Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 403
  • 788
  •   1
Отговори
# 90
  • София/Варна
Здравейте! В момента съм бременна и живея без брак с бащата на детето.
Интересува ме при подаване на декларациите за еднократна помощ за бременност и раждане само моя доход ли трябва да посоча?
Освен това по лична карта /валидна е почти до края на 2011/ местожителството ми е в друг град.
Мога ли с удостоверение за временно местожителство да подам въпросните декларации в дирекция "Социално подпомагане" в града, където живея ва момента?

# 91
Здравейте момичета, на мен от социалните ми искат за ваксините на детето бележка от педито, но да е по Образец от Държавен вестник  Confused  Имате ли представа от къде мога да я намеря ако док не разполага с такава?
Педито ти няма ли такава? На мен моята ми издаде някаква...нейна си и не съм имала проблем.Дори забелязах,че е с изх. номер 4000 и нещо си.Да не би от социалните нещо да са те захапали и да се заяждат  newsm78

# 92
Здравейте момичета, на мен от социалните ми искат за ваксините на детето бележка от педито, но да е по Образец от Държавен вестник  Confused  Имате ли представа от къде мога да я намеря ако док не разполага с такава?
Аз също съм от А-д и миналия месец подадох за детски и също представих такава бележка,която беше напълно в свободен текст само с печат и подпис от лекарката и нямах никакъв проблем,освен ако не е излязла някаква разпоредба в Държавен вестник!? newsm78

# 93
Педито със сигурност ще ми издаде някаква бележка, но на мен ми трябва да е по образец от Държавен вестник, защото няма да я подавам тук в А-д ( постоянният ми адрес не е тук ) В понеделник ще ходим на консултация и ще видим какво ще измъдрим с док  Thinking

# 94
  • Пловдив
dessyta ,има образец,да-бях го мяркала преди,но сега не мога да го намеря.Търси в гугъл-образец за ваксините или нещо подобно-трябва да ти излезе

# 95
Elfita, а възможно ли е да е това нещо   http://www.rcz-shumen.icon.bg/obrazci/sv_23a.pdf  ,  Shocked    то ми излиза навсякъде, но на мен ми се струва много дълго, пък и на края трябва да се подписват 100 човека

# 96
  • Пловдив
не,не е това-то си пише,че е за някаква статистика
виж в сайта на мин на труда и соц политика няма ли го в образците

# 97
Последно намерих това  http://www.riokoz-pleven.com/Obiavi/Obrazetzslujebnabelejka.doc    В понеделник отивам с него при педито, а после от социалните ако се заядат с мен ще им кажа те да ми намерят въпросния образец.    bouquet за теб Elfita и за другите които се опитаха да ми помогнат  Wink

# 98
Последно намерих това  http://www.riokoz-pleven.com/Obiavi/Obrazetzslujebnabelejka.doc    В понеделник отивам с него при педито, а после от социалните ако се заядат с мен ще им кажа те да ми намерят въпросния образец.    bouquet за теб Elfita и за другите които се опитаха да ми помогнат  Wink
Точно такава бележка ми издаде GP-то на децата.

# 99
Здравейте!
Вчера ходих до банкомата да си изтегля скътаните детски от ноември и с изненада научих, че имам и нов превод... Както съм свикнала с практиката преди края на месеца да не чакам превод сега се чудя това Декемврийските детски ли са (предсрочно) или са извънредна Коледна пратка (от типа 13-та заплата)?
Някой наясно ли е? И изобщо друг получил ли е като мен такъв превод?
 Grinning Grinning Grinning

# 100
Като ти е малка заплатата - няма да раждаш !

http://lambo.blog.bg/politika/2010/12/20/boiko-behar-kato-vi-e-m … da-rajdate.654196

# 101
Здравейте!
Вчера ходих до банкомата да си изтегля скътаните детски от ноември и с изненада научих, че имам и нов превод... Както съм свикнала с практиката преди края на месеца да не чакам превод сега се чудя това Декемврийските детски ли са (предсрочно) или са извънредна Коледна пратка (от типа 13-та заплата)?
Декемврийските детски са! Grinning

# 102
тези 350 лева на член от семейството разбрах , че е за 12 месеца назад, но брутото ли се смята или нето от заплатите?

и когато човек е в болнични какъв доход се взима, основната му заплата или?

# 103
  • Бургас
тези 350 лева на член от семейството разбрах , че е за 12 месеца назад, но брутото ли се смята или нето от заплатите?

и когато човек е в болнични какъв доход се взима, основната му заплата или?
Взема се брутото, сумата на болничните се получава по служебен път при социалните от НОИ /само  първите три дни, които се плащат от работодателя ще бъдат отразени в служебната бележка от него/

# 104
Здравейте!
....................сега се чудя това Декемврийските детски ли са (предсрочно) или са извънредна Коледна пратка (от типа 13-та заплата)?
Декемврийските детски са! Grinning

Не са декемврийски, а за месец ноември. Всички помощи за ноември по ЗСПД бяха преведени на 15.12.10 г. Месечните помощи за декември ще ги получите през януари.11 г. Извънредни помощи от рода на 13-та, няма!

Общи условия

Активация на акаунт