Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 681
  • 788
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте!
Някой от София получил ли е помощи за месец Април?
Аз подадох документи в началото на Април,а все още нямам нищо преведено на сметката.Дали трябва да разпитвам социалните?То,не че са големите пари ама все е нещо
Благодаря!

# 391
  • Пловдив
malinkap,много бързаш-края на месеца ги превеждат обикновено

# 392
  • София
Здравейте!
Някой от София получил ли е помощи за месец Април?
Аз подадох документи в началото на Април,а все още нямам нищо преведено на сметката.Дали трябва да разпитвам социалните?То,не че са големите пари ама все е нещо
Благодаря!
Мила, аз вчера получих парички, не съм сигурна за кой месец, но май няма за кой друг освен за април!   Peace

# 393
Да и при мен дойдоха вчера.Благодаря.Имам едно въпросче:
В момента в който дохода 12 месеца назад ми се вдигне над сумата за помощи трябва да известя в Социланото нали така,за да не връщам парите?те

# 394
Да и при мен дойдоха вчера.Благодаря.Имам едно въпросче:
В момента в който дохода 12 месеца назад ми се вдигне над сумата за помощи трябва да известя в Социланото нали така,за да не връщам парите?те
Не, като изтекат 12 мес. се разглеждат новите доходи и се прави нова преценка.

# 395
Защото в молбата пишеше,че в 3-дневен срок от промяна на обстоятествата съм длъжна да заявя промяната. Thinking

# 396
Защото в молбата пишеше,че в 3-дневен срок от промяна на обстоятествата съм длъжна да заявя промяната. Thinking

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА

Чл. 5а. (Нов - ДВ, бр. 93 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 71 от 2006 г.) Всяка промяна в обстоятелствата, при които е отпусната месечна помощ по чл. 7 и 8 от ЗСПД, с изключение на измененията в доходите на семейството се декларира писмено от лицата в 7-дневен срок от настъпването й пред съответната дирекция "Социално подпомагане".

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135456128

# 397
Благодаря!Няма да си смятам дохода след 4-5 месеца!  bouquet

# 398
Някой знае ли дали се приеха промени за увеличаване на детските надбавки / уж на 19 май щяха да се дискутират и вземе решение/ и прага???????

# 399
Здравейте, интересува ме дали ще променят прага, който в момента е 350лв. на член от семейството, ако увеличат и МРЗ от 01.07.2011. Иначе съм много против това да взимат под внимание Брутния доход на семейството, който всъщност не се получава и смятам да пусна едно запитване до МТСП, да витя от там какво ще ми отговорят.

# 400
Днес е 1 Юни - Празника на детето ...

http://lambo.blog.bg/politika/2011/06/01/1-iuni-po-detskite-shte … i-poznaete.757322

Честит ви празник на вас, над 200 000  българчета ! Дето ви спряха мизерните детски от 35 лв., чрез расисткия подоходен праг от 350 лв. БРУТО. Какъвто фашистки праг, няма в нито една друга страна от ЕС и НАТО ! И чрез който, не са спрени детските на нито едно цигане !

- Честит ви празник работещи майки ! Дето ви увеличиха от 12 на 18 месеца срока, за плащане на осигуровки, за да получите майчинство.

- Честит ви празник български майки ! Дето ще връщате пари със жестоки лихви, защото сте дали децата си в детска градина. За да отидете да работите, понеже парите не стигат ...

- Честити ви празник майки студентки ! Дето ще ви спрат еднократната помощ от 2 880 лв., защото не сте могли да завършите успешно !

- Честит ви празник анти-бели юроди Бойко Борисов, Волен Сидеров, Иван Костов и Мартин Димитров ! Дето плащате на циганетата 19 вида детски ! От 150  до 600 лв. месечно на всяко чааве ! Взети разбира се от нашите данъци.

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 12:04 от Загрижен

# 401
  • София
Маминки, получихте ли детски за м.май?!  Peace

# 402
Писах в темата за детските надбавки на социалното министерство - дали ще се увеличи прага от който се изчислява получаването на детски и отговора им е че този праг се приема всяка година в Закона за бюджета и ...........така че мили мами, не се надявайте, че ще успеем да получаваме детски добавки.. Tired

# 403
Здравейте майчета,след дълго лутане из нета попаднах на тази темичка и искам да помоля запознатите за малко разяснение.
На 10.03.2011 детенцето ми навърши 2 годинки ,а от 11.04.2011 съм съкратена.Досега н е съм получавала детски надбавки и се чудя има ли смисъл да кандидатствам за тях.Съпругът ми взе бележка и средният му доход е около 850 ,а аз съм регистрирана вече като безработна и очаквам обещетение около 180лв на месец.Та въпросът ми е :
Как ще ми изчислят доходите /след като съм била 12 месеца на 240лв до март,ще смятат и дохода за безработен и вземат ли под внимание дохода от наем/имам пусната декларация за около 3300 за 2010г/Малко объркано го обясних ,но моля който има желание и възможност да ми пише поне да знам къде да ходя да искам служебна бележка и т.н Hug

# 404
Здравей katy_vall, доходите ви получени през предходните 12 месеца не трябва да надвишават 350 лв. на член от семейството ви. Тъй като сега сме юни 2011г. тези 12 месеца включват периода от м.юни.2010г до м.май.2011, като през този период ти нямаш пълни 12 месеца с получавано майчинство/от м.юни.10г. до 10.03.11г./. Ако работодателят ти е изплатил суми за неползван платен годишен отпуск за периода през, който си била по майчинство, както и други обезщетения при съкращаване от работа, те също се прибавят към доходите на семейството. Доходите получени от наеми също се вземат предвид, но не 2010г., а за същия период от м.юни. 2010г до м.май.2011, ако все още продължавате да ги получавате и през 2011 . Обезщетенията за безработица не се броят, т.к. все още очакваш да ги получиш.
Доходите ви в семейството са над минимума и няма да попаднете по за семейните помощи.

Общи условия

Активация на акаунт