Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 459
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Добре дошла brilliantine  Hug
Много е трудно, когато сте в кърмачестия период  Tired При нас истериите от този род престанаха, когато върнахме малката кака с тати обратно в спалнята, но това се случи когато махнахме едно от нощните хранения, някъде след втория месец. Тогава спряха нощните събуждания с рев, а когато трябваше да го кърмя мъника се премествах в другата стая за да не будя каката и татито. В началото се будеха един друг, но постепенно свикнаха с шума от другия.
Може да играете с някое кукла бебе - да я приспива, да знае, че като спи се пази тишина, да я изпишква, да я къпе, да я бута с количка от този род игри. Филмчето за Франклин има сестричка също може да е от полза, но вашата кака е мъничка и не знам до колко ще го разбере. Давайте й да го гушва и да го пипа (под надзор разбира се) за да не й е чиждо. Според мен колкото повече контакт има с бебето толкова по лесно свиква с идеята за новия член.

Дано се включат и други мами със съвети, защото аз не мога да бъда достатъчно от полза, понеже нашата кака си беше в къщи и не ходи на ясла.

# 361
  • София
Добре дошла, Брилянтин!
При нас приемането не беше чак толкова трудно, но и ние сме имали истерични моменти.
Но ние много малко неща сменихме след появата на бебето. Първо, Ида продължаваше да спи при нас в спалнята, в нейната си кошара, а посред нощ прескачаше и се гушваше между нас. Така беше почти до втория месец, когато сама прояви желание да си спи сама в новата детска стая. Въпреки това понякога посред нощ идва при нас, а когато е по-студено директно си я слагаме да спи на спалнята, да се топлим взаимно, че тя много се отвива. На спалнята винаги по средата си стои нейната възглавница и одеало, за да може като се присламчи да си има местенце и одеалце. Никога не са си пречили един на друг с нощните събуждания. Дори не й пречеше това, че го кърмех вечер буквално над главата й.
Бебето в началото доста го изолирах, но слава Богу, той беше кротък, спеше и ядеше и не беше чак толквоа трудно (казвам поглеждайки назад, тогава направо изкрейзвах).
С кърменето имахме проблем до скоро. От начало Ида започваше да вика, че има ако и съответно трябваше да й помогна да се събуе и да намерим гърнето. Друг път се качваше отгоре му, опитваше се да се гушка, буаше бебето и викаше "не храни го, не храни го". Аз не спирах, а и все още не спирам, да обяснявам, че бебето е гладничко, че трябва да хапне, за да не го боли коремчето. Сега тя вече знае, че като заплаче бебето е гладно и понякога даже ме дърпа да го нахраня, дори и да не плаче от глад. Най-ужасно е скачането е върху дивана, колкото и да се обясняваме седна ли да кърмя се качва и тя и почва да скача  ooooh!

Сега имаме подобна на твоята тактика, гледам като е прибере от ясла бебето да е прясно нахранено, защото така имаме поне час-два, в които не ме вижда в интимна прегръдка с него. Това определено помага.
Освен това вечер аз я приспивам. Лягаме на леглото, четем приказки, поне две, разказваме си истории, а отскоро ми разказва и какво се е случило в градината. Това време ни е любимо и ако се наложи точно тогава да храня малкия настават драми.  Вечерната ни стратегия е следната - вечеряме тримата докато бебето придремва преди баня. Щом се събуди влизаме всички в банята, къпем бебето и докато аз го обличам и приспивам, татко й я къпе нея, голяма игра пада цопкайки в коритото. Горе долу докато го накърмя дребния те са се изкъпали и облякли пижамата и пристига "тежката артилерия" с приказките, пргръдкит и вскякави други трикове за приспиване.

ох, много обстоятелствена станах, извинявам се.
дано съм помогнала  Embarassed

# 362
  • София
brilliantine, опитай да я включиш в грижите за бебето, да помага и тя, въпреки че е по-малка от нашата кака, но пак би могла да извади един памперс от пакета и да ти го подаде, за да помогне. Би могла да вземе мръсните дрешки и да ги остави пред пералнята или вътре в барабана или просто някъде, за да "помогне". Чувствайки се полезни и нужни, приемат по-лесно нещата.

Казвайте й, че това е НЕЙНОТО бебе. Не вашето. Нейното. Непрекъснато повтарях на яна, че ще се роди бебето, което ще е нейното братче и най-много ще обича нея. Като го изписаха занесохме торта в яслата и тя беше щастлива, че е кака, че си има бебе и се хвалеше на всичките си приятелчета с това. Случвало се е като вървим всички и тя да казва на хора, които дори не ни забелязват "не ми пипайте бебето"  hahaha

Непрекъсното й показвай, че бебето я обича. Нашето бебе всеки път има изненада за кака под възглавницата си. Тя е много доволна, че като се върне от ясла бебето й е приготвило дребен подарък.

# 363
gigamiga, благодаря за съветите. За жалост нашата кака никога не е проявявала и най-малък интерес към игра с кукли, така че никак не можах да я подготвя за раждането на бебето, нито пък сега мога да използвам куклите като модел на поведение. А ние не само й даваме да го пипа и гушка, ами и я насърчаваме, но тя изобщо не иска, веднага се отдалечава възможно най-далеч от него, ако настояваме плаче  Tired Надявам се след като отмине периода на коликите да започнем пак да спим всички заедно, че и на нея, и на нас много ни липсва тази близост.
илка, това е единствената тактика, която я държи относително спокойна. Но да къпем заедно бебето засега и дума не може да става, понеже си разпознава коритцето и се сърди, че къпем бебето в него. Изобщо се сърди при проява на каквато и да е форма на внимание от наша страна към бебо  Thinking
Сакси, тя нашата кака изобщо не разбира още значението на думата "подарък". Опитвали сме и такава тактика, но тя изобщо не отразява..Но идеята за "нейното бебе" ми се струва готина, макар още да не ни разбира съвсем какво й говорим, ще се опитам да я използвам. Изобщо комуникацията с нея ни е доста трудна засега, дано скоро това да се промени, че само със сочене и ревове трудно вървят нещата. Да не говорим, че още има само 8 зъба и я мъчат никнещите, та кривотията е просто на макс  ooooh!
Мерси за идеите, момичета   bouquet

# 364
  • Варна
brilliantine, ако имате близко по-голямо детенце, поканете го у вас да поиграе с бебето. Така вашата кака ще види, че бебета може и да са интересни. На нас много помогна, че каката искаше да гушка и разнася бебо, съответно баткото копираше от кака си. Не че няма прояви на ревност  Crazy, особено като кърмя направо на главата ми се качва. Но е приемливо. Онзи ден като се приготвяхме за разходка батко ни "изпя" песничка на бебо, че много плачеше  hahaha.

# 365
Момичета, вчера доки ми каза, че трябва да лежа и да си почивам. някой да ми помагал с малкия. Ама няма кой и в резултат тази сутрин ходих да гледам една частна ясла до нас. Хареса ми и мисля от понеделник да го пускам. Дано е правилен избор  Rolling Eyes

А иначе за ревността и свикването, само мога да гадая какво ме очаква  Laughing
Съветите ви са чудни  Peace

# 366
  • София
Момичета, вчера доки ми каза, че трябва да лежа и да си почивам. някой да ми помагал с малкия. Ама няма кой и в резултат тази сутрин ходих да гледам една частна ясла до нас. Хареса ми и мисля от понеделник да го пускам. Дано е правилен избор  Rolling Eyes
Не искам да те обезсърчавам, но точно на 1г5м дадохме големия на ясла и много боледуваше в началото.  Confused То не бяха бронхити, конюктивити. ooooh! Обмисляла ли си варианта вместо на ясла да даваш същите пари на някой да го извежда и занимава?

# 367
  • София
Не искам да те обезсърчавам, но точно на 1г5м дадохме големия на ясла и много боледуваше в началото.  Confused То не бяха бронхити, конюктивити. ooooh! Обмисляла ли си варианта вместо на ясла да даваш същите пари на някой да го извежда и занимава?

аз също те съветвам да помисли и за този вариант. много е мъничък сякаш  Thinking а и това ще са последните месеци, които ще си само за него, след това вече ще трябва да те дели с бебето

# 368
Ох, цял ден плача - не искам да го давам на ясла. До сега не сме се разделяли и за час. Ужасно ми е тъжно.
Няма вариант да взема жена, защото дори и да излизат ще си е вкъщи и ще иска с мен, ще се катери по корема и ще иска да го вдигам. Ще плаче пред вратата и ще полудея.
Ако не бяха ме принудили лекарите, щях да пренебрегна болките и дискомфорта, но наистина не трябва да съм егоист и трябва да мисля и за второто си дете  Rolling Eyes
Разкъсвам се отвътре - питам се как да постъпя. Първото е родено секцио, сега пак и лекарите само ме плашат. Вярвам в силите си, но искам да се убедя, че постъпвам най-праволно за децата.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 14:20 от Plamito

# 369
  • София
Плами, я се успкой!  Hug
всичко ще бъде наред!Ние тук бързаме да даваме съвети, но щом имаш болки и ако си сигурна, че лекарите не преувеличават, а и като се сложи, че си раждала секцио първия път - тогава не го мисли много, а пробвай. Пусни го на ясла. Много е вероятно да му харесва. А и не е сигурно, че щом ходи на ясла трябва да боледува. Нашата кака за 4 месеца е боледувала 3 пъти, като само единия път направи бронхиолит, и то защото не обърнах внимание на време, дугите два пъти си беше чиста настинка. Все пак ще го пускаш на частна ясла, а там може би са по-добре нещата.

# 370
_илка ,   bouquet Hug, благодаря

# 371
  • София
Plamito. аз пък препоръчвам да го дадете на ясла ПРЕДИ да се роди бебето, защото ако после ви се наложи да го дадете, ще реши, че е заради бебето и че един вид се отървавате.  Peace  Дано не боледува там и дано бременността ти продължи без проблеми  Hug

# 372
Пламито, аз дадох каката на ясла преди да се роди бебето. Така имаше време да се адаптира, докато аз пък можех да й обръщам внимание на 100%. Много добре й се отрази, а сега направо се благославям за това си решение, че иначе не знам как щях да оцелея по цели дни с двамата  Crazy МИсля, че на частната ясла ще боледува по-малко, а и си зависи от имунитета на детето  Peace
Сакси, гледам и ти не спиш... Tired

# 373
И аз съм от отбора на неспалите тази нощ. Имах такива ужасни болки, че направо се чудех дали да си стягам багажа и към болницата  ooooh! Бебо явно се премести надолу и сега така ми притиска неприятно...Дано да устискам до определената дата...
Плами, пази се! Щом настояват докторите да лежиш, колкото и да ти е мъчно за Малчо, пробвай варианта с яслите  Hug Аз все не можех да устоя да го вдигам...днес вече дадох обещание на мъжа ми  Stop

# 374
  • Видин
И аз в отбора с проблеми накрая на бременността. С контракции съм и ми е забранено да вдигам баткото. По този повод го пратих днес да е при баба си, а аз да си почивам. На него му избиват зъби сега и е едно мрънкане, постоянно иска да го гушкам, да ме води някъде да ми показва нещо, да се катери по корема ми. Дори вчера няколко пъти от яд ме удари по корема и направо свят ми се зави  ooooh!
Да се похваля - сдобих се с количка за 72лв с транспорта  Grinning Ето такава е:

Общи условия

Активация на акаунт