Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А, Ани, аз на таткото дето дава акъл да стояло детето до училище вкъщи му се вързах, не на тебе! Аз зная, че нямаш това предвид!   bouquet
Дари, честит двоен празник! Да сте здрави и много късмет!
marinamima, добре дошла! Вие къде по света живеете? А къде ни изчезна "Карчита" - тя и нейните испански момичета?
Маик, ама пиши, нищо, че си нервна! Излей си емоциите, ще ти олекне! Как ще ви крадат гумите, абе, тия хора акъл имат ли, ами може голяма беля да стане, като са оставили недооткраднати гумите! Давайте колата на паркинг, няма как иначе! Въпросът е дали има около вас на удобно място...
На Камен минаха ли му сополките, сигурно е вече на градина, ти вече си сложила в ред поръчките и вече си измайсторила 20 коледни къщчкии и 120 меденки!
Аз направих по твоята рецепта предколедно меденките - страхотни станаха! Децата бяха толкова щастливи, че участват и те! Вече са изядени, ще майсторим баш коледните след седмица за радост на децата  Grinning
Ани, много ни гадна червената сладкарска боя, във вашто фантастико има ли червена?

# 136
  • София
Има, в комплект със синя, кафява и жълта май беше, вярно, че течната ставаше една малиново-розова, а с другата (немската от Фантастико) май си ставаше хубаво червено. Искаш ли да проверя? Hug

На мен днес ми е последния работен ден и съм го ударила на уволнявка (приключих си всичко вече). Сега се връщам да чета и назад, че май съм пропуснала постове.

уф, маик, много неприятно това с гумите, добре, че сте погледнали (аз хич нямам навик да оглеждам колата преди да потегля, да пази Бог!).

offioly, как ми се прииска и на мен да отидем на снежно-планинско за 2 днииии. Grinning

Данитка, напълно те разбирам, много е неприятно това скачане от болест на болест. Confused

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 09:49 от Аня♥♥

# 137
  • София
Ани, ако имаш възможност, моля те провери за хубава червена боя, че тая дето я взех от дрогерията е една ... като лилава, нищо общо с червения цвят няма. Ама не бързай! Когато е удобно!

# 138
аз съм за яслата и за градината и да се обясня защо:
аз например лично нямам нерви да се занимавам с децата-в смисъл, че започвам да викам по тях, да се нервя и накрая-файда нема, че са у дома.Гледачка-може, до едно време, зависи от жената, зависи как се занимава, а и е до финанси все пак.Баба -моята не е първа младост, скоро счупи крак, дядото не е добре, а други налични нямам-та и те са до време.
В градините ги занимават, учат ги, свикват си на бацилите по някое време-според мен си има добри страни.Даже и да се пропусне яслата-градината си е задължитлена според мен.
и аз ще се пробвам тази година с меденки-за сега без глазура, да успея самите меденки да направя, пък другото-после.

# 139
Аз да се включа към вас,че то не остана.Големият е на 1 г и 6 м.А с бебчо дай боже всичко да е наред ще се срещнем на 14 декември.Връщам се да наваксвам с четенето  Party

# 140
Ей,ей нямат край бедите Sad

Да разкажа на кратко.Пуснахме Йоаннка на ясла миналия понеделник,след дълга почивка у дома.Всичко беше ОК,до четвъртък вечер,когато детето почна да плаче и да се буди на всеки 10-15мин.,вдигна висока Т. и така цяла нощ,петък я водихме до педи зачервено гърло и изписа капки за нос и гранофорин за мазане на гърлото,не искаше да даваме АБ,защото детето се отрови последния месец.Но петък,събота и неделя поддържаше много висока Т. стигахме до 39.8 и едвам я сваляхме с Хексалгин и компреси от оцет,чорапки и т.н. Редувах панадол/еферелган свещички с нурофен и в краен случай Хексалгин.В недел сутринта почна да се оплаква от уше и я заведохме на дежурен в Исул,който беше ужасен грубиянин,държа се много нагло и нахално и заключи,че на детето му няма нищо,дори и гърлото не му било червено  ( щом аз виждах,че гърлото гори...ама карай) Вчера понеделник отидохме до педи,която каза,че няма да стане без АБ и ни изписа и от снощи го пием.Температурата,липсата на сън продължава и до днес.Сутринта,докато я оправях видях,че едното и ухо е пълно с гной,която беше намокрила половинната и коса,блузката и имаше и кървави нишки,от другото съвсем леко изтичаше....момичета това беше капака на всичко исках да крещя,исках да убия онзи некадърник,исках да умра Sad Както и да е намерихме човек,отидохме,отвисяхме си да го чакаме човека,че бееше по операции,но накрая ни прегледа и ужаса беше още по голям,беше спукала тъпанче на едното уше от гнойта Sad  Предписа ни лечение,освен АБ-то,който бил подходящ и при тази инфекция и сега ще се лекуваме до понеделник,тогава ще види как зараства.От думите ми става ясно,че парти за рожденния ден няма да има на този етап.А колко го боли милото не искам да ви казвам Sad само лежи и се превива Sad На всичкото отгоре и Яна от неделя е със сополи,които засега утихната.Сън не сме видяли от четвъртък,нито аз,нито баща и...а той милия ходи и на втора работа,за да изкарва парички,пък отделно по цял ден шофира,занимава се с пари и как се справя незнам,аз съм лесна ще събера отнякъде,но тези проблеми ....ох ще ме довършат Sad
 Е пак се оплаках,но не ми издържат нервите вече ....

genobori добре дошла миличка   bouquet

tbanks
и на мен нерите не ми издържат,когато съм сама с двете и са здрави,а пък сега да не говорим.Пари за гледачка или помощница,която да е с мен нямаме,нашите работят,свекър ми неможем да го броим той си живее живота,а свеки е пенсионер,но си гледа другата внучка общо взето,но поне сега тази седмица е при мен да помага.

Маик това е ужасно ...обедня народа още повече,на нас все шибаната задна чистачка взимат Sad  а и тя не е малко пари,а втора ръка ужасно трудно се намира  ooooh!

Аня аз не съм разбрала с работата,на нова ли ще ходиш?

offioly къде е тази хижа,скъпичко ли е?

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 15:32 от Данитка

# 141
  • София
Данитка, съкращават ме, засега отивам на борсата.
Много неприятна историята с ушенцето. Cry Ние в неделя се наложи спешно да ходим до дежурния, Емко изведнъж се оплака, че го боли лявото ухо (бяхме на рожден ден) и се оказа възпалено. Дежурната лекарка каза, че е 3-тото или 4-тото дете за тази вечер, а беше едва 8ч. Слагахме капки и е добре вече.

# 142
  • София
ау, ужасно е това с ухото. При нас, обаче, преди два месеца се получи друго - детето не усеща никаква болка, отиваме на УНГ по повод едни жълти сополи, а се оказва, че е със серозен отит. Гадното на този отит е, че евентуално се усеща леко заглъхване и никакви други симптоми. А говорим за дете на 11 години, не е като да не усеща и да не може да каже като нещо не му е наред! Случайно се откри. Та, пи антибиотик плюс капки за уши.
Не се бой, с антибиотика и ако са дали капки, всичко ще се оправи!

# 143
Вече направо нямам думи-какви са тези лекари и после се бият по гърдите, ясно е, че не всички са така, но като знам, че и нашата лична понякога гледа през пръсти и докато не минеш през частния-няма спокойствие.За едната бройка могат да ти осакатят детето-ужасно е.
Аз се радвам, че свекърва ми е разбрана и иска да гледа децата, че като знам какви ги има........В петък сме на РД канени, на възрастни де, и се надяваме да оставим и двамата при баба им.Да е жива и здрава жената-че то иначе докато не станат по на 15 год. няма мърдане.
Миналата седмица ходихме на кръчма, имаше деца, по на 10-12 год., на задименото, на пушилката, до 12 часа-това не го приемам особено.
Данитка-скорошно оздравяване на малката госпожица.

# 144
Ние сме в Германия, мъжът ми не е българин, дойдох да уча и останах... Вече доста време, повече от 10 години (кога ли минаха). Оправяме се някак с половин рода, но пък качествена. Има нещо такова, че майката и бащата просто никой не може да ги замени - нито гледачки, нито баби (е, има и такива, които имат сили и здраве, пък и гледат децата качствено, но са голяма рядкост и който ги има, е голям късметлия). Не си бях правила сметката, че е настъпил безвъзвратно краят на нашето време един за друг, но пък дните ми са толкова запълнени, че не ми остава време да съжалявам за нищо  Wink

# 145
  • София
Данитка, ти се измъчи мила. И ти и детенце! Мислех си сега за вашите премеждия, няма да коментирам лекарската небрежност, но се чудех  - преди да родиш каката пак ли беше така болнава? Напоследък доста се интересувам от хомеопатията, защото отвсякъде меоблъчват и агитират, а аз съм леко скептична, но има там нещо, което ми допада - че болежките в повечето случаи са реакция на организма не само ъкм физически дразнителни, но и към психо-емоционални,т.е. ако каката не е била болнава до сега, дали не е възможно появата на бебка да й се отразява по този начин? Един вид чрез болестта тялото да търси твоето внимание?  newsm78 Бързо оздравяване и дано излезете скоро от този гаден цикъл Praynig

# 146
Много пишете момичета  Wink, вижте кое време стана докато ви изчета.

На болните бързо оздравяване, голям кошмар ми е ... винаги се разболяват и двамата, ако не е едновременно, то след седмица. Sad Октомври почти не е ходила на градина. Ноември- лекувах малкия вкъщи и освободих старата бавачка. Гледахме се двамата 2 седмици - махнах залагалката, дневния памперс , НО най-важното намерих нова много готина баба-бавачка. Децата са във възторг от нея за сега и аз също  newsm44, гледат се двамата, мноого се разхождат, шета ми докато малкия спи, прави и неща за които не сме се уговаряли.

Днес съм на бал в Централния военен клуб в Сф. и все пак отивам да поспя малко, че в събота съм на парти в Русе  Laughing

# 147
аз съм много доволна от хомеопатията, особено при големия, който ми е по-държелив.При малкия проблем ми е само като има темп., че хич не търпи и много хленчи, а с хомеопатията става по-бавничко, иначе за всичко друго-съм много доволна.Наистина там се търсят проблемите и по-дълбоко, не само на повърхността.На нас ни е помагала и за поведенчески проблеми с баткото -истерии, напишкване нощем, вследствие преживяното през деня и т.н. Със сигурност има ползотворно влияние.

# 148
Здравейте и от нас!
Данитка искренно съчувствам, миналата година бяхме с гноен отит, парацентеза на баткото, ужас болки, това се повтаряше на 2-3 месеца, докато и аз не отидох на хомеопат-др. Михайлов, пихме профилактично хомеопатични, отделно като имаше силна болка, налагах компрес с извара на ушето и си купих саксия с алое, от което накапвах в уше! Да чукна на дърво от година с уше не сме имали проблем! А това с не-спането, не си е работа, миналата седмица и двамата цъфнаха по едно и също време с температури денонощно. Като че ли баткото кара болестите доста по-леко, но малката ми зацикля доста сега със сополи, кашлици, утре съм взела билка Подбел да й варя,че незнам вече, кътници растат и винаги се влошаваме в такива случаи!
Ами здрави нерви си трябват хей,освен здравето, на моменти и аз губя контрол и крещя много, после ме е срам да си поздравя съседите като ги срещна Whistling Вкъщи е "Том и Джери" постоянно, все за нещо се гонят!
Аз пък от 1 месец съм на работа, добре се чувствам, но много ме уморяват рокадите, когато се разболеят, бабата и дядото работят и който когато може помага, даже 2 дни водих Марти за половин ден в офиса Crazy

# 149
Благодаря ви момичета  Hug

Положението с Йоанна е много по добре и милата вече е във вихъра си  Heart Eyes Но все още продължават да текат ушичките,в понеделник ще видим какво ще каже УНГ-то.Исках и аз да запиша час за д-р Михайлов,но за момента записванията за прегледите са преустановени,което е много тъпо,звъня почти всеки ден,но все едно и също.

Илка по принцип Йоаннка не ми е била толкова болнаво деете,но като се почна една серия и просто няма спирка,а откакто почна и яслата септември е просто ад Sad С мъжа ми също смятаме,че причина за влошаването на състоянието и е негативното отношение на нас двамата в последно време,все за нещо и се карахме,все за нещо ядеше бой Sad не се горедеем с това,но човек се учи от грешките си.Сега сме много внимателни,не се ядосваме за най-малкото нещо и гледаме по споко на нещата  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт