Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 27 024
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • София
данитка
Много съжалявам за случилото се!
Но ти самата се пази, имаш кърмаче, внимавай да не си лепнеш някоя инфекция от болницата!  По-добре е, че бабата е с детето, тя има опит, все пак те е отгледала, ще се справи! Разбирам колко ти е болно, но второто ти дете е толкова мънично още!
Между другото, ако беше моята майка, щеше да ми каже изобщо да не припарвам до болницата заради бебето, всякакви вътреболнични инфекции има.

# 31
  • София
Данитка, да се оправяте скоро!      bouquet

Маик, вярно кат малка сватба вашите партита! Много сте сладки всичките - тортата чудна!   Grinning

И аз се замислям за двуетажно легло от известно време
Ето тези варианти от мен:

http://shop.yavor-bg.com/index.php?action=showprod&prodid=40 … subcat=&show=

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00102452

Ако вземем някое от тези легла, мислех да го боядисаме в антично бяло... Стаята им е много малка, мислим да я разширим, но скоро няма да може да си позволим голям ремонт, както исках ...

# 32
  • София
нашите си спяха на двуетажно легло няколко години. После се поразширихме и пратихме двуетажните при бабите. Не е имало проблеми, дори се дърпаха кой да спи горе, ама бяха на по 3-4 години, а не бебета. Нашите легла бяха от най-обикновените, за малко да ни изменти "майсторът", големи разправии бяха поне да ни ги докара в разглобен вид, та беше голяма веселба как в една гарсониера си сглобявахме сами леглата! Децата, откачили от радост, само се мотаеха и се чудехме кого по-напред да пазим и как да сглобим леглата без после да претрепем децата. Ех, спомени!

# 33
Andariel бабата с малката е не моята майка,а свекърва ми,но това няма много голямо значение де.А относно ходенето в болницата мисля,че няма много логика,защото така или иначе баща и ще отиде при нея,после ще се прибере вкъщи,ще гушка мен и бебето,дори и да не е това,живеем заедно все пак,а и как бих могла да я оставя,все пак имам две деца,така поне аз си мисля.

# 34
Данитка, съчувствам за положението ви Hug
Стискам палци мъничката ти скоро да си е вкъщи и да я гушкаш! Heart Eyes

Мен пък хич не ме притеснява къде ни е темата, хоби или не, ние си знаем, никой не ни гледа породените.
Никога няма да забравя как докато бях бременна с номер 2, все се намираше някой да ме оплаква и да ми обяснява(при все, че никой познат не беше гледал деца с толкова малка разлика) как ще ми е адски трудно, как без помощ няма да се справя, как след 20г ще издържам 2ма студента... Rolling EyesОтплеснах се.Но оцелях Grinning

# 35
данитка - няма да се даваш, ей! иди в някое кьоше, пореви си силно и обилно, и после се стягаш в кръста, че имаш 2 деца да гледаш! при всички случаи не искам да съм ти на мястото...
а какво му има на детето?
питам, защото камен беше на 1 г., когато го вкараха в детска пулмология в МА. малко след това се разболя и петра. предложиха и нея да приберат - казаха, че щели да ме преместят от бокс в 'семейна стая'. след 2 дни престой и консулатция с УНГ в исул (добре унг-то на пулмологията беше в отпуска, че да ни пратят в исул) се оказа, че децата не са с пневмония, а с ангина. обаче нали тярвба да се точат пари от касата - сложили диагноза пневмония с 10 дни болнично лечение с венозен АБ. самоизписах се с гръм и трясък. от тогава аз лично нямам грам вяра на детското болнично лечение у дома в лицето на детска пулмология на МА.

# 36
маик втрещих се като четях  ooooh! Чувала съм и за други подобни случаи и просто не ми го побира акъла
Данитка как сте днес,колко време се предполага,че ще е в болница малката?  Hug

Я как потръгна новата темичка  Laughing кафенце от мен

# 37
Момичета  Hug

Маик в момента правят изследвания,пак снимка на гърдички,показатеите от готовите изследвания не са добри имат съмнения за бронхопневмония,но още не са сигурни.Дават и вече венозно АБ.За съжаление при нас май грешка няма,вече 2-ра снимка на гърдички ще правим,на първата беше тръгнала,а сега май вече си е направо пневмония.Тъпото е,че и вкъщи пи АБ,но хич и не помогна.И тя е в Пулмологията на МА,но имаме познат доктор и той следи нещата отблизо.На всичкото отгоре сега малкото от няколко дни страшно и хърка нослето по някоее време през нощта и сутрин,през деня няма нищо.Мисля си,че е от сухия въздух,на парно сме,защото,като капна физ. разтвор после няма проблеми,ох абе дано всичко се нареди бързо....Искам да си поплача,но се сдържам,заради кърмата Sad А такава буца ми е заседнала в гърлото,че..едвам дишам.

мария п каззват,че до неделя,ако всичко е наред в понеделник ще я изпишат.Засега незнам никакви подробности,след 12ч. ще са готови повечето изследвания.

# 38
  • София
Да, и аз си обяснявам този зор за болнично лечение с източване на пари от касата... От мои познати зная за случай дето ги държаха няколко дни в болница, защото детето вероятно ще развие нещо, а то с разсройство и там им давали лечебна ... ох как беше ... храна ... някакво специално мляко... и така майката с гръм и трясък се самоизписа и тя. Детенцето добре си беше после...
И на мен с Миа ми бяха дали преди време направление за хоспитализация, много беше зле, повръщане, разстройство, температура, тъпкаха ни с някакви антибиотици, опитаха се в един частен кабинет да и вливат разни неща, ама вените и не били добри, та не можаха и накрая ми казаха, да съм я водила в болница. Биха и мускулно деган за последно... и аз казах, че няма, ще изчакам 12 часа и ако не се подбри тогава ще вляза в болница с нея... и изчакахме на мой риск, следяхме я, тя спря поне да повръща, разстройстовото намаля, но температурата се задържа и ходихме при трети специалист, той редуцира дозите антибиотик и след няколко дни бяхме добре... Слава Богу не стигнахме до болница и се оправи детето!
А от една моя приятелка зная, че техният педиатър настояваше да влязат в болница заради усложнение от грип... но тя отидев в Токуда с неговото направление. Там стояха около 5 дни. Каза, че е много доволна и болницата е различна от държавната педиатрия и подобни. Работят със здравна каса, аз не знаех. Накрая са платили някаква сума от порядъка на 40 или 50 лв беше, не съм сигурна и това е. Но там са били и двамата, храната, лекарствата, всички е било по каса... Ако ви се наложи да знаете, аз не знаех и за напред ще го имам предвид, като зная какви са ни болниците мизерни и много от хората, работещи там не си дават много труд за децата...
Данитка, стискам палци, да се оправяте скоро!

# 39
Данитка  bouquet Praynig,бързо оздравяване на детенцето!С теб сме Heart Eyes

# 40
дани - ако е пневмония, по-добре там, че бързо се усложняват тия неща - голямото практически е бебе още... а за малктоо бебе е много, много опасно да не развие бронхиолит, защото това вече е страшно. по-добре е децата да са разделени. и добре е, че имате свой лекар вътре  Peace а ти по-добре си пореви - сдържаните емоции са лоша работа, хеле пък при при една скорошна родилка. кърма ще имаш, спокойно! прородата си знае работата! а и да нямаш - голямо важно! млека има бол. аз от 18я ден съм била на кисело мляко и ела ме виж ква яка булка съм - кажи речи 70кила румена добруджанка - и ливадата мога да окося, и реколтата да събера  Laughing  серизоно сега - важното е ти да си колкото се може по-спокойна, пък за кърмата - колкото дал господ   Hug

# 41
  • София
Данитка, от изблика на емоции няма да ти спре кърмата, поне аз като кърмачка съм си поревавала, като ми се е ревало. От самия стрес може да намалее, но предполагам знаеш - по-често кърмене. Поплачи си и се успокой, детето ще е под добри грижи там, а после ще наваксате с гушкането. Hug
Емко точно преди 1вия си рожд. ден беше в болница, със стомашния вирус, няколко дни висока тем. и УЖАСНО обезводняване. В момента, в който ни  приеха в болницата, аз се поуспокоих, знаех, че се полагат адекватни грижи за него. Изписаха го точно на рожд. му ден и ест. на следващия ден аз му ударих един хубав рев. Идеята ми е, че мисли по този начин - че за детето там се грижи специалист и ще е добре много скоро. BTW - след въпросния престой в болницата и това, което и аз преживях, продължих да го кърмя и то много активно, де факто той си беше минал само на кърма. Peace

# 42
  • София
Данитка, по-добре да си поплачеш, отколкото да го държиш в себе си. Трупането на негативни емоции няма да се отрази добре на никой от вас. Дано малката бързо да оздравява!  Hug

Бебз, хубави легълца си си харесала. Но ние като бяхме по магазините септември почти никакви двойни варианти не намерихме. Предимно са двуетажни по магазините, и то са 1-2 модела, като тези на happymammy . Ние също отначало искахме двуетажно легло, но нашата малка кака е голям бяс и решихме, че ще ни е много трудно да я удържим да не си разбие главата отгоре, защото със сигурност все щеше да е качена на втория етаж, а не ми се мисли от там как може да падне  ooooh! За това и се спряхме на "сандвича", но малко по-висок сандвич.

# 43
Данитка, съжалявам за това което преживяваш, но сега е важното да се оправя бързо детенцето и да се прибере в къщи, а ти се грижи и за другото ти слънчице. Аз винаги съм гледала да се държа пред децата да не ги разстройвам много, че макар и малки те ни усещат. А и знаеш, че малката е в сигурни ръце, баба й ще се грижи за нея, а като се върнат ще я гушкаш повече и ще се оправят нещата.
А за леглата на мен много практични за по-малки помещения ми се струват тези дето отдолу се издърпва долното легло, като на мястото на шкаф е. Но пък от друга страна ако искат и така през деня за момент да и полегнат малко е неудобно. Не знам. Като ми дойде на главата тогава повече, че го мисля. Но много ми хареса един вариант, който беше показан тук, огледалните легла с бюро отдолу и шкафчета.

# 44
Момичета потвърди се още вчера по обяд - пневмония Sad
Днес е по-добре,но милата цялата е надупчена.

Общи условия

Активация на акаунт