Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 598
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Има ли някой който да вижда в он-лайн справката че парите са изплатени , а да не е получил нищо??? Имам болничен за февруари, който занесох на 19.03 в НОИ . От миналия петък в справка статус на обработка на документите ми излиза че ми е платен , но в с-ката няма пари. Също и в другата справка за изплатени болнични няма нищо???

в справката за получени суми от НОИ имаш ли нещо?ако там няма ,значи чакаш

Не , излиза- липсват данни ! Само в справката за обработени документи излиза! Утре ще отида да ги питам защо?!

# 661
  • Пловдив
Не , излиза- липсват данни ! Само в справката за обработени документи излиза! Утре ще отида да ги питам защо?!

имаш ли нещо изобщо преведено по този болничен.не са ли ти превели дните за март

# 662
Днес е променено вече и излиза в с-мата!

# 663
Здравейте!

Бременна съм в 9-тия месец,в болнични съм от септември м.г.Имах проблем с 2 дни,които са ми прекъснали болничните и съответно ми бяха върнати за корекция.Естествено работодателя ги забави и така не съм получавала пари от януари.В момента са ми се събрали сл.болнични по дати:

29.12.2011г. и 30.12.2011г.(двата дни корекция),

31.12.2011г.- Да се яви на работа на 30.01.2012 г.;

30.01.2012 г.-Да се яви на работа на 28.02.2012 г.;

29.02.2012 г.-Да се яви на работа на 17.03.2012г.;

Всички са представени в НОИ на 04 април. При справка с ПИК ми излиза,че само първият болничен е изплатен,но нямам нищо в сметката  #Cussing out явно информацията не е актуална.Телефона съм го продънила тези дни и не ми вдигат,а не съм от София,за да отида в НОИ.Може ли някои да ми каже на куп ли ще ми ги изплатят или 1 по 1 (ако изобщо стане някога,че вече ми се отщя  #2gunfire )

Моля,да ме извините,ако има такъв въпрос.

Огромно Благодаря предварително!

# 664
Здравейте!

Бременна съм в 9-тия месец,в болнични съм от септември м.г.Имах проблем с 2 дни,които са ми прекъснали болничните и съответно ми бяха върнати за корекция.Естествено работодателя ги забави и така не съм получавала пари от януари.В момента са ми се събрали сл.болнични по дати:

29.12.2011г. и 30.12.2011г.(двата дни корекция),

31.12.2011г.- Да се яви на работа на 30.01.2012 г.;

30.01.2012 г.-Да се яви на работа на 28.02.2012 г.;

29.02.2012 г.-Да се яви на работа на 17.03.2012г.;

Всички са представени в НОИ на 04 април. При справка с ПИК ми излиза,че само първият болничен е изплатен,но нямам нищо в сметката  #Cussing out явно информацията не е актуална.Телефона съм го продънила тези дни и не ми вдигат,а не съм от София,за да отида в НОИ.Може ли някои да ми каже на куп ли ще ми ги изплатят или 1 по 1 (ако изобщо стане някога,че вече ми се отщя  #2gunfire )

Моля,да ме извините,ако има такъв въпрос.

Огромно Благодаря предварително!
Ако е подадена вярно декларация обр. 1 за всички месеци болничните ще се изплатят на куп.

# 665
Благодаря за бързия отговор! Надявам се да е така.

# 666
Имам въпросче,ако някой е запознат да помага.Представила съм болничен във фирмата,който според мен е наред,но искат да ми го върнат защото на него имало само 1 печат,а не два.Има печат долу,където е записано името на доктора и подписа,но те твърдят,че трябва да има печат и горе на изходящия номер.Знаете ли дали ще ми го върнат от НОИ ако е само с 1 печат.

# 667
  • Пловдив
Имам въпросче,ако някой е запознат да помага.Представила съм болничен във фирмата,който според мен е наред,но искат да ми го върнат защото на него имало само 1 печат,а не два.Има печат долу,където е записано името на доктора и подписа,но те твърдят,че трябва да има печат и горе на изходящия номер.Знаете ли дали ще ми го върнат от НОИ ако е само с 1 печат.

явно не си го подпе4атала на регистратурата
подпе4атаи го сега

# 668
да липсва печата от регистратурата,ще ми го върнат без печат нали

# 669
да липсва печата от регистратурата,ще ми го върнат без печат нали

Да, защото задължително трябва да имаш печат от регистратурата на болницата  Heart Eyes

# 670
Здравейте мили момичета!
Обръщам се към вас със следния казус:
Имам един първичен болничен лист за 2 дни за мое общо заболяване.След като той изтича започва друг първичен болничен за гледане на дете (просто сина ми се разболява след мен).
Въпросът е следният:Вторият болничен който е 4 дни кой трябва да го плаща -фирмата 3 дни и 1 ден НОИ или НОИ 4 дни.В момента гледам ,че фирмата си е направила оглушки все едно вторият болничен е продължение на първия и нищо не ми е платила по него.Кого да съзирам -счетоводителката ли или евентулано оплакване в НОИ? Ако има някой запознат какъв е процесът в този случай,ще му бъда благодарна да ми пише на лични или във форума.Все пак 3 работни дни не са никакви пари.
Предварително ви благодаря за всяка информация,която би могла да ми бъде полезна
Поздрави

# 671
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте мили момичета!
Имам един първичен болничен лист за 2 дни за мое общо заболяване.След като той изтича започва друг първичен болничен за гледане на дете (просто сина ми се разболява след мен).
Въпросът е следният:Вторият болничен който е 4 дни кой трябва да го плаща -фирмата 3 дни и 1 ден НОИ или НОИ 4 дни.В момента гледам ,че фирмата си е направила оглушки все едно вторият болничен е продължение на първия и нищо не ми е платила по него.Кого да съзирам -счетоводителката ли или евентулано оплакване в НОИ? Ако има някой запознат какъв е процесът в този случай,ще му бъда благодарна да ми пише на лични или във форума.Все пак 3 работни дни не са никакви пари.
Предварително ви благодаря за всяка информация,която би могла да ми бъде полезна
Поздрави

Щом и двата са първични фирмата си плаща първите 3 дни на всеки от тях.Питай директно работодателя или счетоводителката.

# 672
Благодаря и аз имах такова предчувствие ,ще се свържа с работодателя след празниците да се изясним
Поздрави

# 673
Здравейте мили момичета!
Поздрави
Ако вторият болничен е непосредствено преди първия се изплащат само 3 дни от работодател, независимо че и двата се водят първични. Това дали вторият болничен ще се издаде като първичен или продължение се определя от диагнозата.

# 674
Да и аз така разбрах,НОИ ще изплати целия втори болничен,защото е непосредсвено след първия.Благодаря ви много!

Общи условия

Активация на акаунт