Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Малката се опитва да имитира батко си,някои работи започна да ги право по отрано,а с други се забави,явно си е до детенце.С памперса действах като се заредих с много резервни дрешки и мноооого търпение,махнах го от раз и след 5-6 дена започнаха да вършат работа на гърнето.Малкия беше на 1г и 10мес,а дребната започнах на 1г и 8мес,тя все още има понякога инциденти,но напоследък са рядко.

# 616
gigamiga, браво на твоя малък мъж! Моя все още не умее да се храни сам, но много обича да бърка в купичката след като сме се нахранили. Опитва се да си улучи устата с лъжицата, но засега неуспешно. Само когато му наредя "войничета" си ги хапва сам, понякога по 2-3 едновременно - много обича да си натъпче устата  ooooh! Зъбите също не може още да си мие сам, но му е много весело да ги мием. Преди му ги миех със силиконов накрайник, после минахме на четка и пробвах да му давам да я държи сам, но той искаше да мие мивката с нея /виждал ме е, че я търкам с четка и ми е помагал/ и засега се отказах hahaha
Бибата много си я обича, без нея не заспива, но знае, че е само за спане - сутрин като се събуди и си я маха сам и ми я подава да я оставим Simple Smile Но кога ще я махна се чудя като сега го мъчат едни кучешки зъби...не ми се струва, че е подходящ момента. Памперса го бяхме махнали през деня миналото лято, но последните месеци от бременността толкова ми тежаха, че се отказах да се тормозя с това, а на бабите не им се занимаше, така че това лято почваме наново!

# 617
Лъки аз затова си мисля, че влияние оказва по-голямото дете. Двамата се хранят на детска масичка един срещу друг и той като се запъна, че ще яде сам, не ми даваше да взема лъжицата (естествено защото кака яде сама) и в началото мацаше така все едно държи мистрия  Mr. Green Кака пие от шише със сламка и хоп малкия още на 11 м почна да пие от шише със сламка, кака мина на чаша и хоп и малкия мина на чаша и много скоро вече искаше той сам да си я държи. Гледа, че кака си мие зъбките с четка и хайде и той, още с влизането във ваничката казва "мий-мий" и си тика ръката в устата, да покаже че ще мие зъбите  Mr. Green Даже когато го питаме какъв ще стане като порасне, казва - "кака", и ние: "като кака ли" и той - "неееее, кака". Човекът като порасне ще БЪДЕ кака  Joy

Та така нашата пътеводна светлина е - кака  Mr. Green Даже се опитва да се облича като нея, само дето забравя първо да си съблече панталона преди да се натика в панталона на кака  Joy Това което умеем за момента е махане на пантофи и чорапи, и естествено бърз спринт из стаите в луд смях, защото както знаем е много забавно мама да те гони с чорапи и пантофи  Mr. Green

# 618
  • Варна
Giga, много е вярно това за примера. Нашия батко всичко учи от кака си, и хубаво и лошо  Crazy. Покрай нея се научи да се храни и мие сам, да се съблича и донякъде да се облича Обаче се научи и да върви по ръба на дивана, да се премята от стол на маса и още по-високо и други такива "екстри". Като гледам как бързо попиват не ми се мисли, бебока с двама учители колко бързо ще се изучи на мурафетите  Mr. Green. Ама здрави да са, другото все се намества някак си.
П.п. Аз се отказах да го гоня за чорапи и пантофи, ако е на кеф като му кажа сам се обува, ако не само ще се гоним и пак ще е бос.

# 619
  • София
silvergreen и аз бях така....но четейки тук, знам че щ се справя, а и на децата ще им е по-добре като са с малка разлика. Лека бременност  Hug

gigamiga ами освен да ти пожелая скоро да се похвалиш, че номер 3 е на път  Simple Smile

# 620
  • София
аз днес преживях два страхотни "породени" мига и ми се ще да ги споделя с вас - за тези с по-големите дечица съм сигурна, че ще събудя приятни спомени, а за тези с бебенца или напът - ще вдъхна кураж Simple Smile
малкия от 10тина дена го захранваме, лека-полека, хич не бързам, че ме мързи да го мисля и него за яденето, но днес седнахме другно семейно да обядвам та и той на масата и викам "айде и той да си хапне" намачках му дневната дажба картофи и моркови, придърпах го към масата и почнах да го храня, той е лакомник и веднага зяпа, кака му любопитна пристига, до сега все е пропускала храненето му, защото е на градина, та като каза "искам аз да го храня" и грабна лъжицата и лека-полека тя го нахрани, аз само давах ценни методогически указания като "изчакай го да глътне", "много му е това", "не го бутай по главата, като глътне сам ще си отвори устата", а тя не спираше да му повтаря "айде, Йоси, папкай", "ама отвори си устата, ето ти"  Mr. Green
по-късно, след следобендата семейна дрямка, двете с малката кака се опитвахме да накараме дребния да пропълзи, ние бяхме седнали да редим пъзел на 2м. от него, той на земята милия драпа към нас, а тя му вика "айде, Йоси, още малко, ела тука, давай, още мъничко" и като видя, че той почна да се нервира от неуспеха си отиде и му даде парчето пъзел, към което се стремеше момчето и му вика "ето, миличък" и го тупка нежно по главата  Heart Eyes

# 621
Илка, направо ме разтопи описаната картинка. Още повече, че моите деца са със същата разлика, и в същата поредност. Дано и при нас да се появят мили сестрински чувства, че засега нещо хич ги няма  Thinking За 3 месеца това, което успяхме да постигнем е да не реве, когато някой от нас носи бебето на ръце и да го погали няколко пъти...

# 622
Илка страхотни моменти  Heart Eyes Убедена съм, че все по-често ще се разтапяте от умиление на сладката картинка кака и братче  Heart Eyes

Ужасно са сладки, когато си играят заедно или още повече, когато добрата кака помага в нужда на своето братче. Толкова ми стана мило, когато веднъж се прибрахме от разходка и малкия безпомощно си дърпа ципа на якето и кака му вика "Чакай, Канканче, да ти помогна!" и почна да го разкопчава и съблича  Heart Eyes Преди малко малкия рисува с химикал по едни листчета, седнал на големия стол до голямата маса, кака му се покатери и тя на стола, гушна го и му каза "Обичам те, Калоянче! Много си сладичък!"  Heart Eyes Направо да се разтопиш, и да забравиш как само преди минути същата тази кака с голямо въодушевление направи "попарка" върху дивана и целия го посипа с натрошени бисквити, за ужас на майка си  Mr. Green

# 623
Здравейте!Минавам да почерпя с торта,за ЧРД на малката ми принцеска,която освен ,че стана на 2 години,вече е православно християнче!

# 624
  • в гората
@Дари@, да ти е жива и здрава принцесата!  bouquet

_илка, и нашия батко вече има моментни проблясъци на любов към малкия. Например ако малкия лежи на дивана и плаче - баткото се качва до него гушва го и започва да нарежда едно провлачено :" Няяяма, Боко, няяяма.... ооо..."  hahaha

# 625
@Дари@
да ти е жива и здрава принцесата,много да те радва малката християнка  Hug

# 626
Честит празник, Дари! Да ви е живо и здраво детенцето!

При нас пък малката е много по-грижовна, но може би защото е момиченце. Най-редовно се караме на баткото, че е бос, а тя не само, че му носи чорапите, а се опитва и да го обуе. Вчера засичам малката понесла пълното гърне на батко си към банята. Когато го попитах, защо не ме е извикал, а го е дал на Еми, той ми отговаря: "Ми тя така си е решила!". Понякога докато вечерят тя му слага залчета в устата. Притеснявам се, че цял живот той ще е готованец, за сметка на сестра си.

# 627
Дари, честита ти рожденичка, да ти е жива и здрава!  Heart Eyes
При мен ситуацията почва да се прояснява. Баткото ми беше с бронхиален спазъм и освен, че го тровим с антибиотик му правихме и инхалации с вентолин  Cry Днес поне казаха, че се оправя и спряхме инхалациите. Милият е толкова любвеобвилен, че само ми сочи Ади и после ми тупка с ръчичка на спалнята да я сложа там, а аз само се чудя как да я държа по-далече от него, че да не се разболее и тя. Понякога обаче не мога да устоя  Embarassed Слагам я на спалнята и той я гушка толкова сладко  Heart Eyes Не са толкова мили моментите обаче, когато трябва да даваме антибиотик или да издърпваме сополите, дано да са здрави дечицата, че...луда станах тези дни  #Crazy

# 628
Приемате ли нови?
Привет и от мен, както се вижда от подписа ми - и аз си имам породени двама  Laughing София и Александър - с разлика от 22 месеца. Виждам и някои от момичетата от отчетните ми теми тук. Лъки, Мария, Бебз, здравейте!
За оплакването - майка ми от време на време го прави - Оу, горката ти, как се справяш? Ама живее на 15000 км. така, че и да ме оплаква, файда няма. А за справяне - като се мобилизира човек - всичко става. Сама си ги гледам и двамата (разбира се, с помощ от таткото, но той излиза в 6.45 и се прибира в 17.30, така, че в този промеждутък съм сама с двете деца). Помощ нямам, но май и не ми трябва. Тук ни детска кухня, ни домашни помощнички... Ако много стане напечено положение, слагам ги в колата, така съм сигурна, че поне единия ще заспи.
За трето - преди да се роди София си мислех, че не искам повече деца. Но сега съм сигурна, че живот и здраве, София няма да ни е последното дете. Дано! Мъжът ми и той е на същото мнение - две не са достатъчни.
Синът ми също много обича "Со" - той така я нарича. Носи и играчки, одеала, мъкни ми възглавницата за кърмене, като я чуе, че плаче. И само идва да ме информира, ако я чуе да плаче - Crying, Crying с такива викове, че няма как да не чуя. Поне не ми е скучно и за момент вече.
Лек ден, момичета.

# 629
  • Видин
Здравейте Simple Smile Аз вчера за пръв път имах "щастието" да гледам децата сама  Crazy Crazy Crazy Е няма такава лудница просто  Joy Баткото реве че му се спи. Бебето и то мрънка, че му се спи, а не може да заспи. Съответно пречи на баткото и той си пропусна спането. По тоя повод стана много лош и започна да се тръшка за всичко. Падна и се удари и сега е с подута устна. Онзи ден падна от един стол и има цицина на челото. Предишният ден пък се удари от ръба на раклата на спалнята  Crazy Чудя се днес какво ли да очаквам  ooooh!
Голямо шоу е с двамата ревящи дивака. За сметка на това пък като ги натръшках по леглата снощи в 21.10 си легнах  Joy леееко скапана и доста изнервена.
Ще ми се вече бебето да почне да се заглежда в разни играчки, защото сега като е буден все реве и мрънка  ooooh!
Ох хайде оставям ви, че Габи полудя  Tired

Общи условия

Активация на акаунт