Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 364
  • 788
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе/ София
Пчеличке медена Wink Ще ги попълваш на място. Те ще ти разпечатат разните там обезщетения, помощи ...които са от НОИ и ще ги сумираш с дохода от служебната бележка. Носи си калкулатор. НЕ полълвай сумите в декларацията предварително в къщи, за да не я преписваш после (както все ми се налага;)). Питай кои колонки трябва да включиш към месечния доход, Ако трябва си вземи и молив и попълвай с него, за да си сигурна че ще излезе сумата - после го омастили Wink НЕ се майтапя - споделям ти моя опит Wink  Peace

# 241
  • Sofia
Еееееееее, това е несериозно  Shocked. Elida, благодаря за отговора.

# 242
  • Русе/ София
 Embarassed Не исках да прозвучи несериозно. При мен има помощи по закона за интеграция на хората с увреждания(имам детенце с увреждане), детски добавки по ЗСПД в увеличен размер, болнични, месеци с майчинство и с трудово възнаграждение и общо взето в дохода за 12 месеца назад има от всичко, макар и в малки размери. Вече 2 пъти ми се случва да бъркам в сумите на декларацията. Първият път си бях нанесла само доходите по служебна бележка. Извадиха ми една таблица с доходите от СО и трябваше да ги добавям и калкулирам наново и да я преписвам.
Втори път пак нещо не бях взела под внимание, но тогава бях попълнила графите с молив предварително и на място си ги коригирах с подадените от тях данни. Сигурно ще ви се стори смешно че едва ли не, една декларация не мога да попълня от раз. Но вече я схванах Wink)) Blush

# 243
Ми то така и така имат данните, защо не опростят малко нещата и да се подава само за други доходи, извън трудови правоотношения, останалото да си го взимат по служебен път...точно както НОИ изчислява дохода за майчинство или болнични, без човек да подава справка за него. Ноо всичко при социалните е тооолкова сложно  Tired

# 244
Миналата година като подавах молба за детските си попълних само трудовите доходи. Занесох я така. На място си направиха справка какви пари съм получавала от НОИ. Нищо не ме караха да дописвам и преписвам. Явно всяка служба си работи по вътрешни правила.

# 245
  • Sofia
Embarassed Не исках да прозвучи несериозно.
Elida, несериозна и смешна е практиката, не това което ти си написа и правиш. Извинявам се, ако си ме разбрала погрешно  Hug.

# 246
Здравейте! Не съм писала във тази темичка досега, но ми е време да се сблъскам с българската бюрократщина, а не съм наясно. Тъй като докато бях на работа брутото ми беше около 800 лв., излязох в болничен в 4 - ия месец и болничните ми бяха добре платени. Брутото на моят приятел беше около 400 лв., а от октомври 2010 е безработен. Взимаше 4 месеца по стотина лв. от бюрото. Въпроса ми е - тъй като нямаме брак, но той е признал детето, мога ли да представя и неговите доходи и  да се делят на 3 ? Малко дългичко стана, за което предварително се извинявам, но искам специално да благодаря на момичетата, които отделят от ценното си време, за да просвещават такива като нас. Praynig Hug

# 247
Здравейте! Не съм писала във тази темичка досега, но ми е време да се сблъскам с българската бюрократщина, а не съм наясно. Тъй като докато бях на работа брутото ми беше около 800 лв., излязох в болничен в 4 - ия месец и болничните ми бяха добре платени. Брутото на моят приятел беше около 400 лв., а от октомври 2010 е безработен. Взимаше 4 месеца по стотина лв. от бюрото. Въпроса ми е - тъй като нямаме брак, но той е признал детето, мога ли да представя и неговите доходи и  да се делят на 3 ? Малко дългичко стана, за което предварително се извинявам, но искам специално да благодаря на момичетата, които отделят от ценното си време, за да просвещават такива като нас. Praynig Hug
След като нямате брак за доходи се взимат само  твоите - не трябва да надхвърлят 700лв. за предходните 12 мес.

# 248
ogan1  Hug
Благодаря за бързия отговор. Вече се замислям дали да не минем през общината за подпис преди да подам документите. newsm78 Дали ще има ефект????? #Cussing out

# 249
 Peaceопределено!

# 250
Здравйте!
Искам да попитам какъв е максималният доход на член от семейството за получаване на детски надбавки за 2011 година?
Благодаря предварително!

# 251
Споменавано е няколко пъти вече-350 лв

# 252
  • Пловдив
Здравейте,

Искам да попитам на каква възраст трябва да е детето, за да се подадат документи за детски  newsm78 Извинявам се за тъпия въпрос , но изобщо не съм наясно с тези неща  Whistling

# 253
Здравейте,

Искам да попитам на каква възраст трябва да е детето, за да се подадат документи за детски  newsm78 Извинявам се за тъпия въпрос , но изобщо не съм наясно с тези неща  Whistling
От месеца, следващ месеца на раждане.

# 254
Здравейте.Имам 2 въпроса, може и да повтарям някой, за което се извинявам предварително.Става въпрос за "Еднократната помощ при бременност".Трябва ми Удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за 12 месеца предходни 45 дни раждането.Аз съм безработна, мъжът ми работи но няма 12 месеца в съответната фирма, а само 10.Преди това е бил безработен, но не фигурира в бюрото по труда.Първият ми въпрос е Удостоверението от работодателя ли трябва да го вземе мъжът ми?И второ ще има ли проблем че няма 12 месеца на работа?
 newsm78 Благодаря ви много предварително и се извинявам, ако въпросите ми са тъпи но не ги разбирам много нещата.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт