Математически турнири - 5

• 62 651
  • 799
  •   1
Отговори
# 765
Мен ме тормози един друг въпрос. Защо на състезанията не се изисква документ за самоличност на тези които се явяват? Състезанията са като изпити за кандидатстващите в 107 мо, СМГ и др. Спекулациите са много лесни...

# 766

Браво! Баткото го хвана яд, че няма да му видиш чертежа. А го направи един цветен.   Joy Тъпоъгълните ли не виждаше?

Мен ме тормози един друг въпрос. Защо на състезанията не се изисква документ за самоличност на тези които се явяват? Състезанията са като изпити за кандидатстващите в 107 мо, СМГ и др. Спекулациите са много лесни...

Така е, но си задавам въпроса - какво ще спечели едно дете, ако се яви друго, по-добро от него, на състезание от негово име.  newsm78

# 767
  • София
Някой родител с четвъртокласник да е решавал осма задача? Колко триъгълника можем да начертаем с върхове сред долните 6 черни точки?
.     .     .

.     .     .

18. Но аз с чертане подобни задачи не мога да смятам, смятам ги с комбинаторика. Ако означим всяка точка  от 1 до 6, броят комбинации от по три е 6.5.4,
делим на броя пермутации измежду всеки три точки (3.2.1) и получаваме 20 различни комбинации от по три точки. От тях две не са триъгълници (лежат на една линия) -
значи триъгълниците са 18.

Не знам само на мен ли ми се струва, но тази година задачите на Салабашев са ужасно скучни и безидейни - толкова броене на фигури и комбинаторика  Sick
Уж не са трудни, но очаквам масово децата да са се оплескали (поне моят почти нищо не е преброил вярно  Shocked).

# 768
Току-що говорих с госпожата, която води школата на Макси и тя също е преброила 11 триъгълника в 13 задача за втори клас.

# 769
Не знам само на мен ли ми се струва, но тази година задачите на Салабашев са ужасно скучни и безидейни - толкова броене на фигури и комбинаторика  Sick
Уж не са трудни, но очаквам масово децата да са се оплескали (поне моят почти нищо не е преброил вярно  Shocked).

Да се включа и аз с поздравления за всички деца, явили се на състезанието. Естествено, двойни поздравления за отлично представилите се (децата на Дидева, math_mother, и т.н.).

Мнението на дъщеря ми за задачите за 7-ми клас съвпада с това на Carmela Biscuit - скучнички задачи, някои от които могат да се дадат на третокласник за броене на квадратчета и успоредници.

# 770

Децата нямат истински документи. Ученическата карта изобщо не представлява трудност за фалшифициране, което обезсмисля всякакви опити да се ловят фалшификации.
А освен това добрите математици се познават един друг, познават ги и учителите. Иначе винаги може да се явят двама връстника и после двете деца да си напишат имената разменени, но какво печели по-доброто дете? Виж, да се яви по-голямо дете е по-трудно, защото както казах, децата се познават. А ако се яви някой батко от "масовката" няма гаранция, че ще реши задачите. Трябва да е от шампионите, а те се знаят.

# 771
http://mathemagicians.weebly.com/index.html
Тук съм качила решенията на задачите за втори и четвърти клас. В тях спорната задача е с верен отговор.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 19:44 от Анонимен

# 772

Децата нямат истински документи. Ученическата карта изобщо не представлява трудност за фалшифициране, което обезсмисля всякакви опити да се ловят фалшификации.
А освен това добрите математици се познават един друг, познават ги и учителите. Иначе винаги може да се явят двама връстника и после двете деца да си напишат имената разменени, но какво печели по-доброто дете? Виж, да се яви по-голямо дете е по-трудно, защото както казах, децата се познават. А ако се яви някой батко от "масовката" няма гаранция, че ще реши задачите. Трябва да е от шампионите, а те се знаят.

Днес в 107-мо имаше доста външни ученици. Никой не ни познава.Все пак синът ми е само 2 клас и тепърва прохожда по състезанията. Така, че права е Меги. Съвсем спокойно можеше да се яви някой третокласник, че защо не и четвъртокласник отдруго училище вместо второкласник.
Но на тази възраст не виждам абсолютно никакъв смисъл от такива тарикатлъци. Кой ще бъде излъган?!Никой!

http://www.weebly.com/weebly/main.php
Тук съм качила решенията на задачите за втори и четвърти клас. В тях спорната задача е с верен отговор.

Как се влиза там?

# 773
  • най-шареното място
иска лог-ин

А мен ме притеснява меко казано странното поведение на родители, баби дядовци, които са склонни да прегазят деца, техните да бъдат блъскани, но не и да си сЕдят мирно където им кажат...

# 774
  • ride my bike...
Моето чудо пак е бляло...
Решава ги вярно задачите, а когато трбва да събере 2 числа бърка Sad
Освен това е преброила 10 триъгълника. За това дават ли се точки?

# 775
момичета, ще ви бъда много благодарна ако някой може да ми даде днешните задачи от 4 клас. ние жертвахме състезанието заради школата и утрешния пробен изпит, за което истински  съжалявам и съм ядосана, тк господинът ни го е нямало и са правили тест с друга госпожа, а не както предполагах и заради което жертвах участието ни - решаване на трудни задачи и преговор.... #Cussing out #Cussing out
също никой нито в училище, нито в СМг му е споменал за коледното , а доколкото разбирам ще е другата събота....и незнам и къде да питам за записване и провеждане... newsm78...

# 776
Моето чудо пак е бляло...
Решава ги вярно задачите, а когато трбва да събере 2 числа бърка Sad
Освен това е преброила 10 триъгълника. За това дават ли се точки?
Оценява се само крайният отговор, не решението. И моето е бляло и си рисувало, вместо да помисли още - резултат 42т...
Утре борбата продължава в СМГ Simple Smile))

# 777
  • София и там където не се пуши
Туко що съобщиха по БТВ, ако желаем да гласуваме в сайта им за лице на годината, като едно от предложенията е Радко Котев

# 778
Оправих линка. То го има и в подписа ми, де! Grinning

# 779
Браво на децата на Дидева,math_mather,master и всички остнали!

Общи условия

Активация на акаунт