Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 697
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
Мъжът ми работи на трудов договор от 22 юли 2010 г. Аз мога ли да подам декларация за детски този месец - юли, защото той прави пълни 12 месеца на 22 юли, а доколкото знам, бележка се издава за доходите за предходните 12 месеца спрямо месеца, в който се подава декларацията?
Никой не търси да са пълни... А дали ще подадеш този или следващия по-скоро зависи от дохода ви. Ако отговаряте на изискванията за помощи е можело още миналият месец да си подадеш декларация.
Благодаря! Проблемът е, че преди това той не се води на работа, т.е. няма доход, няма и трудова книжка, която да го докаже.

# 526
  • София-Младост
Здравейте!
Мъжът ми работи на трудов договор от 22 юли 2010 г. Аз мога ли да подам декларация за детски този месец - юли, защото той прави пълни 12 месеца на 22 юли, а доколкото знам, бележка се издава за доходите за предходните 12 месеца спрямо месеца, в който се подава декларацията?
Никой не търси да са пълни... А дали ще подадеш този или следващия по-скоро зависи от дохода ви. Ако отговаряте на изискванията за помощи е можело още миналият месец да си подадеш декларация.
Благодаря! Проблемът е, че преди това той не се води на работа, т.е. няма доход, няма и трудова книжка, която да го докаже.
Пише една декларация, че за периодът "от - до" не е получавал доходи.

# 527
Благодаря!

# 528
ГАВРАТА С БЕЛИТЕ ДЕЦА, чрез т.н. "ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА"

На 18 Юли 2011 г. е имало пресконференция на социалния и правосъдния министри - Тотьо Младенов и Маргарита Попова
Има я в сайта на МТСП ( Министерството на труда и социалната политика )
Основното в нея е намерението, до 2013 г. всички изоставени деца, да бъдат настанени в т.н. Приемни семейства
В закона обаче те йезуитски са именувани като - "деца, лишени от родителски грижи"! Тоест, виновни родители няма !
Щедрите министри обаче не казват, колко ще струва това и кой ще го плати ...

За да видите, каква огромна амплитуда ( термин от моята специалност радиотехниката) има в детските в БГ, ще направя кратко експозе ...

1) Ако родителите работят в светлата икономика, и честно плащат данъци върху месечен трудов доход по-голям от 350 лв. БРУТО, те не получават никакви детски ! За "благодарност"

2) Ако родителите работят в светлата икономика, и плащат данъци върху месечен трудов доход по-малък от 350 лв. БРУТО, те получават мизерните 35 лв. месечно за едно дете !!

3) Ако родителите обаче не работят, или работят на черно, или въртят черен бизнес, но и в 3-те случая не плащат данъци на държавата, те получават 19 вида детски !!! Средно се пада над 150 лв. месечно за всяко тяхно дете ( чааве) ... За "наказание"
Такива родители пак йезуитски са наречени ТБНДБ ( Трайно Безработни с Нулев Доход Бруто)

А сега внимавайте в картинката, както бе казал Берон навремето ...

4) Ако родителите изоставят детето си и то бъде настанено в Приемно семейство, какви пари му се полагат месечно :
- средно 3,5 пъти ГМД ( Гарантиран Минимален Доход, който сега е 65 лв. ), което е 227,50 лв.
- плюс "заплата" на приемното семейство, която при 1 дете е 130% от брутната МРЗ ( Минимална Работна Заплата)
Или 240 лв. х 130% = 312 лв.
- плюс онези детски от 35 лв.
Общо за такова изоставено дете, данъкоплатците плащат почти 575 лв. месечно, или 16 пъти повече от онези 35 лв. ( т. 2)

Септември обаче МРЗ я вдигат на 270 лв. бруто и ....
горните детски автоматично се увеличават от 575 на почти 614 лв, или 17,5 пъти повече, от онези мизерни 35 лв.

5) Ако родителите изоставят детето си и то бъде настанено в Приемно семейство, но е с някакви увреждания ?
А малолетните и непълнолетни мургави майки, масово раждат точно такива ... Ето какви пари се полагат тогава :
- освен тези 575 лв ...
- още 168 лв. "добавка" ( 70% от брутната МРЗ )
- още един път детски от 35 лв.
Общо за такова дете детските стават 777 лв. месечни, а от Септември с новата МРЗ ще се вдигнат на почти 838 лв.
Което е 24 пъти повече, от онези 35 лв. за децата на работещите данъкоплатци ! ( ако и тях не са ги спряли)

Такова чудо (24 пъти разлика) няма в нито една друга страна. Не е го имало и в робовладелческия строй !

Сега последния въпрос - колко ще ни струват тези непрекъснато изоставяни деца, от ТБНДБ родители ?
Според социалния зам-министър Валентина Симеонова, всяка година такива родители изоставят 2 000 деца (чаавета),
от които над 1 000 още в родилното отделение ( изказване от 10 март тази 2011 год. )
Явно че става въпрос за стотици и стотици милиони лева, всяка година ...

Бившата министърка Емилия Масларова ( с която съм разговарял лично по тази тема) разпореди задължителен преглед на родилките и прекратяване на бременноста, при увреден плод. Това правителство обаче отмени горното ...

И вместо парите ни да отиват за здравите деца от образовани родители, те отиват за свръх-производство на абсолютно неграмотни и най-често генетично и здравно увредени, бъдещи социални паразити

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 13:42 от Загрижен

# 529
) Ако родителите изоставят детето си и то бъде настанено в Приемно семейство, но е с някакви увреждания ?
А малолетните и непълнолетни мургави майки, масово раждат точно такива ... Ето какви пари се полагат тогава :
- освен тези 575 лв ...
- още 168 лв. "добавка" ( 70% от брутната МРЗ )
- още един път детски от 35 лв.
Общо за такова дете детските стават 777 лв. месечни, а от Септември с новата МРЗ ще се вдигнат на почти 838 лв.
Което е 24 пъти повече, от онези 35 лв. за децата на работещите данъкоплатци ! ( ако и тях не са ги спряли)

Толкова глупости на едно място отдавна не съм чела.
Що не се занимаваш с радиотехниката.. може да ти се отдава повече.
[/b]

# 530
  • София и там където не се пуши
Ама и това за Масларова не е вярно по този начин казано.

# 531
Ама и това за Масларова не е вярно по този начин казано.
То родилките така или ина4е трябва да се преглеждат, друг е въпроса ако са неосигурени, неграмотни и безпарични как  точно ще стане.
Но понеже - радиотехника - споделя -"Бившата министърка Емилия Масларова ( с която съм разговарял лично по тази тема" - разбирам защо толкоз упорито се ежи на настоящите...не че не е прав но в повечето му изяви нещата не са съвсем точни...но то е понеже не са по специалноста му  така да се каже...

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 07:01 от ogan1

# 532
Искам да попитам, някой получавал ли е евростипендия и как се описва в документите като доход и откъде да взема документ, че съм я получила? Ще получа евростипендия за зимен семестър 2010/2011 година, парите ги очаквам всеки момент, а на 20.08.11 излизам в болнични и за кои месеци ще трябва да ги отнеса?

# 533
  • София-Младост
Искам да попитам, някой получавал ли е евростипендия и как се описва в документите като доход и откъде да взема документ, че съм я получила? Ще получа евростипендия за зимен семестър 2010/2011 година, парите ги очаквам всеки момент, а на 20.08.11 излизам в болнични и за кои месеци ще трябва да ги отнеса?
Ще ги впишеш в месеца, през който си ги получила, нищо че са за няколко месеца.

# 534
  • София
Преди време и аз имах същия казус, но да си призная не вписах никъде стипендиите си от унито ... никой нищо не каза и май така и не разбраха ... Не смея да те съветвам, но поразучи къде и как се отчитат тези приходи, може пък и да си ги спестиш, ако има значение! Поздрави и много здраве! Peace

# 535
  • в белята
Досега никога не съм подавала документи за детски и затова много не съм наясно как става. BlushИскам да попитам какъв е срока за подаването на молбата(обвързан ли е с дата на раждане )?И ако съпруга ми е безработен от една година вече ,но не е регистриран на борсата трябва ли да предоставя някаква бележка? newsm78

# 536
  • Пловдив
Досега никога не съм подавала документи за детски и затова много не съм наясно как става. BlushИскам да попитам какъв е срока за подаването на молбата(обвързан ли е с дата на раждане )?-подаваш когато искаш И ако съпруга ми е безработен от една година вече ,но не е регистриран на борсата трябва ли да предоставя някаква бележка? newsm78-ще попълви декларация,че е безработен

# 537
Някой знае ли  къде във Варна е социално подмопагане- за подаване на документи за помощи за майки? И ако излизам в болничен на 20 август трябва да подам документи за доходите на мен и съпруга ми за периода : 01 август 2010 - 31.07.2011 - Така ли?

# 538
  • в белята
Благодаря за информацията   bouquet  bouquet  bouquet

# 539
Здравейте, извинявам се, че нямам време да изчета цялата тема, за да потърся отговор на въпроса си.. Embarassed Надявам се някой да ми отговори:
Тези бележки за дохода на родителите 12 мес назад, считано от кога трябва да се извадят?
Нашето дете е родено юли, а аз сега ще подавам документите.

Благодаря предварително за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт