Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 93 311
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
да,ще ти излезе в нова таблица под болничните,озаглавена II. Заявления-декларации по чл. 50 и 51:

на коя дата ти изтича болничният от педиатъра

# 226
  • София
да,ще ти излезе в нова таблица под болничните,озаглавена II. Заявления-декларации по чл. 50 и 51:

на коя дата ти изтича болничният от педиатъра

06.04.

# 227
  • Пловдив

много бързаш да я видиш на сайта-още не е подадена даже

ще ти излезе след средата на май месец

# 228
  • Пловдив
Момичета, как се процедира, ако има загубен болничен. Имам 1 болничен от януари, който работодателят ми е все още не е предал, подозирам, че може да го е затрил някъде  ooooh! Всяка седмица обещават, че ще го предадат и нищо не правят. Нямам входящ номер,че съм му го дала.  Rolling Eyes

# 229
  • Пловдив
Момичета, как се процедира, ако има загубен болничен. Имам 1 болничен от януари, който работодателят ми е все още не е предал, подозирам, че може да го е затрил някъде  ooooh! Всяка седмица обещават, че ще го предадат и нищо не правят. Нямам входящ номер,че съм му го дала.  Rolling Eyes

ще ти издадат дубликат

а следващите болнични предават ли ги?

# 230
  • Пловдив
Това е вторият ми работодател и с него договора сме го прекратили през януари още. Само този болничен остана. Основният ми работодател си предава всичко навреме, но докато не се подаде този болничен, излиза, че няколко дни от януари по единия договор съм била неработоспособна в болничен, а по другия на работа  ooooh!

Елфита, а като ми издадат дубликата, пак трябва работодателят да го подаде, нали? Няма как сама да си го нося?
Дубликата го издава лекарят, издал първия болничен, предполагам?

# 231
  • Пловдив
Елфита, а като ми издадат дубликата, пак трябва работодателят да го подаде, нали? Няма как сама да си го нося?

три пъти,да

# 232
  • Пловдив

три пъти,да
Благодаря   bouquet

# 233
здравейте,не знам дали е правилната тема,но имам и аз въпросче.изравнителния ми болничен до 135 дни е от 15 февруари до 9 април.предала съм го на работодател на 16 февруари.на 5 април си подадох и документите за майчинство.днес говорих със счетито и се оказа,че нито болничния нито док. за майчинство са ми внесени в нои защтото работодателя не бил платил осигуровките за април. #Cussing outще има ли някакъв проблем с изплащането заради това забавяне и ако може да ми кажете къде да си пусна оплакване от работодател,че ми втръсна с неговите номера?благодаря предварително  Blush

# 234
  • Пловдив
здравейте,не знам дали е правилната тема,но имам и аз въпросче.изравнителния ми болничен до 135 дни е от 15 февруари до 9 април.предала съм го на работодател на 16 февруари.на 5 април си подадох и документите за майчинство.днес говорих със счетито и се оказа,че нито болничния нито док. за майчинство са ми внесени в нои защтото работодателя не бил платил осигуровките за април. #Cussing outще има ли някакъв проблем с изплащането заради това забавяне и ако може да ми кажете къде да си пусна оплакване от работодател,че ми втръсна с неговите номера?благодаря предварително  Blush

ще имаш забавяне на парите
пари по болничния и декларацията не могат да преведат,защото не са внесени
като ги внесат ще получиш парите на куп за миналите периоди

подай жалба в НАП

# 235

ще имаш забавяне на парите
пари по болничния и декларацията не могат да преведат,защото не са внесени
като ги внесат ще получиш парите на куп за миналите периоди

подай жалба в НАП

Не знам дали не греша, но плащането на осигуровките  не е задължително, достатъчно е работодателя да е подал декларации 1 и 6 и да е внесъл болничния, а самото плащане на осигуровките си е негов проблем и той е в нарушение ако не го е направил и не би трябвало да има значение за изплащането на болничния!

# 236
Не знам дали не греша, но плащането на осигуровките  не е задължително, достатъчно е работодателя да е подал декларации 1 и 6 и да е внесъл болничния, а самото плащане на осигуровките си е негов проблем и той е в нарушение ако не го е направил и не би трябвало да има значение за изплащането на болничния!

По Наредба работодателя е длъжен да внесе осигуровки и след това да подаде обр. 1 и 6. Макар, че доста работодатели подават декларации без да са внесли осигуровки. Всеки сам си решава.

# 237
здравейте, така ми се искаше да НЕ попадам точно в тази тема....но уви все пак в коя държава живеем... Sad
проблемът се установи едва днес и бързам да намеря някакво адекватно и бързо решение, като се надявам и на вашата помощ Simple Smile
бременна съм вече в 9 тия месец и не съм на работа от началото на 8-мия си месец.Лекарката ми  "побърза" и ми издаде веднага болничен с продължителност 45 дни считано от 17.03.2011 до 30.04.2011. така става че термина ми се оказва на 1.05.2011 и ако не се продължи болничния трябва да съм на работа (според болничния) да, но термина ми е на 27.05.2011 т.е. аз още не съм родила...лекарката е объркала болничния и сега нои трябва да ми го върне за корекция...аз съм от Пловдив а болничния ми е подаден в нои София понеже работодателя е със седалище София, започнало е и плащане на един период от болничния и като бях в нои Пловдив ми казват че болничния трябва да се върне на работодателя, но пък работодателя ми казва че няма как да се върне след като нои го е приел и не го е установил като нередовен...и се въртя в някакъв кръг.... т.е. аз като каква се водя в момента...?! като болничния ми бе до 30.04.2011...не ми се издава нов, от 1.05.2011 до момента на раждане (термина ми е на 27.05.2011) аз какво да правя и към кой да се обърна- нито съм в болничен нито съм на работа...?!
да ви призная писна ми от тази наша българска неуредица....само дертове, ядове, нерви и разходи....искрено се надявам някой да ми даде съвет- звънях по телефони не ми вдигат или прекъсва линията (странна работа), по мейли писах чакам отговор, на място в нои Пловдив питам жената ми казва не знам звънете пишете...е докога?
ако някой все пак има видение по въпроса нека пише...... Wink
и все пак пожелавам дни изпълнени с усмивки Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 238
  • Пловдив
natalia_mihova,как така изведнъж се оказа,че термина ти е на 1 май.
щом са започнали плащания болничният ти е приет и не виждам за какво се ядосваш и притесняваш.от 30 април до датата ти на раждане стоиш без болничен-водиш се,че преносваш.от болницата ще ти издадат 42 дин болничен от датата на раждане.а от 30 до датата на раждане ще ти издаде болничен лекарят,който е издал 45 дневния ти

# 239
/Natalia_mihova, защо лекарката е издала болничния толкова рано? Вие като го взехте не прочетохте ли датата на термина? Болничен, по който е започнало плащане няма как да се върне от НОИ на работодател. Май трябва да изчакате техния отговор. Друг вариант е да ви се издаде болничен за преносване, който ще е до датата на раждане. Това обаче може да стане чак след като родите.
Дано бързо Ви отговорят и се оправят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт