Кичът днес

• 24 494
  • 424
  •   1
Отговори
# 15
# 16
Бяла роза ще закичаааа, бяла роза на москвичаааа. И онези ужасни щамповани дрехи (тигри, леопарди, зебри и друга фауна). Но се чудя дали са кичозни или просто вулгарни. Mr. Green

# 17
Евгени Минчев-от гипсовата отливка върху черепа, та до върха на обувките му от крокодилска кожа ooooh!

# 18
  • София
Евгени Минчев-от гипсовата отливка върху черепа, та до върха на обувките му от крокодилска кожа ooooh!

Подкрепям с две ръце! И оранджевите му чорапи!
И главното - ключовете и контактите в "супер-луксозния му мезонет", които струват по 3 кинта парчето! Joy
А Сашка е просто класика в кича!

# 19
# 20
 Simple Smile

Ок. Чалгата. Но съвсем не само тя. Производните й: предавания, изрази, събития, хора. Някои коли също.
Също така кичозно ми се вижда всичко, което хората си слагат, с цел да изглеждат не такива, каквито са. Визирам тънки/дебели златни верижки около тънки и дебели мъжки/женски вратлета. Ултраскъпи телефони, костващи на майка ти/баща ти две и повече заплати или евентуално кредит, който ти бърка в съзнанието дълго напред. Тъмно-кафяво-солариумно недоразумение, в каквото се превръщат някои НЛО-та (т'ва ако не е име, не знам кое е Laughing). Букли, "устни киселини" (разбирай пълнежи), цицови попълнения и надувки.
Предаванията: абсолютно всички риалитита, показващи ненужните никому битовизми на някакви недоразумения с горните описания. Повечето от нашите музикални канали (А. Той май само един се помни вече.)

Все още нямам деца. Но започва все повече да ме е страх как ще ги предпазя от тези неща. Не ми харесват и не ги "употребявам" вкъщи. Но това няма да ги спре от заливката на улицата, в училище и в детската градина дори. Това е друга тема.

Та, поименно - много са:
Николети,
Златки,
всички поп-фолки изпълнители/ки и мъжете им,
вече и някои.. не, ами повечето от естрадните ни изпълнители и др.
Разбира се, съвсем не се ограничавам в рамките на родната ни държава. Навсякъде по света има кич. Просто у нас е в повече и лъха от всякъде.

Понякога бивам обвинявана, че съм кич. (Но смело пиша в темата Laughing) Но моето разбиране за кич не е съчетаване на розово и червено; слагане на повече от един пръстен; накити на врата.. Кич е, когато тези неща те карат да изглеждаш пошло. 

# 21

Ама какъв е този кошмар!!!  Sick Това известни дами ли са някакви?

# 22
  • София
Кич (тотален, че няма накъде повече) за мен е домът на Лили Иванова. Не съм имала честта да го посетя, но съм разглеждала снимки в едно списание.
http://---spamche---/news/nowini/lili_iwanowa_pokaza_doma_si - тюх, регистрира го като спам...
Някакви английски журналисти бяха останали потресени от интериора на дома й  Mr. Green

# 23

Ама какъв е този кошмар!!!  Sick Това известни дами ли са някакви?
Ма ти шегуваш ли се!? Shocked Та това са Евгения Банева, известната милионерка и не по-малко известната богаташка Маринела Арабаджиева.

# 24
  • София
    Модата, от известно време, ми е ужасно кичозна!Имам чувството,че мотото е :"Колкото по-грозно, толкова по-модерно!

# 25
  • София
Русото мъж ли е?Извинявам се, Бижу е отговорила  Embarassed!

# 26
# 27
"Кичът е навсякъде и той буквално залива обществото, защото колкото и парадоксално да звучи обществото има нужда от него. Чудесно би било всичко да е стилно, изискано и съвършено, но за съжаление това е нещо, което поне засега обществото ни каквото е не може да понесе. Различните хора са на различно духовно ниво и всекиму потребностите са според индивидуалното ниво. Наличието на много хора с твърде ниско ниво (а такива са болшинството) занижава и нивото на обществото като цяло. Тези хора дори и да искат не могат да възприемат истинското изкуство. На тях им трябва нещо според техния аршин и предприемчиви люде давайки им го, правят изгоден бизнес, а резултата глобално е повсеместния кич."-цитат

# 28
И поради каква причина, да се срамуваме от Кича. /Аз, се срамувам, но това не е "вървежно" в днешно време/  Embarassed
    КИЧ, ПИЧ,..... и прочие, те това си е днешният живот,
    и к`во, ще спрем да живеем ли?

# 29
  • София

кич от миналия век
Вероятно сте виждали такива прахосъбирачки.

Общи условия

Активация на акаунт