Математически турнири - 5

• 62 460
  • 799
  •   1
Отговори
# 795
Да, бе,ясно. Аз имах предвид, че второкласниците няма за какво да тарикатеят.
За влизане в 107 мо например. Wink

Е какво влизане след 2-ти клас пък там!?

# 796
Obsolete, благодаря!

# 797
Благодаря за отговора на Даниела /с дете в 5 клас в СМГ/. Браво за проявената съобразителност и добър резултат на детето ви. Все пак за да се превърне една обикновена дроб в десетична трябва да се знае как се прави връзката между двете. За моята дъщеря 2:10 е 2/10 или 1/5 или безброй други обикновени дроби получени като се умножи или раздели числителят и знаменателят с едно и също число, което им е изяснено в училище. Днес след състезанието аз реших да обясня по свой начин връзката между обикновена и десетична дроб по следния начин-  20:10 е 2. Тъй като 2 като делимо е 10 пъти по-малко от 20 следователно и частното, което се получава при 2:10 е 10 пъти по-малко. Това се записва като 0,2. Тя го разбра, макар че не знам дали така ще го учат в училище. Утре ще отворя учебника по математика и ще прочета как се представя там материала. Това не съм го правила, освен прелистването на страниците в първия учебен ден - само за изграждане на една обща представа за математиката в 5 клас. Но вече разбирам, че ще трябва да си "информирам" от време на време детето, че да не се излага толкова по състезанията. Явно грешката е моя. Радва ме единствено факта, че все пак се е справила с 4 от последните 5 задачи - объркала е 12 зад., която си направи вярно след състезанието, и за която първоначално сподели, че най-бързо "решила" от задачите с по 6 точки.

# 798
  • у дома

Направи ми впечатление изключително слабото участие. В НПМГ от 4 клас за състезанието бяха записани 7 деца. Може би заради утрешния пробен изпит в СМГ, а и защото явно Салабашев не е за всеки.

Повечето деца от 4 клас ходят на курс в СМГ и състезанието им съвпада с курса и с оглед ,че точките от него не участват за кандидатстване в СМГ ги е отказало-а и наистина утре има и пробен изпит и все пак това са деца.

# 799

Общи условия

Активация на акаунт