Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 772
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна/Белгия
Да но аз имам забавяне и декември трябваше да взема за октомври!

# 46
  • Варна/Белгия
и датата на отказ е от вчера 22.11.2010г.

# 47
  • Пловдив
от датата на прекратяване на ТД нямаш право на майчинство.до тази дата трябва да получиш

кога ти е прекратен ТД
като влизаш с ПИК за кой месец последно имаш плащане-не през кой месец,а за кой

# 48
  • Варна/Белгия
последно съм взела за 9 месец. на 4.11.2010г.

# 49
  • Пловдив
кога ти е прекратен договора

# 50
  • Варна/Белгия
na 1.10.2010g.

# 51
  • Пловдив
тогава нямаш повече майчинство да получаваш

трябвало е на 1 10 да започнеш другаде,за да си получиш 240лв за октомври+3 те дни от ноември

# 52
  • Варна
Здравей Elfita искам да кажа,че в неделя вечерта пуснах запитване на мейла на НОИ.Отговориха ми мн бързо-понеделник.Причината за забавеното изплащане на по-стария ми болничен е,че е неправилно внесен след по-новия ConfusedПросто счетоводителката е мн зле явно.Понеже ми внасяше болничните с голяаааамо забавяне,се уговорихме тя да ги обработва,а аз да си ги нося.Поради споменатата причина обаче,в нея се бяха насъбрали 2 болнични CloseТа в крайна сметка "умницата" е объркала поредността им като ми ги е давала.Оффф сега ще си чакам още 1/2месец без пари ooooh!Да ама декември направо,ще забогатея Mr. Green Mr. Green
Чао и лек ден!

# 53
  • София
Ох. Последния ми болничен е внесен на 16.11 и още го чакам.
Дали да пиша мейл да питам какво става или да чакам още?

Предния ми е внесен на 18.10 и изплатен на 26.10.

И по-предния е изплатен бързичко.

Защо ли този се бави така?

# 54
  • Пловдив
може осиг за октомври не са внесени

а може и всичко да е наред-имай предвид,че срока е 15 работни дни от 16 номеври-изтичат на 9 декечмри
с пик какво ти излиза

# 55
Здравейте,
Имам един въпрос- болничен за 42 дни от родилното ми е подаден в ной края на октомври, кога трябва да ми бъде изплатен?

# 56
  • София
може осиг за октомври не са внесени

а може и всичко да е наред-имай предвид,че срока е 15 работни дни от 16 номеври-изтичат на 9 декечмри
с пик какво ти излиза

Излиза, че се обработва.
Ако не бяха внесени осигуровки работодателя щеше да ми каже, но все пак ще го питам.

# 57
  • Пловдив
чакаш превод тогава

# 58
Здравейте!Искам да попитам нещо-на 6.11.2010г ми изтече първата година от майчинството.Декларацията по чл.53 за ползване и на втората година е подадена още ноември.Кога мога да очаквам превода на първите 240лв?
tzzzvety ,на мен ми ги изплащаха веднага след като изтечаха тези 42 дни.

# 59
  • Пловдив
geri_t ,пропорциянално на 240 лв за дните от ноември ще получиш около средата на декември.зависи кога работодателят ти подава обр 1

Общи условия

Активация на акаунт