Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
  • Видин
Данитка, знаех си, че бързичко ще си приберете госпожицата от болницата. Хайде бързо и безпроблемно възстановяване й желая. Предполагам колко си щастлива вече   bouquet
offioly, много неприятно. Успокои ли се вече? Аз избщо не съм мислила как ще излизаме на разходка без помощ. И нашият батко ще е на годинка и 8м  Rolling Eyes
Моята малка хала днес има имен ден отново Simple Smile По принцип празнува на 26 март, но и на 8 ноември - няма празно  Joy
А е станал един лошшшш, лошшш - абсолютна хала. Само тича да прави бели и ме гледа дяволито - един вид "Ехоо, виж ме - правя нещо забранено"  Twisted Evil А може и хормоните да ми идват в повече и затова да се впечатлявам.

# 61
офи - ще затарикатее и ще спре да се вързва, вЕрвай ми! преди и аз правих постановки от сорта да изляза от къщи, да заключа вратата отвън и уж си тръгвам, защото съм го'рко обидена. това само за 10-тина секунди де и отвън слухтя каква е вътре хавата - демек, чувам ги как се дерат уж от покаяние. тия постановки само 1-2 пъти съм ги правила и то само когато много прекалят. знам, че е жестоко и целта ми не е била да всявам страх, че видиш ли, ако не се държат добре, мама ще си тръгне. обаче от мнооого отдавана петра не се вързва ни на йота, че даже обяснява и на камен, че 'една майка никога не си оставя децата сами никъде'. а това го обяснява, защото пък ние супер се стараем да им вменим, че винаги могат да разчитат на нас, дори като пораснат големи, че един родител никога не си оставя детето и винаги се грижи за него, защото много го обича, че ние винаги ще се държим за ръка (това и образно, и буквално - когато пресичаме, когато пътуваме, когато сме в чужбина - вече си знаят, че като кажем 'дай ръка', това е закон). та да се върна в началото - скоро ще чатне детето, че има противоречие - уж казваш, че няма да го оставиш, пък заплашваш, че ще го оставиш. малки са, ама  не са глупави, и много им сече мозъчето Peace
а това с падането е класика. така гледах веднъж как петра бутна брат си по стълбите. аз заключвам вратата, те стоят на площадката, тя го бутна леко, той залитна и на кълбо до долу. направо изтръпнах. така гледах и как се гонят из къщи - умилена и доволна как децата чудесно си играят, и както се гонят, видях петранче как се спъва и се челосва директно на ръба на стената. ама така се челоса, че изкриви ръбохранителя и на челото й за секунди се появи синя цицина като яйце. линейката дойде за 7 минути, в които минути говорех като латерна, за да не припада детето и да го държа будно - що приказки изговорих за тия минути, не можете да повярвате. филков пък беше като парализиран - аз му казвам 'дай лед', а той ледчета в чаша ми насипва - ще рече човек, че уиски ще пия. мъжете са съвсем неадекватби в кризисни ситуации, казвам аз  bowuu
и се хващам за задачите си, че времето ми за кафе мина Peace

# 62
  • София
offioly, много неприятно с падането.  Confused Емко като беше на месец на път за първата консултация, като свалях количката по стълбите, кошът (зимния) се откачи и се търкулна на земята, заедно с бебето вътре. Направо за секунда ми спря сърцето, слава Богу, нищо му нямаше, само се стресна (беше заспал), добре, че не се изтъркули от коша, а падна заедно с него.
Като идея мога да ти дам да носиш малкото в слинг, хем е по-удобно, хем ръцете са ти свободни да поемеш по-голямото. Аз бях така много време, около годинка си го носех малкия в слинг.

Данитка, радвам се, че сте си в къщи заедно, най-лошото мина вече, дано и ти си се поуспокоила. Hug

маик, помня вашия случай с линейката.  Rolling Eyes
За паникьосването - си е до човек, някои се стягат и действат, други просто блокирват.

Не помня дали писах, преди време Дани се беше напъхал сушено грахче в носа; добре, че мъжа ми го видя навреме и набързо с една пинсета го извади. Беше много странна ситуация, аз в кухнята нещо дооправям, те тъкмо са легнали, Дани нещо проплака и извика баща си, той отиде и изведнъж викна - 'донеси си бързо пинсетата' и се чува един звучен шамар и малкия ревна. А то милото вечерта хранихме мишката (морско свинче имахме) и в храната му има сушени царевица, грах и т.н. и той си стиснал в ръчичката едно грахче, легнал си и в леглото - бам грахчето в носа. И набъбнало и взело да го боли и вика баща си. Обаче го боли и не му дава да го пипне, та се наложи да го освести. Rolling Eyes После доста време обясняваше, че в носа нищо не се слага!

# 63
  • София
Данитка, радвам се, че сте си я прибрали каката у дома. Дано повече да не се поватаря и болесите и раздялата  Hug

А гледам, че за падания си говорите  ooooh! Нашето най-жестоко падане е по стълбите от горния етаж, общо 14 на брой. За тези няколко секунди сякаш земята спря да се върти. Аз бях седнала на компютъра на горния етаж, а тя пълзи из краката ми и за миг просто се озова на стълбите. Като я видях скочих и виканх "Ида! Не!", но тя само ми се изхили, обърна се и тръгна да слиза. Първото стъпало го взе добре, но след това се претъркули. Аз седях като препарирана най-горе, протегнала ръка и разтворила уста в едно протяжно "Неееее!" и я гледах как се търкаля. Слава богу падна добре, т.е. търкаляше се настрани, а не на кълбо. Нямаше дори натъртено. От там нататък май не сме имали сериозни падания, само дето лятото нещо почна да накуцва и я водихме на ортопед, та се оказа, че нещо костичките на пръстчетата на едното краче се бяха разместили, как - не знам, но тя хич не е от кротките и все някъде се удря.Добре поне, че не е от ревливите, пада, става, изтупва се и продължава с дивотиите  ooooh!

Но за мъжете, че блокират, определено съм съгласна.  Peace

# 64
Преди 3 седмици,когато малката си прехапа пръстчето,та чак парченце го нямаше и аз блокирах и само започнах да пищя,ама след секунда реших,че нямам време за това и се взех в ръце и беж да обличам децата и с мръсна газ към болницата.Няколко дена имах кошмари и мислех,че съм най-лошата майка на света,въпреки,че осъзнавам,че съм и майка и татко за дечицата и няма начин 24/7 да ги опазвам  Crazy Вчера обаче махнахме превръзката,раната почти се затвори,стреса бавно отминава и най-хубавото е,че скоро таткото ще си дойде  newsm44

# 65
аня - на краси едната дъщеря така си беше натикала хартиено топче в носа. и то стояло, стояло, стояло; и краси питаше ли питаше защо това дете дъхти на лошо. кажи-речи като вашето замразено грахче   Mr. Green

и да добавя през подхилкване, че ние тук сме като семейство адамс. дано не ни четат социалните, че ще ни издирят по една по една  Joy

# 66
  • София
да, бе, социалните не могат да се оправят с малтретираните деца, чудят се как да ги оставят в семействата или да ги върнат там, точно с нашите ще се занимават!

# 67
Нашето падане беше скоро и бях само с малката.
Оставихме баткото на градина и пресичахме на един светофар,количката се обърна,захлюпи се с беба вътре(намразих я тази количка вече),и аз върху нея по средата на кръстовището...
Като ще се пада ,се пада и с едно и две деца и с три..като не ти е ден не ти е това е:)
Дай Боже да са по-малко такива кофти дни Hug

# 68
Оф ще ме уморите от смях!
Не, че е смешно, но когато е вече в минало време, може да го погледне човек от към смешната му страна. Което ме подсеща за моя личен Коронен Номер, или Шедьовъра  Joy - като 22 годишна млада кака, моя милост, с целите си 51 кг разхожда едно прекрасно "кученце" от порода Леонберг - тежеше около 75 кг, "кученце" беше, защото беше само на 2 годинки - та разхождам го аз, ама предвидливо съм си намотала каишката около китката; отсреща се появява едно малко ниско бабенце, което разхожда едно малко пършиво ровашо бяло пуделче... Моят малък жизнерадостен звяр решава на секундата да догони пудела и се засилва с пълна газ... кака ви Галя не само, че не успява да го спре, ами се понася след него като вестник, в цялата си дължина, буквално пресякох шосето по корем, вея се зад кучето като в анимационен филм  hahaha hahaha hahaha  Имаш едни ужасни охлузвания на кокалите, които са отстрани на корема, не знам как се казват, направо се белееше костта отдолу, ама оградена с черничко, 'щото асфалта се отъркал и той  Mr. Green Сега като се сетя и винаги ме напушва безобразен смях. Но повече голямо куче на каишка няма да разхождам!
Хайде ако се сетя някоя друга история ще разкажа Simple Smile

# 69
  • София
Данитка, радвам се, че сте си у дома всички! Simple Smile   bouquet

Момичета, вие какви елхи купувате за дома ви? Ние до скоро купувахме изкуствена. Но я изгубихме, не знам как стана, една страхотна огромна изкуствена коледна елха и сега се чудя каква да взема за тази година. Ние украсяваме елхата още в началото на декември и я разваляме след нова година...
От къде в София може да се намери естествена хубава голяма елха и дали ще издържи на топло почти месец у дома? Всяка година, когато се оглеждам за естествена елха, попадам на едни елхички с малко клончета, а ми се иска да е голяма и кичеста, че да и се радват децата, дали може да се намери някъде ...
А изкуствена - бяхме взели от Бриколаж, но още няма там...

# 70
happymammy а така,не само мен ме хваща коледното настроение  Laughing Ние сме с малка,изкуствена,светеща и въртяща се.То тук и да искам елха няма да намеря освен ако не си засадя борче в двора,но пък ще украся 2-те палми отпред  Laughing
offioly ще ме извиняваш ама много се смях с теб  Joy и от сърце ти желая да нямаш повече подобни изпълнения  Hug
Данитка как е малката?
Прекрасен ден на всички  smile3525

# 71
Данитка, радвам се, че отминаха трудните ви дни!Здраве ви желая на всички!  bouquet

хепи, аз изкуствена слагам вътре, пък на двора ще имаме една елхичка, та мисля и нея да закичим, децата много ще се радват.

офи, нагледно си представих охлузването ти, бррррр ooooh!

# 72
офи - ето, намерих още една причина да тежа толкова, колкото тежа  Mr. Green

Момичета, вие какви елхи купувате за дома ви?
истински си вземаме всяка година и то точно от бриколаж. обаче купуваме още през ноември, когато цената не е безумната коледна - х 20-25 лева бяха миналата година и по-миналата, и по-по-миналата. та елхичката си стои на балкона до 1ви декември, когато украсяваме и къщата, и нея самата. последната от миналата година не засадихме както другите (btw, за всички тия години само 1 оцеля), а си я запазихме на балкона и сега точно нея ще използваме  Peace
а коледното настроение при мен дойде с пълна сила - част от подаръците вече купих, други чакам - пуснах поръчки през няколко сайта и до 2 седмици и те трябва да дойдат, прегледах и позапълних сладкарските липси - вчера даже и блясък за сладки купих, така че съм готова сладкарските изстъпления да започнат на 15ти с 2 дози АКК  Peace дано само да нямам поръчки. т.е. нека има, но не много  Rolling Eyes

# 73
  • София
последната от миналата година не засадихме както другите (btw, за всички тия години само 1 оцеля), а си я запазихме на балкона и сега точно нея ще използваме  Peace

Бодлички? Shocked

# 74
  • София
Привет на всички и в новата тема.
От много време не съм писала, но се опитвам да чета уж по-редовно.
И аз се замислям да започна коледните подготовки по-отрано, но ми изникват разни работни задачи периодически и дано намеря време. Иначе идеи и ентусиазъм много. И аз подаръците уж съм решила тази година по-отрано да действам, ама то всеки път е така. И накрая действам в последния момент - пак се справям успешно, но все пак с излишно изхабени нерви.
маик, много интересно наистина как успяхте да опазите елхата на балкона. Веднага ли я изнесохте на балкона или я държахте вътре на топло?
Ние една година купихме в саксия и после я садихме. Оказа се, че явно сме я уморили от студа. Като ги внесеш вкъщи и те се събуждали, а после трябвало да се чака пролетта и тогава да се садят.
На всички пожелавам по-малко здравословни неволи и инциденти и много добро настроение и

Общи условия

Активация на акаунт