Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 705
  • 788
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Е, значи нямам шансове за детски. Sad
Благодаря за разяснението все пак.

може да имаш шанс като ти мине втората година,когато е ниско платено.имаш време да видиш как ще е

не са болка за умиране детските-ние също нямаме право Wink

# 496
Ала-Бала, за IBAN нямаш ли информация, че ми е спешно? Моля те, пиши ако знаеш!
Да ти кажа, ако го искат ще е еднократно. Нямам спомен, само мога да кажа, че м.01 когато подавах декларация не са ми искали. Не пречи да минеш през банката и да си вземеш...ей така за вс. случай.
Благодаря ти! Знам, че не пречи, но вчера не го носех и се заядохме по този повод. Чудех се дали съм права и дали да ходя да им го нося все пак  newsm78. За какво я попълваме тази сметка на формуляра?
Оставам без коментар... Няма го в изискуемите документи, но от контактите ми с тях оставам с впечатление, че всяко АСП си е отделна "институция". Така , че си прецени Simple Smile
Ееее тези пък от АСП -много заядливи бре, ама ха #Cussing out
Що така ли ми искат  IBAN???Ами ще ти кажа защо ти го искат- защото ако си сбъркала една цифричка или буквичка в сметката, като нищо парите ще ги преведат не където трябва и после пустите социални - пак ще го отнесат, щото не са ти искали сметката на хартиен носител!
Ясно ли се изразих!
Аз пък ще ти спестя коментара си колко документа с IBAN на ден подписвам, че да не вземеш да ми сметнеш каква е статистическата вероятност точно пък собствения си да сгреша ooooh!. А дори и да сбъркам 1 цифричка, това се установява и си има процедури, парите няма да отидат просто ей така някъде другаде...та и да отидат, вина за цялата работа пак бих имала само аз, защото съм декларирала данните си погрешно. На какво точно основание и как по-точно социалните ще го отнесат Thinking?
Въпросът, който зададох, беше дали някъде, ама черно на бяло, е определено, че трябва да приложа заверен от банката IBAN.
Ясно ли се изразих?
Можеш ли да отговориш по същество, или можеш само да се опитваш да бъдеш остроумна newsm78?

# 497
 Мисля, че ти казах от една страна е от значение да няма грешка, а от друга все пак е важно да се установи И дали сметката е на майката или на друг. Все пак е задължително парите да се превеждат на майката.
Иначе няма конкретно записано изискване да се прилага, I BAN но така е прието - при условие че детските  няма да се превеждат към банка с която основно работят от Д СП.
И знаеш ли защо ще са виновни, при грешка- ами че не са ти го поискали... излишно е да ...

# 498
Мисля, че ти казах от една страна е от значение да няма грешка, а от друга все пак е важно да се установи И дали сметката е на майката или на друг. Все пак е задължително парите да се превеждат на майката.
Иначе няма конкретно записано изискване да се прилага, I BAN но така е прието - при условие че детските  няма да се превеждат към банка с която основно работят от Д СП.
И знаеш ли защо ще са виновни, при грешка- ами че не са ти го поискали... излишно е да ...
Разбрах, благодаря ти! Peace

# 499
Само да кажа че аз не съм прилагала документ за IBAN, нямах проблеми  Peace

# 500
може да си в майчинство от фирмата ти на ТД и същевременно да бачкаш на граждански-няма конфронтация ще получаваш 240 лв+хонорара от гражданския

може да си в майчинство от една фирма и да сключиш втори трудов договор с друга фирма по чл.111 и да получаваш 240 лв+заплатата ти от втория ТД.с уговорката,че това ще го правиш втората година от майчинството ти
Благодаря за отговора, (макар  че въпросът ми май не беше за тази тема  Embarassed Wink
Като казваш за втората година от майчинството, имаш предвид само за този период, докато изтече  майчинството ли,че мога да имам втори трудов договор с различен работодател? Всъщност ако правилно разбирам, ако няма конфликт на интереси според ТД,значи не съм в нарушение... и все пак не бих искала да съм в такова с основния ми работодател, това е идеята...

# 501
може да си в майчинство от фирмата ти на ТД и същевременно да бачкаш на граждански-няма конфронтация ще получаваш 240 лв+хонорара от гражданския

може да си в майчинство от една фирма и да сключиш втори трудов договор с друга фирма по чл.111 и да получаваш 240 лв+заплатата ти от втория ТД.с уговорката,че това ще го правиш втората година от майчинството ти
Благодаря за отговора, (макар  че въпросът ми май не беше за тази тема  Embarassed Wink
Като казваш за втората година от майчинството, имаш предвид само за този период, докато изтече  майчинството ли,че мога да имам втори трудов договор с различен работодател? Всъщност ако правилно разбирам, ако няма конфликт на интереси според ТД,значи не съм в нарушение... и все пак не бих искала да съм в такова с основния ми работодател, това е идеята...
Може да се започне на втори труд. договор след изтичане на 135-те дни /трите болнични листа/. И както е казала Елфита да няма забрана от основния работодател в труд. договор за работа на друго място.

# 502

Може да се започне на втори труд. договор след изтичане на 135-те дни /трите болнични листа/. И както е казала Елфита да няма забрана от основния работодател в труд. договор за работа на друго място.
няма забрана, но имам клауза в действащия си трудов договор, според която трябва да съгласувам с работодателя си втори трудов договор съгл. чл 111 от КТ....

# 503
Mis-Demeanor, в такъв случай ще е необходимо съгласието на основния работодател.

# 504
хм, като се замисля, едва ли ще бъдат във възторг и ще погледнат на това с добро око, а може и по този начин да ги притисна те да ми допълнят заплатата с още един трудов договор към тях (или граждански в това число), ако искат да ме задържат, разбира се Confused...
а за гражданския мисля,че не съм длъжна да ги уведомявам, тъй като и преди съм правила преводи към други фирми, които са ми изплащали по този начин...

# 505
Здравейте.Синът ми тази година беше абитюрент и от юли месец ми спират детските.Въпросът ми е:От юли месец трябва да внасяме осигуровки,но незнам каква е процедурата.Знам,че може да се внасят и по банков път,но трябва ли да се ходи до НОИ,за да се издаде някакъв документ или номер?Това ме интересува-дали можем да си спестим ходенето до НОИ,понеже не е в нашият град?Благодаря ви предварително.

# 506
  • София-Младост
Здравейте.Синът ми тази година беше абитюрент и от юли месец ми спират детските.Въпросът ми е:От юли месец трябва да внасяме осигуровки,но незнам каква е процедурата.Знам,че може да се внасят и по банков път,но трябва ли да се ходи до НОИ,за да се издаде някакъв документ или номер?Това ме интересува-дали можем да си спестим ходенето до НОИ,понеже не е в нашият град?Благодаря ви предварително.
За здравните питате нали? Може от всяка една банка да направите превод, разликата е в комисионните.

# 507
За здравните питате нали? Може от всяка една банка да направите превод, разликата е в комисионните.
Да,за здравните питам,но досега не сме внасяли нищо.От този месец трябва да внасяме,но трябва ли първо да отидем до НОИ или директно отиваме в банката за да преведем парите.

# 508
  • София-Младост
Да,за здравните питам,но досега не сме внасяли нищо.От този месец трябва да внасяме,но трябва ли първо да отидем до НОИ или директно отиваме в банката за да преведем парите.
Не сте, защото държавният бюджет е осигурявал синът ви. Мисля, че не се ходи в НОИ, ЕГН се пише в платежното и те по сл. път се разнасят.

# 509
  • София и там където не се пуши

Аз да си го обясня простичко. Отива се в Националната агенция по приходите, там има гише на НОЙ и обяснявате и те ви дават една бележка колко и по коя сметка да се внесе от банка. Може наведнъж и за трите месеца от лятото, предполагам, че после ще е студент а те ги осигуряват. Ако няма да е студент, може наведнъж до края на годината.
Да допълня, че ако сте от София на много места има НАП.

Ако не се лъжа, много ученици се оказва, че и май не са ги осигурявали, за юни съм сигурна, че не са. Мисля, че трябва да пуснат и декларация, че започват сами да си внасят здравно.

Общи условия

Активация на акаунт