Отговори
# 330
Синеоч, пратих ти го на лични ако нещо е станало го пусни. При мен се копира а като искам да го пратя във форума не излиза. Ще го препиша за всеки случай , ако някой иска да го търси така.
http://www.youtube.com/watch?v=ENr_XUoXST8 . Ами и това не е . Като напишеш във гугъл цервикоскопия ще излезе.

при мен излиза, че клипът не е наличен  newsm78

# 331
Браво, точно това исках да кача.

# 332
  • София
За 1 минута ме качи на магарето и не само че не ме гледа с колпоскоп , ами не ми сложи и спекулум дори , само механичен преглед с ръка за секунда , казаха си със сестрата един виц и реши че това е прегледа. За което платих разбира се 60 лв.  Останах много разочарована, ...... А наистина за нея говорят че е много добра и вярвам е помогнала на много жени, но при мен не стана.
New leaf, на твое място бих потърсила още едно мнение. Разтвора вероятно е бил Солкожин и щом не е  помогнал, значи нещета са по-сложни. И не разбирам думите на гинеколога ти По високия резултат се дължи на ПРЕСТИМУЛИРАНЕ на имунната система. Та нали при висок имунитет този вирус трябва се приспи и резултата да е по-добър. Как от Изопринозина си предобрила имунната система, та чак резултата е по-лош. И като падне имунитета , тогава да се нормализират нещата??? newsm78

newsm10  Абсолютно  по  същият начин  протече и  моят  преглед  при  Попова  -  за   1 мин.  , няма  колпоскоп , няма  цито  , няма  нищоооооооооо.............   с  тази  разлика  , че   по  време на присъствието ми  не  разказваха виц  със сетрата  , а  обсъждаха  състоянието  на  друга  по "важна"  пациентка  от  провинцията .  Попитах я  дали няма  да  вземе  поне  цито  -  тя  ми  изписа   " Инму  плюс " -  хранителна  добавка  и каза  след  3 м.  елате  пак  след  "лечението " .  Аз  тогава  дори  не  разбрах  ,  че  в  този  кабинет  нямало  колпоскоп   Mr. Green.   Мисля ,че  това е  недопустимо  при  специалист  от  нейният  ранг ?  А  доколкото  разбрах ,че  там  и провежда  електродиатермокоагулации -е  как  ги  прави  без   колпоскоп  така  на  око  явно?

Синеоч ,   -  ЧЕСТИТО  ЗА  РЕЗУЛТАТА !  Hug Hug newsm10 smile3501  love001

Чери,  Hug Hug Heart Eyes - значи  все  пак   правилно съм  заподозряла  ,че  това  може  да е  т.нар.   псевдоерозио .

Ама, споко: аз си имам час и за ГАнчева, и Карагьозов, и Славчев...-за след около месец. Като ми преведат новата заплата и нея мога да си дам там..Не че ще ми кажат нещо по-различно  #Crazy

Ети ,   - мисля  ,че  е  безсмислено  да  ходиш  и при  тримата  -най-  много да  се  объркаш  още  повече  ( това  го  казвам  от  опит  като  обиколила  почти  всички  светила  в  София)  .  Сериозно  ,  ходила  съм  и при  тримата   , но вече  съм се  спряла на  Д-р  Ганчева . Peace Peace Peace

# 333
Аз успях да го пусна. Това ли представлява дисплазията всъщност? Това ли е заразената тъкан в резултат на папилома вирусът?

# 334
   Ети ,   - мисля  ,че  е  безсмислено  да  ходиш  и при  тримата  -най-  много да  се  объркаш  още  повече  ( това  го  казвам  от  опит  като  обиколила  почти  всички  светила  в  София)  .  Сериозно  ,  ходила  съм  и при  тримата   , но вече  съм се  спряла на  Д-р  Ганчева . Peace Peace Peace

[/quote]

И моят преглед беше много кратък. Явно с всички е така. С тази разлика, че аз отидох с готовите изследвания и от нова цито нямах нужда, а и днк резултатите бяха налице. Колпоскоп тя не ми отказа, напротив, каза че трябва да се направи на всяка цена, но нямала апаратура на място. Обясни ми подробно как да не плащам като ида в V  градска за манипулацията - че ако съм с направление, тя ще ми издаде болнични и няма да плащам въобще.
На моят отговор, че нямам направление, накара акушерката да се обади на някакъв лекар, за да потвърди, че ставало с талон №7, при който плащам 30лв., а не цялата интервенция.
Разликата с нея и предишната ми АГ беше, че тя откри ново 20-се: раничката,за която споменах и гъбички, които при микробиологията от миналата седмица не излязоха...Каза, че се виждали и с "просто" око и ми изписа и свещички ( 2 свещички = 20лв!)
Мен ме преглежда със спекулум. Така като ви слушам, а и от моя преглед, изглежда Попова има набито "просто" око  #Crazy хаха

А някой знае ли цената на колпоскопа по принцип каква е - без направление?питам от любопитство.

...сори, този цитат нещо не ми се получи...

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 15:17 от Eti28

# 335
Ети с талон №7 , никъде не се плаща нищо. Тези талони са направления за хоспитализация, те са безотчетни и могат да се дават по много пъти на пациенти ако им се наложи да влизат в болница. Ако имаш талон №7 вече си хоспитализиран и не се плаща нищо. От къде ги взе тази жена тези 30 лв. не ми е ясно. Дори месец след като си изписана имаш право на безплатни консултации в същата  болница. #Crazy
А за колпоскоп и цито при Ганчева мисля че беше 35 лв. Къде е отстъпката тогава в 5 градска, щом иска "само 30" newsm78

# 336
  • София
   Ха-ха-ха   -  как не  се  сетих     smile3538и  на  мен  ми  изписа  лекарство за  гъбички  тогава  -  Итраконазол  се  казва  и  като се  сетя  ,че  обиколих  сума ти  аптеки  и навсякъде  казваха ,че  това е стар  препарат и почти  излязъл  вече  от  употреба?  Mr. Green  И  на  мен  от  микробиологиите никога  не са  ми  излизали гъбички  , а  бактерии , но  Попова  явно  е  "видяла "  за  1 мин.  гъбички ........

Нали  ти  казахме  какви  са  цените  при различните  лекари  за  колпоскопия :

Д-р Ганчева  -  преглед  ,  колпоскоп и  цито -  35 лв.  , ако  искаш и  ехограф -  50 лв.

Славчев  -  най-  актуалните  му  цени  -  преглед , колпоскоп , цито  и ехограф  -180 лв. ( Пойзън  ходи при него  септември  мисля  и струваше толкова  )

проф.  Карагьозов-  доколкото   разбрах  -  цито,  преглед и колпоскоп  -  85 лв.

Сама прецени има  ли   смисъл  да  ходиш  едновременно  и  при  тримата  ?   Освен   , ако не си  милионерка  Money Money  ( разбира  се  в  кръга  на  шегата  , но  все  пак.........)

Това   щях  да кажа  и аз  за  талон   № 7  -  Това е  самото  направление  по НЗОК   за  хоспитализация  , издава  се  от   личния  лекар .  И се чудя  пък  от  кога за   една колпоскопия  се  влиза в  болница за   хоспитализация .  Абе  май  много  ни  взеха  нещо  за  "врабчета ".......... Mr. Green

# 337
Ети с талон №7 , никъде не се плаща нищо. Тези талони са направления за хоспитализация, те са безотчетни и могат да се дават по много пъти на пациенти ако им се наложи да влизат в болница. Ако имаш талон №7 вече си хоспитализиран и не се плаща нищо. От къде ги взе тази жена тези 30 лв. не ми е ясно. Дори месец след като си изписана имаш право на безплатни консултации в същата  болница. #Crazy
А за колпоскоп и цито при Ганчева мисля че беше 35 лв. Къде е отстъпката тогава в 5 градска, щом иска "само 30" newsm78
Еми иначе трябвало освен 30лв., да платя отделно за колпоскопията. Това знам и ви го казвам дословно. Вероятно, ако бях с направление и тези 30лв. нямаше да платя, незнам, немога да гадая...Както и да е. ПАрите са бял кахър, дано се оправя, както и всички тук. Simple Smile А що се отнася до вицовете - аз не съм против, защото вдигат настроението и те карат да се усмихваш. Но мисля, че е неуместно да се прави в подобни на нашите случаи.
Моите свещички са Lomexin - общо две. КАза, че "обикновено микробиологията ги хващала гъбичките". Аз се зачудих как микрото не ги хваща, а простото око ги хваща...
За талонът нали ви казвам: цялата работа беше да не плащам повече от тези 30 лв. Не разбрах каква точно е връзката и те видяха, че не разбирам и може и да са ме взели за врабче  Outta Joint
П.С. Акушерката ме предупреди да си взема чехлички и нощничка и че се правели с местна упойка. Все едно цял живот само мен са чакали там welcome А на направлението, което тя ми издаде пише: "колпоскопия, цервикоскопия и по преценка насочена биопсия" . Казаха ми да си направя и пълна кръвна картина. Това е. Надявам се да ме изпишат същия ден, на работа съм. Започвам тайно да подозирам, че ще ми правят и нещо друго... Защо им е пълна кръвна картина? Някакви идеи?

ОТДЕЛНО на всичко при мен възникна следния въпрос:
нали ми изписа свещички на прегледа. След прегледа трябваше да отида в другата стаичка при акушерката да ми обясни пък за колпоскопията /за чехличките и прочие../ и тогава с нея се разбрах колпоскопията да я направим в понеделник. Но това си е мой избор и Попова няма общо с него. Питане: да почвам ли тези две прословути свещички или трябва да изчакам колпоскопията? Звънях й днес на тел-а, но я нямаше още на работа. Ще звънна пак към 16 часа. Ако вие имате предложения, съм готова да ги чуя Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 15:52 от Eti28

# 338
Нещо не ми стана много ясно, нали това все пак е изследване подобно на колпоскопията, само дето предполагам, че вкарват накаква сонда по надълбоко, защо са ти нощница и чехли, ще се налага ли да оставаш в болницата???
п.с. аз довечера съм за резултат от цитото, а междувременно на микрото излезнаха ентерококи - още една гадост и до колкото съм се осведомила ще се наложи да спра Кориолуса докато пия антибиотик. Някой има ли опит с тези бактерии?

# 339
Синеоче, супеееерррр! браво!

Ети,само спокойно! всичко ще е наред!а тези свещинчи деистват и се разтварят в теб около 5 дена,така че изчакай да мине понеделник според мен!

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 15:53 от sparkling eyes

# 340
Ети, според мен изобщо не става дума за колпоскопия, а за някакво друго изследване. Колпоскопа е вид микроскоп, за този преглед не се остава в болница, защото той е като обикновен преглед само че се гледа през него. Може би манипулацията ще е друга и не знам за свещичките, трябва да питаш док.

# 341
Ети, според мен изобщо не става дума за колпоскопия, а за някакво друго изследване. Колпоскопа е вид микроскоп, за този преглед не се остава в болница, защото той е като обикновен преглед само че се гледа през него. Може би манипулацията ще е друга и не знам за свещичките, трябва да питаш док.
Зна4и наистина може да ми прави биопсия, но аз да не съм разбрала...но нали в направлението пише колпоскопия, цервикоскопия и по преценка биопсия..за свещичките сега ще й звъня да разбера

# 342
  • София
Цитат
Започвам тайно да подозирам, че ще ми правят и нещо друго... Защо им е пълна кръвна картина? Някакви идеи?

При   хоспитализация  -  ПКК  , урина  ,ЕКГ  и   скопия на  бял  здроб  са  задължителните  изследвания  .

подозирам  ,че  не  става  въпрос  за  колпоскопия  , а  за  хистероскопия  -  за  нея  се  лежи  в  болница  .  Не  знам  ,но  все  пак  питай  какво  точно  ще  ти  правят  -  имаш  право  да  знаеш!  Peace

За    прицелна  биопсия   под  колпоскопски  контрол  също  не  се  лежи  в  болница!

# 343
Ети, по-добре не слагай свещичките. Аз първия път като ходих при Ганчева бях слагала Полижинакс предната вечер и тя каза че не може да ми направи прегледа с колпоскоп защото ще види разложена свещичка и каза да си направя курса с Полижинакса после да изчакам 4-5 дни и тогава на колпоскоп. А и освен това може изобщо да нямаш гъбички , наистина доста често ги бъркат по симптоми с бактериална вагиноза. Аз поне мисля да не бързаш, и гъбички и бактерии да са не са толкова страшни, могат да почакат. По важен е колпоскопа и другото там каквото и да е

# 344
Парапинка, аз нямам опит с тези коки, но мисля че е нещо от групата на стрептококи, те са няколко вида. Трябва да се направи антибиограма, за да се види към кой антибиотик е чувствителна бактерията, защото са много упорити и не се влияят от всякакъв антибиотик. Лечението трябва да е и при двамата партньори. Не се притеснявай лечимо е.

Общи условия

Активация на акаунт