  • Vaudreuil Canada
Здравейте момичета!
 Да се похваля, че си купих машина за хляб Grinning и да се оплача, че първият ми опит с нея прилича на тухла четворка Rolling Eyes
Много моля, ако някой има подобна хлебопекарна (Black& Decker), да ми пусне някоя изпитана рецепта или да ме насочи къде да търся.
Четох във форума, но ми се струва, че има някакво разминаване на мерки и теглилки Mr. Green
Благода ря ви Hug

Пробвай моята Simple Smile
Взимаш си мерителна чашка и в нея мериш вода 1 и 1/3 чаша - сипваш на дъното, добавяш едно яйце във водата, отгоре насипваш брашно (мярката ми е една кофичка от кисело мляко тези от 750 гр до вътрешния ръб - иначе това се равнява на около 500гр брашно) върху брашното сипваш 2 чаени лъжички суха мая от обикновената или 1 и половина чаена лъжичка от ситната за машина за хляб, и по една и половина чаена лъжичка сол и захар. Пускаш на първа програма - 3 часа и 18 минути трябва да е.

# 131
Ооо, много благодаря Hug
Шемет, ще пробвам  Peace

# 132
Здравейте на всички канадски родители!
Преди известно време попаднах напълно случайно на една от вашите теми и от тогава все се каня да се регистрирам и да ви попитам за някои особености на канадската висша образователна система, предполагам сред вас има някои запознати. Като че ли българите, които се интересуват да учат в Канада не са особено много и информацията за хора, излизащи от нашето средно образование е дефицит. Обърнах всичко, де що може да се обърне из Интернет, не намерих почти нищо полезно или което не си знаех още от преди.
Самата аз не се бях замисляла за висше в Канада. Винаги съм се интересувала от университети в Европа (нашите си, Русия или Англия от англоезичните), може би защото не съм и имала много информация за Северна Америка. САЩ за сметка на Канада е много популярна дестинация, но лично аз намирам образованието им за безумно скъпо и поне за бакалавър е напълно безсмислено да се вложат толкова пари. Но по чиста случайност попаднах на сайта на University of Toronto и бях силно впечатлена. Таксите са наполовина от тези на университетите в САЩ, а подготовката и базата ми се струват доста добри. Интересува ме дали някой от вас е учил/завършил канадски университет? И въобще много ще се радвам, ако получа мнение от българин, който има нещо общо с тяхната образователна система и е запознат с нея. Засега двата университета, които ме впечатлиха най-много са University of Toronto и British Columbia. На хартия наистина изглеждат страхотно, специалността, която искам да уча е Биология, Life Sciences за бакалавър при тях. Това, което ми хареса в канадските университети е, че дават много по-големи възможности за специализация и движение между отделни дисциплини в сравнение с българските и като цяло европейските университети. Интересно ми е какво е вашето мнение? И евентуално дали би си струвало да уча там? Не съм обсебена от идеята да уча в чужбина, искам да отида някъде, където наистина ще науча нещо и ще взема смислена диплома, с която ще мога да се реализирам. Другото нещо, което ме привлича към канадското образование е значително по-големите възможности за лабораторна работа и research. За съжаление, както казва един мой познат, преподавател в СУ - "Ако завършиш Биология в СУ и знаеш що е то читава лаборатория си от най-големите късметлии".
Та, съжалявам за прекалените подробности, отново да се върна на въпроса - Мислите ли, че това цялото начинание би си струвало? Университетите наистина ли са на добро ниво или би боло по-добре да се насоча към друго място?
Изискванията им за прием ми се сториха малко страни - само отлична диплома и езиков сертификат. Предполагам, че изпускам и някой друг задължителен изпит? Освен това ме интересува горе-долу колко е труден приема и кои университети имат най-добра репутация и дават най-добри възможности за реализация?
Много ще съм благодарна, ако ми помогнете! Извинете, че ви занимавам с междуособиците на университетския ми избор  Joy

PS: Тук се изисква нечовешка изобретателност, за да намериш свободен ник  Joy

# 133
  • Canada
Здравейте момичета Hug, хвана ме вече бременно безсъние и съм по малките часове във форума. Laughing

Някой може ли да даде съвет за безвреден илач при болно гърло? Не кашлям, но много ме дразни гърлото, наливам се с чай, но облекчава само временно.

molivliniq, има сред тук пишещите с канадска бакалавърска степен, те биха ти дали информация от първа ръка. Аз съм в програма за continuing education, тъй че моите впечатления са малко по-встрани от това, което питаш. Като цяло в Квебек общоприетото мнение е за високо университетско ниво, а колежите се славят със слаба подготовка /пак като цяло, има и изключения/, пък задължително минават през тях, за да стигнат до университет ooooh!. Ще ти пиша по-късно каквото аз знам, нека се изкажат хората, които са минали по този път.

# 134
  • Лавал-Пловдив
Знам че МcGill е един от най-добрите университети в света ( май беше в топ 10 ) ама и таксите са му соленички, особено за чуждестранни студенти. Ако не си резидент ще ти е по-скъпо. Но и аз не съм напълно запозната с нещата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт