Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 700
  • 788
  •   1
Отговори
# 510
Обадих се в НАП и там ми обясниха,че трябва да се подаде декларация 7  в срок от 1 месец.После вече може и по банков път да се внасят парите.

# 511
  • София-Младост
Обадих се в НАП и там ми обясниха,че трябва да се подаде декларация 7  в срок от 1 месец.После вече може и по банков път да се внасят парите.
До края на месеца, следващ месеца, в който е възникнало основанието за внасяне на вноски. Т.е. ако е навършил 18 през юни, то до края на юли трябвада я подаде.

# 512
Обадих се в НАП и там ми обясниха,че трябва да се подаде декларация 7  в срок от 1 месец.После вече може и по банков път да се внасят парите.
До края на месеца, следващ месеца, в който е възникнало основанието за внасяне на вноски. Т.е. ако е навършил 18 през юни, то до края на юли трябвада я подаде.
Само това не ми стана ясно и да попитам пак.Тази година беше абитюрент.Кога трябва да подаде декларацията-до края на юли или до края на август?И ако не я подаде в срока,какво се случва?

# 513
Здравейте,
Проблем ли, ако педиатърката на децата е в различна община, от адресната ми регистрация/ съответно и на децата/ . Живея в Бургас и педиатъра е там, но по ЛК съм в гр.Х . Педиатъра днес казала на мъжа ми, че им правели проблем, дори ако практиката на лекаря е в различно кметсво от адреса на пациента в Бургас, а какво остава за друг град от областта.

В понеделник ще ходя намясто да питам Социалните, но искам да знам записано ли в закона условие, ако тръгнат, да се заяждат.

Благодаря!

# 514
  • София и там където не се пуши
По закон трябва да си смените адресната регистрация, за останалото зали личната може да прави проблем - не зная. В квартала тези дни минаха и искаха актуален списък на живущите.

# 515
Няма проблем с това , че лекаря е от друга област, аз така подадох преди два месеца.

# 516
Дороти, Молито благодаря! Наистина няма проблем  Hug!

# 517
Здравейте. Докато жена ми спи уморена, а бебето реве от колики, аз в този (или ранен час) бих искал да споделя с вас какво наистина се иска, за да ти отпуснат заветната помощ от 35 лева.

След пет разкарвания, всеки път с ново двеста, стигнахме до някакви декларации, които се пишели на бял лист на ръка от родителите. Аз като им казах на "социалните" служителки, че няма как да дойдем едновременно с жена ми заради бебето, те ми отговориха, че можело единият да се подпише на празен лист!

Искаша ми и "жълт лист" от полицията за предишния адрес на жена ми - според тях трябвало да е получила такъв лист с новата си лична карта!!! Ваденето му отнемало един месец! За това щели да приемат и само адреса, ако не намерим жълтия лист!

Аз им отговорих, че накрая Бойко Борисов ще ми плаща мизерните подаяния и се прибрах вкъщи да попълваме документи.

Какво бихте ме посъветвали? Чудя се дали да не отидем тримата с детето в "социални" "грижи", защото такъв филм като подпис върху бял лист "социалните" работници може да са сънували, но ние не сме.

# 518
  • София-Младост
Орлин
Определено не ми стана ясно за какво са ви връщали. И защо да не можете да отидете тримата с бебето? То може, но не е нужно. Останете вие вкъщи за малко с детето, а съпругата ви да отиде да подаде заветната декларация с придружаващите я документи, но нека носи и вашата лична карта за справка.

# 519
При нас мъжа ми ходи без мен и никой не го е връщал.Става въпрос за район Искър,много разбрани хора.

# 520
  • Пловдив
Този месец трябва да си подам декларация за детските. Помня че миналата година взимах бележка от личния доктор, за сложените на децата ваксини. Погледнах първата страничка на предишните теми, не намерих нищо за такъв документ. Изисквата ли подобна бележка от личния доктор към момента?

# 521
  • София-Младост
Този месец трябва да си подам декларация за детските. Помня че миналата година взимах бележка от личния доктор, за сложените на децата ваксини. Погледнах първата страничка на предишните теми, не намерих нищо за такъв документ. Изисквата ли подобна бележка от личния доктор към момента?
Да, изисква се.

# 522
  • Пловдив
Благодаря ти много  Hug

# 523
Здравейте!
Мъжът ми работи на трудов договор от 22 юли 2010 г. Аз мога ли да подам декларация за детски този месец - юли, защото той прави пълни 12 месеца на 22 юли, а доколкото знам, бележка се издава за доходите за предходните 12 месеца спрямо месеца, в който се подава декларацията?

# 524
  • София-Младост
Здравейте!
Мъжът ми работи на трудов договор от 22 юли 2010 г. Аз мога ли да подам декларация за детски този месец - юли, защото той прави пълни 12 месеца на 22 юли, а доколкото знам, бележка се издава за доходите за предходните 12 месеца спрямо месеца, в който се подава декларацията?
Никой не търси да са пълни... А дали ще подадеш този или следващия по-скоро зависи от дохода ви. Ако отговаряте на изискванията за помощи е можело още миналият месец да си подадеш декларация.

Общи условия

Активация на акаунт