Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 775
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам, как процедира НОИ, когато лицето работи при двама работодатели? Чакат ли да се подадат данни от двамата работодатели и да се занесат и двата болнични, или дори и само едният да е входиран, правят плащанията?
Питам, защото имам болничен за 14 дни през ноември при 2-ма работодатели. В системата на НОИ обаче излиза, че само единият е входиран и досега пишеше "Обработва се", а днес вече е със статус изплатен. От втория работодател още нямам нито входиран болничен, нито данни за осигуряването за ноември все още. Възможно ли е да ми изплатят болничния, при положение, че само единият работодател го е занесъл. То е възможно явно де, ама правилно ли е?
Мислех, че ще изчакат да получат болничните и от 2-те раб.места и чак тогава ще ги плащат  newsm78

Не трябва ли, ако нямам болничен към втория работодател и се водя, че съм работила тия 14 дни, да обжалват първия болничен и да не го платят? Нали не може от едното раб.място да си в болничен, а на второто да работиш? Или аз нещо не съм разбрала  Embarassed

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 17:20 от Commelina

# 61
  • София
Защо НОИ да чакат и двата? Получават един документ - обработват - плащат.

Откъде да знаят че ще получат и друг и да чакат?

Явно втория ти болничен просто не е внесен. Питай счетоводството на работодателя.

# 62
  • Пловдив
Ами, Дилянка, НОИ няма как да не знаят, че би трябвало да получат 2 болнични. Нали има информация при тях, че работя по 2 договора, обявени са си договорите. Всеки месец получават данни за възнагражденията и осигуровките. Нали няма как по единия договор да съм неработоспособна и в болничен, а по втория да се водя, че работя  newsm78

Хипотетично, нали ако вторият работодател не подаде инфо, че съм била болничен, а ми пусне осигуровки за целия месец, трябва да откажат плащане по първия болничен и да го обжалват. Пък те вече са го платили  newsm78

Иначе, че вторият не е внесен, съм сигурна, няма смисъл да ги питам. Те ги внасят чак към края на следващия месец, т.е. осигуровките за ноември и болничния ще ми го занесат към края на декември. А и не излиза в подадените документи.

# 63
  • Пловдив
Commelina ,да,би трябвало да изчакат и двата болнични и чак тогава да ги платят.Те виждат,че си на две места,да.
Изчакай и другия болничен да се внесе и виж как ще тиго платят

# 64
  • Пловдив
Мерси, Елфитка  Hug
Те първия са ми го сметнали на цялата сума от осигуровки по 2-та договора 6 месеца назад. Не виждам какво повече да ми плащат. Освен да ми го платят втори път  Crazy

# 65
  • Пловдив
брех,че те много готини станали  Laughing

ще сигнализираш но НОИ /по мейл/,ако стане проблем или те ущетят финансово

# 66
  • София
Има нещо такова! Simple Smile
В края на миналия месец ми забавиха парите и затова ми изплатиха всичко до сега в началото на тоя.

# 67
От фирмата са ми загубили болничния лист(оригинала).Имат само негово копие.Каква е процедурата оттук нататък?

# 68
  • Пловдив
От фирмата са ми загубили болничния лист(оригинала).Имат само негово копие.Каква е процедурата оттук нататък?

питай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547069.165

# 69
Здравейте  Hug

Искам да попитам за  45- дневния болничен по  майчинство преди раждане - от 8 ноември до 23 декември ми  е болничния .Правя проверка  в сайта на справки  ,но няма нищо до момента .За дните от   ноември месец кога мога да очаквам плащане или ще ми го изплатят всичкия наведнъж ,след като  изтече болничния?

# 70
  • Пловдив
Здравейте  Hug

Искам да попитам за  45- дневния болничен по  майчинство преди раждане - от 8 ноември до 23 декември ми  е болничния .Правя проверка  в сайта на справки  ,но няма нищо до момента .За дните от   ноември месец кога мога да очаквам плащане или ще ми го изплатят всичкия наведнъж ,след като  изтече болничния?

явно още не е представен

края на декември трябва да ти преведат дните от ноември

# 71
Здравейте  Hug

явно още не е представен

края на декември трябва да ти преведат дните от ноември

благодаря за отговора  Hug  bouquet

# 72
Мерси, Елфитка  Hug
Те първия са ми го сметнали на цялата сума от осигуровки по 2-та договора 6 месеца назад. Не виждам какво повече да ми плащат. Освен да ми го платят втори път  Crazy
Не изчакват да се представят болничните от всички работодатели.
Ако всички работодатели са подали данни с декларация обр. 1 за съответния месец, тогава вече плащат в пропорция първия представен болничен. Като се представят другите се изплаща останалата част.

# 73
Елфитка,да те попитам от 11.11.2010 ми е последния болничен от педиатъра до сега са ми изплатили парите до 11,11,а от там нататък нямам превод.Кога да очаквам парите до края на ноември и след това декември

# 74
Елфитка,да те попитам от 11.11.2010 ми е последния болничен от педиатъра до сега са ми изплатили парите до 11,11,а от там нататък нямам превод.Кога да очаквам парите до края на ноември и след това декември
Като подаде работодателя данни за м. 11, чак тогава НОИ ще плати дните за ноември.

Общи условия

Активация на акаунт