Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 614
  • 788
  •   1
Отговори
# 480
Бургас, естествено  Mr. Green! Чак сега, като се поразрових, установих, че тук са пословични с въпросната банка. Пък аз да взема да отида толкоз неподготвена Crazy. Между другото, решението излизало към края на месеца. Към коя точно дата да отида да проверя? На 25-ти дали ще е рано, че после може да се окаже, че минал месеца и хайде пак наново доказвай доходи  ooooh!?

# 481
  • София-Младост
Бургас, естествено  Mr. Green! Чак сега, като се поразрових, установих, че тук са пословични с въпросната банка. Пък аз да взема да отида толкоз неподготвена Crazy. Между другото, решението излизало към края на месеца. Към коя точно дата да отида да проверя? На 25-ти дали ще е рано, че после може да се окаже, че минал месеца и хайде пак наново доказвай доходи  ooooh!?
Не знам, тук като подадох м.01 казаха, че заповедта ще излезе март...  #2gunfire
В друга АСП пък само крещяха да ходят да си получават майките заповедите...луда работа.

# 482
Ще се пробвам на 25-ти. Много ми е неудобно съчетанието на местоположението и работното им време. Дано не се налага да ходя повече от веднъж.

# 483
Lib, по закон трябва в 14 дневен срок заповедта да е готова.
На мен също ми е писнало от вечните важности на служителите в АСП. Не внам защо си мислят, че са хванали Господ за шлифера. Все озъбени и все с различни изисквания. Разкарват те за щяло и нещяло. Като видят, че си по-запознат и си търсиш правта започват да крещят и тряскат прозорчето. Е има и изключения, но мисля, че са много малко. Дано скоро се оправят нещата.

# 484
Viva_123, 14 календарни дни имаш предвид, предполагам? В такъв случай 25-ти би трябвало да е ОК. Благодаря за инфо-то!
Друго се зачудих - ако "случайно" се окаже, че нещо не е наред с документите ми, не би ли следвало да не ги приемат изобщо?

# 485
Viva_123, 14 календарни дни имаш предвид, предполагам? В такъв случай 25-ти би трябвало да е ОК. Благодаря за инфо-то!
Друго се зачудих - ако "случайно" се окаже, че нещо не е наред с документите ми, не би ли следвало да не ги приемат изобщо?
Да, 14 кал. дни. Би следвалода не ги приемат, но ... Имаш после възможност за обжалавне.

# 486
Ала-Бала, за IBAN нямаш ли информация, че ми е спешно? Моля те, пиши ако знаеш!
Да ти кажа, ако го искат ще е еднократно. Нямам спомен, само мога да кажа, че м.01 когато подавах декларация не са ми искали. Не пречи да минеш през банката и да си вземеш...ей така за вс. случай.
Благодаря ти! Знам, че не пречи, но вчера не го носех и се заядохме по този повод. Чудех се дали съм права и дали да ходя да им го нося все пак  newsm78. За какво я попълваме тази сметка на формуляра?
Оставам без коментар... Няма го в изискуемите документи, но от контактите ми с тях оставам с впечатление, че всяко АСП си е отделна "институция". Така , че си прецени Simple Smile
Ееее тези пък от АСП -много заядливи бре, ама ха #Cussing out
Що така ли ми искат  IBAN???Ами ще ти кажа защо ти го искат- защото ако си сбъркала една цифричка или буквичка в сметката, като нищо парите ще ги преведат не където трябва и после пустите социални - пак ще го отнесат, щото не са ти искали сметката на хартиен носител!
Ясно ли се изразих!

# 487
Не знам, тук като подадох м.01 казаха, че заповедта ще излезе март...  #2gunfire
В друга АСП пък само крещяха да ходят да си получават майките заповедите...луда работа.
Оти стреляш по  социалните  и те са хора! СРАМОТА!

# 488
Момичета, не знам дали е разискван следния казус, във втората година от майчинството съм си, но възможно ли е да съм на трудов договор в една фирма ( по който си вземам обезщетението) и на граждански договор към друга фирма преди да ми е изтекло майчинството (защото още не съм преценила дали да  прекратя трудовото си правооношение с едната, за да мина към другата нова работа)- има ли някакво нарушение тук, или все пак е по-редно да сключа нов трудов договор с другата фирма и да си получавам 50% обезщетение за майчинство, щом вече ще работя... Благодаря предварително!

# 489
  • Пловдив
може да си в майчинство от фирмата ти на ТД и същевременно да бачкаш на граждански-няма конфронтация ще получаваш 240 лв+хонорара от гражданския

може да си в майчинство от една фирма и да сключиш втори трудов договор с друга фирма по чл.111 и да получаваш 240 лв+заплатата ти от втория ТД.с уговорката,че това ще го правиш втората година от майчинството ти

# 490
  • София
Елфита, аз родих 5.01.2011. Откога се водя без доход?
А болничните водят ли се доход?
Благодаря ти предварително!

# 491
  • Пловдив
Елфита, аз родих 5.01.2011. Откога се водя без доход?
А болничните водят ли се доход?
Благодаря ти предварително!

не се водиш без доход
доход ти е обезщетението
за детските ще ти трябва и служебна бележка за доход от работодателя за 12 м назад

без доход ще си като останеш безработна

# 492
  • София
А нали обезщетението за бременност и майчинство не се смята в доходите за детски?
Т.е. смята се на нула?
И откога се смята така, искам да кажа, от 45 дни преди термина ли?
Опитвам се да сметна откога да си подам документите - т.е. 12 месеца назад да имам 0 доход.

# 493
  • Пловдив
А нали обезщетението за бременност и майчинство не се смята в доходите за детски?
Т.е. смята се на нула?
.

не,не се смята на нула.смяташ си колко си получила от НОИ.по време на двете години майчинство няма да имаш нула доход

ще имаш 0.00 лв доход като безработна или неплатен както вече писах

# 494
  • София
Т.е. смята се на нула?
.

не,не се смята на нула.смяташ си колко си получила от НОИ.по време на двете години майчинство няма да имаш нула доход

ще имаш 0.00 лв доход като безработна или неплатен както вече писах

Е, значи нямам шансове за детски. Sad
Благодаря за разяснението все пак.

Общи условия

Активация на акаунт