Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 412
  • 788
  •   1
Отговори
# 255
Момичета какви документи са ми нужни да подам за детски? Разбрах че бележка за доходите 12 мес назад но аз съм по майчинство и доходите реално са ми 0/нула/ поне така пише във ведомостите във фирмата ми ! Как трябва да е написана и трябва ли да пише че съм по майчинство и за това съм с 0/нула/ доходи/ ?Трябва ли бележка от педиатъра на детето за сложени ваксини ? И какви още глупости са измислили ? #2gunfire

# 256
  • София и там където не се пуши
Да попитам и аз нещо, съпругът ми е пенсионер по болест. За детски счита ли се за доход пенсията  newsm78 .

# 257
  • Русе/ София
Vela, от Социалното ще ти извадят бележка на място, от която ще вземеш дохода (обезщетенията ти за майчинство) и ще ги полълниш в молбата. Служебната бележка си я носиш - нищо че доходите по нея са нула. Във фирмата ти знаят как да я попълнят - има си графи за трудово възнаграждение, за обезщетения... това не е твой проблем. В СО ще видят че си по майчинство - от базата данни на НОИ.  Ако имате брак - служебна бележка и от мъжът ти. Бележка от педиатъра се иска- да, с изключение когато детето ти има ТЕЛК -тогава в повечето случаи е освободено от имунизации и ваксини.
Dorothy, доколкото си спомням в молбата- декларация има отделна графа за дохода от пенсия - ще се попълни там т.е взема се предвид. Изключват се добавките за чужда помощ на инвалидите по чл 103 КСО. Това е добавка към пенсията за хора с над 90% ТЕЛК с ЧП. Ако мъжът ти получва такава, тя няма да се включи, но пенсията -Да.
Но нека отговорят запознатите и работещите в сферата, за да не ви подведа с тази информация.
И честит празник на всички!  Hug Много поводи за усмивки и щастие ви желая - като майки, жени, любими.....и не само на този ден!   bouquet

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 13:15 от Elida

# 258
Благодаря Elida  Hug Забравих да попитам нещо друго-понеже миналата година си пуснах документите на 12.03.2010г-тази година след тази дата ли трябва да пусна новите?Понеже 12.03.2011г се пада събота аз мисля да ида в петък понеже ми предстой пътуване и няма да съм тук около 1-2 седмици.Дали ще ми отхвърлят молбата понеже  ще пусна ден преди датата 12.03 ?

# 259
Благодаря Elida  Hug Забравих да попитам нещо друго-понеже миналата година си пуснах документите на 12.03.2010г-тази година след тази дата ли трябва да пусна новите?Понеже 12.03.2011г се пада събота аз мисля да ида в петък понеже ми предстой пътуване и няма да съм тук около 1-2 седмици.Дали ще ми отхвърлят молбата понеже  ще пусна ден преди датата 12.03 ?

Молбата може да се пусне до края на мес. Март.

# 260
  • Русе/ София
Аз знам че молбата се подава през месеца следващ месеца на раждането на детето т.е ако е родено март (както в моя случай)- подавам всяка година през април и то след 15 число. След 15 число, защото тогава някъде изплащат майчинството и когато съм ходиал в началото на месеца, този доход още не е бил преведен от НОИ, за да се вземе предвид. Така че дата е без значение - важното е да е до края на месеца, както ти е отговорила Viva_123

# 261
Честит 8 Март със закъснение !

Тук ще прочетете за 18-те вида детски помощи в тази държава !
Кой има право, кой няма право, както и защо !
Няма да съжалявате. Информацията е пълна и точна :

http://lambo.blog.bg/politika/2011/03/08/iz-djunglata-na-detskit … angalistan.701960

# 262
Някой дали може да помогне с информация.
Имам нужда от справка за това че НЕ получавам детски добавки. Коя институция изплаща детските и би издала такъв документ.

благодаря!

# 263
  • Пловдив
социалните ги изплащат
отиди в районната соц служба и питай

# 264
  • София
Навремето вадих такава от Социални грижи.

# 265
Здравейте. Искам да подам документи за детските надбавки. Аз съм в отпуск за гледане на дете и нямам никакъв проблем със служебната бележка. Съпругът ми от май месец се води безработен към бюрото по труда. За него ми е питанката. От фирмата, в която работи му извадиха служебна бележка за периода до април месец включително. От бюрото по труда служебни бележки не издават. КАкво правим тогава за оставащите...вече 11 месеца Simple Smile

# 266
Моля ви кажете ми ако бащата е безработен , но не е регистриран в Бюрото по труда ще имаме ли право на детски надбавки, при положение , че доходите ни са по-ниски от максималният праг?

# 267
Здравейте. Искам да подам документи за детските надбавки. Аз съм в отпуск за гледане на дете и нямам никакъв проблем със служебната бележка. Съпругът ми от май месец се води безработен към бюрото по труда. За него ми е питанката. От фирмата, в която работи му извадиха служебна бележка за периода до април месец включително. От бюрото по труда служебни бележки не издават. КАкво правим тогава за оставащите...вече 11 месеца Simple Smile

От социално подпомагане ще направят служебно справка за регистрацията и получаваните суми от обезщетение при безработица за съпруга. Няма нужда да ходите до Бюро по труда- няма да ви направят там справката. Пак от социално подпомагане ще направят справка и за вашите суми получавани от НОИ за отглеждане на дете.

Моля ви кажете ми ако бащата е безработен , но не е регистриран в Бюрото по труда ще имаме ли право на детски надбавки, при положение , че доходите ни са по-ниски от максималният праг?

Да, ще може да получавате семейни помощи, щом вашият доход е под 350 лв. на член от с-во. Съпругът декларира в молба-декларацията, че е неосигурен и това е достатъчно.

# 268
Здравейте и от мен!Интересува ме начина за определяне на брутния доход при работещи на трудов договор.Досега получавахме сумите за работно облекло чрез представяне на фактури.Но за миналата година  сумата от 240 лева беше прибавена  към месечната заплата за декември,а също и сумите за СБКО,също се прибавят към месечния доход.Вследствие на тези социални придобивки брутният ми доход скочи толкова,че за по-малко от един лев не мога да получавам детски надбавки.Правилно ли е определил счетоводителя брутния ми доход?Работя като учител в общинска детска градина,където само по отношение на заплати сме на делигиран бюджет.

# 269
Здравейте! Не съм писала във тази темичка досега, но ми е време да се сблъскам с българската бюрократщина, а не съм наясно. Тъй като докато бях на работа брутото ми беше около 800 лв., излязох в болничен в 4 - ия месец и болничните ми бяха добре платени. Брутото на моят приятел беше около 400 лв., а от октомври 2010 е безработен. Взимаше 4 месеца по стотина лв. от бюрото. Въпроса ми е - тъй като нямаме брак, но той е признал детето, мога ли да представя и неговите доходи и  да се делят на 3 ? Малко дългичко стана, за което предварително се извинявам, но искам специално да благодаря на момичетата, които отделят от ценното си време, за да просвещават такива като нас. Praynig Hug
След като нямате брак за доходи се взимат само  твоите - не трябва да надхвърлят 700лв. за предходните 12 мес.
Здравейте, момичета!
Тъй като и на мен ми предстои това искам да попитам:
Тези 700лв. са средно аретметично от предходните 12месеца или нетрябва да имаш доход за някой от месеците по-висок от 700лв?
И след като се взима само моя доход и се дели на две( аз и детето), тогава 35лв детски ли трябва да получавам или някаква друга помощ за самотен родител?

Общи условия

Активация на акаунт