Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 633
  • 788
  •   1
Отговори
# 75
Какво да чете нагоре???
Има разлика и това са две различни неща, но явно ти не я виждаш!
Едно е да си изпуснал да подадеш молба и два месеца- както пише да не е получавала детски. Да тогава няма смисъл да информира някой за нещо -защото не получава нищо от никъде..
В предходният случай лицето има действаща молба - естественно е да информира служителите от Дирекцията, която и изплаща тези помощи.
 Между впрочем това и задължение е под номер 11 в молбата която е попълнила.  Известно ми е, че при промяна на обстоятелствата, при които е отпусната помощта, се задължавам да уведомя в 7-дневен срок дирекцията “Социално подпомагане”, изплатила помощта.
Освен това в същата тази молба си пише, че бележките от у-ще се носят до края на октомври, за следващата учебна година. -И с това отговарям на  следващият пост.  В случая трябва да подадете нова молба - само с бележката от у-ще няма да стане.
И последно - не се заяждам, но като попълвате нещо - четете го!
Момичета не знам дали за това е спорът,но аз изчаках да ми свършат детските и тогава да си сменя документите,тъй като бях информирана от служителката като ги подавах мин. година,че ако си сменя постоянния адрес докато все още получавам детски от тях трябва да им се обадя и ми дадоха и номер.Сега като ги смених закъснях за новото подаване на документите/което е и логично,тъй като личната карта става за 1месец./ и за мен не е логично да ми искат такава бележка,тъй като се разбира,че не съм подавала декларация за тази година и наистина:"... тогава няма смисъл да информира някой за нещо -защото не получава нищо от никъде.."Извинявам се,ако не съм разбрала правилно спора ви! Thinking

# 76
Потвърждаваш това, което казах.
Закони има, правила също- само, че те не се отнасят само за социалните работници.
Издразних се, ...няма смисъл да обяснявам защо. Не мисля че е необходимо  още да развивам гледната си точка?

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 20:45 от ogan1

# 77
Това ми беше идеята,но както и да е.Като погледнеш човек няма къде да се оплаче,защото не му се занимава ,а и се иска време,а и не се знае дали въобще ще има някакъв ефект затова всеки гледа поне тук да си каже мъката и на никой нищо лошо не прави като гледам.Не е нужно всичко да се приема лично,то се вижда че наистина и от двете страни се правят грешки понякога.Хора не си хабете нервите излишно  Peace

# 78
Здравейте момичета,обръщам се с въпрос.Сега гледам служебните бележки,които трябва да подам за детските,но месец 10.2010-надвишаваме/на двама ни дохода става 1201.50лв/ние сме тричленно семейство.Всички други месеци са ок.Ще ми откажат ли детските,или дохода се гледа за 12-те месеца?
Благодаря предварително.

# 79
  • Бургас
Гледат се 12-те месеца и средно-месечно за периода! Peace

# 80
Здравейте,
предварително се извинявам ако е коментирано, но просто нямам време да изчета всичко.Ние имаме второ детенце, което вече е на 8 дни, за първото получаваме детски  надбавки като документи съм подала август месец.Току-що разбрах, че при промяна на обстоятелствата СП трябвало да се уведоми в 7-дневен срок.Този срок при нас изглежда, че е минал.Та въпросът ми е сега какво да правя?Акта за раждане на малкия още не е излезнал.Мога ли да подам сега или след като взема акта за раждане и какво губя като съм пропуснала този 7-дневен срок?

# 81
Здравейте,
.................Ние имаме второ детенце, което вече е на 8 дни, за първото получаваме детски  надбавки като документи съм подала август месец.Току-що разбрах, че при промяна на обстоятелствата СП трябвало да се уведоми в 7-дневен срок.Този срок при нас изглежда, че е минал.Та въпросът ми е сега какво да правя?Акта за раждане на малкия още не е излезнал.Мога ли да подам сега или след като взема акта за раждане и какво губя като съм пропуснала този 7-дневен срок?

За бебето, родено преди 8 дни, т.е. е родено на 29 или 30 ноември ще подадете молба през месеца следващ раждането, т.е. през декември.10, като към молбата няма да представяте брутни доходи, а само мед. бележка за поставени ваксини издадена от личния лекар на бебето. А вече през август ще подадете нова молба с доходи и останалите необходими документи. Нищо не губите във вашия случай.
Този 7-дневен срок, според мен, е пълна измишльотина, само и единствено за новородено, т.като няма как да уведомите соц. подпомагане, при положение, че първо- актът за ражадане може да не бъде издаден в този 7-дневен срок/както е във вашия случай/ и второ- за семейните помощи за новородени молбата се подава от месеца следващ раждането на детето.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 15:50 от Platina 33

# 82
Много благодаря за навременния отговор!
Вече съм по-спокойна, тъй-като си мислех, че ще изгубим правото на детски надбавки за второто дете до август месец.Тези закони са така написани, че човек и юрист да е трудно би ги разтълкувал.Platina 33  bouquet

# 83
  • Варна
Мога ли да изтегля и разпечатам отнякъде в интернет молбата - образец ? Моля за линк  Hug

И още един въпрос - трябва ли да нося празни бланки на педиатъра за бележката за ваксините или  ми ги дават директно от кабинета ?

# 84
  • Пловдив
Мога ли да изтегля и разпечатам отнякъде в интернет молбата - образец ? Моля за линк  Hug  http://docstore.odit.info/?s=4&rid=2687

И още един въпрос - трябва ли да нося празни бланки на педиатъра за бележката за ваксините или  ми ги дават директно от кабинета ? -той си има образци

# 85
  • Варна
Elfita, благодаря   bouquet  Спести ми доста време  Peace

# 86
Обезщетение при пенсиониране, счита ли се за доход при определяне на праг за получаване на детски добавки? Става въпрос за обезщетение от 20 заплати.

# 87
моля за помощ.подавала съм документи за детски през април.оказа се ,че съм забравила да подам бележка ,че детето ми е ученик.резултата е спряни детски за 2-3 месеца.срока бил до края на октомври.,а социалния работник ми се обади чак сега на 9 декември.отидох и ми казаха да подавам наново всички документи за детските......въпроса ми е :ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЛИ Е НА СОЦИАЛНИЯ РАБОТНИК ДА МЕ УВЕДОМИ ПО ТЕЛ. ЗА ТАЗИ МОЯ НЕПОДАДЕНА БЕЛЕЖКА? И АКО Е ЗАЩО ГО Е НАПРАВИЛ ТОЛКОВА КЪСНО И СЪМ ЗАГУБИЛА 2-3 МЕСЕЦА ? МОЛЯ ВИ ЗА ОТГОВОР СПЕШНО,ЧЕ УТРЕ ЩЕ ХОДЯ ДА ПОДАВАМ И НЕЗНАМ ДАЛИ ИМА НАЧИН ДА СИ ПОЛУЧА ПАРИТЕ,СЛЕД КАТО СА МИ ГИ СПРЯЛИ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД!!! НЯМАМЕ НИКАКВИ ДОХОДИ СЪС САПРУГА МИ Sad А И МЕ НАКАРА ДА ПОДПИША -ЗАПОВЕД ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ СЪС ЗАДНА ДАТА ОТ 9.11.  НЕ Е ЛИ ТРЯБВАЛО ТОГАВА ДА МЕ УВЕДОМИ??? КАЗА ,НЕ СЪМ ДЛЪЖНА ,КОЙ ЩЕ МИ ПЛАЩА ТЕЛЕФОНИТЕ ТУК...А НЕТРЯБВА ЛИ ДА СА ЗА ТОВА СЛУЖЕБНИТЕ ТЕЛЕФОНИ ??? МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ.БЛАГОДАРЯ

# 88
Обезщетение при пенсиониране, счита ли се за доход при определяне на праг за получаване на детски добавки? Става въпрос за обезщетение от 20 заплати.

Да, тъй като заплатите са доходи облагаеми по ЗДДФЛ.

ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЛИ Е НА СОЦИАЛНИЯ РАБОТНИК ДА МЕ УВЕДОМИ ПО ТЕЛ. ЗА ТАЗИ МОЯ НЕПОДАДЕНА БЕЛЕЖКА? И АКО Е ЗАЩО ГО Е НАПРАВИЛ ТОЛКОВА КЪСНО И СЪМ ЗАГУБИЛА 2-3 МЕСЕЦА ? МОЛЯ ВИ ЗА ОТГОВОР СПЕШНО,ЧЕ УТРЕ ЩЕ ХОДЯ ДА ПОДАВАМ И НЕЗНАМ ДАЛИ ИМА НАЧИН ДА СИ ПОЛУЧА ПАРИТЕ,СЛЕД КАТО СА МИ ГИ СПРЯЛИ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД!!! НЯМАМЕ НИКАКВИ ДОХОДИ СЪС САПРУГА МИ Sad А И МЕ НАКАРА ДА ПОДПИША -ЗАПОВЕД ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ СЪС ЗАДНА ДАТА ОТ 9.11.  НЕ Е ЛИ ТРЯБВАЛО ТОГАВА ДА МЕ УВЕДОМИ??? КАЗА ,НЕ СЪМ ДЛЪЖНА ,КОЙ ЩЕ МИ ПЛАЩА ТЕЛЕФОНИТЕ ТУК...А НЕТРЯБВА ЛИ ДА СА ЗА ТОВА СЛУЖЕБНИТЕ ТЕЛЕФОНИ ??? МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ.БЛАГОДАРЯ

Категорично не е задължение на социалния работник!
Цитирам точка от молба-декларацията, под която се подписвате и предполагам, че сте прочели.

12. Задължавам се да представям в дирекция “Социално подпомагане” удостоверение от учебното заведение, че детето ми е записано като ученик/чка в срок до 31.10. за новата учебна година.
http://docstore.odit.info/?s=4&rid=2687  - това е самата молба-декларация- от Elfita.

Служебните телефони са за връзка с други институции или колеги от други Дирекции. Не може да се звъни и на мобилни телефони, поради ограничен достъп. Щом са ви намерили за да ви уведомят, че имате прекратяване на молбата, най-вероятно са ви звъняли и преди 31.10., но не са ви намерили, ако сте били на работа.

Не можете да си получите семейните помощи за двата месеца, молбата ви е прекратена от 01.10.10 г.

# 89
Здравейте момичета, на мен от социалните ми искат за ваксините на детето бележка от педито, но да е по Образец от Държавен вестник  Confused  Имате ли представа от къде мога да я намеря ако док не разполага с такава?

Общи условия

Активация на акаунт