Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София
При нас бяха "цигански работи" и не сме запознати с модерните методи за контрацепция Crazy Никой не вярва че сме искали Crazy Това от моя роднинска линия. От на мъжо не знам, спестил ми е коментарите и се радвам.
Аз искам трето след десетина годинки може би, ноо ще видим дотогава какво ще реша че искам Mr. Green

# 601
Естествено, че ме ожалвахА. Laughing..сега ги разбирам защо Mr. Green, че от страната на мъж ми и за аборт подмятаха   #Crazy/без коментар/, нооо оцелява се и още как, да не говорим, че това си е един огромен житейски опит, който ние мамите на породени придобиваме на бързи обороти за 1-2-3 годинки само, направо не могат и да ни стигнат другите  Laughing. И "навън" те гледат някак си с особена гордост Rolling Eyes, като разеберат, че имаш 2 мънички дечица Hug Усещам се как стоически издържам повече на нерви в социалния живот-работа, градски транспорт и пр./ е, не винаги де, всичко си има граници/, но по-отгоре вече на нещата, по философски вече, не се вталясвам в детайлите-важното е да сме здрави, да има повече усмихнати моменти и да се разбираме с половинката!  Whistling За напред би ми се искало да инвестирам повече от времето си в пътешествия с децата, да организирам повече занимания на семейството-музеи, театри, плуване и др. такива мечти newsm78. Но истината е повече пердета, щори за малките неща, отсяване на важното и да не забравяме колко бързо порастват/аз още не съм разбрала де/ и че е добре да се наслаждаваме на всеки един хубав, ревящ, тръшкащ се, смеещ се момент, доколкото можем! и СТАВА НАИСТИНА ПО-ЛЕКО СЛЕД 2,5-3 ГОДИНКИ НА ВТОРОТО ДЕТЕНЦЕ!  bouquet

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 13:24 от chochka_nadik

# 602
Оооо и мен ме ожалваха роднините на мъжо,охкаха и се вайкаха невероятно,все едно те ще ги гледат.Готино ми е,че вече три години се оправям с тях самичка  Grinning
Нашите много се зарадваха,ама то от 2000км лесно  Mr. Green
В интерес на истината на мен вече ми е доста по-лесно,откакто баткото премина бебешкия пубертет.Напоследък все с играчките си играе и даже почти винаги успява да въвлече и дребната да си играят заедно.Аз вече съм готова за трето,ама милото се дърпа поне докато не започне работа

# 603
Благодаря ви, момичета! Много е хубаво да можеш да споделиш с някой, който те разбира  Hug Но наистина засега не мога да се оправя сама, без да ощетя баткото. След като го изпратя сутрин на разходка с баба му свършвам нещо вкъщи, готвя му обяда, оправяме се с Ади, слагам я в слинга и отивам при него, че да му обърна внимание. Иначе трябва да стои вкъщи и да чака да се "натуткам", че да излезнем. А не мога да изляза за дълго сама с двамата, че Ади като огладнее и трябва да я кърмя него ще се чудя как да залисвам да стои на едно място вързан в количката  newsm78 Въобще...не мога засега да се оправя сама, а майка ми почна да мрънка да идвала поне през ден Sick Вчера както имах планове докато спят следобед да си почина, да се изкъпя като бял човек без да бързам и като ревнаха и двамата - Ади от колики, Дени заради зъбите и запушено носле...Такова стерео ми спретнаха, добре че майка ми беше тук, че как да реша кое детенце първо да успокоя ooooh! Иначе "одъртелия" направи невероятно признание - много било по-трудно с децата, отколкото на неговата работа  Shocked Тук трябвало да си постоянно на разположение, не можеш да си направиш план, зависиш от това какво ще ти планират децата, никой не питал дали си уморен точно сега, а той можел да си почине, да пийне кафенце като има нужда и пак да продължи...не че това е променило с нещо поведението му вкъщи де  hahaha Днес наобяд например се прибра да хапне и да си почине, докато аз тичам с децата в парка, след като не съм седнала от сутринта  Whistling

# 604
При моите 2 тежки бременности за трета не може да става и дума. Но все пак си имам момченце и момиченце и ми стигат  Flutter
За гледането, според мен имам много голяма разлика да гледаш едно дете на година и 5-6-7месеца и едно 2 + годишно дете. Примерно моя син не говори, още е на ммммм - ходи го разбери какво иска, все още не се храни сам, докато повечето 2+ деца си говорят и се хранят сами, някои дори нямат и памперс, тъй че според мен е  една идея по-лесно  Wink

# 605
  • София
Бебешондел, моят се храни сам откак се е родила малката. Първия месец се мъчих да ги храня двамата поотделно, но накрая толкова пъти се засичаха хранениеята, че му връчих паницата и лъжицата и го оставих сам. Да изчистя после мога и по-късно, нищо че е засъхнало Mr. Green Вече не дава да го хранят и много малко цапа повечето пъти. Та връчвай лъжицата и ще се научи Mr. Green
А ако има кой да му махне памперса на мояяя  ooooh! Онзи ден почнах, ама толкова висене в тоалетната с бебе на ръцее Tired Как се справихте едновременно с бебе и с махане на памперс??

# 606
Уф, много трудно, то за това й като тръгна на ясла там му го махнаха на моя човек, аз и при двамата пред памперса капитулирах.
Е, явно не съм била особено последователна, но сякаш ми идваха в повечко задълженията, щото сама през деня се грижех за двамата.
Но пък вземах кухня и така ангажимент за готвене към баткото нямах, излизахме на сутрешна, после следобедна разходка, ако имаше нещо за вършене го вършех вечер, защото тя лягаха много рано и така на сутринта бях на разположение на нуждите на децата.
Скоро си мислех, че ако имам трето дете по навик ще се оглеждам докато кърмя навън за друго породено Grinning

# 607
  • в гората
 Уфф, и на мен махането на памперса ми е болна тема  Confused.Все отлагам да се постопли още малко, че като го събуя един път после все гол иска да тича  ooooh!.Да не говорим, че няма излизане от тоалетната, а пък гърнето не му е удобно.Абе сложно ми се вижда, а на ясла не ходи та ще видим как ще се борим  Tired.
 Иначе и според мен всеки месец в повече разлика между децата е от огромно значение. Peace

# 608
  • Варна
Привет, момичета! За ожалване, какво да ви кажа, майка ми като разбра за новото бебе месец и половина не повдигна въроса изобщо за него. Просто отказваше да приеме факта  Crazy. После се започна :"ама, защо бе маме?" и се стигна до "играеш си със здравето", че ми е трето секцио. Когато родих обаче друга песен запяха  Mr. Green.
Моя батко се храни сам от преди да се роди бебо/поне се опитваше/. Сега вече се справя доста добре, а и рядко се случва, да ми разреши аз да го храня.
От седмица обаче виждам, че се гмурнал мнооого надълбоко в бебешкия пубертет. То са тръшканици, рев до посиняване без да знае защо. Онзи ден е плакал от 11 до 13.30 часа без видима причина. Не иска да го гушкам и почва да ме блъска и да дере, оставих го сам, пак не млъкна. Чак след два часа и половина каталяса и заспа, като се събуди, все едно нищо не е било.  Whistling
Аааах този памперс, ако някой знае решението, МОЛЯ да сподели. И у нас все ходим голи и боси  Tired

# 609
Здравейте мами, имам син на 1, 3 месеца и преди дни разбрах, че отново съм бременна, имам толкова въпроси ... но първо ще прочета всичко и после ще питам, благодаря ви че ви има, направо не мога да повярвам, и не мога и да се зарадвам...

# 610
  • София
Трябва да ги съберем батковците и каките да си реват един на друг малко, да видят какво ни е Twisted Evil

# 611
  • София
аз памперса го махнах още лятото, т.е. на около 1.8м от раз. Преди това ходеше с гащички у дома, а навън с пампес и нямахме никакъв напредък, После един ден реших да експериментирам и излязохме на разходка с гащи и нямаше аварии. За цялото лято по градинките мисля имахме само 2-3 инцидента и то защото се е заиграла. Ходих обаче винаги подсигурена поне с два ката дрехи от-до + торбички да прибирам мокрите и пликче да прибирам акото, ако се случи да го свършим навън, но до сега не ми се е налагало.  Whistling  и от месец вече е и без нощен памперс, отначало с многократна пеена, та ако стане авария да не трябва и чаршафи да сменям, но от няколко вечери си спи по гащички, че ужасно се подсича  Thinking

# 612
  • Варна
Илка, нашия батко знае за какво служи и гърнето и тоалетната, обаче нищо не върши там. На гърнето дори и не сяда. Обаче си умира от кеф да е с гащи, че така много лесно се съблича. Ако го оставяцял ден ще ходи чисто гол, ексихибиционост малък  ooooh! Joy.

# 613
Здравейте, момичета  Hug Аз да похваля моя малък мъж - яде сам, пие сам от чаша, качва се и слиза от столове (маси, телевизори  Mr. Green ), мие си сам зъбите - ех, мъж мечта  Joy Нещо напоследък ми е станало много широко около врата, та съм се замислила сериозно за трето   Mr. Green , то направо си действаме де  Blush ама нещо май се инати  Tired antonia така ти се зарадвах, че сте си ги наредили трички  Hug и аз не очаквам аплодисменти от родата, ноооооооооо вече съм си навила на пръста за третото. Crossing Arms

Иначе за памперса ние с каката го махнахме като стана на 2 г и 1-2 м защото тогава дойде пролетно-летния сезон, и сега се точа и малкия да го емна като се постопли, че и без това като кажа на каката "хайде на гърнето" и той е първа пушка, барабар с дрехите  Mr. Green Даже казва "пиш", но като го сложа гол да седне, само ми се усмихва мило  Joy Мен повече ме притеснява бибата  ooooh! На каката я махнахме на 1,9 г но сега явно малко повече ще се проточи махането, че хич не може да заспи без нея  Tired

Иначе съм просто изумена колко бързо дърпа в развитието си второто дете когато вижда постоянния пример на по-голямото. Не знам дали е защото са непрестанно заедно и всичко правят двамата, или е заради различния пол  newsm78 При вас наблюдавате ли такава тенденция - второто дете да прави много от нещата по-рано отколкото първото - ядене, пиене, думички, обличане - събличане, такива неща  Thinking

# 614
  • София
Въпреки малкото месеци мога да кажа че Ванеска сега е като батко си на 9м. Ако не и повече. Той се научи да се обръща на 6м, тя преди 3. Той се научи да стои прав държейки се сам на около 9, тя на 6. Той пропълза на 10+, тя на 6. Отдавам го и на уж по-бързото развитие на момиченцата.
Но днес ми светна защо малката не ми дава да я храня. Защото батко яде сам. Ако й дам да държи лъжицата (аз я държа също), докато той се храни, даже уста отваря и успявам да й набутам все нещо в устата. Иначе - йок.

Общи условия

Активация на акаунт