Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 689
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте
имам и аз едно бързо въпросче за детските-
имам 2 деца на 2г и 4 мес и на 1г и 1 мес.Знам че трябва да представя служебни бележки за доходите на мен и таткото за 1 г назад,копие от имунизациите на децата и бележка от личната им лекарка,А трябва ли да изисквам някаква бележка от яслата която посещава по-голямото ми дете?

# 376
Здравейте родих преди 3 месеца. С бащата на детето нямаме брак. Искам да попитам кога мога да подам декларация за детските надбавки и какви документи сами необходими

# 377
  • Пловдив
Здравейте родих преди 3 месеца. С бащата на детето нямаме брак. Искам да попитам кога мога да подам декларация за детските надбавки и какви документи сами необходими

подаваш като решиш-като имай предвид,че за пропуснатите месеци пари няма да ти изплатят
молба по образец
служ бележка за доходите за 12 м назад
акт за раждане
ЛК

служебни бележки за доходите на мен и таткото за 1 г назад,копие от имунизациите на децата и бележка от личната им лекарка,А трябва ли да изисквам някаква бележка от яслата която посещава по-голямото ми дете?[/b]

не

# 378
Здравейте!
Искам да попитам-при промяна на постоянния адрес трябва ли да подадем отново документите за детски надбавки-изплащат ни ги от 9 месеца,т.е. остават 3 месеца до новата молба.

# 379
elfita и тук много благодаря!  bouquet  Hug

# 380
Здравейте!
Имам следното въпросче- предстои ми да си подавам документите за детски надбавки и с моята служебна бележка за доходите няма проблем, но с тази на таткото има, а от социалната служба ме гледаха тъпо и нищо не можаха да ми отговорят,т.е не знаят какъв точно документ да искат.Та таткото от една година насам е самоосигуряващо се лице върху минималния праг от 420лв. и е управител на фирма, която няма други служители и не му изплаща заплата, тъй като няма печалба и е на загуба.Та реално той, няма доходи, които да са доказуеми и съответно служ.бележка за доходите не може да му бъде издадена.Какво според вас да подам в соц.сл., като документ? Не мога да го пиша, като безработен, защото е самоосигуряващо се лице и в същото време е управител на ООД и на 50% негов собственик.
Копирам си въпроса отново и ако някой е наясно и може да ми отговори ще му бъда много благодарна  bouquet

# 381
  • Пловдив
exence,бащата си декларира брут доходи от предната година от фирмата-на служ бележка въвежда сумите-подпис и печат на фирмата.той декларира доходите си пред нап от фирмата му и затова служ бележка и декларираното трябва да са една и съща сума

# 382
  • София
Здравейте,дойде време и аз пак да подавам документи.Исках да попитам дали молба по образец се получава само на място в съответната дирекция или я има някъде в нета. Аз я търсих, но не можах да открия такава.

# 383
  • Пловдив
Здравейте,дойде време и аз пак да подавам документи.Исках да попитам дали молба по образец се получава само на място в съответната дирекция или я има някъде в нета. Аз я търсих, но не можах да открия такава.

http://asp.government.bg/ASP_Files/M.D-7.doc   

# 384
exence,бащата си декларира брут доходи от предната година от фирмата-на служ бележка въвежда сумите-подпис и печат на фирмата.той декларира доходите си пред нап от фирмата му и затова служ бележка и декларираното трябва да са една и съща сума
Благодаря ти.
Вчера говорих със счетоводителката на мъжа ми и тя ми каза следното: ще му издаде бележка за доходите за последните 12мес. върху 420 брутен доход, върху който той се самоосигурява всъщност.Очевидно това са доходите му, които са декларирани пред Нап.Абе хич не съм наясно със осигурителните и счетоводните казуси Embarassed, но въпроса е да свършим работа Peace

# 385
  • София
Здравейте, предстои ми да подавам документи за детски надбавки, след като временно не взимах такива /поради по-висок доход/, но през последните 12м, за които ще е справката вече отговарям на изискването за 350лв/член от сем.
Отделно - синът ми ще бъде първокласник от септември, т.е. в началото на юни ще се запишем в училище /след като получим удостоверение от ДГ за завършена ПГ/, и доколкото знам, му се полагат помощи за първолаци

Въпросът ми е - мога ли да подам документите едновременно - т.е. да изчакам 1м да получа бележка от училище, или документи за първолака се подават през септември /тогава няма да чакам с детските/.
Видях на няколко места краен срок за подаване на документи за помощта за 1 клас 30 септември, но "начална дата" не срещнах - ако някой знае ще съм благодарна да сподели  Hug

# 386
здравейте,в началото на април месец подадох документи за детски надбавки,досега не съм получавала а детето ми е на 1.7г .има ли някои представа кога трябва да започнат да ми ги превеждат?

# 387
...........Въпросът ми е - мога ли да подам документите едновременно - т.е. да изчакам 1м да получа бележка от училище, или документи за първолака се подават през септември /тогава няма да чакам с детските/.
Видях на няколко места краен срок за подаване на документи за помощта за 1 клас 30 септември, но "начална дата" не срещнах - ако някой знае ще съм благодарна да сподели  Hug

Подайте си молбата за семейните помощи в месеца, в който имате право. Не чакайте да подавате едновременно с молбата за еднократната за първокласник.
От 01.август до 30.септември е срока за подаване на молби за еднократни помощи за първокласник, но и те се отпускат, ако доходите ви не надвишават определения минимум.

здравейте,в началото на април месец подадох документи за детски надбавки,досега не съм получавала а детето ми е на 1.7г .има ли някои представа кога трябва да започнат да ми ги превеждат?

След 16.май, най-вероятно. Помощите за април се изплащат през месец май.

# 388
Здравейте!
Имам следното въпросче- предстои ми да си подавам документите за детски надбавки и с моята служебна бележка за доходите няма проблем, но с тази на таткото има, а от социалната служба ме гледаха тъпо и нищо не можаха да ми отговорят,т.е не знаят какъв точно документ да искат.Та таткото от една година насам е самоосигуряващо се лице върху минималния праг от 420лв. и е управител на фирма, която няма други служители и не му изплаща заплата, тъй като няма печалба и е на загуба.Та реално той, няма доходи, които да са доказуеми и съответно служ.бележка за доходите не може да му бъде издадена.Какво според вас да подам в соц.сл., като документ? Не мога да го пиша, като безработен, защото е самоосигуряващо се лице и в същото време е управител на ООД и на 50% негов собственик.
Копирам си въпроса отново и ако някой е наясно и може да ми отговори ще му бъда много благодарна  bouquet

exence, в социалниет се подава УДОСТОВЕРЕНИЕ, не служебна бележка, че за периода от последните 12 месеца (посочват се месеците) не получава доход от дружеството и не са му изплащани възнаграждения  Peace
удостоверението може и да е от негово име като управител (за подпис и печат е излишно да споменавам).
мисля, че елфита те е подвела, той брутен доход НЯМА, извинявай елфита, просто споделям личния си опит от миналата седмица точно в тази връзка Wink

# 389
да попитам, ако получим сума от спечелено дело като обезщетение за нанесени вреди, този доход отчита ли се при подаване на документи /да речем за детски, иначе разбрах че не дължим данъци върху тези суми/

Общи условия

Активация на акаунт