Математически турнири - 5

• 62 648
  • 799
  •   1
Отговори
# 780
  • София
момичета, ще ви бъда много благодарна ако някой може да ми даде днешните задачи от 4 клас. ние жертвахме състезанието заради школата и утрешния пробен изпит, за което истински  съжалявам и съм ядосана, тк господинът ни го е нямало и са правили тест с друга госпожа, а не както предполагах и заради което жертвах участието ни - решаване на трудни задачи и преговор.... #Cussing out #Cussing out
също никой нито в училище, нито в СМг му е споменал за коледното , а доколкото разбирам ще е другата събота....и незнам и къде да питам за записване и провеждане... newsm78...
В 119 СОУ .

# 781
  • у дома

също никой нито в училище, нито в СМг му е споменал за коледното , а доколкото разбирам ще е другата събота....и незнам и къде да питам за записване и провеждане... newsm78...
119-то и 125-то.

# 782
Поздравления за състезателите!

И ние пропуснахме днешното състезание. Може ли и аз да помоля за задачите за 4 клас?
Благодаря!

# 783
Здравейте, може ли да ми кажете по колко точки се дават за вярно решена задача? Благодаря предварително! Аз се затрудних.

# 784
за 4 клас

# 785
Здравейте, може ли да ми кажете по колко точки се дават за вярно решена задача? Благодаря предварително! Аз се затрудних.

За верен отговор на всяка задача от 1 до 10 се присъждат по 3 точки, за всеки верен отговор на задачи от 11 до 15 се присъждат по 6 точки. За неверен или непосочен отговор не се присъждат точки.

# 786

За верен отговор на всяка задача от 1 до 10 се присъждат по 3 точки, за всеки верен отговор на задачи от 11 до 15 се присъждат по 6 точки. За неверен или непосочен отговор не се присъждат точки.

Благодаря

# 787
Задачите от "Иван Салабашев" 2010 за всички класове и техните решения може да видите на следния сайт:

http://math-bg.com/?page_id=2006

PS: Тук задача 13 (2 клас) е с отговор 11.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 22:19 от Obsolete

# 788
  • най-шареното място
За 12те триъгълника би следвало да се коригират и по още една причина - коледно 2007, 3 задача, пак 2-ри клас я има същата фигура и явно са броени 11 там.

# 789
Здравейте,

Колкото и да е странно моето дете в 5 клас-математическа гимназия не се е справило точно със задачите с десетични числа, поради това, че още не са изучавани /все пак аз съм обяснила нещо, но с по един, два примера, и явно нещата са се объркали при нея - например 0,2*0,2 равно на 0,44 newsm78 и т.н./Иначе се е справила с 4 от последните 5 задачи. Все пак мисля, че организаторите би трябвало да се съобразяват с учебните планове на различните училища. На предното състезание имаше деца от същото училище, които са се справили добре с десетичните числа, въпреки че до този момент те все още не са изучавани в часовете по математика. Със сигурност мисля, че в този случай за реалния резултат на децата не може да се съди по резултати върху материал, който още не е изучаван. От тази гледна точка считам, че днешното състезания е отчасти излишна тренировка върху неизучаван все още материал. Любопитно ми е да разбера какво мислят родители в подобна ситуация.

# 790
  • София
Моето дете /5 клас СМГ/ е съобразило и е превърнало десетичните дроби в обикновени и така е решил задачата. Той има една грешка на 11 задача.

# 791
Мен ме тормози един друг въпрос. Защо на състезанията не се изисква документ за самоличност на тези които се явяват? Състезанията са като изпити за кандидатстващите в 107 мо, СМГ и др. Спекулациите са много лесни...

Децата нямат истински документи. Ученическата карта изобщо не представлява трудност за фалшифициране, което обезсмисля всякакви опити да се ловят фалшификации.
А освен това добрите математици се познават един друг, познават ги и учителите. Иначе винаги може да се явят двама връстника и после двете деца да си напишат имената разменени, но какво печели по-доброто дете? Виж, да се яви по-голямо дете е по-трудно, защото както казах, децата се познават. А ако се яви някой батко от "масовката" няма гаранция, че ще реши задачите. Трябва да е от шампионите, а те се знаят.

Днес в 107-мо имаше доста външни ученици. Никой не ни познава.Все пак синът ми е само 2 клас и тепърва прохожда по състезанията. Така, че права е Меги. Съвсем спокойно можеше да се яви някой третокласник, че защо не и четвъртокласник отдруго училище вместо второкласник.
Но на тази възраст не виждам абсолютно никакъв смисъл от такива тарикатлъци. Кой ще бъде излъган?!Никой!

Аз написах. Точките от състезанията участват в бала при влизане в СМГ, 107 училище и др. Що да не изшикалкави човек, за да вкара чавето в СМГ например?

# 792
Да, бе,ясно. Аз имах предвид, че второкласниците няма за какво да тарикатеят.

# 793
Да, бе,ясно. Аз имах предвид, че второкласниците няма за какво да тарикатеят.
За влизане в 107 мо например. Wink

# 794
  • София
Момичета, с целият си акъл си хвърлих детето на Салабашев - директно в дълбокото!  #Crazy Резултатът разбира се е disaster! Е сега вече съм наясно, че това наистина е състезание за състезатели. Браво на всички малки смелчаци-математици и най-вече на представилите се добре!

Направи ми впечатление изключително слабото участие. В НПМГ от 4 клас за състезанието бяха записани 7 деца. Може би заради утрешния пробен изпит в СМГ, а и защото явно Салабашев не е за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт