ЖЕНАТА ЛЪВ - 41 ЧАСТ

  • 18 129
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 9 785
Вени, ще я видя после книжката и ще сравня двете рецепти. Мога и да я напиша. Само че по-късно, че сега имам работа.

За спомените Rolling Eyes. Спомних си как като бях малка, баба правеше разни такива бухтички, мекички... И все си мислех кой ще ми прави когато нея вече няма да я има.....Е, научих се и аз и съм много щастлива от факта Heart Eyes. Надявам се моите деца да ме споменават един ден така Blush. Това е. Обзема ме някаква носталгия по минали неща Rolling Eyes
До скоро Hug!

# 136
  • Пловдив
  • Мнения: 5 240
Кат сте почнали пак за храна да говорите, да питам: някой има ли рецепта на домашен течен шоколад?
Щерка ми нещо се е сетила и напира да й правя, правила съм миналата година за последно, ама като не помня как... Blush

# 137
  • София
  • Мнения: 6 210
Поли, и аз това си помислих  Hug! Едната ми баба е жива и здрава (онази, дето прави страшни питки!), обаче другата почина преди повече от десет години и още ми застава бучка в гърлото, когато от някъде ми замирише на пилешка супа като нейната  Cry.

Бенджи, имам рецепта за течен шоколад, даже преди десетина дни я писах някъде из готварските теми. Изчакай две-три минути, че не е на компютъра, ей сега ще я погледна и ще я напиша  Hug.

# 138
  • София
  • Мнения: 6 210
Течен шоколад
Продукти:
300-350 гр. захар
1 пакетче масло (от малките, 125 гр.)
250 гр. сухо мляко (в Кауфланд има пакети от половин килограм за около 4 лв.)
80-100 гр. како (зависи какво ти е пакетчето и за предпочитане обикновено, не от типа на Нескуик или Милка, че не става хубаво с тях)
250 мл. вода
щипка лимонена киселина (ако имаш, може и без нея)
2 пак. ванилия

Приготвяне:
Захарта и водата се сваряват. Отстраняват се и се прибавят маслото, ванилията и лимонената киселина. Всичко се бърка, докато се разтопи маслото. Млякото и какаото се смесват добре и по малко се изсипва от горещия сироп в тях.

Ако решиш да бъркаш с миксер - внимавай, че на мен цялата ми кухня сатана като надрискана последния път  hahaha, много пръскаше, а съдът ми не беше достатъчно дълбок  ooooh!!

# 139
  • Пловдив
  • Мнения: 5 240
Ама как знам де да попитам... Wink

Вени
,   bouquet

За утре ще остане, че нямам сухо мляко вкъщи.

# 140
  • Мнения: 347

coldasice няма как ние да те ориентираме, защото не познаваме нито теб, нито него, нито обстоятелствата около вас.  Thinking


Да, разбира се, не може да се слагат така твърдо хората в калъп. Ето тук сте го ударили на рецепти, а уж лъвиците не били добри готвачки  Wink Просто ми беше интересно, как изглеждат типично козирогските черти в очите на лъвица и дали има шанс за щастлив и хармоничен живот за тази комбинация, чисто статистически.

# 141
  • Пловдив
  • Мнения: 5 240
coldasice, добре дошла!

Сега аз да обясня за рецептите: тъй като не съм добра готвачка, ми е кофти да питам в темите в готварския, и то неща, дет "всеки" ги знае.. Затова питам тук. Ако някой може да помогне -  ще помогне...Не говоря за конкретната рецепта, а по принцип.  Wink

Поли
, да ти е жив и здрав мъжо! И да те слуша!

Аз пак по готварски теми: не ми става хубав черният /пълнозърнест, ръжен и т.н./ хляб в хлебопекарната. Аз ли нещо не правя както трябва, що ли.. newsm78 .Има си рецепта, спазвам я, има си програма - пускам го на нея. И не става както трябва да стане!

# 142
  • Мнения: 699
coldasice

Хубаво е, че си мислиш, че щом разменяме рецепти и си говорим за манджи сме добри готвачки  Mr. Green Добре, че не си влизала в моята кухня  Whistling

Пол, да не забравиш снимки на красотите, които твориш.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 14:45 от hayasy

# 143
  • Мнения: 9 785
Бенджи, благодаря и на теб! Hug
За хляба - може би си чела в темата за хлебопекачките, че този тип хляб не бухва като белия. Такъв ли му е проблема на твоя? Ако е това, значи нямаш проблем Wink. Стои по-тежък, влажен дори, ми такъв си е. Не гледай купешките бухналите черни хлябове.
Джуджи, ще снимам ъв корс Crazy.
Тортата ми е готова, питата се пече. Остава да направя основното Laughing.
coldasice, ти Лъвичка ли си?
Вени, ще ги помним, това ни остава Hug!
Бенджи, имам и аз рецепта за течен шоколад, но е със стари мерки на сухото мляко /Лактан Crazy/ и не е даден точен грамаж. Не помня колко е било. Мога да я напиша ако искаш да си избереш по коя да правиш. Може и да е като на Вени. newsm78

# 144
  • Пловдив
  • Мнения: 5 240
Поли, ще ползвам на Вени рецептата, че ми трябва точното съотношение..Ако се сетиш колко е млякото - напиши я.
Нещо не можах да се ориентирам в оная тема...Попрочетох веднъж -два пъти по малко и не влязох повече. И  -да, черният хляб ми става 2/3 от белия, стои като влажен и тежък. Като изстине, не го харесват децата. Пък иначе обичат такива купешки хлябове: със семена, ръжени, с ядки т.н....И аз искам да им правя, ама не знам ще свикнат ли на домашния...

МиленкаHug


Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 15:11 от *Бенджи*

# 145
  • Мнения: 347

coldasice, ти Лъвичка ли си?


Мдам  Flutter

За протокола и аз не съм добра готвачка, някак си не ми идва отвътре. За да сготвя нещо с желание, трябва да е за някой наистина заслужил. Но пък иначе си готвя, още никой не съм убила  Laughing

# 146
  • Мнения: 699
За протокола и аз не съм добра готвачка, някак си не ми идва отвътре. За да сготвя нещо с желание, трябва да е за някой наистина заслужил. Но пък иначе си готвя, още никой не съм убила  Laughing

Ето това е много хубаво, защото аз или се опитвам да се самоубия или да взривя нещо  Mr. Green

# 147
  • Мнения: 6 235
За протокола и аз не съм добра готвачка, някак си не ми идва отвътре. За да сготвя нещо с желание, трябва да е за някой наистина заслужил. Но пък иначе си готвя, още никой не съм убила  Laughing

Ето това е много хубаво, защото аз или се опитвам да се самоубия или да взривя нещо  Mr. Green

А аз?!
Помните ли кат направих димна завеса, щях да удуша всички вкъщи и почти подпалих.... не кое да е, а микровълновата?  ooooh!
Срам, срам!
  Embarassed

# 148
  • Мнения: 349
Ето ме и мен.  Flutter
С малко смесени чувства съм към интервюто. Успях да стигна до последния етап, че бяха 2 кръга. Накрая останахме 4 човека.
Ама разбрах, че искат човек с опит в конкретната дейност, пък аз нямам. Имам диплома, ама опит по специалността нямам. Имаше една друга мацка, която нямаше диплома, ама имаше 6 години опит. Аз лично, ако си търся човек ще предпочета нея. За мен опита е по важен от дипломата. Ама ще видим. Казаха, че утре до края на работния ден ще се обадят на одобрения кандидат.Ще чакам. Ама не възлагам големи надежди.  Tired
Милото вика да не се кося и да не стане, защото след няколко месеца си отивам при него в София.  Heart Eyes

За протокола и аз не съм добра готвачка, някак си не ми идва отвътре. За да сготвя нещо с желание, трябва да е за някой наистина заслужил. Но пък иначе си готвя, още никой не съм убила  Laughing

Ето това е много хубаво, защото аз или се опитвам да се самоубия или да взривя нещо  Mr. Green

А аз?!
Помните ли кат направих димна завеса, щях да удуша всички вкъщи и почти подпалих.... не кое да е, а микровълновата?  ooooh!
Срам, срам!
 Embarassed

Много ме разсмяхте момичета. Дойде ми добре след тежкия следобед.  hahaha

# 149
  • София
  • Мнения: 6 210
Чеб, слушай милото  Wink!
В старата работа съм си говорила с шефовете, че понякога натрупания наистина е предимство, но пък ако избереш някой новак, можеш да си го обучиш да работи в такъв стил, какъвто е приет във фирмата. Не знам дали разбра какво имах предвид  hahaha  ooooh!.

Някой даде ли инфо на спондж бобчето?

Общи условия

Активация на акаунт