Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 678
  • 788
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Здравейте, извинявам се, че нямам време да изчета цялата тема, за да потърся отговор на въпроса си.. Embarassed Надявам се някой да ми отговори:
Тези бележки за дохода на родителите 12 мес назад, считано от кога трябва да се извадят?
Нашето дете е родено юли, а аз сега ще подавам документите.

Благодаря предварително за отговора!

за бележката е важен месеца на подаване,а не на раждане
ако подаваш август,бележката трябва да обхваща периода август2010-юли2011 г

# 541
Детето ни е родено юни. Миналата година сме подали документи за детски  през ноември чак.
Въпросът ми е дали е трябвало  да спрем да получаваме детски през юни тази година или ще ги получаваме чак до ноември?
 Благодаря предварително.

# 542
  • София-Младост
Детето ни е родено юни. Миналата година сме подали документи за детски  през ноември чак.
Въпросът ми е дали е трябвало  да спрем да получаваме детски през юни тази година или ще ги получаваме чак до ноември?
 Благодаря предварително.
12 месеца от подаването. Няма да ви ги спрат юни, не са обвързани с годината на раждане на детето.

# 543
  • София,
Здравейте, бих искала да попитам кога е редно да си получа детските. Подадох документите за следвщата година на 28 юни, не е ли редно вече да са ги преразгледали и да ми преведат детските за юни, а даже вече и за  юли, странна работа, но още нищо не съм получила, а подадох абсолютно всички документи и ставаше въпрос само за преразглеждане, защото сега само ги преподадох - не си спомням друг път да е имало чак такова забавяне? Нормално ли и е? Всъщност колко време се обработват документите? Бих отишла да проверя на място, но съм с децата в провинцията и няма как, някой случайно да може да ми каже дали по телефона ще ми дадат справка? Документите ги подадох в Студентски град, но ги обработват някъде в Младост? От къде да намеря телефон?

# 544
Здравейте, бих искала да попитам кога е редно да си получа детските. Подадох документите за следвщата година на 28 юни, не е ли редно вече да са ги преразгледали и да ми преведат детските за юни, а даже вече и за  юли, странна работа, но още нищо не съм получила, а подадох абсолютно всички документи и ставаше въпрос само за преразглеждане, защото сега само ги преподадох - не си спомням друг път да е имало чак такова забавяне? Нормално ли и е? Всъщност колко време се обработват документите? Бих отишла да проверя на място, но съм с децата в провинцията и няма как, някой случайно да може да ми каже дали по телефона ще ми дадат справка? Документите ги подадох в Студентски град, но ги обработват някъде в Младост? От къде да намеря телефон?
Здравей, тука можеш да видиш телефоните -http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=map_rdsp&map_id=22
Парите за юни са преведени през юли, за юли не са пуснати още възможно е да е имало някакъв проблем и да са ти изпратили писмо, но да не си го получила..
Хубаво е да се свържеш и да разбереш.. иначе в 14 дневен срок молбите са подписват от директора.

# 545
  • София-Младост
Здравей, тука можеш да видиш телефоните -http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=map_rdsp&map_id=22
Парите за юни са преведени през юли, за юли не са пуснати още възможно е да е имало някакъв проблем и да са ти изпратили писмо, но да не си го получила..
Хубаво е да се свържеш и да разбереш.. иначе в 14 дневен срок молбите са подписват от директора.
Аз залагам на варианта, че ако имаш право на съответните помощи ще ги получиш сега през м.08 за два месеца накуп, тъй като си подала по-късно молба-декларацията(28-мо число). А след това вече ще са месец за месец.

# 546
  • София,
Аз залагам на варианта, че ако имаш право на съответните помощи ще ги получиш сега през м.08 за два месеца накуп, тъй като си подала по-късно молба-декларацията(28-мо число). А след това вече ще са месец за месец.
Много благодаря за отговорите. Силно се надявам скоро да си ги получа, но се притеснявам че явно има някакъв проблем или просто не са ми придвижили документите. Едното ми детенце е с ТЕЛК, който изтече на 23 юли, а сега сме в процес на преосвидетелстване, предстои ни още една комисия и се чудя дали пък не са ни спрели парите именно заради ТЕЛКА, въпреки че жената, която прие документите ми каз,а че паричките до 23 юли вкл. за едното дете ще си вървят по ТЕЛКА - двойни, а след това ще ми ги начисляват както си е нормално, до момента в който занеса новото решение и подам новите молби за всички неща!

# 547
  • Варна
здравейте, сега трябва да подам за детски- м.Август, но дохода ни надвишава тези 350 лв., получава се 369лв.на човек. Да подавам ли изобщо или няма смисъл? Чува ли се да вдигат този максимум скоро и ако са ми подадени документите, ще ни хване ли? Или по-скоро ако го вдигнат, тогава да подавам наново....? Изивнявам се за риторичните въпроси- разсъждавам си, но предпочитам някой, който ги знае нещата да ми каже- Simple Smile

# 548
  • София-Младост
здравейте, сега трябва да подам за детски- м.Август, но дохода ни надвишава тези 350 лв., получава се 369лв.на човек. Да подавам ли изобщо или няма смисъл? Чува ли се да вдигат този максимум скоро и ако са ми подадени документите, ще ни хване ли? Или по-скоро ако го вдигнат, тогава да подавам наново....? Изивнявам се за риторичните въпроси- разсъждавам си, но предпочитам някой, който ги знае нещата да ми каже- Simple Smile
Според мен след като надвишавате няма смисъл да подаваш, но ако ти се занимава направи го, би следвало в заповедта да напишат отказ. Не се чува за повишаване и ако се прави, обикновнно е в началото на следващата. Смятай си дохода всеки меец за 12 месеца назад и в момента, в който сте до 350лв/на човек спокойно подавай.

# 549
  • София,
Аз още чакам развитие по моя въпрос, но искам поне да зная дали някой е получил този месец детските, дали вече са преведени, ако не са още да чакам, а ако вече са преведени да ходя да търся защо не ги получавам? И в същност около коя дата въобще ги начисляват и превеждат, преди беше около 15 -то число, но вече почнаха доста да закъсняват, вече е след 20, а аз още нищо не съм получила?

# 550
  • София-Младост
Семирамида,02/868-32-23 тел. на АСП обади се да попиташ. Принципно вече е започнало плащането на помощите за м.07.

# 551
  • София,
Семирамида,02/868-32-23 тел. на АСП обади се да попиташ. Принципно вече е започнало плащането на помощите за м.07.
Много благодаря, още утре ще се обадя дори ще отида на място, където съм подала документите! Peace

# 552
Никога до сега не съм ползвала тези вид помощи. От ноември 2010г. насам доходите по документ на фемилито са малко под 350лв на човек. Въпросът ми е: ноември 2011г ли да подам документи , понеже преди ноември 2010г. доходите надвишаваха минимума.

# 553
  • София-Младост
Никога до сега не съм ползвала тези вид помощи. От ноември 2010г. насам доходите по документ на фемилито са малко под 350лв на човек. Въпросът ми е: ноември 2011г ли да подам документи , понеже преди ноември 2010г. доходите надвишаваха минимума.
Гледат се доходите на член от семейството за 12 месеца назад, в момента в който ги сметнеш и те са до 350лв подаваш документи.

# 554
Ох, знаех си, че няма да задам правилно въпроса, значи от 8месеца  доходите ни са под 350лв на човек, кога трябва да подам документи, след 4 месеца ли?

Общи условия

Активация на акаунт