Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Незнам вече какво да правя Sad
Мъжа ми ме обвинява,че не я гледам,а е на ясла.Той бил против всичко това и направо на училище да са тръгвали децата Sad Всички,всички повтарят как трябва да я гледамм,а да не я пускам на ясла,тежко ми е мамка му.
Да ти наеме бавачка и ще си гледаш и двете. Peace
Емко тръгна на 1г5м и първите 2 зими бяха ужасни! Втората му зима вече бях с Дани в къщи, на 2-3м. бебе и след поредната болест бях решила да го спирам, но тогава пък мъжо не се съгласи, да продължи да ходи, за да гради имунитет. Вече третата зима спряха болестите. Явно им трябва време да се укрепи имунитета, а то не става май за месец-два. Rolling Eyes
Съвсем сериозно, ако можете да си позволите, някой да идва да ти помага, ще е най-добре така да изкарате зимата. А след това (ама то май в държавните градини не става така) напролет пак да тръгне. Въпреки че то и лятото са боледували - конюктивити, ангини. ooooh!

# 121
  • София
Ааа, да, бе! Да тръгвали направо на училище! Глупости! Една позната също така ме съветваше до не отдавна. Нейното детенце е ходило на градина известно време и е боледувало постоянно. Взела решение да не го пуска повече на градина и направо да тръгне първи клас. Когато тръгна на училище това детенце болудуваше постоянно. Не мисля, че това е добра идея...
Всички деца различно преминават периода на адаптация по отношение на болестите. И моите са карали настинки, но минават бързо и не често, но има дечица, които всеки път като пипнат настинка изкарват по някоя пневмония или ангина... Зависи от детето. Ако детето боледува постоянно и се стига до усложнения често, аз бих спряла детето за зимния сезон, но ако настива от време на време и не се стига до по-сериозни заболявания - бих го оставила да ходи на ясла или градинка...

# 122
  • София
А, ест., не съм съгласна с това в къщи до 7г.! Имах предвид до 3 макс. 4 год. Те си имат нужда от социални контакти, да свикват да живеят в група. Даже и 4г. е много, нали по-миналата зима гледах Емко в къщи, беше почти на 4, ами първите месеци беше супер, после... мале-мила, явно от скука, толкова щуротии правеше, и ставаше пак срамежлив. Моя приятелка е била гледана до 7г. от баба си и направо на у-ще и казва, че е изживяла ужасен шок, то преходът от градина в у-ще е много често шокиращ за децата, а какво остава от къщи направо в голямото у-ще.

# 123
Здравейте, да се представя. Имам момче на 5 и момиче на 3 и половина, разликата им е 2 години и 2 месеца. Не знам породени до каква разлика се водят, но мога определено да кажа, че ни е весело вкъщи. Помощта от баби и дядовци при нас е символична, защото сме в чужбина, та на моменти ми е трудно и ще се радвам да споделяме опит.

# 124

Минавам да почерпя,че днес със синът ми остаряхме с по една година:)))))))

# 125
Честит двоен празник Дари!   bouquet
marinamima привет Simple Smile

# 126
  • около Варна
Здравейте, съвсем съм ви изтървала края, щом и нова темичка има, записвам се да следя и да се успокоявам, че лудницата не е само в нас Mr. Green

azvasi, моите деца са наборчета с твоите и със същата разлика, интересно ми е да чета какви са отношенията между децата. За яслата пожелавам ти бързо да се адаптират и най-важното малко да боледуват. Моите мисля да ги пускам пролетта, че септември трябва да започна работа, само се чудя дали заедно да тръгнат и двамата или да пусна първо Ева, после Жорко като стане на две. Давайте идеи как ще е по-безболезнено.

@Дари@ , честит рожден ден на теб и сина ти, да сте много здрави, обичани и щастливи  bouquet

Аз имам проблем с каката, тя е по-чувствителна, беше най-доброто бебе на света, но ревността явно е голяма или не знам какво по-точно изживява, но това не е моето дете. Станала е истерична, реве за всяко нещо, пищи, дразни се от Георги, дърпа му играчки, блъска го, нарочно ака и пикае в гащите ooooh! По едно време сякаш беше отминала ревността и нещата станаха една идея по-спокойни, но сега какво е това чудо не знам. Опитвам се да съм разбираща и търпелива, но все по-трудно ми се отдава и се превръщам в изнервена, вечно крещяща за нещо майка, което хич не ми харесва. Обяснявам си го с това, че Жорко вече стана осъзнат човек, говори, върши щуротии, много е забавен и печели внимание, а Ева явно се чувства неоправдана от този факт. Не знам как да реша проблема и само се надявам, че скоро и това ще отмине.

# 127
  • София
Моите сега, на стари години, са на етапа "ти на него/нея се караш по-мало, отколкото на мен, а пък мен никак не ме хвалиш". И съответното пуберско "никой не ме обича". Трябва постоянно да ги хвалим, все едно са на две! Може да ви се стори смешно и малко фройдистко, ама на моменти имам чувството , че ревнуват и гледат да спечелят родителя от други пол като ни топят. Добавете и двама родители в кризата на среднатаа възраст и циркът е пълен!

# 128
това и аз си го мислих тия дни - кога започва кризата на средната възраст;

wiwi - ами вие пък сте в друга криза - тая на 3тата година. тая даже по учебниците я има като първия пуберитет. така чепросто чакай да отмине и тая буря, и всичко ще се подреди поне до появата на новата криза  Peace

леле, дари, изобщо не съм знаела, че и двамата сте на един ден. това сама ли го докара или нарочно го целихте. а теб сега някой  бръсне ли те за петаче или цялото внимание само към детето е насочено? да сте здрави и имащи!

маринамима - аня е в вашата разлика и съвсем удачно се вписва в темата. добре дошла. тук е много уютно. много повече, отколкото по другите теми, смея да твърдя  Wink

за нас няма да пиша, че съм много ядна и нервна тия дни. децата не са единствените виновници, много неща има наоколо - някой се пъне да ни краде гумите на джипа (нови, скъпи). гайките бяха развити почти всичките, че и едната гума спихната повече от 60% - абе на косъм сме били от беля; самият джип не струва много, но вече се налага на паркинг да го държим. много ме е яд на хорската лошотия - за 1000 кинта ще утрепят 4 човека, мамицата им ниедна; имам и поръчки, което генерално гледанео е хубаво, обаче планирах да започна с коледните сладки тая седмица, а сега не мога. и понеже планът ми се обърква, аз самата също се вкисвам. филков и той много натопорчен тия дни - много работа, много зор, понякога и неприятна, ама трябва да се свърши. и изобщо нищо креативно, свежо и хубаво няма край мен. като добавим и сополите на камен, които сополи го държат у дома от няколко дни, та съвсем увяхвам емоционално. пфу, лош период. да минава бързо  Rolling Eyes

# 129
  • София
коггато започнеш да си казваш "дотук добре, създадох семейство, родих деца, работя за  пари, купих/не купих жилище... и какво от това, как ще живея  занапред, просто ще остарявам или има още нещо...". Като поредния побертет е - търсиш новото си аз. и не е задължително да е станал някакъв катаклизъм, просто се чудиш дали си стигнал пълния си капацитет, пика на развитието си.

# 130

Аз имам проблем с каката, тя е по-чувствителна, беше най-доброто бебе на света, но ревността явно е голяма или не знам какво по-точно изживява, но това не е моето дете. Станала е истерична, реве за всяко нещо, пищи, дразни се от Георги, дърпа му играчки, блъска го, нарочно ака и пикае в гащите ooooh! По едно време сякаш беше отминала ревността и нещата станаха една идея по-спокойни, но сега какво е това чудо не знам. Опитвам се да съм разбираща и търпелива, но все по-трудно ми се отдава и се превръщам в изнервена, вечно крещяща за нещо майка, което хич не ми харесва.

Малеее, в нас е същата картинка ooooh! откакто каката тръгна на ясла, дните и часовете, които прекарва вкъщи са ад. Crazy Напоследък даже казва, че не ме обича, не иска при мен, не дава да я пипам #Crazy От време-навреме пия хомеопатични гранулки да успокоя нервата, че нащата излизат извън контрол.....

# 131
леле, дари, изобщо не съм знаела, че и двамата сте на един ден. това сама ли го докара или нарочно го целихте. а теб сега някой  бръсне ли те за петаче или цялото внимание само към детето е насочено?
Laughing Laughing LaughingАми по принцип искахме да го докараме раждането на 27--ми на моят рожден ден,но сутринта в самият ден имах хрма,разболях се и ме върнаха в къщи,че немогат да ме интубират(секцио родих) ,обаче моят си е с характер от самото начало и вечерта към 19.30 ми изтекоха водите а в 21.15 се пръкна на бял свят:)Да ми е жив и здрав!
На купона са мои приятелки,от години,общи семейни и техните деца ,макар и на различни възрасти си прекарват разкошно,така че вниманието е общо:))Получаваме го в големи дози и двамата:)
Благодаря на всички за пожеланията!

# 132
Честит двоен празник Дари живи и здрави да сте!   bouquet

Аз вече незнам на кой свят съм от петък какичка е болна и свалям денонощно температура,която стига до 39,8 Sad Няма нито сън,нито покой..от тази нощ и малката е със сополи и да не ви казвам каква комбина са Sad Толкова уморена и изтощена се чувствам,че не искам даа говоря.Понякога ми иде да се ударя по тиквата,задето се навих на такава малка разлика,но пък,когато са здравички и ме дарят с усмивка забравям за всичко...уф аз в последно време все негативизъм,ама то бива,бива братче,ама все гадости около нас Sad няма ли да минават вече

# 133
Дани,благодаря!Бързо оздравяване!

# 134
Привет, дами Simple Smile

Данитка, пращам ви положителни мисли и дано бързо се оправят децата!

Аз забравих всичкото, което исках да казвам  Mr. Green
Горе-долу сме добре, Миташки ходи на ясла, в последно време без болести, обаче това чак не смея да го кажа на глас. Носи си някаква кашлица с променлив интензитет, обаче по прегледите все нищо му няма, и в яслата дори не кашлял, затова не се тревожа, ще го избутаме с някакви билки и отвари.
Крумбата е изключителен хилчо - от сутрин до вечер само се смее, хили се като "пача"  на всичко що мърда Joy
Водихме го на хижа високо в планината, видя снега, радва се, обиколи поне 10 различни "бавачки" и нито веднъж не му излипсвах (освен за манджата)
ето цък
В петък заминаваме всички 4 пак, после на 10-ти отново заминаваме  Crazy малко е изморително, но пък е разнообразие и не ми остава време да се замислям колко съм "затънала" в бебешко ежедневие Simple Smile

Аз лично си мисля, че яслата може и да се пропусне по възможност, но пък градината си е дибре да се посещава. Дори и да не е всеки ден от седмицата, то си е нужно - разнообразие, приятелчета, нови интересни неща, социално поведение, връстници... полезно е според мен.
Болестите са неизбежни така или иначе, лошо е, когато започнат да вземат контрола над нормалното ни ежедневие.

Хих, и ние "нагласихме" Крум да има общ рожден ден с татко си  Mr. Green Беше предвидено да се зачене бебе с термин юни/юли то пък взе, че ни се получи и двата пъти... Нооо, явно опитът си каза думата - втория го нацелихме доста по-точно. Ще видим как ще протичат тържествата, че и 4-мата сме през 10 дена.
Утре още, че забравих какво щях да питам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт