Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Данитка, радвам се, че сте по-добре вече! И много съжалявам, че не сте получили лекарска помощ въпреки, че сте потърсили такава на време... Много ме е яд като разбера за такива неща! Аз мога да ти препоръчам нашия педиатър. Казва се доктор Масларски, работи в частна болница Вита. Да чукна на дърво, до сега много ни е помагал... има подход към децата и си разбира от работата.
Ти какво реши, ще я пускаш ли пак зимата на ясла?
Ани,  съжалявам, че са те съкратили! Аз не съм разбрала, помислих, че заради нова работа така. Мен след като ме съкратиха преди около 2 месеца започна ходенето при разни сърдити лелки за регистрация - в бюрото по труда, където си мислех, че има някакви полезни курсове, ама няма и после нои. Още чакам уведомително писмо за обезщетенията. За работа, като кажа, че съм на 30, имам чувството, че все едно съм на 130. А работодателите не се радват много на майки с 2 малки деца...
Ако не си търсила червена боя - недей! Днес взех нова. Ако си ми взела - пращам мъжа да я вземе. От много глава не боли   Grinning
Поздрави на всички!

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 05:33 от happymammy

# 151
  • София
Данитка, продължавай да опитваш при д-р Михайлов. През ноември бяхме на преглед при него и каза, че скоро пак ще "отпуши" графика.

Иначе ние от 2 години се лекуваме цялото семейство с хомеопатия. След поредния антибиотик, който ми пробутаха без дори да знаят какво му е на детето вече смених и детската лекарка с детска лекарка-хомеопат, тъй че вече с чиста съвест ходя при нея и споделям как се лекуваме и получавам адекватна помощ. Много по-лесно е.  Grinning  Залагаме и на профилкатичните мерки на д-р Михайлов.

Дано всички болни оздравяват бързо.

По въпроса с търсенето на работата и възрастта още нямам наблюдения, но помня, че когато бях на 25 имах една колежка на 32 и ми викаше "ох, колко съм стара и кой ще ме вземе на работа" и аз й се карах, че говори така. А преди няколко седмици се замислих, как ли ще гледат като търся нова работа и видят броя на децата. И се почувствах за момент като нея. От друга страна възрастта означава опит и човек трябва да се опитва да си я представя като плюс. Доколкото е възможно (предвид реалността на трудовия пазар у нас).  Mr. Green

Започнахте ли с коледните украси, сладки и др. изненади? При нас започнаха да идват джуджетата и днес трябва да украсим - нали те така са заръчали за днешния ден.  Simple Smile

# 152
  • София
не си длъжна да споменаваш изобщо наличието на деца като си пращаш СV-то или на първото интервю! Можеш съвсем спокойно да си затрайкаш.

# 153
Здравейте, момичета!
Направо не мога да повярвам, че намерих време да седна за 5 мин на компютъра без никой да се опита да го събори, до се размрънка за филмче, да се сбие с някого, да удари някого, да ухапе някого(това е новия номер на малката) и какво ли не още.
На болните пожелавам да се оправят бързичко!!!
Първата ни седмица в яслата мина сравнително спокойно, плакаха по малко на влизане, но в рамките на приличното, за сега сестрите ми правят добро впечатление и най-важното Коледното тържество в яслата не съвпада с тържеството на служебните деца Grinning Хубаво ни се получи, че децата са в една група- големия е пушка и се оправя добре, пък и е най-голям в групата, но малката си го търси и се успокоява с него. А и той си я пази, коронната му реплика е "това е МОЯТА Елена" Shocked Има много за и против яслата и градината и т.н., но това което забелязвам сега при моите деца е идеята за новата социална роля на децата ми- те си имат нов свят, който е напълно отделен от семейния. Те се превръщат в малки човечета, със своите си приятели, ежедневие, проблеми за решаване. Просто де сега целият им свят е бил семейството им, в което няма нищо лошо, но се развиват от факта че има и друг свят в живота им, в който за нас няма място и в който не им се месим, само техен си е и си правят каквото си знаят.
Не знам как успявате да направите сладки и меденки и всякакви такива неща- аз едва смогвам с готвене, пране, чистене и всичко останало. А съм на половин работен ден, как се справят хората които работят по цял ден съвсем не ми е ясно. Вярно, че съм съвсем сама, но и в това не съм единствената. Колкото до почивки и всякакви неща за мен и половинката без децата имам чувството, че ще се случат след 100г.
За хомеопатията съм, но истината е че не винаги може да замени конвенционалната медицина, за съжаление. Sad
Миналата зима за 1 седмица 2 пъти ни рязаха и четирите гуми и ни надраха колата с ключ, разбирам ви!!! Twisted Evil
Крещенето- на работа крещя(по скоро надвиквам бандата), в къщи същото, испускам си нервите и се чувсвам виновна, но и това ще мине, сигурна съм!  CrazyCrazy
Хлапетат се разбудиха, заминавам и пожелавам всичко най-хубаво на всички!  bouquet

# 154
Хей, малко смешно, но споделям, че ми става по-леко като видя други в мойто дередже-на крещенето и пр.! По едно време се отчаях и си мислех че причината е в мен, че аз не овладявам положението добре, но истината , че те са прекалено малки да отстъпват един на друг, всеки си пази територията и си е В ПРАВОТО, може би след 2-3 години ще е по-леко до следващият пубертет, както споделяше Андариел, че настава пак лудницата!
Иска ми се вкъщи да е по-спокойно, но не мога да преглътна вечните им делби на всяка 5 минутка буквално, докато сме се събули от вратата и се почва... #2gunfire, ще отмине и това, може би тр да почна да се наслаждавам на този период, че току виж порастнали и отлетяли! Crazy
Ние вече сложихме елхата! Party

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 18:41 от chochka_nadik

# 155
happymammy д-р Масларски е страхотен наистина,бяхме при него само 1 път и именно той ни хоспитализира  с пневмонията(нашата педи я нямаше).Когато я няма,по спешност или имам съмнения ще се допитвам до него,останах много доволна наистина пък и ни е на едно дупе място,точно 5 минутки с колата от нас до Вита,пеш малко повече,но благодаря все пак  Hug

# 156
  • София
Ани,  съжалявам, че са те съкратили! Аз не съм разбрала, помислих, че заради нова работа така. Мен след като ме съкратиха преди около 2 месеца започна ходенето при разни сърдити лелки за регистрация - в бюрото по труда, където си мислех, че има някакви полезни курсове, ама няма и после нои. Още чакам уведомително писмо за обезщетенията. За работа, като кажа, че съм на 30, имам чувството, че все едно съм на 130. А работодателите не се радват много на майки с 2 малки деца...
Ако не си търсила червена боя - недей! Днес взех нова. Ако си ми взела - пращам мъжа да я вземе. От много глава не боли   Grinning
Поздрави на всички!
Не съм ходила до Фантастико, охарчих парите в Лидъл. Laughing Laughing
Сега се сещам, че снощи минахме с децата за хляб, но съвсем бях забравила. Blush
За работата... съкратиха ме, а аз хем с 2 деца, хем второ висше захванах, та явно много им идва на кандидат-работодателите. Засега минавам на борсата, много добре ще ми дойде няколко месеца почивка, сега нали дават и % от това, на което са те осигурявали, та е добре.

# 157
  • София
Andariel, аз така и правя. Но на интервю, когато се стигне до директен въпрос - имете ли деца - ами имам - 2 броя...
Това да си жена, търсеща работа не е лесно. Особено сега. Трудовият пазар е наистина ненормален.
То няма угодия - ако си майка, не е добре, че може да отсъстваш от работа заради децата. Ама ако не си - явно пак не е добре, защото може пък да излезеш в майчинство, а не им се иска. Една позната ми разказа случай как във фирмата на нейна приятелка, шефът им викнал жените в офиса, завел ги до тоалетната и им дал тестове за бременност, после лично ги проверил! Защото, разбираш ли, една тяхна колежка имала наглостта да забременее и той не искал друга служителка да го поставя в същото положение! Просто... не знам.

Ани, аз трябва да ходя до НОИ май, защото още не са ми пратили уведомително писмо какъв е изчисленият размер на обезщетението...
А ти как се пребори в Лидл?  Grinning Разкажи, има ли нещо интересно там? Аз още не смея да отидва, ще изчакам да мине малко ентусиазмът покрай откриването.
Данитка, радвам се, че сте доволни от Д-р Масларски! Аз водя децата само при него. Педиатърът по здравната каса не ми върши работа, но ще ми е необходим за болничен ако някое от децата се разболее. Поне това. Виж, аз не се пиша експерт по хомеопатия, но исках да ти кажа, че е добре сигурно да заведеш детето на хомеопат, да даваш профилактично хомеопатични неща, но ако се стигне до усложнения по-добре се допитай до педиатър, който се занимава с традиционна медицина, абе най-добре да не се стига до усложнения вече!
Ние сме украсили елхата, направихме меденките снощи, децата са най-щастливите!  Grinning

# 158
  • София
Отвратително е! И при мен бее така навремето, само дето се започваше от въпросите дали смятам скоро да се женя. Да знаеш, в един момент май ще си сменя пола - ако съм мъж и кажа, че имам две деца, определено няма да е проблем.

# 159
това с тестовете ме разби! баси, к'ви идиоти има по света. а аз все си мислех, че жена с 2 деца е по-добра партия за работа - поне знаеш, че е приключила с ражданията и майчинствата, а е отиграла и какво и как се прави при боледуване на дечицата. пфу, че гадни неща разказвате. явно трябва да спра да мрънкам по моята работа - хубава си ми е: работя от къщи, печеля добре, нямам никой над главата си, сама определям кога и колко чета. няма да мрънкам вече. и дано не ми се налага да си търся нормална работа Rolling Eyes

данитка - добре е, че сте стабилизирали детето. да, права си - като започне серията, и мислиш, че нищо хубаво никога няма да се случи. ще се оправите  Peace

къщата украсихме на 30ти още - тогава и окачихме 4те чорапа на камината. сегиз-тогиз слагам бележки с инструкции от сорта: 'почисти камината', 'напиши 10 пъти буквата А/(за камен) I' - такива неща. в нашите чораи слагам стотинка, а в детските - лакомство. на 2 пъти в нашите чорапчета слагах бележка от сорта, че паричка и изненада няма, защото камината не е почистена/прането не е сгънато, и децата много се впечатлиха. от тогава си пишат буквичките. може би трябва да измисля нещо по-стресиращо, за да ги принудя да действат подредено като войничета. елхата също е курдисана в стаята - много грозно я накачулиха децата, ама тяхна си е - както си искат, така да си я украсяват. добре, че светлинки имаме хубави, та поне това ме кефи. в допълнение, под елхата стоят и едни календари на плеймобил и дисни, и всеки ден И играчка се човърка от вътре. не съм сигурна, че тая традиция с лакомствата и играчките през декември са добра идея, но и аз съм човек - и аз се увличам по общата еуфория.
за курабийките - подхванах я и тая лудост. няма да казвам какво съм сътворила и какво още планирам, че ще ме обявите за откачалка. само ще кажа, че не ми останаха нито една дъска, поднос или разлят съд, в които да няма нарисувани сладки, поставени из къщата да съхнат. добре, че децата нямат интерес към къщите, елхите и сладките, та ще изсъхнат неопипани. ако ме питате какво ще ги правя толкова много - ами ще ги раздавам. хората много се радват  Peace

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 09:26 от маик

# 160
Днес моето голямо момче има имен ден, да ни е жив и здрав!
Честито на всички именици, да са живи и здрави!

Ние ще украсяваме днес, след работа, градина и т.н.Нашя празник мина в събота, че тогава дядовците бяха свободни и налични, а днес се оказва, че всички познати имат по някой именик и ще сме сами у дома, но лошо няма!
Нямам търпение за Коледните празници, обхванала ме е една треска, особено шопинг, лошото е-че кинти не се видят от нийде.Все нещо става, уж клиенти и все се разминават нещата! Ще се оправят нещата-да сме здрави!

ХУБАВ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

# 161
  • София
Една позната ми разказа случай как във фирмата на нейна приятелка, шефът им викнал жените в офиса, завел ги до тоалетната и им дал тестове за бременност, после лично ги проверил! Защото, разбираш ли, една тяхна колежка имала наглостта да забременее и той не искал друга служителка да го поставя в същото положение! Просто... не знам.
E, това е направо подсъдимо! ooooh!

Лидъл ми е в квартала и ходих сутрин рано (един познат работи там и ми се смее, че съм като пенсионерите  Laughing, най-спокойно се пазарува сутрин до 9ч.). Та успях да купя яке, ръкавици, сега доста се е поопразнил. За хора, дето са далеч не си струва много, цените са ниски и са хубави стоките, но няма голямо разнообразие.

# 162
чЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!дА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ИМЕТО ИМ ДА СЕ СПОМЕНАВА САМО ЗА ДОБРО  bouquet  bouquet  bouquet
и НИЕ УКРАСИХМЕ У ДОМА GrinningСТАНА МНОГО ХУБАВО И УЮТНО..ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ ЩЕ СНИМАМ ,ДА СПОДЕЛЯ РАДОСТТА И АЗ КАТО ДЕЦАТА Laughing)

# 163
Здравейте, да се присъединя и аз към вашата дружина! Добре, че ви преместиха, че отдавна търся тема за породени деца и все не намирам, а тях била в Хоби  Crazy Аз съм с две дечица Марта и Калоян с разлика 1 г 4 м и 20 дни, ако трябва да съм абсолютно точна  Mr. Green Чета ви тук и все едно някои постове аз съм ги писала. Хубаво е да видиш че някой преживява същите радости и тревоги като теб  Hug Относно детската ревност толкова много бях чела за нея преди да родя малкия, че когато се прибрахме от родилния дом и нашата малка кака взе да протяга ръчички към мен си казах "ох, милото ревнува, че държа друго дете и иска да я гушна", тръгвам да я взема, тя ме бута и протяга ръчички към бебчо. Решило детето, че бебенцето е за нея.  Mr. Green Беше убедена, че след като аз мога да го нося, трябва и тя да може! А за пласкането помежду им , май е неизбешно. Аз обяснявам, че не е хубаво, ама кой ли чува... Малкия става все по-боен и когато не пляска кака си, пляска себе си  Crazy Иначе си ги гледам сама. За сега не съм пуснала каката на ясла, ще се мъчим направо на градина. Много съм се наплашила с тези разболявания. За малчо още ми е хикс как ще се случат нещата. Иначе нашите тревоги се въртят около никнене на зъби (и двамата вадят по няколко в момента) и нощно напишкване на каката (което май вече преборихме). Не знам за социалните контакти на децата (те честичко си играят с други дечица на детските площадки), но моите не рядко ми липсват  Tired Добре, че ви има вас!

Хубав ден на всички  Hug

# 164
  • София
И мойто синче обича да си гушка сестричката. Аз понякога му я "давам" да лежи в него като я държа и той умира от кеф. Неслучайно често акзвам че това е нашето бебе с него, а не с тате Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт