Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 701
  • 788
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Елфита, както винаги бърза, мила и полезна!!! БЛАГОДАРЯ!!!  Hug

# 361
Не мога да си спомня, миналата година края на май, или началото на юни си подадох документите за детски надбавки и следователно, не знам сега кога да ги подам, има ли начин да разбера, без да ходя на място?
По принцип миналата година са ти дали заповед,че си удобрена за детски.Ако си я пазиш там е написан срока,за който ще ти изплащат. Peace

# 362
здравейте Simple Smile да ви разкажа какво ми се случи на мен,отивам на 28ми в социалните кръстосали крака и като хиени към мен късно било да се подават документи за детски можело и 1месец да не получавам...давам аз доходите + тоя от гражданския договор като съответно питам към кой месец да го добавя,тя ми мята листа и казва че тях гражданския договор и дохода от него не ги вълнува:) та пуснах само дохода от трудовите договори....та чудя се не дай си боже ако проверят и видят че имат такъв доход дали няма да търпя някакви санкции ако имате инфо по въпроса моля пишете благодяря.....
В молбата-декларация пише: "І. Брутни доходи на семейството, облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица". Гражданският договор подлежи на облагане по този Закон, съответно трябва да се декларира. Това обаче е мое мнение. Служителите си знаят по-добре работата. Simple Smile

# 363
  • Пловдив
Декларират се гражданските договори - със сигурност! /аз лично декларирах точно 3 бр./

# 364
Мама Мими, не се бях сетила, ще я потърся. Благодаря  bouquet

# 365
Здравейте,
Моля, за малко разяснение във връзка с "промяна на обстоятелствата":
Детето ми тръгва на детска ясла и аз съответно се връщам на работа и дохода ще се промени. По мои сметки няма да надвишава 350лв на човек, но все пак трябва ли да уведомя социалните т.е. да подам документи пак. И ако ДА кога?
Благодаря ви   bouquet

# 366
  • Пловдив
Здравейте,
Моля, за малко разяснение във връзка с "промяна на обстоятелствата":
Детето ми тръгва на детска ясла и аз съответно се връщам на работа и дохода ще се промени. По мои сметки няма да надвишава 350лв на човек, но все пак трябва ли да уведомя социалните т.е. да подам документи пак. И ако ДА кога?
Благодаря ви   bouquet

това,че доходът ти се променя по време на периода на получаване на детски не е проблем

за детски одобряват за период от 12 м.като ти свършат 12 те м ще подаваш пак и тогава ще декларираш новите си доходи.нищо не правиш докато не дойде ред да подаваш пак документи

# 367
Благодаря ви, Елфита! Страхотна сте   bouquet

# 368
Здравейте, не съм счетоводител и не съм сигурна дали ще формулирам правилно питането си, за което моля да ме извините.

Интересува ме, дали дохода от СБКО, би следвало да влиза в брутния доход на семейството при подаване на молба за детски надбавки:?
В учреждението където работя, не ин се изплаща еднократно, а с РЕШЕНИЕ на ръководството се дава като добавки около Велик ден и Нова година, но това са от фонд СБКО.

проблема ми е че надхвърлям със 160 лв за детските, а именно такава добавка за децата "подаръци" от този фонд, за нова година ме бърка. Sad

# 369
Дюкесса,зададох подобен въпрос във форума преди няколко месеца,но никой не ми отговори.Може и да не съм го формулирала правилно,сега ще следя на теб как ще ти се отговори.Защото имаше голямо разминаване между отговорите на социалните,които питах.Случи се обаче така,че ползвах 5 дни болнични за мен,после още 5 за баща ми,който получи инсулт,подадох нова молба с по-малко доход и влязох в заветните 350 лева.Много е важно да не подаваш молба, преди сама да си си изчислила дохода.Защото ако официално ти се откаже,мисля,че действат други правила.Социалната работничка беше така добра да не ми приеме първата молба,при която с няколко лева заради великите новогодишни придобивки надвишавах 350-те лева.Та всеки месец си изчислявай годишния доход 12 месеца назад.Може да си вземеш и неплатена,да ти падне дохода малко.Знам,че звучи тъпо,но то кое е нормално в нашата страна!?Желая успех!

# 370
Здравейте,според някои хора може би ми е малко раничко за бебче,но след не много дълго мислене преценихме,че след като е дошло.....е трябвало да дойде Simple Smile Та аз сега завърших 12ти клас,август месец ще правим сватба,а бебчето ще се появи по коледните празници.Не съм напълно готова,но мисля че никой неможе да каже кога е готов.Половинката ми е на 25,а аз на 19 не е фрапираща разлика мисля,а и сме заедно от близо 3години Simple Smile Имаме и пълната подкрепа от семействата и очакваме всичко да бъде наред!
Преди да питам сметнах за необходимо да сте запознати с историята.
Та когато нямам и един работен ден,не съм се водила безработна или нещо подобно,не съм плащала осигуровки (като ученик си осигурен ) как стоят нещата с майчинството ? Знам си че имам право на еднократната помощ за майки студентки (вече се броя студентка ),но мисля че би трябвало да има как и майчинство да се взема Simple Smile
Благодаря ви

# 371
Здравейте,според някои хора може би ми е малко раничко за бебче,но след не много дълго мислене преценихме,че след като е дошло.....е трябвало да дойде Simple Smile Та аз сега завърших 12ти клас,август месец ще правим сватба,а бебчето ще се появи по коледните празници.Не съм напълно готова,но мисля че никой неможе да каже кога е готов.Половинката ми е на 25,а аз на 19 не е фрапираща разлика мисля,а и сме заедно от близо 3години Simple Smile Имаме и пълната подкрепа от семействата и очакваме всичко да бъде наред!
Та когато нямам и един работен ден,не съм се водила безработна или нещо подобно,не съм плащала осигуровки (като ученик си осигурен ) как стоят нещата с майчинството ? Знам си че имам право на еднократната помощ за майки студентки (вече се броя студентка ),но мисля че би трябвало да има как и майчинство да се взема Simple Smile
Благодаря ви

IoannaD, копирай си въпроса в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538756.msg18628366#new
Има група много компетентни момичета там, ще ти отговорят по най-правилния начин!

# 372
  • Пловдив
Благодаря ви

ако доходът на човек ви е по-малък от 350 лв бруто,имаш право на
-помощ за раждане-150 лв.дават я 45дни преди термин
-социално майчинство-100 лв на месец за една година
-детски -35 лв на месец

като редовна студентка-2880 лв еднократно

за всички майки има помощ за раждане-250 лв в твоя случай

за всичко това подаваш документи в социалните-отиди и попитай какви документи ще ти трябват

пожелавам леко и безпроблемно раждане

# 373
 Благодаря ви много Wink лека бременност и раждане на всички

# 374
Здравейте!
Имам следното въпросче- предстои ми да си подавам документите за детски надбавки и с моята служебна бележка за доходите няма проблем, но с тази на таткото има, а от социалната служба ме гледаха тъпо и нищо не можаха да ми отговорят,т.е не знаят какъв точно документ да искат.Та таткото от една година насам е самоосигуряващо се лице върху минималния праг от 420лв. и е управител на фирма, която няма други служители и не му изплаща заплата, тъй като няма печалба и е на загуба.Та реално той, няма доходи, които да са доказуеми и съответно служ.бележка за доходите не може да му бъде издадена.Какво според вас да подам в соц.сл., като документ? Не мога да го пиша, като безработен, защото е самоосигуряващо се лице и в същото време е управител на ООД и на 50% негов собственик.

Общи условия

Активация на акаунт