То имало отделна тема за Бъдни вечер, но аз съм се заровила в Коледната и само се облизвам след всяка показана снимка .
Радвам се че сте харесали моите сърмички, те всъшност са патент на майка ми , аз просто наследих традицията, като импровизирах само с добавката от прясно зеле в чушките .
Искам да направя само две уточнения : по повод печенето им във фурна и замяната на сухата със прясна чушка.
Стават и в гювеч /с капак!!!/, просто трябва да се внимава с водата.
Колкото до прясната чушка, по възможност не заменяйте сухите чушки ! Пресните са с много силен аромат и на практика манджата после дъха само на прясна чушка и не се усеща почти нищо друго. Пълня пресни чушки с кайма с удоволствие, но постните ги предпочитам със сухи.
Но това е лично мое мнение , не задължавам а препоръчвам .
Тази година ще присъстват в менюто със сигурност, тиквеник и питка ще има пак със сигурност , все още умувам салатките и мезето.
С удоволствие ще следя темата .