Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 422
  • 788
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив

Здравейте, момичета!
Тъй като и на мен ми предстои това искам да попитам:
Тези 700лв. са средно аретметично от предходните 12месеца или нетрябва да имаш доход за някой от месеците по-висок от 700лв?-средно аритметично за 12 те месеца.не се разглежда всеки месец по отделно

И след като се взима само моя доход и се дели на две( аз и детето), тогава 35лв детски ли трябва да получавам или някаква друга помощ за самотен родител?
-детски 35 лв получаваш.за други помощи питай в социалните-има за отопление,въглища.на за тях дохода трябва да е по-нисък от 350 лв

# 271

Здравейте, момичета!
Тъй като и на мен ми предстои това искам да попитам:
Тези 700лв. са средно аретметично от предходните 12месеца или нетрябва да имаш доход за някой от месеците по-висок от 700лв?-средно аритметично за 12 те месеца.не се разглежда всеки месец по отделно

И след като се взима само моя доход и се дели на две( аз и детето), тогава 35лв детски ли трябва да получавам или някаква друга помощ за самотен родител?
-детски 35 лв получаваш.за други помощи питай в социалните-има за отопление,въглища.на за тях дохода трябва да е по-нисък от 350 лв
Благодаря за бързия отговор!
Тези помощи за отопление и т.н. не ме интересуват, просто някъде гледах, че сумата за отглеждане на дете(която получаваш) от самотен родител е по-голяма от тези 35лв детски надбавки.Може и да се бъркам,незнам  newsm78

# 272
  • Пловдив

Благодаря за бързия отговор!
Тези помощи за отопление и т.н. не ме интересуват, просто някъде гледах, че сумата за отглеждане на дете(която получаваш) от самотен родител е по-голяма от тези 35лв детски надбавки.Може и да се бъркам,незнам  newsm78

аз не знам за такива
питай в социалните

# 273
Момичета, да ви попитам и аз Grinning

когато се описват доходите за детските отзат на гърба пише, че доходите от ТЕЛК/инвалидна пенсия/ не се включват.Но така е написано, че е малко неразбираемо.За това да попитам и тук...включват ли се или не?
Благодаря.

# 274
Не се включват

# 275

Включват се. Simple Smile

Момичета, да ви попитам и аз Grinning

когато се описват доходите за детските отзат на гърба пише, че доходите от ТЕЛК/инвалидна пенсия/ не се включват.Но така е написано, че е малко неразбираемо.За това да попитам и тук...включват ли се или не?
Благодаря.

Доходи не са добавката за чужда помощ, която се изплаща към пенсията.
Пенсията, независимо дали е за заболяване, за изслужено време и старост или наследствена е доход, така че е задължително да се декларира.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 11:33 от Platina 33

# 276
Да, оказа се, че се включва.
Приеха ми документите с уговорката днес да занеса нова бележка, че на старата не пишело, че доходите са бруто.Това е бележката от мъжът ми.Трябвало той да я напише.
Питам ги как ще удостоверите, че той я е написал, а не съм я дописала аз/което можеше и в момента да стане........ Mr. Greenама нали трябва да се разкарваме.......

# 277
Приеха ми документите с уговорката днес да занеса нова бележка, че на старата не пишело, че доходите са бруто.Това е бележката от мъжът ми.Трябвало той да я напише.
Питам ги как ще удостоверите, че той я е написал, а не съм я дописала аз/което можеше и в момента да стане........ Mr. Greenама нали трябва да се разкарваме.......

Ами, първо- разлчие в почерка, ако бележката е написана на ръка. И второ, нямаш право да дописваш върху вече издаден документ, с изходящ номер и подписан и подпечатан. В противен случай ще трябва да се удостовери, че дописаното е направено от служебно лице и да се постави отново печат върху поправката. По-сложно е, мисля си, отколкото да се издаде нова бележка или съпругът ти да допише.

Не мисля, че тук става въпрос за разкарване или за заяждане.

# 278
Здравйте,мами:)
предстои ми пдаване на документи за месечни помощи за дете(детски надбавки).миналата година март месец родих, и тогава по лична карта се водих в гр.Добрич.документите за детските ги подадох там, но си смених личната карта, заедно с постоянния адрес в Пловдив, и сега трябва тук да подавам документите.и искам да  попитам дали това са необходимите документи, които трябва да пригиотвя:
1.бележка за доходите, от работодателя ми.
2.бележка от социални грижи гр.Добрич за това какво и кога сум получавала за изминалата година.
3.молба-декларация.
4.бележка от педиатърката за направени ваксини на детето.
5.копие от акта за раждане на детето.
6.копие на личната ми карта.
....нещо друго пропускам ли...или това е всичко необходимо.
Благодаря предварително.

# 279
Здравйте,мами:)
предстои ми пдаване на документи за месечни помощи за дете(детски надбавки).миналата година март месец родих, и тогава по лична карта се водих в гр.Добрич.документите за детските ги подадох там, но си смених личната карта, заедно с постоянния адрес в Пловдив, и сега трябва тук да подавам документите.и искам да  попитам дали това са необходимите документи, които трябва да пригиотвя:
1.бележка за доходите, от работодателя ми.
2.бележка от социални грижи гр.Добрич за това какво и кога сум получавала за изминалата година.
3.молба-декларация.
4.бележка от педиатърката за направени ваксини на детето.
5.копие от акта за раждане на детето.
6.копие на личната ми карта.
....нещо друго пропускам ли...или това е всичко необходимо.
Благодаря предварително.

Да,това са документите.Придвидливо си се сетила и за бележката от Добрич  smile3501

# 280
благодаря ти,
какво да ти кажа, вече доста пъти са ме разкарвали за това че все нещо ми липсва...честно казано съм загубила вяра във всички BG институции...за съжаляние нещата са плачевни в голяма част от тях...но да сме живи и здрави...и да не се къхарим за това...да си гледаме децата...пък другото все някакси ще се нареди!!!

# 281
Здравейте, мами! Незнам дали мястото на въпросите ми е тук, а и сигурно са предъвкани 100 пъти, но все пак! Въобще не съм наясно с тези неща! Embarassed
Миналата година подадох молбата за детски около средата на юли месец-тази година кога точно трябва да я подам? Предната година, когато попитах социалната работничка нещо не успяхме да се разберем по този въпрос.Детенцето ми е родено 06.06.09г.Също така аз съм безработна и единствените доходи, които получавам са детските.Майчинството ми свърши юни 2010г.-беше социално.С бащата нямаме брак-той работи без трудов договор.Въпросът ми е какво трябва да попълня като доход в молбата? newsm78
Подали сме документи за ТЕЛК (малкта се роди с вродена сърдечна малформация и има направена операция)ако ни одобрят какви документи ще трябват и какъв е редът на подаването им, за да получим помощта?Благодаря предварително!

# 282
Миналата година подадох молбата за детски около средата на юли месец-тази година кога точно трябва да я подам?

Щом си подала м.юли миналата година, то тази година отново м.юли- от 1-ви до 31-ви. В моолбата трябва да попълниш доход "нула" за всички 12 месеца. Доходи на бащата не се изискват, щом нямате брак с него.

Подали сме документи за ТЕЛК (малкта се роди с вродена сърдечна малформация и има направена операция)ако ни одобрят какви документи ще трябват и какъв е редът на подаването им, за да получим помощта?Благодаря предварително!

Ако се явите пред ТЕЛК преди м.юли и комисията определи на детето над 50% увреждания няма да чакаш м.юли, а отиваш в соц. подпомагане след като си получила Експертното решение от ТЕЛК. Правиш няколко копия, по-точно 3, и подаваш молби. Първата е за двойни семейни добавки по чл.7/8/, втората за месечна помощ за дете с увреждане по 8д и третата за изготвяне на социална оценка. В тях няма да е необходимо да вписваш доходи, както и няма да е нужно да представяш бележка от личен лекар за ваксини и прегледи.

Предната година, когато попитах социалната работничка нещо не успяхме да се разберем по този въпрос.

Странно, какво не сте могли да се разберете със соц. работничка? Срокът на молбите е 1 година и съответно отново се подават през следващата година, в същия месец.

# 283
Благодаря за подробния отговор Platina 33 ! Със социалната работничка не се разбрахме, защото тя ми обясняваше, че щом съм подала едната година през юли, то следващият път трябва да е през август! Ето затова реших да пиша тук! Мисля, че във форума има компетентни хора,които разбират тези неща ! Всеки път когато ходя до социалните в града ни просто ми настръхва косата. Винаги,когато питам нещо,което за мен е нерабираемо служителките обикновено се подсмихват открито-все едно си длъжен да знаеш всичко.Направо потъвам от срам,задето съм ги питала.В друг случай просто ти заявяват, че не знаят или не могат да ти отговорят Confused
С тези думи не искам да слагам всички служители от соц. грижи под общ знаменател! Нито пък искам да обидя някого,просто явно в нашия град е така!  Peace Ти питаш,ако ти отговорят добре,ако ли не намираш си начин да разбереш сам!  Mr. Green

# 284

Ами, първо- разлчие в почерка, ако бележката е написана на ръка. И второ, нямаш право да дописваш върху вече издаден документ, с изходящ номер и подписан и подпечатан. В противен случай ще трябва да се удостовери, че дописаното е направено от служебно лице и да се постави отново печат върху поправката. По-сложно е, мисля си, отколкото да се издаде нова бележка или съпругът ти да допише.

Не мисля, че тук става въпрос за разкарване или за заяждане.

Няма изходящ номер и печат, той сам се осигурява.Казаха да го пусна по факса!!!Пълна тъпотия!!!
Помолих ги да извадят миналогодишната бележка - извадиха я и ....изненада, тя беше абсолютно същата!Толкова тикви на едно място не съм срещала освен по общините.
Как така миналата година може, а сега не може.Преписах я и я пуснах......

Общи условия

Активация на акаунт