Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 795
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм пуснала болничния на 11,11 не е подаден ли още newsm78

# 76
Аз съм пуснала болничния на 11,11 не е подаден ли още newsm78
Може и да не е подаден. С ПИК може да се провери в страницата на НОИ. По Наредба болничните се носят в НОИ до две дена след като работодателя е подал декларация обр. 1 в НАП. Казано по друг начин - чак като начислят заплатите за ноември, внесат осигуровки и подадат данни, чак тогава болничния ще се занесе в НОИ. До 15 раб. дена след това ще се изплати частта за ноември. Като подадат данни за другите месеци ще се изплати и за тях.

# 77
  • София
Здравейте.Искам да си проверя изплащането на болничните в  страницата на НАП, но не мога да вляза(имам ПИК).Някой пробвал ли е скоро и какъв е резултата.

# 78
Здравейте.Искам да си проверя изплащането на болничните в  страницата на НАП, но не мога да вляза(имам ПИК).Някой пробвал ли е скоро и какъв е резултата.

Проверката става в страницата на НОИ http://www.nssi.bg/

# 79
Имам изгубен болничен лист от 15.11,на който все още не е издаден дубликат.Най-вероятно ще бъде внесен в НОИ след нова година.Да обаче на 27.12 ще ми бъде издаден нов болничен лист.Може ли 2-рия да изпревари 1-вия и кога да си очаквам парите за тези болнични.Все пак това са около 90 дни?

# 80
  • София
Не се отваря страницата за проверка

# 81
  • Пловдив
Имам изгубен болничен лист от 15.11,на който все още не е издаден дубликат.Най-вероятно ще бъде внесен в НОИ след нова година.Да обаче на 27.12 ще ми бъде издаден нов болничен лист.Може ли 2-рия да изпревари 1-вия и кога да си очаквам парите за тези болнични.Все пак това са около 90 дни?

и двата болнични ще ги внесат заедно през януари
ако ти издадат дубликата по навреме и занесат по-рано от декемврииските болнични и по-рано ще имаш пари
иначе
пари очакваш края на януари

Не се отваря страницата за проверка

отваря се

продължи нататък,нищо че не ти препоръчва

# 82
  • София
Internet Explorer cannot display the webpage
 не става

# 83
  • Пловдив
Internet Explorer cannot display the webpage
 не става

http://www.noi.bg/
пробвай от тук

# 84
  • София
мерси,успях

# 85
Искам да попитам,когато имам първичен болничен,първите 3 дни от работодателя ли се изплащат?Ако е да колко процента?

# 86
Искам да попитам,когато имам първичен болничен,първите 3 дни от работодателя ли се изплащат?Ако е да колко процента?
Да, 70% от ср. дневно брутното,но не по-малко отср. дневното нетното.

# 87
здравейте и от мен-След като разбрах,че съм бременна ме назначиха от 1 декември на 360 лв,а преди това от август 2009 бях безработна.Мислим от 3 януари да излизам в болничен  до края-а именно термина ми е на 19 ули 2011-та въпроса ми е-имам ли това право и горе-долу каква сума ще получавам,знам че тя се определя и според броя на работните дни в месеца,но поне приблизително ми отговорете PraynigИ бях чула,че ще се правят повече проверки относно болничните-това какво означава,че такива бременни като мен и други... нямаме право на това ли?Бих искала малко повече разяснение-да не би да направя проблем на фирмата все пак,защото аз неискам това.....Благодаря ви много и весели празници от мен Hug

# 88
  • Пловдив
здравейте и от мен-След като разбрах,че съм бременна ме назначиха от 1 декември на 360 лв,а преди това от август 2009 бях безработна.Мислим от 3 януари да излизам в болничен  до края-а именно термина ми е на 19 ули 2011-та въпроса ми е-имам ли това право и горе-долу каква сума ще получавам,знам че тя се определя и според броя на работните дни в месеца,но поне приблизително ми отговорете PraynigИ бях чула,че ще се правят повече проверки относно болничните-това какво означава,че такива бременни като мен и други... нямаме право на това ли?Бих искала малко повече разяснение-да не би да направя проблем на фирмата все пак,защото аз неискам това.....Благодаря ви много и весели празници от мен Hug

ако лекарят прецени имаш право на болничен.за да ти го плащат трябва да имаш 6 м стаж и 12 м стаж за болничните за бременност и раждане
обикновения болничен ще е около 220-230 лв
обезщетението за бременност и раждане-250-260 лв

# 89
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте.Надявам се да съм уцелила правилната тема  Flutter
Въпроса ми е следния - преди месец и половина родих.От болницата ми издадоха болничен.Миналата седмица педиатърката на детето ми издаде следващшя болничен, само че днес ми звъннаха от работата и ми казаха, че на болничния пише първичен.Мислят, че не трябва да е първичен, а продължение...Кое е правилното  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт