Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 630
  • 788
  •   1
Отговори
# 45
Platina 33  и Оgan1, не ме разбирайте погрешно, не искам да се заяждам с никоя от Вас, но не мислите ли, че е редно да уеднаквите тази процедура в различните райони на АСП? Така ще е по-добре за всички. И всеки съвестен гражданин ще информира навреме съответната дирекция на АСП за настъпили промени. Сега майките избягват, защото е им се занимава с бюрократщина и прехвърляне от едно гише на друго. Ако има възможнос предложете на Вашите началници да се определи точна процедура, ако трябва с вътрешни правила, и тази процедура да е еднаква за всички. Така ще е по-лесно за Вас като служители и съответно за гражданите.

# 46
Platina 33  и Оgan1, не ме разбирайте погрешно, не искам да се заяждам с никоя от Вас, но не мислите ли, че е редно да уеднаквите тази процедура в различните райони на АСП? Така ще е по-добре за всички. И всеки съвестен гражданин ще информира навреме съответната дирекция на АСП за настъпили промени. Сега майките избягват, защото е им се занимава с бюрократщина и прехвърляне от едно гише на друго. Ако има възможнос предложете на Вашите началници да се определи точна процедура, ако трябва с вътрешни правила, и тази процедура да е еднаква за всички. Така ще е по-лесно за Вас като служители и съответно за гражданите.
Това е най-адекватното което може да се каже по въпроса Peace И не само това, аз недоумявам как може да има случаи на злоупотреби, както каза Ogan1, с получаването на помощи от две места, в кой век живеем /работим/??? Shocked По ЕГН само не може ли веднага да се разбере че дадено лице получава вече помощ, компютърни програми няма ли??? За получаване на детски ти искат едва ли не и майчиното мляко, абсолютно всякаква информация даваш и един куп документи и накрая не може да се засекат и злоупотребите.
Еми за това на такива като мен не им се занимава, защото процедурата може да е толкова по-улеснена.... Предполагам че в други държави просто отиваш и си показваш новия документ за самоличност и от там нататък всичко става с два-три пъти натискане на мишката.  Naughty
Благодаря Ви за помощта  bouquet

# 47
Здравейте,предполагам,че въпросът ми не е точно за тази тема,за което се извинявам Embarassed,но видях в предната страница,че някой беше споменал за някакви други помощи освен детските newsm78,има ли такова нещо или става въпрос за тези,които се получават еднократно след раждане?

# 48
  • Пловдив
еднократната помощ за раждане

има други помощи за безработните майки /еднократна за бременност,социално майчинство/,но твоето дете е голямо

# 49
Разбрах,Elfita благодаря!

# 50
Hrissy, поправям се относно бележката от л. лекар. Не е необходима при положение, че си подавала МД през 09.10 г. Бележката е актуална и за новата молба, когато решиш да подаваш в новото Бюро.

Към всички: Мислите ли, че не сме информирали АСП, и то нееднократно, за по-добра връзка между отделните Дирекции. Светът ще се огъне от техника, а ние още си изпращаме писма по пощи и чакаме отговори по 1-2 седмици. И на нас ще ни е по-лесно въвеждайки ЕГН да имаме всичката необходима информация, независимо за кой край на Б-я се отнася. И ние не искаме да ви разкарваме за най-различни документи, поне тези които можем да си изискаме по служебен път, но на този етап няма как да стане това.

Към ogan1, не пестим от пощенски разходи, защото пък АСП-то смятам, че достатъчно спести от химикалки и др. канцерларски материали, които се налага отдавна да си закупуваме с лични срества. Предполагам, че и във вашата Дирекция е така, имайки предвид централизирано снабдяване на материалите от София за цяла Б-я.
Извинявам се за отклонението, оттук насетне ще отговарям само на конкретни въпроси, свързани пряко с заглавието на темата. Спорен ден на всички от мен. Peace

# 51
Може ли пак да напишете необходимите документи за получаване на детски добавки?Никога не съм вземала такива и изобщо не съм наясно къде се подават и какви документи трябва да представя.
Благодаря предварително  Peace

# 52
  • Пловдив
Може ли пак да напишете необходимите документи за получаване на детски добавки?Никога не съм вземала такива и изобщо не съм наясно къде се подават и какви документи трябва да представя.
Благодаря предварително  Peace

молба образец
служ бележки за доход на съпрузите за 12 м назад
бележка от педито за ваксините
актовете за раждане

подаваш в социалните

# 53
Здравейте,

Днес ходих да падам молбата за детските надбавки и ''лелките''
ме върнаха защото на удостоверението за брутните ми доходи
пише:
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ДОХОДИТЕ ОТ ТРУДОВИТЕ,СЛУЖЕБНИ И ПРИРАВНЕНИ ПРАВООТНОшЕНИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДВАНАЙСЕТ МЕСЕЦА.

А трябвало д пише ЗА ИЗПЛАТЕНИ ДОХОДИ........

Аз ли не съм в час ил тия ме баламосват нещо.От фирмата ми казаха,че такъв им е шаблона за издаване на документа и досега не са имали проблем майките с него.
Та въпраса ми е имат ли право да ми неприемат документа в този вид?

# 54
Twisted Evil а мен ме върнаха, защото НОИ забавят с месеци изплащането на майчинството и в периода 12 месеца назад имам изплатени забавени плащания, ще кажеш че аз съм виновна, че бавят с по 4-5 месеца понякога тези плащания
направо ми се реве от тях  Tired Crossing Arms

# 55
Здравейте,

Днес ходих да падам молбата за детските надбавки и ''лелките''
ме върнаха защото на удостоверението за брутните ми доходи
пише:
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ДОХОДИТЕ ОТ ТРУДОВИТЕ,СЛУЖЕБНИ И ПРИРАВНЕНИ ПРАВООТНОшЕНИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДВАНАЙСЕТ МЕСЕЦА.

А трябвало д пише ЗА ИЗПЛАТЕНИ ДОХОДИ........

Аз ли не съм в час ил тия ме баламосват нещо.От фирмата ми казаха,че такъв им е шаблона за издаване на документа и досега не са имали проблем майките с него.
Та въпраса ми е имат ли право да ми неприемат документа в този вид?
Аз намерих това в Правилник за прилагане на Закона за семейни помощи за деца: Чл. 17. (3) Към молба-декларацията се прилагат следните документи:

1. (изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 71 от 2006 г.) удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията - за лицата, работещи по трудови и/или по служебни правоотношения;

# 56
Да,в самото удостоверение са описани месечните брутни доходи за 12 месеца назад.  ooooh!
Утре ще ида да се разправям пак  Crossing Arms

# 57
Ей,много са нагли значи.....
Пак ме върнаха,имали разпореждане от Сф така да приемат удостоверенията.........
Тия хора не четат ли разпоредбите и законите...........
Шефа им липсваше,та пак ще хода утре,аман....

# 58
Здравейте,да се включа и аз с моя горчив опит от социалните.След като си извадих нова лична карта,поради смяна на постоянния адрес и се забавих два месеца с подаването на молбата за детски,си приготвих всички необходими документи отидох до социалните,от където един много любезен господин ми каза,че всичко ми е наред НО трябва да отида в предишния град,от където съм получавала детски и да си взема бележка,че тази година не съм подавала молба при тях newsm78.За мен това си беше голяма идиотщина,извинявам се за езика.От там се разходих въпреки всичко/имам предвид,че нямаше кой да ми гледа детето и го бях оставила на 74 годишната си баба/почаках на още една опашка ooooh!,и когато казах за какво съм там ми отговориха,че тази бележка може да се получи по служебен път и въобще не е необходимо човек да се разкарва за нея Joy!!!Върнах се в нашите социални,но за голям късмет на господина го нямаше #2gunfire,взеха ми документите и ми казаха да отида пак след около месец,за да си взема декларацията и да видя дали съм одобрена за детски!На някой друг случвало ли му се е такова нещо?Като казах,че за първи път ми казват да отида втори път жената ме обвини,че или не помня за предишната година или си говоря празни приказки и навсякъде се процедирало така.Та какво да кажа скъпи майки,въобще не се учудвайте на българската бюрократщина,стискайте зъби и се успокоявайте,че не ни се налага да правим това всеки месец   bouquet

# 59
  • Пловдив
Vaseto,прочети нагоре

Общи условия

Активация на акаунт